Küçük Düşün Büyük Olsun!

@sumeyra1990 kanki ben aldigi kadar koyuyorum kekede :)
Yani bi akiskan ölcum var benim hani boyle cirpma telini kaldirip havadan akitirsin.
O kivami yakalayinca birakiyorum katmayi.

Kek cok hassas.
Un az olursa söner
Un cok gelirse katı oluyo ekmek gibi sert.
Soguk firina atilip ilk 30dk kesinlikle firinin kapagi acilmadiginda sunger gibi bir kek oluyo
Dagiliyo böyle kabarik kabarik.

İyi akşamlar hanımlar. İki gündür çok yorgunum yazamadım hiç buraya.
Dün 6.5 tl yemek parası harcadım.

Bugün iş vardı 15 tl yemek parası kk dan çektirdim.
3 tl de yol parası gitti.

Birikim cidden hayal görünüyor.

Bende biriktiremedikce enerjim dusuyo sanki.
Ama esim 1000tl aktardim diyince iyi bari bu ay en azindan bisey atabildik dedim.
Yazin geziyoruz harcaniyo
Kısında okul masrafi, dogalgaz falan para öyle gidiyo

Oglumun kaynak kitap eksigi var.
Onlari almam lazim.
Yarin ogluma pantolon bakicaz ve disarda yemek yemek istiyo karttan cektircem artik.

Esime dedim ki (nekadar fenayim) botumuda karttan cektirimi (dogum gunumde al diye para verdi ya kâr kalsin) ya ya tabi dedi.

Peki olarak saydim bunu saol cicim dedim.
Kart fiyatina bakicam uzerine koymazlarsa dayarim onuda karta.

Bizim de gündüz ve akşam yakıyor görevli kaloriferi..havaya bakıyor karar veriyor valla biz ufo tetikte bekliyoruz bebeğim üşümesin de..
Bu arada ben az önce tuzlu kurabiye yaptım pastane tarzı çok güzel oldu tarifi sizle paylaşmak istiyorum sizden bisürü şey öğreniyorum belki bu da sizin işinize yarar :)) netten buldum bu da ss..(margarin 125 gr koydum ben yani yarım paket)

Eklentiler

• IMG_0189.webp
    24,7 KB · Görüntüleme: 86
İyi akşamlar arkadaşlar...

Bugün gün boyu para harcadık... oğlanları tüzder e ( sadece üstün yetenekli çocuklara bilimsel, robotik,Atölye çalışmaları yaptıran bir kurum)
kaydettik , iki aylık bi eğitim alacaklar... 3.000 tl ye yakın oraya ödedik....

iş çıkışı markete uğradım baya bi harcama orda yaptım... kapanışı da, akşam hava güzel yürüyüşe çıkalım dedik, kızıma 150 tl ye mont ve çorap, çocuklara kıvır zıvırla yapalım derken eve dönüşte de marketten su,soda,süt söyledik...
gel de birikim yap... :)

Ellerine sağlık Can'ım, Emin'im çok güzel olmuştur...
Ben de ağlayan pasta yaptım bu akşam, çikolata sosunu da ilkkez kendim yaptım... çok güzel oldu.... hem de daha sağlıklı ve doğal oldu.... :)

Bu tarife kandil simidi cok yakisir
Saol cnm.

Ellerine sağlık Can'ım, Emin'im çok güzel olmuştur...
Ben de ağlayan pasta yaptım bu akşam, çikolata sosunu da ilkkez kendim yaptım... çok güzel oldu.... hem de daha sağlıklı ve doğal oldu.... :)
Teşekkür ederim valla sonunda bi tuzlu pastayı beğendim hep yaparım bunu artık :)) bizimle tarifini payaşabilir misn ben aslında fena tatlıcıyımdır bugün eşimi mutlu ettim yarın da kendimi edebilirim belki ağlayan pasta ile

merhaba kızlar
biz gün dünyanın parasını harcadık
3650 tv eşim almış 7 taksit yapmışlar karta
kızıma ayakkabı 190 tl
pazar yaptım 85 tl
yemek yemiş kızımla eşim 40 tl
balık 25 tl
ekmek 2 tl

Hanımlar havuçlu tarçınlı kek tarifi olan varmı.
Ama tam ölçülü olması lazım.
Alďığı kadar un kısmı tutmadı ya
canım benim ölçüm şöyle
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 bardak süt
3 su bardağı un
1 bardak havuç
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
istersen yada varsa en son cevizde ekye bilirsin çok yakışıyor
bazı tariflerde yarım bardak sıvı yağda yazıyor istersen koya bilirsin

ya kızlar bir şey sorcağım size
çocuğu narkoz alan varmı aranızda
benim kızımın ayağının altında ben vardı bir
nedenden dolayı cildiyeye gitmiştik haziranda
bakarken be,ini gördü dedi bu beni aldırın ileride kötü bir şeye çevirmesin
bizde yaz diye kaldık götürmedik pilastik cerraha,
eşim bu gün götürdü genel anastezi yapmamız lazım çocuk küçük durmaz demiş
bende yapmayalım bir kaç yıl daha kalsın dedim
eşimde 2 hafta sonrasına gün almış
kızım 5 yaşında ne bileyim küçük nazrkoz ,için içim içimi yiyor yaptırmasam mı

Kekte aldigi kadar un mu
Kurabiye olur o

Kektede oluyor ya her şeyi ölçüsüz yapsmda keki ölçüsüz tutturamıyorum

Ben hemen kaydettim, yarında fırsat bulursam hemen yapıcam. Ama tereyağım yok. Sen tereyağı yerinemi 125 gr margarin ekledin cnm.

Cnm tam olarak bu tarifle yaptım. Yalnız 3 yerine 4 yumurta ekledim. Çünkü benim yumurtalar çok küçüktü ve müthiş oldu herkes bayıldı. Çok teşekkür ederim

Benim yeğenim 5 yaşına kadar 3 ameliyat oldu. 2 tanesinde narkoz aldı. Allah'a şükür hiçbir şeyi yok.
Bir arkadaşımın bebeğide doğduktan 2 hafta sonra fıtık ameliyatı oldu. O da genel anestezi ile oldu. Dozu çok önemliymiş. Bebeklerin ve çocukların bünyesi, yetişkenlerden daha güçlüymüş, hücre yenilenmesi vs. diye doktor epeyi anlatmıştı.
Tek sıkıntı dediğin gibi narkozmuş. Dozajının çok iyi ayarlanması gerekiyor.

Sünnet olurken verildi narkoz 6yasindaydi.
Uzun sure kalmayacagi icin sorun olmaz.
Ama oglusumu ayilmadan getirdiler aglamistim baya ben

Yani baygin bir cocuk kendine gelme asamasinda cok sersemdi.
O halleri tuhafima gitmisti annem babam esim hepsi yanimdaydi beraberdik hastanede.

Sade yaşam topiğini okuyun ..

Kaç yaşından itibaren alıyorlar ?
Üstün yetenekli olduğu nasıl anlaşılıyor
Onlar test mi yapıyor , yapıyorsa fiziksel yeteneği mi , zekasal yeteneğe mi bakılıyor ?

dün yemeğe çok harcadım. öğlen tost ayran aldım mecburen, çok acıktım dersten sonra. arkadaşımla akşam dışarda yemek yedik ben ısmarladım oturduğumuz yer pahalıydı 100 lira bıraktım.

Ben de yapayım
Siz sıvı yağ koydunuz mu ?

Günaydın arkadaşlar...

ağlayan pastayı netten "Cahide sultan" ın bloğundaki tarifinden yaptım Can'ım... :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…