- 1 Ekim 2013
- 8.471
- 20.524
- 548
annem 1.5sene babannemlerle oturmus yatak odası almıs dayım bi güzel yatak örtüsü falan sermiş annem düğün gününden bi gece önce memleketten gelen babamın dayısını yatırmıslar yatakta. ölürmüsün öldürürmüsün.Bi de kutusunda kurdelali
Insanda utanma olur gelinim yani ceyizimi acip da eltimin evine kurduracaklardi.
Ben balayindaykende bunlar evimde kaldi kurdelali ceyizlerimi acmislar hep.
Elektrik supurgemi, kucuk ev aletlerimi falan.
Odam da bile yatmislardir eminim
Bunlarda hep bana yaptilar biliyormusun.annem 1.5sene babannemlerle oturmus yatak odası almıs dayım bi güzel yatak örtüsü falan sermiş annem düğün gününden bi gece önce memleketten gelen babamın dayısını yatırmıslar yatakta. ölürmüsün öldürürmüsün.
bizimkiler istememelikten degil aman nolcak sankiBunlarda hep bana yaptilar biliyormusun.
Demek istemedikleri geline yapiyorlar.
Diger eltim kaynanamin ablasinin torunu o esya alirken vs karisilmadi.
Benim herseyime karistilar.
Esyama, evime,duzenime.
Demek uzerine gidelim, bunaltalim da bosansin hesabi falan yaptilar.
Neden insanlar bukadar kötü bilmem.
Simdi umreye gidecekmis ya güya Gunah cikarsin ben hakkimi helal etmiyorum.
Cenazeside gelse helallikde isteseler etmicem.
Oldu salak yaAklima sey geldi.
Ben evlenirken c.mak, bulasik mak. babam almisti ceyizime.
Kurdelali böyle ceyiz gidecek ya güya
Neyse esimlerinde bosch marka c.mak. vardi.
Benden rica etti esim dedi ki bir kac ay bizimkini kuralim(mak. eski diildi yani 4 senelik falan) bunlar durunca sikinti cikariyormis köye goturcez goturunce kuralim seninkini olurmu dedi.
Iyi dedim bende (gercekden bozuluyomu durunca , esimemi oyle dediler cakallik dizboyu sulalesinde malum) Ama esim iyi niyetle soyledi eminim ona oyle demisler annesi falan.
Neyse iste aradan 2 ay gecti gecmedi (bence duzmeceydi o koye goturcez mak kaynanamin duzmecesi) Esim aradi beni isten dediki X'in(buyuk eltim) c.mak. bozulmus bizim mak. gelip sokup alacaklar seninkinide servisi arim ben gelip kursunlar haberin olsun dedi.
Tamam dedim.
Kucuk kaynim ve arkadasi geldi almaya
Odaya dogru yonelmez mi
pardon pardon sizin mak. banyoda dedim.
Ee o kurulu zaten biz bunu alip kurduralim nolcakki dedi kurdelali ceyizim mak. icin.
Ne munasebet esim bunu analacaginizi soyledi buyrun sökun dedim.
Soylendi bi de salak.
Babamin aldigi sifir mak. vericem.
Kesin konusuldu git sifiri al onu o kullansin diye.
Gerizekalilar bak yine aklima geldi sinirlendim.
Bos mezar bulsalar icine ben gircem sen gircen kavgasi eder belesciler.
Benim kaynanam zaten yuzume senin babanin parasi var demisti.
Varsa yiyecek cocugu var merak etme sen demistim.
Onlara yedircez sanki salak.
Güle güle kullan canım.Dısarı cıktık kızla 100 tl bıraktık geldik
Karaca catal bıcaklarda 3 al 2 öde vardı,6 kasık aldım günlük kullanmaya 40 tl.6da catal alırım maasta günlük yeter bize.
Migros 40 tl;20 tl mantı,domestos,sıvı sabun,muz
Bim 20 tl;yerfıstıgı,ekmekcik eriste,kefir.
Aksama mantı var,dolap isi ins cözülcek bugun
Mahalle yanar deli kız sacını tararmıs
Benim adam cantayı hazırla havuza gtcex biz ark.aksam dedi
Töbe tobe insan utanır isterken bile ne yüzsüzluk valla sen bunlara iyi katlaniyosun valla bunlara yagmurlu havada su verilmezAklima sey geldi.
Ben evlenirken c.mak, bulasik mak. babam almisti ceyizime.
Kurdelali böyle ceyiz gidecek ya güya
Neyse esimlerinde bosch marka c.mak. vardi.
Benden rica etti esim dedi ki bir kac ay bizimkini kuralim(mak. eski diildi yani 4 senelik falan) bunlar durunca sikinti cikariyormis köye goturcez goturunce kuralim seninkini olurmu dedi.
Iyi dedim bende (gercekden bozuluyomu durunca , esimemi oyle dediler cakallik dizboyu sulalesinde malum) Ama esim iyi niyetle soyledi eminim ona oyle demisler annesi falan.
Neyse iste aradan 2 ay gecti gecmedi (bence duzmeceydi o koye goturcez mak kaynanamin duzmecesi) Esim aradi beni isten dediki X'in(buyuk eltim) c.mak. bozulmus bizim mak. gelip sokup alacaklar seninkinide servisi arim ben gelip kursunlar haberin olsun dedi.
Tamam dedim.
