Küçük Düşün Büyük Olsun!

Saolasın kuzu
Kimse kimsenin ne yasadıgını bilemiyor iste
1 nutelladan is nerelere geliyor
Birikip birikip.
O yuzden kimseye aa nekadr ayıp annesinden bisey bekliyor koca kadın dememek lazım.
Altında ilgi beklemek var oysaki
Tabi canım
Herkesin başına gelir
Ama iki yıl önce bende annem ile küstüm
Ama ortada bir şey yoktu
Ablama ağbime kızdı
Hepimize ters düz konuştu
Alttan aldım kaç kere
En son dedim ki arama beni bende aramayacağım bitti
Aramadı, bende aramadım
Derken geçen süre sonunda bir gün babam aradı çay koy size geleceğiz dedi

Eline bir patik almış oğlana bunu aldım diye getirdi. Bir saat oturdu çay içti
Gözleri dolmuş ağlamış, ama yanımızda asla ağlamaz .

Bizden gittikten sonrada aramadım bir süre
Sonra uzatmadım tabi

Başınız sağ olsun canım
Elitinin kızının kaynanasımı

basiniz sagolsun, isiklar icinde uyusun

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun canım

Kız uyandı yine tempo başladı. Gündüz uyumadım. Sonra vişne reçeli yapmak istiyorum. Vişne toplayayım dedim. Annemle ablam da yemek yapıyordu. Kızla biraz topladık ama dururmu yerinde fırfırrr bahçede. Yeğenime bıraktım annem de dedi bırak toplarız biz sen çocukla ilgilen birşey olur düşer eder çocuğa bırakma dedi. Toplayamadım.
yemek yedik. Halam geldi sağolsun geldiğimizi duymuş biz gideceğİmize o geldi babaannemi andık.ne güzel günlerdi. Kan bağımız olmasa da çok farklı bağımız vardı ölmeden önce hep bizi sayıklamış.

Amin kizlar Allah razi olsun.
Bazen el deriz ama kendi yakinimizdan daha yakin olur.
Her hafta beni arardi.
Merak ederdi hal hatir sormayi pek severdi.
Hepimizin hazin sonu ölüm.
Hersey Allahdan..
Ondan geldik ona donecegiz..
Rabbim yar ve yardimcimiz olsun

Allahım ne sıcak bir geceydi, kapılar, pencereler açık ama yaprak kıpırdamıyor gecelik üstüme yapışmış durumda uyandım. Yazı severim ama sıcak bunaltıyor. Kışı da severim insanın kendi kendine kalması biraz kendini dinlemesi, hayatında ki yaşarken göremediği ayrıntıları farketmesi gelir hep bana. Hele ev sıcacık dışarıda da hafif yagmur yagması benim en keyfi zamanlarımdandır. Tabi bu zamanları ben çocuklarım büyüdükten sonra keşfettim. Okul zamanı onları servislerine yetişterebilmek, lazım materyallerini eksiksiz yanına koymak unuttugumuz zamanlarda oldu. Özellikle ben çalışırken o günlerin yogunlugunu hatırlıyorum ben kızıma eve gidip alamam uzayıp giden toplantılar da babamı arayıp baba evde büyük kızın ödevi odasında unutmuşuz alabilirmisin diye ve babamın hemen kızım deyip alıp gelmesi Allahım diyorum şimdi o günleri sadece yad etmek ve unutmamak bana hala çok iyi gelir. Bir de anne sözü hafızamda o zor günlerimde hepsi geçicek ve sen hiç çalışmamış gibi olucaksın, kızlar da büyüyecek diye evet Allah razı olsun hepsi dedi gibi oldu. Ayyyyyy sıcak havadan girip nereden yazdım kızlar kusura bakmayın nazım bir tek size geçiyor.

Yeşil mercimek yemegi yaptım, duşumu aldım rahatladım biraz. Küçük kızımla bu gün dışarıya çıkacagız. Evde eksikler var onları alıcaz paraları gömüp geliriz artık. Bizim mahallenin semt pazarı cumartesi günü idi, yakın ilçede ikinci bir pazar açılmış sergiciler de burada Perşembe günü açalım demiş, onlarda haklı biraz daha fazla kazanırlar. Benim için değişen birşey olmaz da çalışanlar tatil günü daha rahat alış veriş yapıyorlardı.

Buyuyurlar ya.
Benim oglan boyumu gecti sanki hic bebek olmamis hep bukadarmis gibi.
O gece uykusuzluklari o okul telaseleri okula gotur getir bekleler.
Insan bunaliyo bazen ama hepsi geciyor

Su minicik bile elimize almaya korkuyorduk simdi kucagimizdan inmiyo.
Kolumuz agriyor.

Gök bile agliyo yagmurla gidiyor teyze..
Helallik icin gelinmicekmis kapiya vurus sebebiyle.
Annemi cagirip en azindan helallik icin gitmek istiyordum.
Direk yikanip mezarliga.
Esimde ofisten mezarliga gececek.
Rabbim mekanini cennet eylesin..

Kız dunden beri huysuz.
Karni agriyo saniyorum gaz cikariyo ama zorlanarak.
Dun aksam baya krize girip agladi.
Gaz damlasi dahi fayda etmedi.
Esim gezdirdi ama adam ter doktu.
Sonra biraz gogsumde yatirip sakinlestirdim sustu.
Ama yerine koyunca yine basladi.
masaj yapa yapa uyuttuk.

Simdide kivraniyor
Bazen goruntulu konusuyoruz arkadaslarla kuzenle falan diyorlar ki corabini cikarsana, yok pijama giydirme
Yahu ayaklari soguk oluyor o da karnini agritir herkes akil vermeye bayiliyor..

Ama uzerini ortturmuyor o sikinti oldu bizim icin.
Belini ortuyorum bende bacaklari acik..

Dun 1 tane ekmek istemistim normalde ekmek yenmiyor pek onunda yencegi tuttu bitti.
kapici getiriyor ama 1 ekmek icin istemedim.
Hamur mayaladim acma yaptim 2 tepsi.
Kek yapicam pesinede kiz dalsinda salliyorum az besiginde.

izmir kofte yapicam.
Dunden eriste var.

Dün ev supurdum kizi bebek arabasina koydum pesimde gezdirdim.
Napim oturamiyo bisi yapamiyo yatirsam agliyo

Esim diyoki ciddi ciddi ev supurmek icin su arabayi mi actin evin ortasinda diyo.
Evet dedim hem de durdu.
Hic sesi cikmadi oda oda gezdik bakti bana.

Ben bu olayın üzerine giderdim
Öyle yapmacık bir bağ kurmak yerine gerçek ile yüzleşirdim. Yani yapım gereği savaşmayı seviyorum. Belki doğru değil.
Ben de mücadeleci bir insanım ama ciddi psikolojik baskı ve eleştiri ortamında büyüdüm, herkesle herseyi tartisabilirim ama annemde tikaniyorum konuşmaya açık bir insan da değil. İlaveten hayatımdan cikaramicam bı insan olduğu için desmedim yoksa bilsen neler var

Günaydınlarr
Ciddi asabım bozuk
Kociyle kapıstık bayagı gece mesajla
BAna deger veriyormus ama ben kıymet bilmiyormusumm asjssjdjdjjfjf
Ay cok güldüm valla
Hacı Allahını seversen sen deger verme dedim
Markete ugradım sinirimden 16 tl ıvır zıvır aldım
Ona da ayrı sinir oldm sonra
Madem gircen bi kefir al bi meyve al diyorm kenddime
Gözüm dönmüs almısım bisküvidir,cikolatadır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…