Küçük Düşün Büyük Olsun!

Selam kızlar. Bu gün Pazartesi ve ev halkı 7.45 ten sonra hepsini uğurladım ev bana kaldı. Allahım ne mutluluk bayılıyorum evde yalnız olup temizlik yapmaya bir de yorulmasam ama çok yorucu temizlik işi. Evin tüm banyo-tuvalet-lavaboları ovuldu fayanslar yıkandı elektrikli süpürge-paspas çekildi, toz alındı. Yemeklerim var akşam dışarıda yedik fazla fazla bu güne yemek kaldı. Sadece yanına makarna yapıcam. Birde internette "Pekmezli Sup" tarifi gördüm onu yaptım az önce yedim bir kase tadı güzeldi çok hafif bir tatlı olmuş tavsiye ederim tarafımdan denenmiştir.
Lellim ben kocamın tarafına düşman değilim ama inan sen ne yaşıyor ve yaşatıyorlarsa üç aşagıya beş yukarıya aynısın ben yaşadım. Ama benim kocam altını alır takardı. Onlarda benim doğumlarımda ilk kızıma geldiler ikinciye lütfedip gelmediler. Bana kalırsa amcası beşiğin kenarına 100 tl bıraksın yeterli tabi ki son karar sizin ama sen gramı al koy kızının nasibi olarak .

Benden çıkarda gutmez ama üsengec.
Yani bana ozel diil bence evinede öyle.
Hep yorgun, hep usengec.
Anne suraya gidelim isim var.
Anne gel yorgunum.
Geliyomus yoldaymis yapraklari getircek ya vallahi kirmizi hali seresim var😁
gelir 10dk oturur kalkar
Yılların yorgunluğu var bence
Gönül yorgunu olabilir
İşte annem dün geldi bugün gitti
Ben rapor aldım
Bir şeye takıldı ama anlamadım
Belki ablam konusunda kızdım alındı
Bilmiyorum artık
Ama haklıyım ablam çok güzel bir iş bulmuştu ona her şeyini herkese anlatma dedim iş yerine ama gitti geldi anlattı kadın saçma bir bahane buldu ayrıldı
Dedim bak olmuyor, herşey anlatılmaz işsiz kaldın bana dönmüş
Umrumda değil dedi. Anne artık ben ona karışmam ayaklarının üzerinde dursun

Anneler benim annemde şahsına münhasır bir kişiliği vardır. Yemek düzenli yapar artık yaşlanıyor hazır yufkadan börek yapıyor. Çarşıya çıkıp alıyor anne sen ne zaman söyle bak ben müsaitim artık evdeyim ne zaman istersen yaparım diyorum senden isteyeceğim günlerde olucak diyor anlamıyorum evimiz yürüme mesafesinde ama bana kadar yürümüyor halbuki her sabah yürüyüşe çıkıyor anlamlandıramıyorum.

2019 öncelikle sağlıklı bir yıl geçirdiğimiz için mutluyuz. 2020 yeni yılda da bu yıldan daha büyük mutluluklar diliyorum biricik kızlarım ve eşimle. Bir kültür turu yaptık. Evimde yemekli misafir olarak ağırlamak istediklerimi agırlıyorum. Davet edildiğimiz düğünlere gitmek-gidemeklerimize de zarfın içine takısını koyup hayırlısı olsuna gitmek. Evde israfın önüne geçmek. Az da olsa birikime para ayırabilmek. Kredilerimizi- kredi kartlarımızı- bireysel emekliliğimizi düzenli ödeyebilmek-çocuklarımızın eğitimleri için asla paradan kaçmamak-elimize geçtikçe yardım yapabilmek ben bu isteklerle yola çıktım çok şükür az da olsa gerçekleştirdim. İleriye dönük en büyük birikimimde düzenli olarak kız çocuklarını okutan bir kuruma para yatırmak. 2019 yılında bizi üzen olay eşimin işyerinde egoları yüksek bir çalışan ile yaşadığı sıkıntılar eşimi çekememesi ama ben ve çocuklarım en yüksek makama havale ettik hiç şüphemiz yol ilahi adalet gerçekleşince sizlerle da paylaşacagım. Yine yeni yeniden 2020 öncelikle sağlıkla gelmesi sonrası zaten gelir.

merhaba kızlar..
2019 hareketli geçti benim içim.. iş değiştirdim sonra yine eski işime döndüm:)
kaynanamla küstüm kızıma bakıcı abla buldum, bu benim için çok önemli ve de olumlu bi nokta.
Aktif araba kullanamaya başladım, çok zevkli ve de rahatlık :)
en en en en önemlisi ev kredisi 1 yıl daha eksilmiş oldu :)
Birikim pek yapamadım son 1 aydır 1 tam 1 çeyrek aldım..
Aklıma başka gelmiyor..
2020 için hedeflerim: bi kaçını yazmıştım yine yazim.
- 10 tane tam altın veya bu değerde altın biriktirmek.
- tüm vücut lazere başlamak.
- brezilya fönü yapmak
-mutfağı ve dondurucuyu daha aktif kullanmak.

