• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

3 3gunlukdunya esime soyledim 25bin kadar nakit birikim var
10.000kadarda altin.
Ama esim dokunmak istemiyo

@hawar ben hic orasini dusunmemistim

Burada arkadaslar sizler soyleyince aklima geldi.
Oglum cerez,meyve,kraker,balli muz falan yer
Hatta az once muz yedi
Ama acayipde ayran icer ayranin uyku yapmasi lazim.

Ayran herkeste uyku yapmayabilir
Bana yapmaz mesela
Hatta kahve de yapmaz , sınav zamanları kahve yapardım uykum açılsın diye :kahve: , inadına en çok o zamanlar uykum gelirdi , gece bir uyanırdım masa başında uyuyakalmışım :uykucu: kahvenin kupası yarım :skandal:
Hatta duş almak da genelde mayıştırır derler , o da uyku yapmaz bana
Ben kitap okurken uyuyakalabiliyorum
Kitap okumayı seviyorsa eline kitap verin belki o zaman uyur

Ya da siz onun başında ona okuyun , rahatlar belki uyur

Kuruyemiş kurumeyve ve meyveyi öğlenci olduğu için sabah kahvaltıda verebilirsiniz
Beslenmesine koyabilirsiniz
Günlük vitaminini öyle alsın , akşam yemesin ya da çok az yesin
Akşamları ıhlamur ya da adaçayı verebilirsiniz , onlar da rahatlatır
Tarçın da rahat uyumayı sağlar , bol tarçınlı sütlü tatlı yiyebilir ..

:dua::dua:
elimden geldiğincede bindirmeyecegm evimi tasırım her okuluna yada arabayla ben götürecgm temiz temiz
kafaya koydum ben zaten gıcık olmustum servis fikrine mecbur eşim her gün hergün taa oraya kısı var yazı var götürme dedi.ama zaten serviste yıpranıyor yavrucaklar bir gr hava yok dur kal dur kak.
sizde asla servise bindirmemeye calısın bayanlar

Oğlum bu yıl ana okuluna gidiyor
Ben götürüp getiriyorum
Servise binmeyi çok istiyor diye Servisçiyle görüştüm
Çocukları 8:00 de toplamaya başlıyormuş 9:15 te okula gidiyormuş :oha::skandal:

Binse sadece sabahları 1,5 saat yollarda olacak , akşam da 1,5 saat .. Günde 3 saat :KK57:
Ben 7 dakikada götürüyorum ..

Oğlum bu yıl ana okuluna gidiyor
Ben götürüp getiriyorum
Servise binmeyi çok istiyor diye Servisçiyle görüştüm
Çocukları 8:00 de toplamaya başlıyormuş 9:15 te okula gidiyormuş :oha::skandal:

Binse sadece sabahları 1,5 saat yollarda olacak , akşam da 1,5 saat .. Günde 3 saat :KK57:
Ben 7 dakikada götürüyorum ..
Seninki servisle gideyim diyo benimki anne beni sen götür diyo. Çok üzülüyorum. Sabah 6.40 ta servise biniyo. Okul 7.15 te başlıyo. Servise binerken hava karanlık oluyo. Ama küçük bebeğimiz var artık. O doğana kadar hep ben götürüp getirmiştim. Şimdi mümkün değil. Servisimizde iyi aslında.Ama çocuk benle gitmek istiyo işte. Seneye için söz verdim ben götürcem tekrar. Bebekte büyümüş olur en azından.

Çok lazım olmadıktan sonra döviz ve altın bozdurmamak lazım
Bir de faiz işin içine girince ana paranın da bereketi gider derler , doğru ..
Vallahi de gitti ama çok lazımdı mecburen bozdurdum :( tabi kendime kızdım çünkü bir ay sonraya lazımdı! Neyse kaybım büyük hiç bahsetmeyim :(

Seninki servisle gideyim diyo benimki anne beni sen götür diyo. Çok üzülüyorum. Sabah 6.40 ta servise biniyo. Okul 7.15 te başlıyo. Servise binerken hava karanlık oluyo. Ama küçük bebeğimiz var artık. O doğana kadar hep ben götürüp getirmiştim. Şimdi mümkün değil. Servisimizde iyi aslında.Ama çocuk benle gitmek istiyo işte. Seneye için söz verdim ben götürcem tekrar. Bebekte büyümüş olur en azından.

