Küçük Düşün Büyük Olsun!

Senin için iyi olmuş ya çocuk varken arada rahatlatacak insan arıyorum ama yok markete gitsem annem çabuk gel der hep kuaför filan hak getire
Aynen markete bile beraber gidiyorZ biz kızla
Aslında manikür istiyordum gitmisken ama yapn kız yokmusSans iste

Günaydın kizlar saat 06.50 de gün ayiyo bana oglaň akşamdan sabaha ateşlendi uyku yok bana uyumadik bişiy olur diye
Lelli o kadın kimmi merak egttim msj at bana
Vallahi asi olması şart suriyelilerden nice hastalıklar geliyor bakın okuldan eve önemli çünkü
Benim bi arkadaşım da karşıydı kız öyle bir kızamık gecirdiki bak dedim sen buna asi yaptırmasını bu çocuk bundan böyle hala savunuyor ya Allah akıl fikir versin
Bende dokuz gibi yatardim hep ama çocuklar olunca ne yaptığım ne kalktığımızda belli
Erkekler ipin ucunu kacirmaya görsün su kredi kartı bi bitmedi gitti cam balkona 1000 tl kaldı

Gunaydınn
Erbaslari yolladim sıpa kalemligini unutmus ama cantasini karistirmaz ön kisma ben tabiki anası yedek kalem silgi koymustum tee sene basinda.
Kesin gormedi ama.
Aradim arkasindan dedim kalemligin evde ama önde yedek var
yukaridan atiyodum diger evde burda geri donecek siteye girecek asansore koysam bile.
Ahh kac yasinada gelse arkalarini toplayıp dusunuyoruz iste.
Genelde onlar cikinca önce hep onun odasindan baslarim havalandirip toplamaya biseyini unutmus mu diye..

y.odasi ve oglanin odasini topladim actim camini.
Salonla mutfak kaldi.
Bulasiklar mak. dolcak
tezgah falan silincek.
Aksam ocagi silmistim.

Yemeğimi yapsam valla isimi bitti sayiyorum ben

Asi olsalarda geciriyorlar kizamik falan ama en azla atlatiyorlar.
Menenjit asisi olmadigi icin kalici hasar olan birini taniyorum.

Yani aşılar icin yurt disinin baskisi vs deniyor.
yillardir suregelen bir uygulama ozamanda sanki zorlamami vardi.

Bana dogru gelmiyor.
o bayan ilacsiz, asisiz cocugunun mikroplarla kendini savunmasini bagisliginin boyle artacagini savunuyor.
Insallah sonra pisman olmaz.
Böylr seyler sakaya gelmez.

ay bu liseler nasil serbest olmus dün cok sasirdim.
Bizde sinifa dersin ortasinda ogretmen mudur vs girer az sakali saci uzayan erkekleri toplar berbere yollarlardi dersin ortasindan alip.
Kizlarin etekleri saclari surekli kontrol edilirdi.
hele sal bi saclarini aninda toplatirlardi.

Dun cocugun birinin saci bonus inanin yuzu gorunmuyo evladim az kestirde yuzun acilsin alnin sivilce olur annem hava alsin dicektim..

Kizlar zaten tirnakda ojeler, saclar uzun salik, tayt var genelinde..
Özel okul olsa bir nebze anlicam ama degisik geldi bana ya.
Kendimden sonra ilk defa liselilerin arasina girdim.
Arada kaynadim yeminle hepsi dev gibi.

Sabah esime anlatiyorum ozel okul gibi nasil okul o öyle dedim.
Cocugu aldim ciktim.
Kapida ne bir guvenlik var ne bisi var.

Arkamizdan bir adam seslendi uzaktik biz okul kapisindan cikiyorduk bize el salliyo
Guvenlikde oturan adammis hayir el sallamak ne ya.
Otur yerinde sorsana nereye gidiyonuz diye.

