Küçük Düşün Büyük Olsun!

Evde sıkıldı pandemi yeni bebek ergenlik hepsi üst üste geldi
Elleme bugun bakalım napck

Günaydınlaar
Benim kücük ergen de bugun bi inat bi inat
Mama diyo veriyorm tükürüyo
Üst bas heryer mama
Alya git babannen doyursun dedim,aksm tarhanadan pogaca gibi yaptm onu verdim eline yolladım
En son onu kemiriyodu
Koci aramıs diyoki bunu eline ne verdin bütün araba battı
Ben dedim günde 75 kere ev süpürüyorm
Biraz da sen araba süpür
Aksm bi tencere bamyayı yedim
Özlemisim ekmeksiz cerez gibi yedim
En son tabagı pilavla yedim
Bugune yemej yapmam lazım
Semizotu yogurtlayacagm eve gidince
Bi kahve icip ayılayın barii

Kız gece 2-4 arasi uyandi
sonra 6 da uyandi uyumadi yeni uyuttum.
Bi de 2-3 seferde ancak dalıyor
Sicak bir tarafdan kiz bi tarafdan.

Bugun yemek yok
Annem gelecek o gelince yapicam
Esim gidene kadar yine ortaligi toparladim.
Annem gelincede yemek yapar supurge acarim.

Dun yine bisiler getirmisler.
Almayin dedim dolapda yer yok.
4 kilo kiraz almis babam
Esimle oglan seviyo abartmisda abartmis
1 koca blok kasar salam sucuk pastirma almis.
50tl oglana 50tl de kiza birakti.
kasarin yarisini attim buzluga.
gecen sucuguda buzluga atmistim 2 kangal sucuk oldu.

kucuk zulam etti 200.
oglaninkini ona verdik.

Günaydın kızlar
Sabah eşim giderken kalktık Geri de uyumadık çünkü bugün erken havuza götürecektim. Sonra hazırlandık kahvaltıya oturduk.Arkadaş dedi havuzu temizliyorlar neyse bugün açarlarsa iyi olur temizlenmiş olması.
Neyse kahvaltı yaparken kızın çişi geldi. Yaptı sifonu çekti. Elini yıkayacağım neymiş elini yıkamayacakmış bastı çığlığı zorla da olsa yıkadım. geçtik mutfağa yemicem diye ağlıyor aklınca trip yapıyor. Gel kucağıma diyorum almaya çslışıyorum anlatacağım ona da bir çığlık bastı. Aldım kızarak odasına koydum ne yapıyorsan yap dedim geçtim mutfağa bir 5 dk sonra geldi kucağıma sarıldı :) şimdi kahvaltısını yapıyor. Ergen hallerimi nedir
Bence ya tutarsa hesabı yapıyor dediğini yaptırmak için bakıyorki yapmıyorum vazgeçiyor inadından

Desene hepsinde bir ergen hali var

patatesli kofte yapicam yemek
pilav var dunden.
Atarli ergen pilav yemez ona az makarna yaparim.

Onun dilinden annem anliyo
Git anneannende kal diyorum kalmiyoda.
Aslinda kalsa degisiklik olurdu onada hep evde odasinda.
En azindan dayisi var dedesi evde.
Teras var cikar otururdu.

Aslında oglunuzun davranışları tam yaşına göre bizlerde geçtik o yaşlardan belki bizler bu kadar asi yasamadik şimdiki çocukları ortamda çok etkiliyor bence arkadaş çevresi sosyal medya e buna bide kardeş eklendi birde uzun süredir evlerdeyiz hepimiz çok etkilendik o yaştaki bı çocuğun etkilenmesi de normal şöyle kendimi hatirliyorumda aynı bende onun gibi odamdan cikmazdim kardeşlerime kavga ederdim falan sonra sonra anliyorum tabi ne doğru ne yanlış oda zamanla anlayacak tabi süreçte siz biraz zor olacak ama geçecek
Benim oğlumda 2 ay hiç dışarı çıkmadı insan yüzü görmedi şimdi çocuk her şeyden korkar oldu bunu nasıl aşacağız bilmiyoruz pedogog'a danisacagiz galiba

Ya evet ergenlik donemini az cok biliyoruz
Birazda netten okudum onun dedigi yaptigi hareketlerde birebir ayni.
Kendini, buyudugunu, kararlarini ispatlama falan.
Ama o ses yukseltmeler hic hazmedemeyecegim seyler.
Dikkat etmesi gerek herseyde ergenlige siginmamali.