Bu dünya böyle işte
İnsan kendinde olmayanı ister
Çocuklar da öyle ..
Ama siz zorunluymuşsunuz bebek olsa ben de götüremem

Kızlar bi durum oldu çarşamba günü. Aklımdan çıkmıyo bi türlü. Size anlatayım istedim ben mi büyütüyorum acaba diye. Bizim katta 6 daire var. Fakat 3 ü boş. Sadece iki komşum var. Çarşamba sabah saat 8.20 de oğlumun öğretmeni aradı. Acele gelin Ege kusmaya başladı,çok ta karnı ağrıyo,çok hasta dedi. Apar topar hazırlandım. Ama bebeğimiz hem hasta hem de uyuyodu.Daha 4aylık. Komşuma gittim nasılsa erken kalkıyo bari bebeği ona bırakıp koşayım okula diye. Ama evde yoktu. Hemen diğer komşuma gittim anlattım durumu . Bana kahvaltıya misafirim gelcek hazırlık yapıyorum dedi. Şok oldum
Çünkü okula gidip gelmem 10 dakika bile değil.çünkü okul evimizin hemen karşısında. Kendi kızıda aynı okulda. Ne ihtiyacı varsa bana geldi şimdiye kadar. Komşuyuz çünkü. Asla geri çevirmedim. Ama benim ilk defa ihtiyacım oldu. Onda da böyle yaptı. Bende bebeği aldım arabasına. O da hasta olduğu için çok ağladı. Öylece gittim okula. Oğlumu aldım okuldan. O kadar halsizdi ki bi taraftan oğlumu tuttum bi taraftan bebek arabasını. Eve o şekilde geldik. Bi daha konuşmayı bile düşünmüyorum. Bu arada komşumun kızı zaten okuldaydı. Eşi başka şehirdeydi. Evde başka kimsede yoktu. Okuldan eve geldik,oğlum daha da kötüleşti. Hastaneye götürdüm getirdim hala misafir falan gelmemişti. Saat 11 gibi geldi misafirleri. Sizce bir daha görüşmeme kararımda haklımıyım yanlış mı düşünüyorum?

Günaydın kızlar
ege_sny ege_sny komşun çok ayıp etmiş. Üstelik keyfi değil acil bir durum. Bana kalırsa tamamen küsme. Gördüğün zaman kuru bi selam verirsin. Boşver o yaptığından utansın. 3 3gunlukdunya benim gibi fazlaca kıyafet alışverişi yapan birini durdurdu senin bu sözün. Teşekkür ederim.

