Birikime 2yıldır merak saran biri olarak bildiklerimizi yada eksiklerimizi burdan anlatarak,ögrenerek,paylasarak güzel birikimler yapıcaz insAllah.
Daha önce 1yılda 10.000tl lik altın yatirimi yaptim
Daha sonra 1sene icinde kumbara yöntemiyle 16.000tl biriktirdik.
Bu yıl yine devasa bi kumbarayla birikime devam ediyoruz.
Bakalım bu birikimde 3.senemiz
Kumbara dolana kadar acmıcaz yine.
Ama 6aydami dolar ama 10aydami bilmiyorum
Amacimiz cabuk doldurmak degil
Yavas yavas kendimizden cok da kısıtlamadan ilerlemek.
Acelemiz yok çok şükür
Yavaş ama emin adımlarla hayale doğru gidiyoruz
Bu da 2aylık kumbaramız
Eki Görüntüle 1786116
Evet topik eski ama aktif devamKonu baya bir eski ama özendim ben de valla, bugünden tez yok kumbara yapmaya basliyorum
Evet topik eski ama aktif devam
Güzel birikimler yaptık.
Yani sahsım adima kumbaranin ganimetleri bana bolca birikim olarak döndü
Malesef.Yazlık alma düşünceleriniz varmış okuduğum kadarıyla alabildiniz mi?🏖🏝
Onun işine gelmiyor bence yemek yapmak kolayına kaçıyor arkadaşın çorba yemek verse ya yer artık 2.5 yaşında benim oglanda bazen döke saça çorbasını bile yiyor karıştırıyor dolma filan kendi yer dokecegi şeyleri ben veririm havalar soğuk çise de yaza alistircam ıslatır üşütür diye başlamadımArkadasimin kizi 2.5 yasinda.
Her gittigimde kizi ogle uykusuna yatiracaken mama yapiyor suyla yedirip yatiriyor.
Bana tuhaf geliyor
Yani herseyi yer ki kocaman kız.
Niye corba, yemek falan yedirmeyip mama veriyor bilmiyorum.
Sormak istemedim neticede kendi cocugu kendi tercihi.
Ama nekadar saglikli ya
Hani bir corba yapip icine ekmek vs atsa az, daha tok tutar ki.
Anneme soyledim annem onun kolayina geliyordur maksat karni doysun iste dedi.
Aiyyy et sulari tavuk sulari nasil ugrasirdim oglumda.
Hep saatliydi ogle yemegi sonra uyku ikindide muzlu mamasi, meyve puresi
Sabah kahvaltisinda yumurta sarili, aksamdan suya koyulmus peynirli karisimli kahvaltisi.
Tabi yine ayni usul ek gıda da öyle yapicam.
Benim icime sinmez ya suya at mamayi tik cocuga yatir.
Herşey çok pahalı iyiki almışım diyorum bazı şeylere bencede al sürekli zaman geliyor49tl o mama sandalyesini alamadim ya icimde kaldi.
62tl e bebekde varmis.
Onu alicim.
Öyle ilerisi icin alisveris yapiyorum ki sanki ozaman alamayacakmisim gibi geliyor.
Ya da kazik yicekmisim gibi
Hep artan zamlar yuzunden bizi yordularr bacılar zam zam diye.
Zula hayat felsefemiz oldu.
Bünye aliskanlik yapti.
200tl pilli titresimli uygun bi salincak modeli buldum.
tabi o 1000tl yanindan gecemez de iste onlarin yaninda doğan/ şahin
Ama bebek eyler iste tingir mingir.
Onda da gozum var.
Hic haddim degildie karismam ama kiz cok zayif.Onun işine gelmiyor bence yemek yapmak kolayına kaçıyor arkadaşın çorba yemek verse ya yer artık 2.5 yaşında benim oglanda bazen döke saça çorbasını bile yiyor karıştırıyor dolma filan kendi yer dokecegi şeyleri ben veririm havalar soğuk çise de yaza alistircam ıslatır üşütür diye başlamadım
Kumbara bizde yaptık açılmayan daha iyi bayada biriktir artık ne zmm dolarsa acacaz borçlara gidicek
inan bende alinca sonra fiyati gorunce oo iyiki almisim diyorum.Herşey çok pahalı iyiki almışım diyorum bazı şeylere bencede al sürekli zaman geliyor
Doğalgaz çalmışlar zami 1.76 metreküpü 1.82 olmuş ne ara milleti kazıklı yolar ya
Malesef.
