- 21 Mart 2018
- 1.881
- 6.747
- 158
Bende de uç aydır 250 tl biriktirdim küçük altın alcam inş 380daha var az az olsa da biriktirip bilezik borcum var onu oduycen esimden habersiz şuan biriktiriyorum
Az çok biriktirelim.Bende de uç aydır 250 tl biriktirdim küçük altın alcam inş 380daha var az az olsa da biriktirip bilezik borcum var onu oduycen esimden habersiz şuan biriktiriyorum
Kumbara yöntemiarkadaşlar acilen birikim yapmam lazım önerilerinizi alabilir miyim ?
Benım kepenk indirme vaktimm geldiibabyloading87 Benim dolap isleri durdu yine.
Duu buraya yazimde nezaman yazsam 1 parca bisi satiyorum ertesi gun falan.
totem olsun
Bi ara 200 tl biriktirmistim indirim vardı markette harcadim gitti ama bu sefer kararlıyız 10 çeyrek bir bilezik borcumu karşılıyor 4 tane var geriye kaldı 6 çok fazla biriktiremiyorum eşim para vermişti bugün yumurta tereyağ aldım sutciden salça ekmek aldım bayiden buzluga attım 10 tane marketten markete fark ediyor yumurta 2 tl dusuk yukarıdaki markette yurudum vallahi napimBenim zulam ufak ufak ilerliyor aslında.
600tl zulamda var.
300tl kumbarada var.
520tl bankada birikti.
Toparlayamiyorum bir turlu yani bankaya gidip cekmem gerek falan sonra sonra diyorum.
zulama zaten dokunmam ama kumbaradan yedim biraz.
O an para olmadi falan tirtiklayinca malesef beketimi kaciyor nedir birikmiyor.
Birikime sen ne alacaksın lelliBenim zulam ufak ufak ilerliyor aslında.
600tl zulamda var.
300tl kumbarada var.
520tl bankada birikti.
Toparlayamiyorum bir turlu yani bankaya gidip cekmem gerek falan sonra sonra diyorum.
zulama zaten dokunmam ama kumbaradan yedim biraz.
O an para olmadi falan tirtiklayinca malesef beketimi kaciyor nedir birikmiyor.
Canim cok sukur borcum yok bu bile bana iyi geliyor.Birikime sen ne alacaksın lelli
Benim eski oturduğum binada komşu var dı kadın temizliğe gidiyordu ufak oğlu 6 aylikti ev borcu vardı dolar kadın çalışa çalışa borcu bitirdi araba aldı şimdide ikinci evi almış taşınmış ama kadın bir tuttumli mesela haftada 7 domates yediğin varya o kadardı yani fazla bisey almazdi
Bu arada komsun hirsli azimliymis.Birikime sen ne alacaksın lelli
Benim eski oturduğum binada komşu var dı kadın temizliğe gidiyordu ufak oğlu 6 aylikti ev borcu vardı dolar kadın çalışa çalışa borcu bitirdi araba aldı şimdide ikinci evi almış taşınmış ama kadın bir tuttumli mesela haftada 7 domates yediğin varya o kadardı yani fazla bisey almazdi
O kadarda fazlaya yemedikten sonra öylede olmayacaksin aşırı yani benim anlamda öyledir almaz etmez bir iki lira fazla ver iyisini al derim yok yok der ikinci evi almaya kalkiyo şimdiBir akraba var yakin akraba acayip cimri bir adam.
Yani ist. da guzel bir semtte 4 kat evi var.
Kiracilari var.
Yüine guzel bir semtte 2 dairesi var kirada.
Emekli.
Memleketde 2 evi var.(bizim koyde)
ayrica bankada bilmem kac bin dolari var.
Hala market önu cikan meyveleri alir.
Simdi tanzim siralarindaymis.
Hani partiler beles bisi dagitir ya o hep oralardadir.
Hatta getirir buzluguna koyar yencek biseyse. (gordum biliyorum sahidim)
Biri copun kenarina esya koysa alir hemen.
toplar.
Kiracilarim biraktiklarini bile toplar.
Ne giyinmesini bilir ne yemesini.
Bir gun onceden kalan ekmekleri, pogacalari ucuz fiyata gider alir.
yol parasi vermemek icin yurur falan falan.
Boyle sozde tutumlu(onlara gore) bana göre cimri pintileride hic sevmiyorum.
Orada cikan meyve sebze varsa birakda ihtiyaci olan alsin onlar faydalansin.
Tanzim olayi birakda alamayan alsin.
Ben hic bir zaman boyle olmayacagim.
Ona ailede herkes guluyor ayipliyor artik.
iste bu yuzden borcla parayla falan ugrasmican.O kadarda fazlaya yemedikten sonra öylede olmayacaksin aşırı yani benim anlamda öyledir almaz etmez bir iki lira fazla ver iyisini al derim yok yok der ikinci evi almaya kalkiyo şimdi
Hatta geçende kizdim
Bu arada eşime arabasının vergi borcunu odetmis eniştem hala verecek vurdum duymaz bende istediği makbuzu gordum biray oldu hala verecek hiç sevmem ablama dün dedim masustan telefon ettim enistem makbuzu olmayacaksa atcam lazım değilse dedim eniştem diyomuski acelesi yok veririz ya benim ihtiyacım var param yok
Hatta dedim kredi kartiyla alışveriş yapcam nakit kalmadı dedim
Bankada parası var altını var adamların eli gitmiyo
Bekarken ütü almıştım eniştem dedim böyle taksitli odeyim yok kredi kartim işte neyse birinci taksitli vermeden ablam kredi kartını kapatcaz ver paranın hepsini ode dedi patrondan borç alıp odedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?