- 31 Ağustos 2017
- 2.458
- 11.194
- 208
- 35
masallah tam yaz yemekleri afiyetle yensinAkşam için yemek dünden az kalan kızartma, semizotu ve kabak yemegi, kısır bence yeterli yemek yapmak istemiyorum varken müsriflik olmasın. Meyve de çok var.
Ne guzel ama ya hem de ihtiyacin gorulmus oluyorArkadaşımı yolcu ettim o gitti bana gelirken fırın temizleyicisi almış temizlik takıntım yüzünden bana gelirken mutlaka bir temizlik malzemesi alır kesesine bereket. Simitler güzel olmuş yedik kurabiyemde fena degildi çok güzel doyduk çok şükür. Mutfagı topladım bulaşıklar da yıkandı şimdi kendime nescafe yaptım ayaklarımını da uzattım sizlerleyim. Birazdan sonradan görme Almanyalılar gibi biriktirdiğim paraları sayacagım yarında kuyumcuya gidip altın alıcam inşallah bakalım ne kadar biriktirmişim. Kızların da istekleri var yarın onlarıda alırım artık ne kadar bırakırız bakalım. Kargolar geliyor kızlar mutlu oluyor, bende mutlu oluyorum onlar begenince.
Ben de aynıyım canım eşimin ailesine söylerim söylerim anneme gelince söyleyemem. Belki ayrı şehirlerde yaşadığımız içindir sebebini bilmiyorum. Ya da kadın çok emek verdi diye kırmak da istemiyor olabilirim.Çok teşekkür ederim
Ya işin garibi ben kayinvalidemlere her düşündüğümü söylerim normalde de zaten direkt konuşurum yapım öyle.
Ama anneme gelince tikaniyorum çünkü cozumcu bir insan değildir bı de maddi konu olması elimi kolumu bagliyo
Eşim de diyo bizimkiler olsa şimdiye konusmustun diye
Çok üzüldüm bu davranışına. İnsan kızına daha öncelik vermeli bence çünkü evlilikte bir sorun oldumu kadının arka desteği yoksa erkekler malesef bunu oldukça iyi kullanıyorlar. Ben bir anne olarak kızıma elimden geldiğince arkasında olduğumu evlendiğinde de her daim onu kollayacağımı eşine de belli etmek isterim. Böyle olunca insan eşinin ailesi yanlış yapınca onlarla ilgili olumsuz da konuşamaz.Maddi bir konu olmasa rahatlıkla konuşurum
Kızım yeni doğduğunda 10 günlükken eşimi işten çıkardılar ve kiradaydik. 6 ay iş bulamadı eşim sütüm de çok azdı mama veriyorum 1 kere biseye ihtiyacınız var mı demedi 1 kere eli dolu gelmedi, kirayi odeyemedik bir kere sordum borç olarak eşinin ailesinden işte dedi ki onlar o zaman iş batirmisti. Sıkıntıdan 30 kilo verdim üzerime hiç bir şey olmuyordu teyzemlerde herkesin ortasında kendine hiç bakmiyosun üstüne başına bak dedi ki ben açlık sinirindaydim yani o yüzden maddi konu olunca nutkum tutuluyo.
Seneler sonra bu issizken neden hiç yardım etmedin dedim yalan soyluyosun hep alışveriş yaptım dedi, 1 kere babamla gelmişlerdi alışveriş yapıldı evet ama o an yemek yapılacağı için fazlası değil yani
Ay günah ya el kadar sabiBenim kuzen yine her gun 936384821 tane cociginin resmiyle bizi boguyor.
Sunnet ettirmis erkeklige ilk adimi atti falan yazmis iste boyle zihniyetlerin cocikleri sonra erkegim ben erkek yapar eder hödödö oluyolar.
Gecen bumerang yapmis ben bakmamistim sona aldim hikayelerini.
Kardesim yazdiki abla Allah askina bu kizlar(ablali kardesli paylasiyolar) kafayi yemis dedi.
Hayirdir dedim story baksana dedi
cocugun mahrem yerini atmislar
sok oldum
Bi de yok dotunu yerim falan.
Otur ye neresini yiceksen allasen onu oraya atmak nedir ya.
Valla babam falan sovuyo yazicam diyo sunlara.
Karisma diyoruz
facede o da goruyor cunku face insta wp heryerden paylasiyolar.
