• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

"peynir vs arttigi an ziyan olcaksa hemen buzluga atiyorum". demişsin canım ya peynir buzluğa girdiğinde buzluktan çıkardığında bozulma oluyor mu?Beyaz peynir için soruyorum?

Günaydın kızlar. Önce Maaştan kenara 1000 tl ayırdım ,bidona attım . Sonra Kira, faturalar, kredi,servis tamamını ödedim. Bu ay ev için 1400 ayırdım. Haftalık 325falan oluyo. Ama bizim küçük bebeğimiz var ve maalesef sütüm o daha 15 günlükken kesildi. Mama veriyoruz. Artık haftalık alışveriş yapıyorum. Geçtiğimiz Cumartesi alışveriş yapmıştık. Ekmekten başka bişey almadık o günden beri. Sanırım bu hafta 100lira falan artacak gibi. Onu da hemen para bidonuma atarım inşallah..

dondurucuya bal kabağı dilimleyip koymuştum. tane tane çıkarıp arada balkabağı çorbası yapıyorduk.
şimdi sorum: bu balkabağından tatlı yapılır mı, dondurucudan çıkınca olmaz mı? yumuşamış olarak çıkıyor, aynı sertliği olmuyor.

Eğer kabak tatlısı yapacaksan olmaz. Yani çok yumuşak oluyo. Ben beğenmedim. Ama püre haline getirip tatlı yaparken kullanacaksan güzel oluyo. Benim tecrübem böyle..[/QUOTE]

dondurucuya bal kabağı dilimleyip koymuştum. tane tane çıkarıp arada balkabağı çorbası yapıyorduk.
şimdi sorum: bu balkabağından tatlı yapılır mı, dondurucudan çıkınca olmaz mı? yumuşamış olarak çıkıyor, aynı sertliği olmuyor.

ben denedim pek hoş olmadı çözünmüş balkabağının tatlısı

Çok şükür canım..İyiyiz.Kısmetse hafyata boya badanaya kalkışıyoruz..
Koltuk aldım bende.. temizlikden sonra gelicek inş..Yavaş yavaş bişeyler yapmaya çalışıyorum..Betüşde iyi canım.
Etüt okul koştruyo kuzucum..
Canım bu arada İyiki doğdun..Doğum günün kutlu olsun..
Rabbim ailenle sevdiklerinle ömür boyu mutluluklar versin ..:KK200::KK68::KK60:
Canim sagolasin unutmamissin :KK200: sizden kimle dogum gunüm ayniydi?
Hayirli olsun koltuklarin kuzum

"peynir vs arttigi an ziyan olcaksa hemen buzluga atiyorum". demişsin canım ya peynir buzluğa girdiğinde buzluktan çıkardığında bozulma oluyor mu?Beyaz peynir için soruyorum?
Kalip seklinde atsanda dagiliyo cikardiginda buzlukdan.
Ben onu peynirli yumurtada,boreklerde,pogacalarda kullaniyorum.

Kasara bisey olmuyo

Canim sagolasin unutmamissin :KK200: sizden kimle dogum gunüm ayniydi?
Hayirli olsun koltuklarin kuzum
Eveett beyzamla aynıydı canım:)Oradan aklımda kalmış:))Beyzamında bugün doğum günü:;))
İyiki doğmuşsunuz.
İyiki varsınız:)):))
:KK200:
Kalip seklinde atsanda dagiliyo cikardiginda buzlukdan.
Ben onu peynirli yumurtada,boreklerde,pogacalarda kullaniyorum.

Kasara bisey olmuyo
anladım canım..Bende öyle yapayım o zaman..
Çünki biz hafta içi evde kahvaltı yapamıyouz.Peynirim kalıyor bazen..
Değerlendirilir öyle..teşkler:En Büyük TÜRKİYE

Eveett beyzamla aynıydı canım:)Oradan aklımda kalmış:))Beyzamında bugün doğum günü::KK66:)
İyiki doğmuşsunuz.
İyiki varsınız:)):))
:KK200:

anladım canım..Bende öyle yapayım o zaman..
Çünki biz hafta içi evde kahvaltı yapamıyouz.Peynirim kalıyor bazen..
Değerlendirilir öyle..teşkler:En Büyük TÜRKİYE
Beyzaninda dogum gunu kutlu olsun ozaman ;)
Tipik terazileriz :)
Rica ederim cnm
Ezine ,tulum ve suzme peyniri seviyolar bizimkiler
Ezine cok dayanmiyo sanki suyu falan yok ya cabuk bozuluyo
Suzme peynir daha cok dayaniyo
Simdi yaptigim pogacayada buzlukdan cikardim koydum.

Beyzaninda dogum gunu kutlu olsun ozaman :KK66:
Tipik terazileriz :)
Rica ederim cnm
Ezine ,tulum ve suzme peyniri seviyolar bizimkiler
Ezine cok dayanmiyo sanki suyu falan yok ya cabuk bozuluyo
Suzme peynir daha cok dayaniyo
Simdi yaptigim pogacayada buzlukdan cikardim koydum.
Teşekkürler canım sağolasın..
işte biz de eşim seviyor..ondan alıyoruz.. yoksa bende betülde pek yemiyouz..ondan kalıyor zaten.. teşkler..

nice güzel yıllara ailen ve sevdiklerinle

Eklentiler

• a.webp
    a.webp
    6,5 KB · Görüntüleme: 47
Back
X