Kızlar bi durum oldu çarşamba günü. Aklımdan çıkmıyo bi türlü. Size anlatayım istedim ben mi büyütüyorum acaba diye. Bizim katta 6 daire var. Fakat 3 ü boş. Sadece iki komşum var. Çarşamba sabah saat 8.20 de oğlumun öğretmeni aradı. Acele gelin Ege kusmaya başladı,çok ta karnı ağrıyo,çok hasta dedi. Apar topar hazırlandım. Ama bebeğimiz hem hasta hem de uyuyodu.Daha 4aylık. Komşuma gittim nasılsa erken kalkıyo bari bebeği ona bırakıp koşayım okula diye. Ama evde yoktu. Hemen diğer komşuma gittim anlattım durumu . Bana kahvaltıya misafirim gelcek hazırlık yapıyorum dedi. Şok oldum
Çünkü okula gidip gelmem 10 dakika bile değil.çünkü okul evimizin hemen karşısında. Kendi kızıda aynı okulda. Ne ihtiyacı varsa bana geldi şimdiye kadar. Komşuyuz çünkü. Asla geri çevirmedim. Ama benim ilk defa ihtiyacım oldu. Onda da böyle yaptı. Bende bebeği aldım arabasına. O da hasta olduğu için çok ağladı. Öylece gittim okula. Oğlumu aldım okuldan. O kadar halsizdi ki bi taraftan oğlumu tuttum bi taraftan bebek arabasını. Eve o şekilde geldik. Bi daha konuşmayı bile düşünmüyorum. Bu arada komşumun kızı zaten okuldaydı. Eşi başka şehirdeydi. Evde başka kimsede yoktu. Okuldan eve geldik,oğlum daha da kötüleşti. Hastaneye götürdüm getirdim hala misafir falan gelmemişti. Saat 11 gibi geldi misafirleri. Sizce bir daha görüşmeme kararımda haklımıyım yanlış mı düşünüyorum?
Çok ayıp etmiş terbiyesiz kadın. Keşke ağzının payını verseydin. Bence iki çift laf et sonra görüşme. Uyuz oldum valla.

Çok ayıp etmiş terbiyesiz kadın. Keşke ağzının payını verseydin. Bence iki çift laf et sonra görüşme. Uyuz oldum valla.
Arkadaşım bu komşum tupperware satıyo. Hiç ihtiyacım olmadığı halde sırf komşuluk hatrına neler aldım şimdiye kadar bi görsen. Eşim de komşuluk hatrı var al diyodu. Oğlum akşam babası geldiğinde anlattı bebeğin ne kadar ağladığını, kendi hastalığını falan. Eşimde bebeği keşke komşuya emanet etseydin deyince anlatmak zorunda kaldım durumu. Küplere bindi tabi..

ege_sny ege_sny ben olsam direk mesafemi koyardim.
İyi gununde herkes yaninda kötü gununde?
Gelen misafirleri bu durumdan önemli degil.
Senin zor aninda yaninda olmamis belli et.
Ve samimiysende olma artik.

Yani ben takintili ve biraz kinciyim.
Haklısın canım. Bende çok kinlendim açıkçası. Çünkü sadece benimki için değil hiç bir çocuğun sağlığından daha önemli olamaz hiç bir şey. Ve çok acil bi durum var. Boşa dememişler ev alma komşu al diye. Kocası ayın 20 günü şehir dışında görevde oluyo. Sürekli soruyodum bi sıkıntısı varmı ihtiyacı var mı diye. Bırak artık sormayı kapımdan içeri sokmam artık. Sizlere de bu yüzden sormuştum. Acaba düşünemediğim bi nokta var mı diye.

Arkadaşım bu komşum tupperware satıyo. Hiç ihtiyacım olmadığı halde sırf komşuluk hatrına neler aldım şimdiye kadar bi görsen. Eşim de komşuluk hatrı var al diyodu. Oğlum akşam babası geldiğinde anlattı bebeğin ne kadar ağladığını, kendi hastalığını falan. Eşimde bebeği keşke komşuya emanet etseydin deyince anlatmak zorunda kaldım durumu. Küplere bindi tabi..
İnsanlık ölmüş gerçekten :(

Günaydın

Dün benimde canım sıkkındı pek yazmadim buraya ama okudum hepsini.

Dün 30tl harcadim ama nasıl?

Bizim bir grubumuz var her persembe toplanip kuran okuyup yiyoruz iciyoruz bir dernekde.

Herkes gitti bizde dernegi toparlayip cikacaktik.
4kisi kalmistik.
Ben,bir kiz (20yasinda okumuyo calismiyo ) bir arkadas ve o arkadasin annesi.
Gecen durumu kotu esinden ayri dedigim arkadas.
Cocuklarimiz ayni sinfta cocuklari alir eve geceriz dedik.