Ben hic anneme babama sesimi yukseltmedim o donemlerimde de .
Tamam hepimizde odaya kapanma, kendi kararlarimizi alip uygulama, aglama, evde yalniz kalma istegi vs oldu.
Ama hic ben aileme sesimi yukseltmedim.

Herkes farkli geciyo sanirim bu donemden

Günaydın Kadınlar kulübünün en güzide hanımları. Çocuklar konuşulmuş bende birkaç kelam edeyim dedim. Sabah yine 6.45 te kalktık. Eşim bizim kapının önünde bir kagıt parçası buldu, küçük kızım bize mesaj yazmış sabah 5.30 da yatmış lütfen sessiz olun uykum var diye yazmış. Eşimi yolcu ettim gece çok sıcak haftada iki kez çarşaf değiştiriyorum. Nevresimleri degiştirdim, bornozları da attım bir makina çamaşır çıktı yıkandı astım. Camları sildim kızların odası hariç gürültü yapmamaya çalışıyorum. Mercimek çorbası yaptım, 8 biber doldurdum, 40 kadar sarma sardım onların da altını az önce kapattım. Kahvemi içiyorum sizi okuyorum. Her yaşta zor çocuklar. Lellim bizim küçük kızımızda yaşadık büyük kızımı çok kıskandı, en nihayetinde ablasını kıskanması bize normal geldi, aile hekimimize sohbet esnasında söyledim bana dediki bu yaştaki kıskançlıklar ileride derinleşebilir, biliyorsunuz küçük bir ilçede oturuyoruz çocuk psiyatristi yok bize dedi ki çocuk danışmanına götürmeniz gerekli tesadüf ilçede ki devlet hastanesinde vardı oraya götürdük. İnan seansları kaçırmak istemedi. Bize iyi geldi psikiyatr diye bir söylem olmaması da bizim için avantajdı malum çocuklar pek hoşlanmıyor o doktordan. Biz küçük kızımızı kucagımıza aldıgımızda eve gelenlere kapıda rica ediyordum. Lütfen önce büyük kızımı sevin diye, çünkü içlerinde fırtınalar kopuyor, eşin de eve gelince kızdan önce gidip onu sevsin paşam, ilkgöz agrım, şehzadem dese inan değişir sen zaten elinden gelenin fazlasını yapıyorsun. Sevdiği yemekleri yapıyorsun, meyvesini, pizzasını hep yapıyorsun biraz daha sabır canım boşlukta şuanda. Okul yok ders yok bir ugraşısı olsa ona da iyi gelir zamanla taşlar yerine oturur. Biraz sabır diliyorum lellim.

Kesinlikle tabiki sesini yukseltmemeyi bilmesi lazım ama ergen kafası işte başka çalışıyor onların kafası sadece siz onun sakin hallerine alıştığınız için şimdiki hareketleri gözünüze batıyor birde şimdiye kadar çok ilgiliydiniz her şeyiyle ilgileniyorsunuz şimdi ilgi iki bölündü ama o sizden aynı ilgiyi bekliyor dizinde işiniz zor hem ev hem bebek rabbim yardımcınız olsun inşallah canları sağ olsun öyle böyle buyuyorlar

Temmuzda memlekete gideceğiz inşallah kurbanimizi memlekette kesmeyi düşünüyoruz bunun için yaklaşık 7 ay önce para biriktirmeye başladım 4500 lira oldu 2000 civarı kurbana gider geri kalanı da yol paramız ve oradan alacaklarının parası 1 ay falan kalacağız esim gelmeden Ağustos aylığını alacak gelmeden direk bankada bırakmasını söyledim o paraya orada dokunmak istemiyorum 4500 un üstüne temmuz aylığından da gelecek 700 lira gibi bir miktar bakalım inşallah yeter bı para da Ağustos ayligimizda kenara atarız büyük bir miktar
Birde memleketten gelirken her şeyi getireceğim için pazara markete hatta ekmek almaya bile gitmeyiz bunu iyi değerlendirmem lazım

dayisi bu dönemde biraz fazla ilgilense? onla iyi anlasiyirdu, onu dinler belki

ama bizimkilerden sanki hepimiz buraz cekinirdik o dönemlerde? annemin bir bakisi yetiyordu bana tirsmam icin

