- 21 Ağustos 2015
- 32.249
- 97.930
- 798
- 38
500 gr kız 33 tl o neymiş dedim.Dün borekci gordum bende yenu acilmis közde bosnak böregi yaziyordu sormadim fiyatini.
eltimin calistigi yerin boregide guzel.
kocaman tepsiyle aliyorsun 70tl.
Benimde deneyesim var böyle yaglayip ellerinde ceke ceke buyutuyolla deneyelim valla500 gr kız 33 tl o neymiş dedim.
2 dilim yiyeceğim diye:)
Ben de yapcm kararlıyım:)
Pazar günü refika Birgül tvde candan ercetin in evine gitti.Benimde deneyesim var böyle yaglayip ellerinde ceke ceke buyutuyolla deneyelim valla
Teşekkür ederim canımDirek aklıma Kars geldi Ruslardan kalma baltık mimarisi ile inşa edilmiş bir çok tarihi yapı, meşhur hayvanı kaz, kışın yerden kalkmayan kar, aşıkları ve atışmaları ile ünlü sanat dalı Kafkas dansı zaten görselliği olan bir dans türü ve şu sıralar özellikle üniversite gençliği tarafından çok popüler doğu ekspresi muhabbeti var ya bi araştırın isterseniz
Sağol canımamasyada cok muze var ferhat ve sirin muzesi ilgimi cekmisti.
cok tarihi yerler gezme firsatim olmadi acikcasi ama ürgüp falan eski kalintilari olan yerler.
Trabzon sumela manastri olabilir
sinop eski tarihi cezaevi beni cok etkilemisti
izmir cesme cesme kalesi cok guzeldi tarihcesini suan hatirlamiyorum ama icinde muzesi var.
Ataturkun floryada kosku cok guzeldi.
böyle denizin uzerinde icinde esyalari var
Safranbolu cok guzel burayi biraz arastir.
Eski bir ev vardi baya tanitilip anlatmisti asmaalrin altinda kahvalti yapmistik.
sonra bizi camasirhane dedikleri bir yere goturup gezdirmislerdi.
Her sokaginda eski anilar kerpic evler dar tas sokaklar vardi.
kapinin iki demir halkasina ip baglarlarmis eskiden ipe dugum atarlarsa evde yokuz ipi dugumsuz birakirlarsa evdeyiz falan gibi bir anlami vardi.
rehber anlatmisti.
Muze vardi kaymakamlar muzesi ben cok sevmistim.
Aslinda ulkemizin tarihi guzellikleri tam bilmedigimizi gezemedigimizi fark ettim suan..
Ama her yeri detayli gezebilmek icin rehber ve para lazim
safranbolunun evleri konumu cok guzel.Teşekkür ederim canım
Siz mimari olarak bildiklerinizi değişik gördüklerinizi iletin ben çok detayına kadar araştırıcam
Sağol canım
Inan bende bu konuda biraz kendimi bilgisiz hissediyorum
Safranbolu veyahut trabzonda başka bir yer olabilir bakacağım
Keşke böyle tarihi yerler değişik yerler paylaşan bir sayfa falan olsa
safranbolunun evleri konumu cok guzel.
Mutlaka cok eski tarihlere dayanan hikayeleri vardir.
biz gunu birlik gezmistik o sebepden belli yerleri gezdik.
Trabzonda koken olarak Rum imp. falan zamanindan kalma kalintilar izler mutlaka vardir.
Mesela benin anneannemin evi bir ermenininmis.
Yani ermeni bir aile yasiyormus onlar yapmis.
salon kapisi oymali el isciligi.
mutfakda ocak seklinde betondan davlumbaz var ocak yani.
Bana cok degisik gelir.
Hep dusunmusumdur kim yasamis nasil yasamis burda diye.
zevkli bence ya.Her kültür dediğin gibi kendinden izler bırakıyor
Dediğin durum bana da değişik geldi görmediğimden hiç
Inceleyeyim umarım bu işin altından kalkabilirim.
1 maket
20 etkinlik ve materyallerini hazırlamak gerkiyor
Sırf arkadaşım bu dersi almamak için
Başka üniye geçiş yaptı
zevkli bence ya.
Bende cok merak vardir bu konularda.
Mesela ermislerin yatırlarin turbelerin o zaatlarin gecmisleri hakkinda.
Ya da tarihi bir ev,köpru varsa hikayesi.
cok ilgimi ceker.
mesela annemlerin koyunde bir kopru var asirlik oldugu soyleniyor.
ve 1 gecede yapilmis.
kimin yapildigi belli degilmis.
Ama muazzam bir iscilik saglamlik.
ama sorsan kimse su yapti diyemiyor Allah tarafindan 1 gecede yapildigi rivayeti hep dolanir.
Tarihi kopru olarak.
sinop tarihi cezaevini gezmedende orada kalanlar,hikayeler, anilar falan izledim youtubede oraya gidince aa anlatilan yer buraymis demek o anlari yasadim o insanlari hatirlayarak.
Mesela giresun kalesini gezdik Romalilar istila etmis Adi Keresus mus Giresun olmus.
Kastamonuda yine bir rivayete gore
Bizansli bir kumandanin kizi Turk bir komutanla birini sever. Babasi buna karsi cikar.