Kucuk kaynim ve arkadasi geldi almaya
Odaya dogru yonelmez mi
pardon pardon sizin mak. banyoda dedim.
Ee o kurulu zaten biz bunu alip kurduralim nolcakki dedi kurdelali ceyizim mak. icin.
Ne munasebet esim bunu analacaginizi soyledi buyrun sökun dedim.
Soylendi bi de salak.
Babamin aldigi sifir mak. vericem.
Kesin konusuldu git sifiri al onu o kullansin diye.
Gerizekalilar bak yine aklima geldi sinirlendim.
Bos mezar bulsalar icine ben gircem sen gircen kavgasi eder belesciler.
Benim kaynanam zaten yuzume senin babanin parasi var demisti.
Varsa yiyecek cocugu var merak etme sen demistim.
Onlara yedircez sanki salak.
Gule gule kullam canim guzellermisDısarı cıktık kızla 100 tl bıraktık geldik
Karaca catal bıcaklarda 3 al 2 öde vardı,6 kasık aldım günlük kullanmaya 40 tl.6da catal alırım maasta günlük yeter bize.
Saolasın kuzum daha güzelleri size olsunGule gule kullam canim guzellermis
Canım babanda olsa malına güvenmeyeceksin.adam hepsini satıp yiycem dese ne diyebilirsiniz?Ana baba isterse verir istemezse vermez ben hep derim ana baba malına güvenilmez.Verirlerse onların büyüklüğü olur, her zaman kendi hayatını kendin planlayacaksın.Ne güzel annen baban elinden geldiğince yardım etmişler bugüne kadar,bundan sonrada ederler ama yinede çok beklentide olmamak en iyisi her zaman.Seninde babanın malına güvenerek salmadığını,gereke tasarruf ve birikimi yaptığını biliyorum, ben genel olarak böyle bakış açılarına karşı fikrimi söyleyeyim dedin.Aiyy neyse ki mutfagi pek dagitmamislar.
Meyve copleri vardi bisiler yemisler hemen toparladim.
Evi havalandirdim.
Yataklari kapattim.
Ortaligi topladim.
camasir yikancak hazir ettim 10dan sonra calistiriyorum.
Camasir katladim 1 camasirlikda onlari yerlestirdim.
Bugun iyi gunum
Full enerji
Iyi sarj olmusum gece.
Annem gelcek 10 da asagida bulusup Şok'a gidiciz.
Bi yemek ve kalan supurge isim kaldi gelince artik.
Esim surekli bu evi ovuyo yani diyor ki adamlar guzel yapmis, ferah, yeni evin camlarinin hepsi fransiz olsa keske falan falan.
Bende dedim ki kirada oturmuyorum diye sukretmiyorsun( yani evimiz var kira aliyoruz diye) gözun hala ev begenmemede.
Az ye al burdan bi daire dedim.
O ki okadar ayildin bayildin al yani tutan mi var.
Paran yoksada olana razi gelceksin.
Yeni yapilacak daireyi satalim burayi alalim desem bayilir ama babam saatirmaz zaten.
Çaba edimde ozaman borca girim alayim diye dusuneceksin yani
Dillendirmiyor yani hazir evler kalacak diye ama güveniyor sanki oyle seziyorum.
Yani ne sıkcam kendimi ne de olsa 2-3 daire kalir ordan rahatligi var sanki bilmiyorum.
Tam cingar çıkarmalık, hayret bişey ya gelinin çeyizi açılır kullanılırmı.Bi de kutusunda kurdelali
Insanda utanma olur gelinim yani ceyizimi acip da eltimin evine kurduracaklardi.
Ben balayindaykende bunlar evimde kaldi kurdelali ceyizlerimi acmislar hep.
Elektrik supurgemi, kucuk ev aletlerimi falan.
Odam da bile yatmislardir eminim
Aaa depremmi oldu geçmiş olsunHavalar çok güzel gidiyor inşallah hep böyle devam eder ama gece deprem fena sallıyor kızlar Allahım afetlerden koru akşam çok korktum. Kızlara belli etmiyorum ama çok panikliyorum.
Baby sen bebek arabasiylami geziyosun?Dısarı cıktık kızla 100 tl bıraktık geldik
Arabasız mümkün değil kızBaby sen bebek arabasiylami geziyosun?
Aldiklarini nasil tasiyosun merak ettim kizla.
2 poset tasiyorum su halimle pert oluyorum.
Kiz da olsa ancak arabayla ciktigimda alirim galiba arabaya tikarim posetleri
Görusmuyordum ki ozamanda.Töbe tobe insan utanır isterken bile ne yüzsüzluk valla sen bunlara iyi katlaniyosun valla bunlara yagmurlu havada su verilmez
Ben yine disarida falan emziremem örtuyle.Baby güzel günlerde kullan aldıklarını sen de Yedirenk. Kızlar ben kızlarımı emzirirken inanın o kadar fazla sıkmadım kendimi benim zamanımda öyle örtü falan yoktu sadece babama sırtımı dönerdim oda odadan çıkardı olması gerekende o du. Şimdikiler saklanıyor ama ben hiç oralı olmuyorum. Çünkü birkaç söyledim ve sanki böyle bir kasmalar kendilerini fazlaca nimetten saymalar gereksiz saçmalıklar yaptılar şimdi hiç taviz vermiyorum yorum bile yapmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?