Canım muhallebiyi nasıl yapıyorsun pekiulkerin kakaolu biskuvisini elimle iyice ufaliyorum.
Rondo da olur.
Borcama dosuyorum ince.
Uzerine muhallebi yapiyorum dokup yayiyorum.
Hindistan cevizi serpip soguyunca buzdolabinda 2-3saat bekletiyorum.
Servis yapacagim zaman arasina muz koyup sariyorum böyle
Esim cok seviyo gerci adam zaten tatli seviyo
Eki Görüntüle 2594251
Canim benim muhallebi tarifim hep aynidir.Canım muhallebiyi nasıl yapıyorsun peki
Allah kabul etsinEşim 9 gibi gelcekmis ben iftar ettim kuaföre gitsemmi düşünüyorum iftarı beklerken incir uyutmada yaptim ilkkes denedim attim dolaba insallah güzeldir türk kahvesi içiyorum simdi lokumla komşum eminönüne gitmiş lokum verdi cokta guzelmis
Saol canim deniycem tarifini süt ne kadar koyuluyo canim onu goz kararimi koyuyosunCanim benim muhallebi tarifim hep aynidir.
kibris tatlisinada, dolgu krema olarakda, etimekde de hep aynisini yaparim.
Tadini cok begenirler sorarlar.
ceyrek margarin, 1 turk kahvesi fincani dolusu un, yine okadar tozseker, (arttirilabilir ben minnak borcamla yaparim genelde 2 gunde bitsin diye tatlilar) 1 vanilya, süt, kremsanti.
Önce margarini eritirim sonra unu 3-4dk kavururum un kokusu gidinceye kadar sonra toz sekeri eklerim pesine sütle kıvam veririm (akiskan olacak cok kati olmasin)
Ocakdan alinca 1 vanilya 2-3 corba kasigi kadarda toz halde kremsanti eklerim.
5 dk kadar mikserlerim onu.
Koyu olursa acarsin sütle.
Hic bisi olmaz.
Bu krema her tatliya yakisiyo.
Magnolia yap
biskuvili pasta yap
kibris tatlisi yap
biskuvileri tek tek diz sür arasina bu muhallebiyi öyle yap
Pandispanyanin arasina dolgu krema olarak kullan.
Kadayifli muhallebi yapinca bu kremayi kullan.
milfoyun arasinda kullan.
Ekler yap arasina sür
inan her sütlu tatli kremasi bu olsun baymiyor hic.
Cok hafif oluyor
Ben yok labne, yok yumurta sarisi, yok nisastali sevmiyorum muhallebide.
Saol kuzuAllah kabul etsin
Onu hic olcmedimSaol canim deniycem tarifini süt ne kadar koyuluyo canim onu goz kararimi koyuyosun
vallahi yağ , peynir , Salça daha ne olsunCumamız mübarek olsun hanımlar. Kızlar ben İstanbula hiç gitmedim. Şimdi eşimin akrabasını kızı evleniyor davetiyesini wattsapp üzerinden attı hatta benim wattsappma attı eşim biraz bozuldu. Çünkü ben el kızıyım neyse düğün 29 Şubatta İstanbulda bir otelde gittmeden sayıyı bildirdiğimiz için haber verdik. Çok sevindi hala sesinin o duygusu o kadar içime işledi ki sevdiğim birisi olması tabii ki mutluluğumu katmerledi. Eşime dedim ki uçak mı karayolu mu ikimizde uçağa binmedik henüz eşim karayolu olsun dedi araba ile gidelim mi dedi asla kabul etmem çünkü kayınvalidem de gelir ama düğüne gelmez kendi akrabalarının yanına götürtür dönüşte de aldırır kendini. Şimdi kızlar ben düğünde kızına evde gram altınım var onu götüreceğiz eşime dedim az olurmu çeyrek takalım mı eşimde abartma yol parası da vereceğiz diyor haklı. Haftaya arabanın vizesi var 420 tl oraya verecek. Ben de halaya giderken 5 litre zeytinyağı alayım diyorum ne de olsa biz taşra da böyle imkanlarımız var tanıdığımız bildiğimiz kendimize de aldığımız yağdan almak istiyorum. İzmir tulumu alayım diyorum 1 kilo vakumlatırsam yolda sıkıntı olmaz ev yapımı salçalarım var biber-domates birer kavanoz ondan koyarım. Bir koli hazırlamak istiyorum sizlerde İstanbulda yaşıyorsunuz size ne gelse mutlu olurdunuz bu yazdıklarım haricinde fikir verirseniz sevinirim. Ben İzmirin küçük bir ilçesinde yaşıyorum.
Tamm canim teşekkür ettimOnu hic olcmedim
biraz ekle zaten o ara topaklanmasin diye cirpiyorsun koyulastikca ilave edersin(topaklanirsada hic korkma vur blendra tenceredeyken puruzsuz oluyo basima gekdi cunku o an hemen ocakdayken blendra vurdum puruzsuz oldu) azar azar eklersin kaynadikca muhallebi kivami aliyor zaten
Mesela yazin kupda cok yaparim.
Biskuvileri kupa ufalarim bu kremadan koyarim tekrar biskuvi tekrar bu kremadan uzerine ister cilekleri ez pure yap koy.
Ister cilekleri diz jöle dök.
Ister frambuazi az sekeler nisastayla pisir sos yap.
Yazin dolapdan cikarip cikarip yiyoruz kahveyle.
Rica ederimTamm canim teşekkür ettim
Ben de çok üzülüyorum. Çocuklarımızın geleceği için.Kızlar bu piyasalar ne olmuş böyle herşey zamlanıcak gene
Geleceğimiz için korkuyorum gerçekten tl iyice eriyo
ulkerin kakaolu biskuvisini elimle iyice ufaliyorum.