Kizin adi Moni.
Moni kalenin anahtarini dadisiyla turk kumandana yollar.
Babasida kizini kaleden asagi attirir.
Kastin neydi Moni? diye bagirirlar.
Boyle Kastamonu olmus diye anlatilir.
Benimki bana gecen ıhlamur kaynatck güyaevimi supurdum
wc banyo temizledim.
bulasik mak. doldu bosaldi.
c.mak 2 posta yikadi asildi.
kupda biskuvili frambuazli muhallebi yaptim.
Namazimi kildim.
Biraz tesbih cekim kız gelene kadar.
oglan gelir ona yemek veririm.
Aksam esime yemek verir cikariz.
Dün esim macdan geldi sicak cay acma, borek bu erkekler cok sansli bee.
Hazir yemek yemeyi özluyorum bazen hani annem yapiyordu masayi kuruyordu cagiriyordu falan.
Ne tatli oluyor.
Tabi kendi emeginde guzel ama ne bilim hazir yiyince daha guzel.
Esime nasil bir duygu diyorum hazir geliyor önune
Gecen cay suyu kayniyor bana sesleniyor cay suyu kayniyor diye.
ee demle ben cayi nerden bulcam diyo
usengeclikde number one.
Hepsi aynı benimkidee ayniyabelini bisey sürmez bizmi öyle alistirdik acaba rahata hergun farklı yemek lelli aynı sen gibiyim herşey ayagina herşeyi yemez bugünde eski binadaki komşunun kızı geldi yemek su bu derken akşam oldu iki posta camasir yikadim durdum bir sepet durulecek var iki sepet yıkandı asıldı.bu arada kızlar eşimin patronu benim kociyi ortak yaptı artık maaş yok nasıl olcak bilmiyorum musterilerden gelirse ikisi yarı yarıya kira işçinin maaşı sigorta ev krediminz var kredi kartı borcumuz var 5000 bin nasıl olcak bilmiyorum valla dedim eşim bende bilmiom diyo girdik bir yola Allah utandırmasınBenimki bana gecen ıhlamur kaynatck güya
Ihlamuru buldu bunu nerde kaynatcam diyo
Düdüklüde kaynat cabuk pişer dedim
Bırak sen yapma bisey dedim
kahve falanda yapamiyor benimki alemler.Benimki bana gecen ıhlamur kaynatck güya
Ihlamuru buldu bunu nerde kaynatcam diyo
Düdüklüde kaynat cabuk pişer dedim
Bırak sen yapma bisey dedim
Allah kolaylik versin ama ben karsiyim kendi isi olmasina.Hepsi aynı benimkidee ayniyabelini bisey sürmez bizmi öyle alistirdik acaba rahata hergun farklı yemek lelli aynı sen gibiyim herşey ayagina herşeyi yemez bugünde eski binadaki komşunun kızı geldi yemek su bu derken akşam oldu iki posta camasir yikadim durdum bir sepet durulecek var iki sepet yıkandı asıldı.bu arada kızlar eşimin patronu benim kociyi ortak yaptı artık maaş yok nasıl olcak bilmiyorum musterilerden gelirse ikisi yarı yarıya kira işçinin maaşı sigorta ev krediminz var kredi kartı borcumuz var 5000 bin nasıl olcak bilmiyorum valla dedim eşim bende bilmiom diyo girdik bir yola Allah utandırmasın
Bende dedim kira olcak işçi askere gitcek çıkacak tek çalışırdım diyo ewt tatil yok ancak hafta sonu orası kötü gerçi yıllardır izin kullanmadı izin parasını aldı mecburiyetten sürekli bisey çıktı şimdi yok kendi kabul etti iyi dusun taşın dedim bide heray düzenli maaş geliyordu o sıkıntı simdiAllah kolaylik versin ama ben karsiyim kendi isi olmasina.
baskasinin isinde maasla calissin böyle daha iyi.
ne tatili oluyor ne zamani ne vergisi bitiyor ne gideri bitiyor.
ayy canim keske.Selam kızlar. Bu zamanda maaşlı çalışıcan kendi işi zor bitmex derdi. Birde neden ortak arıyorki krndi yapsın ben temkinli olurdum.
Lelliii ahh bacım yakın olsak senden yardım isterfim. Bu ara düzene taktım. Yok ya ben beceremiyorum. Darmadağın herşeyler siliyorum topluyorum 2 gün sonra hiç yapılmamış gibi güzel olmuyor birşeyleri ters yapıyorum sanki
Aynılar vallaHepsi aynı benimkidee ayniyabelini bisey sürmez bizmi öyle alistirdik acaba rahata hergun farklı yemek lelli aynı sen gibiyim herşey ayagina herşeyi yemez bugünde eski binadaki komşunun kızı geldi yemek su bu derken akşam oldu iki posta camasir yikadim durdum bir sepet durulecek var iki sepet yıkandı asıldı.bu arada kızlar eşimin patronu benim kociyi ortak yaptı artık maaş yok nasıl olcak bilmiyorum musterilerden gelirse ikisi yarı yarıya kira işçinin maaşı sigorta ev krediminz var kredi kartı borcumuz var 5000 bin nasıl olcak bilmiyorum valla dedim eşim bende bilmiom diyo girdik bir yola Allah utandırmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?