Küçük Düşün Büyük Olsun!

babası geleceği zaman mı ben ancak biri geldiğinde ya da ben gittiğimde giydiriyorum. Babası geleceği zaman bazan mutfak bile dağınık oluyor o derece yani.
he bir de bugün arkadaş gelecek kızıma diyorum misafir gelecek elbise giydirmeye çalışıyorum. Yok onu giymezmiş evdeki kirli tişörtünü giymek için yırttı kendini zorla giydirdim elbise.Ter döktüm.

Ooo koca derdi bitmez anlatmaya kalksak satırlar yetmez

Zaten 2 yasina kadar yakisiyor sonra oyle suleyip pusleyemiyorsun
Kadife sort tulum alicam onu gozume kestirdim kulotlu corapla giydircem altina bot
icine firfirli bady
Kafamda kombin yapiyorum
Yazinda balon etekler sortlar tulumlar aiyy cok heycanli
Aynen 2 yaştan sonra sıkıntı tabi biz saç bandı toka vs falan hiç takamadık diyebilirim. İlk zamanlar taktığım sayılıdır çok da hevesliydim

Ayy ancak yazabildim. Bıgün arkadaş gelmişti ela uyumadı. Tabi 8 de uyuttum. Gece kalktı 12 ye doğru süt istedi. Verdim uyuttum. Tabi o uyurken film izledik. Sonra okumaya başladım topiği. Eşim de diyor muhabbetine de doyum olmuyor. Ben de dedim senden öğrendim. kadınlar külübu kocalara isyan bayrağını çektirecek

Kızlar ya size fikir danışacağım. Gece çocuklara yatarken çorap giydiriyormusunuz. Çok kararsızım. Geçen yıl giydirşyordum ince. Ev sıcak tabi. Gece onun odanın ısısunı da yükseltiyorum çünkü gece üzerini açıyor ben de hep uyanamıyorum zaten geç uyuyorum. Annem dedi giydirme zaten ev sıcak dedi. Pikeyle uyuyoruz biz. İşte pijama orta kalınlıkta ve ince yelek giydirşyorum. Gece kalkınca bakıyorum ayağı sıcak ama bacağı soğuk. Kararsız kaldım. Siz nasıl uyutuyorsunuz

Giydiriyorm
Dr gece cıkarın coraplarını anamm saolsun olmaz üsür dedi kaldı öyle
YaZa corapsız yatmaya alıstrcam ama.

o ailelerin verilmesin demekde ki amaclari ne?ileride alabilme durumlari mi? yoksa gelip gorme isteklerimi.
Yazik ya
Cocugu dogur ver yetimhaneye sonrada gelecegiylede oyna.
Orada o sartlada sirf belki ilerde alirim ya da gidince gorim bari diye sart sun.

Annesi babasi ölen, sakat vs olan gercekden bakamayacak olanlarin gunahina girmek istemiyorum ama sirf calismak zor geliyor diye ya da zina sonucu evlilik disi cocuk yapip onun hayatini hala yonlendirmeye calismak fikrini aklim almiyor.

Birak da ona sunamadigin maddiyati sevgiyi bir baska anne baba sunsun. Birak da cocuk psikolojisi duzgun buyusun.
Birak da bir duzeni olsun.

Soyle 5dk zevki ugruna cocuk yapmiyorlarmi delleniyorum yeminle.
Hepsinin annesini babasini bulup yolasim geliyor.
Evime cok yakin bir yurt var malesef.
Her onunden gectigimde icim burkuluyor..
Bir defa gitmek istedik kabul edilmedik.
Her gectigimde gozum bahcesine binanin camlarina takilir kalir.

Bir de koruyucu aileligin sartlari neler?
Gidip surekli gormek alip eve getirmek falan gerekiyormu?
Yoksa sadece o cocugun masraflarinimi ustleniyorsun?
Bi arastirmak lazim

Kahvaltilae yapildi yataklar toplandi az bulasik var.
Mak. esime bosalttirdim.
Mak. icin gelecekler yine yeminle yılan hikayesine dondu.

Yagmurlu yine hava.
Esim 5-6 gibi gelir markete cikicaz meyve yok evde.
süt alınacak
pilav makarna var sulu yemek yapmam lazim.

Günaydın kızlarr
Kahvaltı ettik,krep yaptm kahvaltıya
Koci dısarı cıktı,elinde mopla gelmis.
Elle siliyordm ne zamandır.
Nasıl olduysa aklına gelmis almıs.
40 tl vermis saskınım
Süpürgeme boru almıs bide.
Ben cıkmam herhdle bugun
Kitap almam lazım cıkarsam.
Okurken rahatlıyorm.
Fırsatım olsa sehir kütüphanesine gitcem.
2 güne bir kitap bitiriyorm böyle
Bayagı masraflı oldu.
20 den asagı kitap yok.
Kahvaltılık yok dedim.
Alırsa alır,almazsa ben yarın cıkar alırım marketten.
Annemler mama almıs kıza,tencereleri de ugresın alsın ben tasımayayım dedi.
Yarın ugrarız dedim.
Desem simdi al,oraya mı cıkayım bla bla
Evet sabah sabah koca nefretimi de ortalara döktüğüme göre
Gideyim de bi kahve yapayım kendime

Benimde vileda iyi sıkmiyo sulu kaliyor parkeler icin icime sinmiyor tekrar kurulamam gerekiyor falan yorucu.
Tek mop mu alsam acaba diyorum.
Hani bezini yikayip sıkıp takiyolar ya oda oda yikicam sıkıcam takicam artik napim.