Rondo da olur.
Borcama dosuyorum ince.
Uzerine muhallebi yapiyorum dokup yayiyorum.
Hindistan cevizi serpip soguyunca buzdolabinda 2-3saat bekletiyorum.
Servis yapacagim zaman arasina muz koyup sariyorum böyle
Esim cok seviyo gerci adam zaten tatli seviyo
Eki Görüntüle 2594251
afiyet olsun canimKuzum yazını okudum da cevap yazamadım.yaptım çok sağol canım benim afiyetle yedik bile. Çok güzel oldu
Oglani doyurunca dunyalar benim oluyo.
Yemek konusunda asiri zor bir cocuk
2 hamburgeri hüpletti.
Aksama ne yer bilmiyorum ciger kizarticam yerse artik.
Bakarim bisiler.
İkizler Burcu çok değişken ins benim oğlan öyle olmaz bir dj tutmuyor valla
Aiyy sinir oldum esimle tartistim.
Eltim demis ki esime neden lelliyi getirmedin gelirken
Esimde demis ki ben isten geldim donunce geliriz
Kaynanamla gorusmedigimi biliyor nasil benim niye esimle gitmedigimi sorguluyor.
Resmen esime nifak sokuyor yeminle sinsi.
Bende efendim efendim ? annen donunce mi giderim? kime sordun? giden kim? pardon ? dedim.
Nolmus kadin umreden gelmis gormeye gitmissin nolcak diyo
Kan beynime sicradi.
Senin amacin ne?
Bi bahane olur arayi yumusatirim annem gelir gider ara yumusar mi?
Bebekde olacak ya yemezler oğlum yemezler.
Ben hic kimsenin yanina gitmiyorum!
Kimsede beni kimseyle zorla gorusturemez.
O haspamin da ne haddine beni soruyor o da artik evime ayak basmicak! dedi.
Sende aklina sok ben annenle hic bir zaman gorusmicem, ara duzelir hayalleri kuruyosun ancak hayal kurarsin zaten devam et dedim.
İste nolcak buyuk o umreden gelmis gitmis gormussun 10dk nedir sanki ben sana hep gorusmu diyorum sanki geliyomu falan falan.
Dedim sus tamam geriyosun beni yeterince gerildim.
Amac belli hic sasmam hislerimde.
Bebege kadar yol yapacak sonra getirecek annesini
Sonra olay dondu anneme babama.
Bende belki gorusmek istemiyorum ama bak gorusuyorum dedi.
Bende ben senin annenin yuzune seni gormek istemiyorum derim dedim.
Sende annemin babamin yuzume been sizinle gorusmek istemiyorum dersin gorusmezsin mecbur degilsin dedim.
Ben sana hic annemin yanina gideceksin?Babamin yanina gideceksin? diyormuyum dedim.
Gitme mecbur degilsin onlar zaten gelmiyo
Ben gider gorur gelirim dedim tık yok.
Canım kıyamam sana. Stres yapma lütfen. Bebeğin hissediyor sonuçta. Bence ilerisi için esin de sen de yanlış düşünüyorsunuz. Eşinin bunca yıldan sonra kızı olacak. Yani bence bırak annesini kimseyi gözü görmez o yüzden anın tadını çıkar. Enerjini düşürmeAiyy sinir oldum esimle tartistim.
Eltim demis ki esime neden lelliyi getirmedin gelirken
Esimde demis ki ben isten geldim donunce geliriz
Kaynanamla gorusmedigimi biliyor nasil benim niye esimle gitmedigimi sorguluyor.
Resmen esime nifak sokuyor yeminle sinsi.
Bende efendim efendim ? annen donunce mi giderim? kime sordun? giden kim? pardon ? dedim.
Nolmus kadin umreden gelmis gormeye gitmissin nolcak diyo
Kan beynime sicradi.
Senin amacin ne?
Bi bahane olur arayi yumusatirim annem gelir gider ara yumusar mi?
Bebekde olacak ya yemezler oğlum yemezler.
Ben hic kimsenin yanina gitmiyorum!
Kimsede beni kimseyle zorla gorusturemez.
O haspamin da ne haddine beni soruyor o da artik evime ayak basmicak! dedi.
Sende aklina sok ben annenle hic bir zaman gorusmicem, ara duzelir hayalleri kuruyosun ancak hayal kurarsin zaten devam et dedim.
İste nolcak buyuk o umreden gelmis gitmis gormussun 10dk nedir sanki ben sana hep gorusmu diyorum sanki geliyomu falan falan.
Dedim sus tamam geriyosun beni yeterince gerildim.
Amac belli hic sasmam hislerimde.
Bebege kadar yol yapacak sonra getirecek annesini
Sonra olay dondu anneme babama.
Bende belki gorusmek istemiyorum ama bak gorusuyorum dedi.
Bende ben senin annenin yuzune seni gormek istemiyorum derim dedim.
Sende annemin babamin yuzume been sizinle gorusmek istemiyorum dersin gorusmezsin mecbur degilsin dedim.
Ben sana hic annemin yanina gideceksin?Babamin yanina gideceksin? diyormuyum dedim.
Gitme mecbur degilsin onlar zaten gelmiyo
Ben gider gorur gelirim dedim tık yok.
izin vermem gelip kalmasina cingar cikaririm.Yaa ilk çocuğunda bebekliğini tadına varana kadar yaşayamadın şimdi yaşamana müsade etsinler yahu.
Hem hangi devirde yaşıyoruz bir evde kalmak ne. Hasta olur anlarım ama herkes kendi evinde rahat bence. İnsan biri olduğunda kendi başına olduğu gibi oluyormu hiç. Huzurunuzu kaçıracak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?