- 21 Ağustos 2015
- 32.255
- 97.944
- 798
- 38
Hesabına göre yaza rahatlarmısızSeninki bu maaş bitene kadar kuzum sonra napcak bak iş durumları kritik önümüz belli değil benimki çok rahat 2 haftadır şuradan haber burdan haber bekliyom ddi benim gün param aklindaymis adamım neyse evin faturaları geldi elektrik şu gün bi kaç güne doğalgaz gelir h ici soyliycem eltimlere yollayinca para yatircam keyfi kullansın diye veremem ramazan geliyo buzluga et kiyma alirim biraz
Bizde kagit havlu koyduk suan.DÜn igda bi sayfada söyle bisy gördüm
El havlularını tek kullanımlık yapıyomus millet
Büyük bi sayfa
Senelerdir böyle kullanıyorum,esimde bende bikere kullanır kirliye atarız demis kız
Anam ona su mu dayanır
Ben kagıt havluyu bile suara cok kkullanıyorz
Yazık diyorm cevreye zarar
Bunlar her giriste wcye atıyomusBizde kagit havlu koyduk suan.
Ama bende her hafta yikiyordum el havlusunu huyluyum ona.
Genelde öyle canım. Bizim de evde halinden ziyade çalıştığı hali daha iyiydi bence. Erken emekliliği bende istememEşim dün banyoların ve balkonların derz dolgularını yaptı. Eşofmanları bembeyaz olmuş, terlemiş, bir iş yaptı ya suratını görmeniz lazım nasıl gergin, sinirlenmiş yorulmuş tam 1 saatte yapmıştır bunları ben bütün gün ayaktayım bu kadar kasmıyorum kendimi. Biran önce işine gitsin istiyorum ve asla 65 yaşından önce emekli olmasını istemiyorum. Eşim öyle sohbet eden biri de değildir. Zoraki konuşur, kısa ve az cümleler kurar. Babamda böyledir ama siyasetten ve futboldan konuşmaya başlayınca sohbeti iyidir. Onunla sohbet etmeyi seviyorum. Ama eşimin böyle bir zaafıda yok. Çocuklar odalarında, eşim salonda ki tv yi açar ben oturma odasında ki tv seyrederim çünkü tv konusunda da anlaşamıyoruz. Acıkan ve canı birşeyler isteyen beni buluyor evde. Güya evdeyiz ama kimse kimseyi görmüyor. Bu günümüze çok şükür bin şükür.
Ben de özledim markete pazara gitmeyi. Aşağıya yürüşüşe ineyim diyorum ona da göndermiyor. Kimse yok bahçede. Ne olacak. Ayy valla bitsin bir an önce bu ev hakkerimiz.Gönaydınnn çicegimler.
Bizde bugun kahvaltiyi salona tasidik basbasa.
Yagmur izkerken yapalim dedik sessiz sakin son kahvaltilar
Dizi izleriz artik tüm gün.
Pazara gidesim var annem alirim sen ne istersen dedi dün ama kendim gormek istiyorum.
Esim yollamiyo
Kendide becerip alamiyor aldigi muzlar curukdu.
Anlamiyor secmesinden ya da isine gelmiyor cabuk alim cikim diyordur kesin.
Nolcak bilmiyorum izin koparirsam yarim saat gider gelir.
Hakli tamam benim icin diyor ama birilerinin bunlari halletmesi gerekiyor
yoksa hafta ici cikicam fark etmiyor yani.
Aaa iyiymiş bizim Sitede alttaki market Onur. Ama tereyağım şimdilik bayağı var. Ölçülü harcıyoruZ. Bakalım nereye kadar gidecek bu durum.Onur markette 1kg tereyag 42tl mis.
Ama ne yok yakinimda Onur market yok
olsa 2 kilo alirdim.
Buzluk yagsiz kaldi.
aldigim sitelerde bile 50tl olmus yag.
almisken 3 kilo falan aliyordum.
Hele trabzondan almistik islamoglundan 60tl olmusyuh beğ.