Bence birçok şeyin birikintisi bu kırılma. Beklentiden çok özellikle eşine ve eşinin ailesine karşı arkamda ailem var olarak görmelerini istemesinden kaynaklı. Bunu hepimizde istiyoruz. Eşinin bunu söylemesini ben de onaylamıyırum ama işte ailenin de o lafı söylemesine izin verecek davranışta bulunmaması gerekir diye düşünüyorum. Nacizane fikrim.Sen çalışıyormusun? Annen normalde de hiçmi birşey yapmaz?Yani çok düşünmeni ve üzülmeni gerektirecek birşey yok bence.Yalnız bir kadın, düşünememiştir.Yada sende çalışıyorsan, sonuçta 2 çocuk eşinde var sizin alışverişi yapmanız daha doğru olur.Eşinin annenin markette kasa arkasına geçtiğini söylemeside çok hoş değil bence.Açıkcası çoluk çocuk sahibi olmuş,yetişkin insanların anne babalarından hala beklenti içinde olmalarını doğru bulmuyorum.Zorda kalınınca zaten yardımcı olurlar.Eminim senin annende yapar.Eşin lafını ediyorsa keşke annenle gitmeseydiniz yazlığa.Hani düşününce annenden beklentide bulunuyorsunuz çalışıyor parası var diye, ama anladığım kadarıyla sizde zor durumda değilsiniz.Yanlış anlamayın lütfen sizin gibi anneden, kayınvalideden vs. beklenti içinde olan ama laf edildiğinde,yada işlerine karışıldığında biz artık bir aileyiz, uzakta olsunlar diyenleri anlamıyorum.Bence aileler çocukları büyütüp,iş güç aile sahibi etmişlerse yeterince emek ve para harcamışlardır.Hala onlardan beklenti içinde olmak doğru değil.Gönüllerinden koparsa yaparlar, kopmazsa suçlamak yine doğru değil.
Kesinlikle aynı sözü sürekli kullanıyorum. Hepsi bizim tercihimiz. Çocuklarımıza sorulmadı. Annelik babalık olayını bence herkes yapamıyorBEn bir cocuk dünyaya getirdiysem,asgari seviyede yardımcı olmak isterim.
Cünkü o secmedi dünyaya gelmeyi.
Ben getirdim onu dünyaya.
Hele ki 2 cocık var ve ayrım yapılıyorsa ben de sorgularım.
Benim koci de calıssın kendi yapsın diyenlerden.
Ben kendi adıma öyle düsünmüyorum.
Ben kızıma ek gelir saglayack bir kapı bırakmak isterim.
Ev olur,dükkan olur.
Oturmasa bile kirasını alsın.
Ek gelir olsun.
Fazlasını zaten yapamayız.
Ben annemlerden alısveris konusunda cok destek gördüm evlendiğimden beri.
Kızıma da aynısını yaparım diye düsünüyorm.
Bence o görgü meselesi.
Neyi görüyorsa insan onu uyguluyor.
Benim annem de yedirir içirir gelip giderken koyar bir sürü şey. Çok olumsuz da konuşmak istemiyorum kadın 30 yaşında bize hem annelik hem babalık yaptı. Çok zorluklar çekti. Ama öyle sevgi sözleri ağzı laf yapma sarılmaları yoktur. Belki de beceremiyorlar. Aileden gördükleri oydu belki de. Eşime ismiyle hitap eder oğlum demez mesela eşimin de dikkatini çekmiş bu direk söylemedi de birinin ona oğlum demesinden bahsediyordu o ara farkettim o konuyuGünaydın hanımlar, arkadaşım kahvaltıya gelecek simit hamuru tuttum, kurabiyeyinin hamurunuda yogurdum eşimi yolcu ettim kızlar uyuyor. Reçel kaynıyor kayısı reçeli yapıyorum sizleri okudum, yazayım dedim sizler ne güzel hemen girip yazıyorsunuz ben illaki laptoptan yazıcam daha rahat yazıyorum sanki cep telefonundan rahat yazamıyorum. Birazdan hazırlıklara başlarım balkonu da yıkadım belki otururuz arkadaşım sigara içiyor balkon sefasını seviyor. Biz 3 kız bir erkek kardeşiz ve sonuncusu erkek annem çok düşkündür oğluna babam ayırt etmez kardeşlerim bana babam en çok seni seviyor dediklerinde ben sadece ben çalışıyorum onun için bana davranışı farklı diyordum. Ama biliyorum babam bana kızım dediği anda ki o duygu yükünü hissediyorum belki ilkgöz agrısı oldugum içindir. Ama annem hem aynıdır öyle sarılmaz, öpmez yedirip içirmeyi sever ama çok yakın degildir. Öyle yetişmiş ama ben kızlarıma hep söylüyorum sizi çok seviyorum diyorum hafızalarında hep bu cümle kalsın diye. Kızlarım beni ve eşimi öyle üzen evlatlar değil, Allahım ben onlardan razıyı sen de razı ol derim. Hayırlı evlatlar olsun derim, başka ne isterim.