Bu arkadasin annesi bizden yarim saat once cikti ben gidim dedi kadinin elinde cam tabaklar vardi posette
İnerken merdivende dusmus.
Aradi telf assa gelin ben dustum dedi herkes toplanmis.

İndik hemen 3umuzde kadinin kolu derin kesilmis(elindeki tabaklar kirilmis kesmis) kafasinda da ciddi sislik vardi.

Ambulansı beklemedik en yakin poliklinige goturduk(yuruyerek 3dk )
Ama bu poliklinik biraz kazık.
O an saglik yani.

Neyse dikis atildi
Tomografi cekildi.
Tomografi sonucu arastirma hast. Yonlendirdiler
Cocuklarin okul saati geldi tam 1saat kaldim onlarla.
Sonra ben senin cocugunuda alirim birakirim eve dedim.

Arkadas annesinin giris islemlerini hallederken diger kizla konusuyoduk
Burasida kazik acaba uzerinde para varmi falan diye.

Yaa uzerimde de para yok fazla olsa birakirdim dedim.
Bu kizda abla durumunu biliyosun sen bana ver nekadar varsa ben verim ona dedi beni kenara cekip.

Bende 30tl para var dedim cuzdanimida kizin yaninda actim verdim.
Parayi aldi ve artarsa veririm sana dedi.

O an idrak edemedim(uzgundum ve paniktim panik atak var bende)
Sonra okula gidince bu ne demek istedi ya diye dusundum
30tl o masraflar icin belki devede kulak fakat ben okadarini dusunmusum uzerimde 200-300tl gezmemek mi sucum?

Ama ne bilim taksi parasi yapar,ilac alir yani o an ben baska napabilirdim ki.

Okadarini dusunebildim

Boyle bir lafi hak edecek,dalga gecilecek naaptim ben?

İyilik etmek yada etmeye calismanin bedeli bumudur?

Ozaman uzerine sen eklersin sen de destek olursun.

Ya o an kafam basmadı resmen insanlar saglik telasesinde kizin duruma bak laf sokma derdinde.

Eve geldim aptal gibiydim.
Okadar kafama taktim ki yani o an orda onu hak edecek en son insandim.

Cok sogudum kizdan.
Gormek dahi istemiyorum.
Bir dahada gitmeyi dusunmuyorum o ortama.

Haklısın canım. Bende çok kinlendim açıkçası. Çünkü sadece benimki için değil hiç bir çocuğun sağlığından daha önemli olamaz hiç bir şey. Ve çok acil bi durum var. Boşa dememişler ev alma komşu al diye. Kocası ayın 20 günü şehir dışında görevde oluyo. Sürekli soruyodum bi sıkıntısı varmı ihtiyacı var mı diye. Bırak artık sormayı kapımdan içeri sokmam artık. Sizlere de bu yüzden sormuştum. Acaba düşünemediğim bi nokta var mı diye.
Boyleleri cok guzel adam kullaniyolar emin ol canim.
Tek uyanik kendileri zannediyolar.
Ama gercekden uzulmek istemiyorsan mesafeni koy.
Senin zor gununde senin yaninda olmadiysa iyi gununde de olmasın.

Bu soze denk geldim biraz önce
FB_IMG_1478848698292.webp

Günaydın

Dün benimde canım sıkkındı pek yazmadim buraya ama okudum hepsini.

Dün 30tl harcadim ama nasıl?

Bizim bir grubumuz var her persembe toplanip kuran okuyup yiyoruz iciyoruz bir dernekde.

Herkes gitti bizde dernegi toparlayip cikacaktik.
4kisi kalmistik.
Ben,bir kiz (20yasinda okumuyo calismiyo ) bir arkadas ve o arkadasin annesi.
Gecen durumu kotu esinden ayri dedigim arkadas.
Cocuklarimiz ayni sinfta cocuklari alir eve geceriz dedik.