Valla para konusunda ben eşime hiç güvenmiyorum. Şimdi diyor çok yanlış yapmışım düzelsin para biriktireceğim. Biriktirse ne olacakki kesin biri sıkışır verir yine biz öyle açıkta kalırız. Benim gizli biriktirmem en msntıklısı en azından kafam rahat olur.Hesabına göre yaza rahatlarmısız
Valla bn sanmıyorm temmuzda bitiyo issizlik
Bakalım isyeri cagırcak mı geri?
Ama cagırmazlarsa madem öyle vermdiğiniz tazminatı verin derim.
Ben geri döncem sandım derim
Bırakmam onu yani kusura bakmasınlar.
Geri yerine koyar ins alırsa da.
İste söylemicen adamlara
Söyledin mi gidiyo o para
Gecen laf arasında dedim 2.yi istiyo ya
Valla dedim yapmam ama oldu kazayla falan calısmam ben hamilelikde dedim
Niye zorlandın mı dedi?Keske deseydin calısmak istemiyorm diye dedi
Yoo zorlanmadım ama 37 hafta calıstım,dogum paramı kaptırdım neden calıstım ki dedim
Bak ya diyo
Tmm vercz bi toparlayalım kendimizi diyo ama sukadrcık umudum ypk gitti o para
Millet parayı bedava buluyor sanırımDÜn igda bi sayfada söyle bisy gördüm
El havlularını tek kullanımlık yapıyomus millet
Büyük bi sayfa
Senelerdir böyle kullanıyorum,esimde bende bikere kullanır kirliye atarız demis kız
Anam ona su mu dayanır
Ben kagıt havluyu bile suara cok kkullanıyorz
Yazık diyorm cevreye zarar
Bizde de zaten kıza hep ayrı havlu kullanıyordum. Şimdi de eşimle benim havlum ayrı. Zaten wc ler de faklıBizde kagit havlu koyduk suan.
Ama bende her hafta yikiyordum el havlusunu huyluyum ona.
canım o dediğin kişiyi ben de takıp edıyorumsu ig bi kadin var 3 oglu var boy boy 5-3-1.5 galiba yaslari.
Kadin misal bi kizartma yapiyo ortaya bi de salata tamam al aksam yemegi.
Ya da sehriye corbasi makarna
makarna yogurtluyo bazen sadece.
Ben sadece öyle yemek diye koysam baska derler.
Biz ugrastirici agir yemek sevmiyoruz diyo bahaneside bu.
Cocuklari kocasi falan sevmiyormus.
Makarnayi koysam oyle ortaya yuzune bakmazlar bizde
Bi de cocuklar kucuk sulu yemek yiyip etli tavuklu ne bilim sebzeli bisilere ihtiyaclari var.
Zengo onlarMillet parayı bedava buluyor sanırım
Bende guvenmiyorum.Valla para konusunda ben eşime hiç güvenmiyorum. Şimdi diyor çok yanlış yapmışım düzelsin para biriktireceğim. Biriktirse ne olacakki kesin biri sıkışır verir yine biz öyle açıkta kalırız. Benim gizli biriktirmem en msntıklısı en azından kafam rahat olur.
he bir de bu virüsten önce tatile gitmeyelim sıkışırız seneye gideriz diyordum. Hem ev borcu biter diyordum. Gitmeye niyetleniyordu.Kardeşim ailesi bazen bodruma ablamın yanına gidiyorlar diye ona da laf edşyordu.
bakalım ne olacak ileride
son yorumda cok elestiri geldi bugun sarma sariyoducanım o dediğin kişiyi ben de takıp edıyorum
yakın akrabalar var o tarafta hatay urfa antep dolayları
günlük yemekleri hep öyle
misafire güzel hazırlanırlar ama kendi aralarında
kısır yaparlar yanına ayran bu aksam yemegi dusun
annem de dıyo senin dedıgın gibi ben boyle yapsam devamı hani dersınız
mesela et patlıcan domates tepsıyle fırına yolluyorlar kebap gibi pişip gelıyor
aksam sadece pilav ve yogurt yıyorlar.
yemek kültürleri zengin ama günlük hayatta kesınlıkle böyleler tanıdıgım on aıle varsa hepsı aynı yani
esler de orada buyudugunden yadırgamıyorlar yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?