Ben de öyleyim. Her fırsatta sarılır öper söylerim sanırım ondan Kızım da herkese sarılıp sarılıp söylüyor. En son bugün söyledi. Anneme ablama sarılıp seni çok seviyorum diye. Teyzeciiimmm anneanneciiimleer dedemm bir de işveli söyler :))Bende deli cocik severim
oglumuda oyle severdim ama dana boyumi gecti daha sevdirtmiyo.
Anne gurrbann olsun verene
falan diye belli ederim yani.
Oglana kucukken hep gel bi öpim oyle git derdim.
Oyun oynarken ya da odaya gidecekken.
Aksam opmeden uyumazdi odasina gitmezdi.
simdi oyle diil ama o sevgiyi zamaninda vermekde o cocukda iz birakir..
Bence birçok şeyin birikintisi bu kırılma. Beklentiden çok özellikle eşine ve eşinin ailesine karşı arkamda ailem var olarak görmelerini istemesinden kaynaklı. Bunu hepimizde istiyoruz. Eşinin bunu söylemesini ben de onaylamıyırum ama işte ailenin de o lafı söylemesine izin verecek davranışta bulunmaması gerekir diye düşünüyorum. Nacizane fikrim.
Alsa da şuan nasıl kulllanacakmış kız daha 1 yaşına girecek. Benimki 2.5 yaşında koltrol edemiyor yeğeniminkine bindi yapamadı. Evde yer kaplar diye düşündüm benSaolasın cnm
Valla ben ne kurtarırsam kar diyorm artk
Yoksa gidiyor
Akülü araba alcm kızıma diye tutturdu agustosta
Benim içinde öyle çünkü gün gelecek bugünleri Çok arayacağız ve keşke kızıma vakit ayırsaydım demek istemiyorum.Bak benim annem cok ilgilidir
Ama annemi hep temizlik yaparken hatırlıyorm
Hatta hep anlatır
Kardesimle 3 yas var aramızda
Badana yapıyomus bigün
Nasıl daldıysa bizi unutmus,aklına bi gelmisiz kosmus bahceye
Ben 5-6 yaslarındayım.
Koymusum tepsiye ekmek,cilek receli kardesimi besliyormusum yudum yudum.
Oturdum agladım der annem.
Temizlik benim icin 2.planda mesela Alyadan sonra.
Bizi beraber oynarken hatırlasın isterim.
Cocukluk unutulmuyor cünkü..
Zaten S sutlukawe nin yazdığı ikinci mesajdan sonra öyle olmadığını anladım.Çok üzücü evetBence birçok şeyin birikintisi bu kırılma. Beklentiden çok özellikle eşine ve eşinin ailesine karşı arkamda ailem var olarak görmelerini istemesinden kaynaklı. Bunu hepimizde istiyoruz. Eşinin bunu söylemesini ben de onaylamıyırum ama işte ailenin de o lafı söylemesine izin verecek davranışta bulunmaması gerekir diye düşünüyorum. Nacizane fikrim.
Çok terbiyesizlik bence bir de çocuğun cinsel eğitimine çok yanlış bir davranış. O bölgenin ona özel olduğu çocuğa anlatılması gerekirken sosyal medyada paylaşmak çok ters geldi bana.Benim kuzen yine her gun 936384821 tane cociginin resmiyle bizi boguyor.
Sunnet ettirmis erkeklige ilk adimi atti falan yazmis iste boyle zihniyetlerin cocikleri sonra erkegim ben erkek yapar eder hödödö oluyolar.
Gecen bumerang yapmis ben bakmamistim sona aldim hikayelerini.
Kardesim yazdiki abla Allah askina bu kizlar(ablali kardesli paylasiyolar) kafayi yemis dedi.
Hayirdir dedim story baksana dedi
cocugun mahrem yerini atmislar
sok oldum
Bi de yok dotunu yerim falan.
Otur ye neresini yiceksen allasen onu oraya atmak nedir ya.
Valla babam falan sovuyo yazicam diyo sunlara.
Karisma diyoruz
facede o da goruyor cunku face insta wp heryerden paylasiyolar.
Yeğenlerinle alyoşu çok benzettim kuzu. İlerde suyu sever çıkartamazsın sudanAnama geldik
Kardesim beni aldı
Zeytinyaglılar aldık yoldan ,sarma,patlıcan dolma,emginar falan.
Cayla keyif yaptık.
Havuzu getirmis cockları havuza soktuk.
Benim kız 30 sn flaan durdu
Cocuk cesmeyi acık görünce aglamaya baslıyo
Bukadr sevmez insan suyu.
Bebeleri yıkadık uyuttuk
Aksm yemekten somra döncez
Kvdem bi borcam börek yollamıs kociyle
Gelisme var kadında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?