Ortaokulda kapiyada kagit veriyorduk izin aldigimiza dair asla yollamiyorlardi.

sonra bana mudur yard. anlatiyor biz saliyoruzda cuma namazina diye sahile kaciyorlar bla bla.
Serbest valla mabal okumasinlar

Ha tamam şimdi hatırlarım
Çok yanlış yapıyor ben çocukken menenjit geçirmiş biri olarak asi yok bisey yok uç sene hastanede yatmisim hatırlamıyorum Allaha şükür biseyim yok ama riskli eskiden asi yaptırmamış annem Allaha sukur birşeyler olabilirdi o konuda o bayana katılmıyorum

Ama menenjit kalici hasar birakabikiliyor Allah korumus.

Eskiden dvit. icin mahalle mahalle gezerlerdi damla damlatirlardi cocuklara oneminden bahsederlerdi.

Tamam köy havasi organik hayat beslenenler orada yasayanlar daha sagliklilar ama bizler öyle mi?
Her sabah camdan bakiyorum inanin hep kirli hava.
Bu havayi surekli soluyoruz.
Organik beslenmek zaten hayal.

Simdi yumurta aliyo esim 30tl 1 kolisi.
Sanki hep alabilcem mi? hayir..
Cocuk oluncada aliriz iste biraz.
Sut aldim inan ici hep suydu hic kaymak tutmadi.

Bu yediklerimizlemi bagisiklik kazancaz

Günaydın kızlar
Efenim hanımefendi 3 te mamaya kalktı
4.30 kadr salladım kucakta yok asla uyumuyor
Süpürgesi vs asla fayda etmedi
Kociye dedm sen git salona
Aldım yanıma 5dk sonra uyudu ya la
Derdi büyük yatakmıs
Koci sabah gelmis Alyatos bunu adet edinme yalnız diyo
9 da kalktık kızı doyurdm ,süt sagdım.
Evi silcem birazdan,
Kız anakucagunda ben de kahve yaptm sabah keyfi yapıyoruz

Günaydın hanımlar. Aşı konuşulmuş geçen tv de bir kanalda aşının öneminden bahsediyorlardı. Doktor dedi ki yurt dışında ki okullarda çocuklar aşı olmamış ise okula kayıt yaptıramıyorlarmış. Çünkü aşılı çocukların velileri o çocuklarla birlikte öğrenim görmelerini istemiyorlarmış. Ben iki kızımında aşılarını yaptırdım. Hiç pişman değilim. Herkesin de yaptırması taraftarıyım çünkü bana göre aşı bir zırh koruyucu. Bu gün herkesi yolcu edince evimle kaldım baş başa nereden başlayalım dedim tabii ki kahvaltı masası bana bakınca ordan işlere koyuldum. Ütü yaptım artık ütü yapmak kışın daha kolay geliyor yazın kızların penyeleri, şortları el kadar bluzları ayyyyyyyyyyyy baygınlık geçirtiyordu şimdi genelde eşimin bitmek bilmeyen gömlekleri diğerleri pantolon trençkot falan ve yünlüler yine birbuçuk saatimi aldı ama hafta birkez yapıyorum. Yemegimi dünden yaptım bu gün günden gelince yanına sadece pilav yapıcam Bu gün böyle geçer Hedefim yine sıfır harcama.

Annemin getirdigi haslanmis kurufasulyelerden yemek yapicam.
Yanina pilav.
Oglan ikisinide yemez
Ona manti haslicam (su olaydan nefret ediyorum)

Bin parcaya bolunmek zor geliyor artik cunku yururken is yaparken hatta konusurken bile nefes nefese kaliyorum.
y.odasi, oglanin odasi ve bos odayi supurdum toz aldim.

Kaldi mutfak ve salon.

Salonu hep sona birakiyorum cunku zor geliyo
Hem buyuk
hem kuş var koltuklarin altinida supurmem gerekiyor.
Camlarda el izi oluyor silmem gerekiyor.

Resmen hani sinavlarda ya ben bu soruya sonra donerim vaktim kalirsa denen soru gibi bizim Salon.

En arka siraya atilmis cocuk gibi.
Canim salon oysa en sevdigim yer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…