Slm kızlar şuraya cildirian bir ben kötüyüm
Bu kv artık beni delirtcek
Dün karneyi aldık
Kv eşimin teyzesi esimi aramış
Akşama gel öğlen gel demişler.
Ula bu adam işte çalışıyor demezler fikirsizler
Aklı sıra oraya gidip onbeş gün boyunca ben orda kalcam
Çok beklerler
Dün akşam gorumceni vardı
Kızda öksürüyo yakıt takir
Demin iki kere yine aramış kv gelin diye
Bende hava buz gibi araba yok
Çocuk hasta çok istiyorsa kendi gelsin dedim
Millete gösteriş yapcak çocuklar geldi diye
Gidince de yok bebeler dağıtıyor bilmem ne bir sürü laf ediyor
Eşime bende dedim
Bir sürü odev var kızım dedim temizlik yapcam dedim maksatim gitmemek
Bide soğukta çocuklar usuyo git gel dusumce sıfır ay dellendim kusura bakmayin

Kizim yazma söyle gülüyorum aniden elimde kahve koca bakio bön bön bende az dı ekmek krep yaptım bi makine camasir kurumuş topladim bulasik yikanmisti topladim kirlilileri dizdim ortalik topladim yine ortalik cingen çadırı ogluş saolsun bende disari çıktım palamut aldim iki büyük 20 tl oraya markette portakal kivircik az biber ekmek 23 oraya makbulden biraz lokum 3 tl 50 gitti yine eşim nihayet düzenli biyere başlıyacak p tesi artık bi iş aldı ek onu yapcam insallah rahatlarim uzlaşan 300 gitti altın var içinde gün parası verdim ordan bide eltimler geldi oglus a 100 tl verdi kaynim yollamış yarin avm gideris oğlanı oyun parkına götürürüm orda kartına atarım birazini kocama söylemedim fil gibi hortumluyor yoksa parayı

B
Boşver canim soguk hava çocuklar hastalaniyo de gec hem çağırıp hem soylenenlerede ayrı bir şaşırıyorum

benim bir kaç duyduğum ailele şöyle bizim blokta var koruyucu ailelik yapan babası hapisteymiş annesi konusunda bilgim yok. Biri daha var bildiğim onlar da 3 kardeşmiş hepsi ayrı ailede şuan. Anneleri hayat kadınıymış ondan dolayı devlet çocukları görmesine izin vermiyormuş. Baba da bakamayacağınu düşünüp vermiş yuvaya, bir de arkadaşım vardı gönüllü annelik yapan o çocuğun da annesi babası boşanmuş babası hapisteymiş. Annesi yeniden evlenmiş çocuğu oraya bırakmış. İşte anne yeni kocası istemedi diye bırakacak kadar pislik işte ne diyeyim.
İşte yapıyorlar bilinçsiz adam duyunca ortadan kayboluyor. Zaman da geçmiş olıyır çare doğurup oraya bırakmak oluyor.
ben de bahçelievlerdeki yerde çalışmayı çok isterdim ve oradan grçerken içimde uhte kalmıştı. Allah böyle oraya da girmemi nasip etti. Bize de yasak girmek. O gün ancak elimizdeki imzalı evrakla girebildik. Bekleme salonunda beklettiler. Çocukların olduğu yere asla sokmuyorlar.

Bir de koruyucu aileligin sartlari neler?
Gidip surekli gormek alip eve getirmek falan gerekiyormu?
Yoksa sadece o cocugun masraflarinimi ustleniyorsun?
Bi arastirmak lazim
Çocuğu eve getiriyorsun.aile ortamında büyütüyorsun. Masrafı da devlet yaşına göre bir tutar var sana ödeme yapıyor. Bir de bazı masraflarının belgesini götürüp parasını alıyorsun. Aile ile görüşmeleri oluyor tabi aile ilgilenirse ben pek görmedim ilgileneni. Çocuğun nüfus kaydını üzerine alamıyorsun. Amaç çocuklar orada değil aile içinde büyüsün diye yapılan bir uygulama. Tabi riski de bir gün aile alacağım çocuğu derse alıyor malesef.

Ben bebekken corapla uyutuyordum.
Buyudukce cikarttirdim cikardim.
Kisin uyku tulumu kullanirim bende sanirim
Ben de geçen yıl öyle yaptım bu yıl bir kararsız kaldım. Bir giydiriyorum bir giydirmiyorum yaz günü geçen yılda serin yatırdım hep. Bazen işine badi bile giydirmeniştşm çok sıcak diye

bizim bugün pazar var yine de markete gidelim dedi pazarda çeşit oluyor seviyorum

Seni çok iyi anlıyorum. Benim eşimin teyzesi de öyle. Birilerine geldiler diye gösteriş yapmak için gelin gelin der durur. Bir de işte maksat aile dağılmssın herkes saysın. Çocuklar onu sevsin. Tabi gidince de dağıtuyorlar diye sürekli arkalarından toplar. Bir de evi soğuk buz. Mutfak camı sürekli açık. Kendi gelse 2 gece zor durur. Bahaneler üret çocuk hasta oluyor sonra üzülüyorum de gitme. Tatilini çocukşarınla geçirmek istiyorsubdur. Ayy ne sinir olurum böyle şeylere. Çocuğunla başbaşa olmayı da ister insan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…