Selam kızlar. Bu gün Pazartesi ve ev halkı 7.45 ten sonra hepsini uğurladım ev bana kaldı. Allahım ne mutluluk bayılıyorum evde yalnız olup temizlik yapmaya bir de yorulmasam ama çok yorucu temizlik işi. Evin tüm banyo-tuvalet-lavaboları ovuldu fayanslar yıkandı elektrikli süpürge-paspas çekildi, toz alındı. Yemeklerim var akşam dışarıda yedik fazla fazla bu güne yemek kaldı. Sadece yanına makarna yapıcam. Birde internette "Pekmezli Sup" tarifi gördüm onu yaptım az önce yedim bir kase tadı güzeldi çok hafif bir tatlı olmuş tavsiye ederim tarafımdan denenmiştir.
Lellim ben kocamın tarafına düşman değilim ama inan sen ne yaşıyor ve yaşatıyorlarsa üç aşagıya beş yukarıya aynısın ben yaşadım. Ama benim kocam altını alır takardı. Onlarda benim doğumlarımda ilk kızıma geldiler ikinciye lütfedip gelmediler. Bana kalırsa amcası beşiğin kenarına 100 tl bıraksın yeterli tabi ki son karar sizin ama sen gramı al koy kızının nasibi olarak .
Esim ben cocuk gormeye falan gitmem dedi.
Esim pek merasimleri sevmez.
Aksam ailecek oturmalari falan.
Hoslanmiyo yegeni yani kendi bilir sen takarsin dedi topu bana atiyor.

Anneler benim annemde şahsına münhasır bir kişiliği vardır. Yemek düzenli yapar artık yaşlanıyor hazır yufkadan börek yapıyor. Çarşıya çıkıp alıyor anne sen ne zaman söyle bak ben müsaitim artık evdeyim ne zaman istersen yaparım diyorum senden isteyeceğim günlerde olucak diyor anlamıyorum evimiz yürüme mesafesinde ama bana kadar yürümüyor halbuki her sabah yürüyüşe çıkıyor anlamlandıramıyorum.
Geldi 10dk oturdu ve gitti benimkide
Yemek yapcakmis cok isi varmis.
yaprak olayi olmasa gelmezdi de zaten

Ben baslattim akimi bende yazim tabiki.

2019..

●Sakin bir giris yapip araba borcumuzu bitirdik senenin baslarinda.👍
●15bin odeyip diger evimin kat tapusunu aldik.😌
●Oglum liseye basladi🤗
●Hafta sonu sehir disina kacamaklar yapip ruhumuzu doyurduk💆‍♀️💆‍♂️
●Karadeniz turu yaptik ve cok eglendik🏞
●Köyume guzel memleketime kavustum.🏝
●cok sukur kurbanimizi kesmek yine nasip oldu.🤲
●Yillardir diledigim evi muteahhite verme fikri gercek oldu ve tasindim.
●yillar sonra yeni bir bebek haberiyle ailem genişliyor
●Sağlığımız yerinde cok sukur..

2020den beklentilerim.

●Bebegime sağ salim kavuşmak
●Birikimimizin uzerine 10bin daha eklemek.
●Yazlik hayalime kavusmak(ahh zor gibi ama artik hic bisi imkansiz demiyorum olacak💪)
●sağlık, huzur, bereket, dua cokca dua..

Lelli yerinde olsam altın yada gram takmam bez alırsın kıyafet al gerek yok bence sanmam ki o kız sana alçak bence alma
Bende beklentide degilim artik canim🙄
Işte ben hep ince dusunuyorum amca diyorum yine esimin konumunu dusunuyorum.

Bir kaç gün önce kendi kendime 2019 nasıl geçti diye düşünürken bulmuştum
Bu durumda bende yazıyım 🥰
2019 yılına canım oğlumun 6 gün düşmeyen ateşi ile girdik .
Yeni yıla girdiğimizi bile fark etmedik . Hastane ev arası geçen 6 gün🤦‍♀️
15 gün tüm aile seferber olduk ayağa kaldırdık
Bir hafta geçti ki eşimin büyük annesi hastalandı ve blr türlü toparlanmadı 😔
Sonra sevgili babam çok sık hasta oldu
Ve üstüne çok kötü bir kazadan mucize eseri kurtuldu🙏
Annem yılın başında psikolojik olarak kötüydü ara ara yine nüksetti kardeşlerine küstü barıştı küstü böyle geçirdik bizi de bu gelgit yordu 🤯🤯
Eşin büyük babası hastalandı🤦‍♀️
Birazda güzel şeyleri yazıyım🌸🌸
Ablam büyük borçlarını bitirdi 🙏
Çok sevdim arkaşım bebek haberi verdi 🐣🐣
2019 büyük ağırlıkla sağlık konuları ile geçti
İşterim de bir devir kapandı benim için iyi oldu🙏
Daha rahat ve huzurlu oldu 🙏🙏🧿🧿
Eşim maaşını düzenli alamamada hiç bir şey den bizi eksik etmedi
Haziran tatilimiz çok güzel geçti
En sevdiğimiz yerleri gezdik tozduk
2020 kendim için milat dedim
Bundan sonra kendine çalışıp para kazanmaya katar verdim