Küçük Düşün Büyük Olsun!

maaş almaya son 12 gün

buzluktaki yemeklerimi bakliyatlarımı değerlendiriyorum hedefim maaş alana kadar alışveriş yapmamak evdekilerle idare etmek..
bu ay elimdeki parayı boşa harcamıyım diye altın yapmıştım iyikide yapmışım çar çur olacaktı

bi yemek yapıyorum 2 gün yiyoruz çalıştığm içinde iyi oluyor her gün yemek yapma telaşım olmuyo :)
Bende calistigim günden önceki gün yemege fazla yapiyorum eve gelince yemek derdim olmasin diye. Bir bakiyorum ertesi güne kalmadan yemek bitiyor. Evde bir ergen oglun varsa yemek yetmiyor. Sagolsun sayesinde hic yemek ziyan olmuyor.

@DilberiRana cımm nasılsın bebiş nasıl?

bulaşık makinesi için şunu söyleyebilirim bir ürün değişikliği yapmadıysan bi yere bişey sıkışmış olabilirmi
bide makine yorulmuştur belki naz yapıyodur :KK48:
şaka bi yana arkadaşlar yorum yapmış olmazsa bi servis çağır bakalım

Bende calistigim günden önceki gün yemege fazla yapiyorum eve gelince yemek derdim olmasin diye. Bir bakiyorum ertesi güne kalmadan yemek bitiyor. Evde bir ergen oglun varsa yemek yetmiyor. Sagolsun sayesinde hic yemek ziyan olmuyor.

ne kadar iyi oluyor yemek olunca kafam bile rahat bi salata yapıyorum tmm :)

Allah bağışlasın canım
Maşallah yesin de ziyan olmasın :)

Birazdan ise gidecem. Önümüzdeki iki gün paskalya bayrami nedeniyle burda her yer kapali. Bugün yine bir alisveris cilginligi yasiyasagiz. Kasadan kalkamam bugün. Sanki dükkanlar bir daha acilmayacak gibi alisveris yapiyorlar almanlar.

Birazdan ise gidecem. Önümüzdeki iki gün paskalya bayrami nedeniyle burda her yer kapali. Bugün yine bir alisveris cilginligi yasiyasagiz. Kasadan kalkamam bugün. Sanki dükkanlar bir daha acilmayacak gibi alisveris yapiyorlar almanlar.

allah kolaylık versin canım

önce sağlık valla..

183 tl olması gerek nette öyle yazıyor 4 tl 4 tldir yani :)
bir kaç yere sorun öyle alın derim
benim kenarımda 50 tl var onunla gram bile olmuyo :))
Bulunduğumuz mahallede tek kuyumcu da o Maalesef çarşıya çıksam 4tl dolmuşa verecegim en iyisi para harcamadan alayım
50tl de iyi ben kumbara olayına kasımda baslamıştım ilk altınımı 4ay sonra alabildim ama pes etmedim devam birikime canım

Yemekden bende dertliyim
Az yapiyorum ziyan olmuyo ama degisik seyler istiyolar
Oglumunda istahi iyi
Esimde 3cesit yer yaparsam.
Uzerine meyve,tatli vs.
Yemegim oldumu islerim bitti gibi geliyo bana.

Bulunduğumuz mahallede tek kuyumcu da o Maalesef çarşıya çıksam 4tl dolmuşa verecegim en iyisi para harcamadan alayım
50tl de iyi ben kumbara olayına kasımda baslamıştım ilk altınımı 4ay sonra alabildim ama pes etmedim devam birikime canım

anladım canım adam tek el olduğundan böyle bi fiyat uyguluyor demek

ben hem borç ödeyip hemde biriktiren tiplerdenim :)
kumbara yapamıyorum malesef aldığım para belli ödemelerim belli
her ay maaşımdan bir miktar ayırıyorum gr altın alıyorum 2-3 neyse
50 tl de anneme komşusu vermiş düğünüme gelemedi diye ordan var yani
bide eşimden harçlığım yk diye aldığım paraları harcamam onları atarım kenara maaşla üstünü tamamlar gr alırım yine
bakalım böyle başladım ama allah herkese yardım etsin inşallah :))

anladım canım adam tek el olduğundan böyle bi fiyat uyguluyor demek

ben hem borç ödeyip hemde biriktiren tiplerdenim :)
kumbara yapamıyorum malesef aldığım para belli ödemelerim belli
her ay maaşımdan bir miktar ayırıyorum gr altın alıyorum 2-3 neyse
50 tl de anneme komşusu vermiş düğünüme gelemedi diye ordan var yani
bide eşimden harçlığım yk diye aldığım paraları harcamam onları atarım kenara maaşla üstünü tamamlar gr alırım yine
bakalım böyle başladım ama allah herkese yardım etsin inşallah :))
Bende hem borç hem birikim isteyen ve uğraşanlardanım canım :KK66:
Benim tam 4kumbaram var
Biri tatil için nakit,biri aylık birikime,biri çeyrek altın için,sonuncu da bozuklukları biriktirmeye başladığım küçük oğluşumun kumbarası.
Burada inanılmaz gaza geldim ben alışkanlık edinmeye çalışıyorum birikim tasarruf işlerini canım
Yazılanları okudukça motive oluyorum :KK68::KK51:

Benim tam 4kumbaram var
Biri tatil için nakit,biri aylık birikime,biri çeyrek altın için,sonuncu da bozuklukları biriktirmeye başladığım küçük oğluşumun kumbarası.
Burada inanılmaz gaza geldim ben alışkanlık edinmeye çalışıyorum birikim tasarruf işlerini canım

burası ciddi anlamda beni kendime getirdi hiçbirşey yapamam
ben daha napimde biriktireyim derken tr_lelli tr_lelli ile tanıştım
öyle güzel fikir alışverişleri yaptık ki sağolsun resmen elimden tuttu
şuan 5 gr altınım var
aldığı maaşın yüzde sekseniyle kredi ve kira ödeyen ben yapabiliyorsam herkes birikim yapar :)

şuan 5 gr altınım var
aldığı maaşın yüzde sekseniyle kredi ve kira ödeyen ben yapabiliyorsam herkes birikim yapar :)
Oyhh kuzum :KK200: Allah daha cok versin
Daha cok ferahlıcaz eminim ben
Bereketli olacak birikimlerimiz.
:nazar:

Benim tam 4kumbaram var
Ne güzel her ihtiyac icin ayri kumbara
Birbirimizden daha neler ogrenicez

şuan 5 gr altınım var
Bende ayni ay sonunu zorla getiriyorum. Hic birikim yapamiyordum. Bende kumbara olayina basladim burdaki tavsiyeleri okuyunca ve bir ayda bir ceyrek parasi birikti. Esimde katti iki ceyregim oldu. Allah @tr-lelli den ve akil verenlerden razi olsun.Hoppa

şuan 5 gr altınım var
Bu ay iyice hesapladım gelirimizin yüzde 75i zorunlu borç,ama ben birikim yapmak istedikçe azalanın Yeri doluyor böyle olmayacak dedim kendimiz için de zorunlu birikim yapmalıyız her ay borç öder gibi.
Beni tanıyanlar bu yazdıklarımı görse inanmaz valla nerde o har vurup harman savuran mavi patiklii

Ne güzel her ihtiyac icin ayri kumbara
Birbirimizden daha neler ogrenicez
Bende başka bir sitede okumuştum her ihtiyacı için ayrı kavanoz kumbara yapmış fikir çok hoşuma gitmişti canım
Senden de birçok Öneri alıyorum

Bende ayni ay sonunu zorla getiriyorum. Hic birikim yapamiyordum. Bende kumbara olayina basladim burdaki tavsiyeleri okuyunca ve bir ayda bir ceyrek parasi birikti. Esimde katti iki ceyregim oldu. Allah @tr-lelli den ve akil verenlerden razi olsun.Hoppa
Bir ayda bir çeyrek bence başlangıç için Muhteşem tebrik ederim seni canım

Bizim kumbara biraz dolunca esim oklavayla ittiriyo :)

Bu sene acmıcakmıs sene sonuna kadar birikcekmis genelde 8.-9. Ayda doluyodu ama bakalım yaz tatili falan belki bi dönem atamayiz tatil masrafindan sebep.

Borclarimizin bitmis olmasi cok sevindiriyo beni
Sadece arabanin 2taksidi kaldi
Mayisda son gün parasi bende yine.
Sonra bitiyo.
Yeniden baslıcaz.
Günden gelenleride attik biz kumbaraya.

Suan 5000tl olmustur diye dusunuyorum belki daha fazla.
Sene sonu nekadar cikacak cok merak ediyorum.

Zulam 150tl kaldı bu arada.
Mecbur kalmadikca dokunmıcam
arttirmaya calisicam.

mrb hanımlar burası hakkaten insanı gaza getiriyor ben 3 aydır biriktiriyorum bakalım hedef önce borçları bitirmek benim 3 gündür liste tutuyorum ne kadar harcama yapmışım böylece harcamalarıma dikkat ederim param az kaldı maaşa daha çok var liste yaptım ihtiyaçlistesi baya alacaklarım var mecburen alınacak 350 lazım 100 lira sınavda görev almıştım oradan gelecek kaldı 250 ben gelecek ayın hesabınıda yaptım 300 lira kalıyor kenara 1500 atarsam borçlar alacaklarım ödemeleri çıkarsam of of :(( hedefim temmuza kadar 9000 binlira biriktirmek

Bizim kumbara biraz dolunca esim oklavayla ittiriyo :)

Bu sene acmıcakmıs sene sonuna kadar birikcekmis genelde 8.-9. Ayda doluyodu ama bakalım yaz tatili falan belki bi dönem atamayiz tatil masrafindan sebep.

Borclarimizin bitmis olmasi cok sevindiriyo beni
Sadece arabanin 2taksidi kaldi
Mayisda son gün parasi bende yine.
Sonra bitiyo.
Yeniden baslıcaz.
Günden gelenleride attik biz kumbaraya.

Suan 5000tl olmustur diye dusunuyorum belki daha fazla.
Sene sonu nekadar cikacak cok merak ediyorum.

Zulam 150tl kaldı bu arada.
Mecbur kalmadikca dokunmıcam
arttirmaya calisicam.
Ne kadar güzel ne mutlu size Allah bereket versin canım
Damacana kumbara idi sizin dimi sayması ne zevklidir kimbilir yaa
Borç az olması Veya hiç olmaması iyidir birikiminiz fazla olur
Takipteyim seni tr_lelli tr_lelli :KK69::KK9:

Back
X