Canım şu an bebeğe bakıyorsun yardımcın yok,yoruluyorsun,lohusasın evet zor bir dönem senin için.Ama oğlun açısındanda en zor dönemlerden biri.Ergenliğe giriyor ve üstelik yıllardır tek çocuk olduğu eve yeni bir bebek geldi.Senin bütün ilgin bebekte, akşam babasıda ilk gelince kızı soruyor diyorsun.onun açısından bakarsak baya zor bir dönem bence bu dönem biraz daha alttan alarak, iletişim kurmaya çalışın derim.Önceden birlikte yapıp şimdi yapamadığınız birşey varsa yapmaya çalışın.Babası biraz daha onunla ilgilensin, ama herşey normal gibi, hani şöyle yap böyle et demektense, hadi oğlum senle şunu yapalım bunu yapalım gibi.Birlikte haftasonu dışarı çıkıp,onun sevdiği bir yere gidebilirsiniz mesela.Siz farkında olmayabilirsiniz ama şu an tüm ilginiz bebekte olduğundan, o kendisini yalnız hissediyor olabilir.Ne kadar büyümüş gibi görünsede oda hala bir çocuk ve size ihtiyacı var eminimki siz ilgileniyorsunuz zaten, ama hem ergenlik,hem pandemi,hem kardeş baya zorlamış olabilir

Slmss canımlar
Prim yatmıs
Hemen biraz catlattım
Kıza emzik+alıstırma bardagı 114 tl toplam 20 tl puan kullandım trendyolda.
85 tl migros sanal;nescfe,cif sprey,eldiven,bulasık süngeri,dondurlmus sogan,6lı havlu kagıt,2 tane cöp poseti,bulasık mak.tuzu.
Kalanı akike vercem.

Selam kızlar
Bugün az bir ütüm vardı onu bitirdim
Son posta kuruyanları katladım
Kuru fasülye pişirdim
Dünden pilav var salata karpuz
Oğlumla evde takılıyoruz
Hep oyun istiyor

Biraz oyun biraz film günü geçiriyoruz
Benim Maaş yattı ödemeleri yaptım
Bu ay yine kartı çok harcamışız
Biraz dikkat etmem gerek

Önümüzdeki ay kurban var, altın alacağım bir bebek ziyareti var , arabanın vergisi var. Var babam var
Allah Kerim bir şekil halledeceğiz

Birde eşim izin almış bir şeyler yapalım istiyor hem virüs var, hem de giderler bu ay çok bakalım
Çok açılmak istemiyorum
Okul açılınca kafadan 1.500 TL okul masrafı olacak kitap kıyafet

Ben hava değişimi şöyle günü birlik bir şey olsun istiyorum

Bu ay annem para verecek ama onu birikime atmak istiyorum
Birikimi harcamak istemiyorum bakalım

Durulmazsa bende dusunuyorum
dayisi bu dönemde biraz fazla ilgilense? onla iyi anlasiyirdu, onu dinler belki
Onunlada oturup konusmuyor eskisi gibi.
Yani iyi aralari ama dayisi gelincede odadan cikmiyor.
ama bizimkilerden sanki hepimiz buraz cekinirdik o dönemlerde? annemin bir bakisi yetiyordu bana tirsmam icin
Kesinlikle
Kardesim kucuk diye o biraz pohpohlandi o atat yapardi da ben yapmazdim.
Zaten kardes istemiyordu eskiden beri.
Tek olim tek kalayim vardi onda.
Evet esimi uyardim dün.
O odasina kapaniyor sende uzerine gitmim derken hic ilgilenmiyorsun.
Ben uyardigimda bisi icin beni kötü belliyor sen konus dedim.
Esimden cekiniyor benden cekinmiyor hic.
Sunu yap diyince he he diyo bana resmen basindan saviyor.

Ben gunduz onunla ayrica ilgilenemiyorun yani ilgilenmem gereken durumda yokki koca cocuk.
ona ayri yemek yapiyorum, ayagina goturuyorum
Kız kucak istiyor surekli.

Disarida cikmiyor
Annem dedi bize gidelim yok.
Gezmekde istemiyor

Ayy tuhaf bisi oldu cikti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…