Bu yaz pazarlik falan yaptik niyetlendik
Tasinma olayimiz oldu ve hamile oldugumu ögrendik.
Borca girmek istemedik.
Ama 70bin tl kadar bir mebla birikimimiz var Topikden bu yana cok sukur.
Hatta 20bin tl kadarda arabamizi degisirken kullandik yine birikimdi.
Saglik olsun hersey nasip.
Bir de ( o da birikim bana gore) ozel emeklilik birikiyor onuda cekmeye kalksak bugun 30bin vardir sanirim.
Her ay duzenli öduyoruz
Çok sukur Rabbim herkese nasip etsin120ye yakın para biriktirmissiniz daha ne olsun, tebrik ediyorumaynen öyle, nasip kısmet her şey.
Ayy su felsefe kitaplari okuyan cocuk nekadar itici ya
Cocuk kitaplari ezberlemis neticede cocuklarin hafizalari daha iyi bize göre
Kitaplari anlayarak okudugu yok, yaş olarak anlayamaz zaten iceriğini.
Ezberlemis ezbere konusuyor.
Cocuga ahlâki deger ne desen anlatamaz aciklayamaz duymus ordan burdan konusuyor.
Ezberledigi seyler sebebiyle aaa nekadar cok sey biliyosun sen dedikleri icinde ukala olmus.
Gorurum 10sene sonra onu.
Bi de daha iyi okullarda okumak istiyorum zekama yeterli diil okullar diyo.
Oldu ailen az yesinde Amerikalara yollasin paşam.
5 yasindaki cocuk hafız oluyor neticede hatim ediyor.
Hepsi ezber sonra okumasa unutur gider.
Bu cocukda o kitaplari okumasa bir daha hepsini unutur 2 seneye.
Şöyle yapiyodur belki kendi öğlen yemiyodur cocugada mama tikip geçiyordur çorba olsa yada yemek birer kase yersin valla hiç yemek pasta börek isim bitmiyorHic haddim degildie karismam ama kiz cok zayif.
Yani belki yapisi öyledir bilemem ama vitamin eksikligi falan mutlaka vardir diye dusunuyorum.
Cocuk olunca ucunda icim burkuluyor.
Yani kolaylik olsun diye mama verip uyutmasi bana tuhaf geldi benim yapip yediresim geldi
IQ bilemiyorum da benim sahsi fikrim.Hahah cocuktan haberim yok ama çok bilmiş çocuk her zaman itici gelmiştir bana. Ukalalığı hiç sevmem hele ki ukalalığı yarı boyuma gelen bir cocuk yapiyorsa iste o zaman extra gerilirim. O cocugu o tarz bir davranisa sokan kisiler "benim oglum/kızım çok akıllı, çok zeki" diyen büyükleri. Bu davranış tutumunu cok gereksiz ve cahilce buluyorum. Donuk veya tutuk bir cocuga "aptal, salak vb" gibi soylemlerde bulunmak ne kadar yanlissa, akıllı bir cocugu da "cok akillisin, cok zekisin" demek o kadar yanlis. Cocuk üzerinden böbürlenmek o çocuga extra bir sorumluluk kattığı gibi cocukta davranış ve karakter bozukluguna da yol açabiliyor.
Eline saglik.Şöyle yapiyodur belki kendi öğlen yemiyodur cocugada mama tikip geçiyordur çorba olsa yada yemek birer kase yersin valla hiç yemek pasta börek isim bitmiyor
Revani yaptım pilav
Tarhana yaptım pilav var
Azda köfte onuda kiremit kaplarına kaşarlı yapicam
Nohut pisiyo çok az islamistim hepsi biter bı çorba kalır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?