Bu arkadasin annesi bizden yarim saat once cikti ben gidim dedi kadinin elinde cam tabaklar vardi posette
İnerken merdivende dusmus.
Aradi telf assa gelin ben dustum dedi herkes toplanmis.

İndik hemen 3umuzde kadinin kolu derin kesilmis(elindeki tabaklar kirilmis kesmis) kafasinda da ciddi sislik vardi.

Ambulansı beklemedik en yakin poliklinige goturduk(yuruyerek 3dk )
Ama bu poliklinik biraz kazık.
O an saglik yani.

Neyse dikis atildi
Tomografi cekildi.
Tomografi sonucu arastirma hast. Yonlendirdiler
Cocuklarin okul saati geldi tam 1saat kaldim onlarla.
Sonra ben senin cocugunuda alirim birakirim eve dedim.

Arkadas annesinin giris islemlerini hallederken diger kizla konusuyoduk
Burasida kazik acaba uzerinde para varmi falan diye.

Yaa uzerimde de para yok fazla olsa birakirdim dedim.
Bu kizda abla durumunu biliyosun sen bana ver nekadar varsa ben verim ona dedi beni kenara cekip.

Bende 30tl para var dedim cuzdanimida kizin yaninda actim verdim.
Parayi aldi ve artarsa veririm sana dedi.

O an idrak edemedim(uzgundum ve paniktim panik atak var bende)
Sonra okula gidince bu ne demek istedi ya diye dusundum
30tl o masraflar icin belki devede kulak fakat ben okadarini dusunmusum uzerimde 200-300tl gezmemek mi sucum?

Ama ne bilim taksi parasi yapar,ilac alir yani o an ben baska napabilirdim ki.

Okadarini dusunebildim

Boyle bir lafi hak edecek,dalga gecilecek naaptim ben?

İyilik etmek yada etmeye calismanin bedeli bumudur?

Ozaman uzerine sen eklersin sen de destek olursun.

Ya o an kafam basmadı resmen insanlar saglik telasesinde kizin duruma bak laf sokma derdinde.

Eve geldim aptal gibiydim.
Okadar kafama taktim ki yani o an orda onu hak edecek en son insandim.

Cok sogudum kizdan.
Gormek dahi istemiyorum.
Bir dahada gitmeyi dusunmuyorum o ortama.
Tatlım belki yanında para vardır kadının diye düşünmüştür. Hani yanındaki yeterse yada senin verdiğin paranın birazını kullanırlarsa geri veririm demek istemiş olabilir mi? Hani acil durumda bile laf sokmayı düşünebilecek bi insan mı? Eğer böyle biriyse çok çok ayıp. Uzak dur o zaman böyle birinden derim. Çünkü aklı fesatlığa çalışıyo demekki. Ama niyet çok önemli. Boşuna üzülüyo da olabilirsin.

Tatlım belki yanında para vardır kadının diye düşünmüştür. Hani yanındaki yeterse yada senin verdiğin paranın birazını kullanırlarsa geri veririm demek istemiş olabilir mi? Hani acil durumda bile laf sokmayı düşünebilecek bi insan mı? Eğer böyle biriyse çok çok ayıp. Uzak dur o zaman böyle birinden derim. Çünkü aklı fesatlığa çalışıyo demekki. Ama niyet çok önemli. Boşuna üzülüyo da olabilirsin.
Kizi cok iyi tanimiyorum tek bildigim ailesiyle sorunlu.
Anne baba ayriymis bu kizda annesiyle ve uvey babasiyla anlasamiyomus anneannesiyle kaliyomus.
Bir kac defa geldi orada gordum onun harici pek tanimiyorum.

Ama parayi abla ver dursun bende diye isteyen o
Ben al verim direk demedim ki.

Yani insan oyle anlarda destekden baska ne bekleyebilir ki.

Bilmiyorum ben mi buyuyuyorum ama bu gibi seyler beni insanlardan sogutuyo buz oluyorum

Back
X