Küçük Düşün Büyük Olsun!

120 tl molada Manisa da lokum aldim 3 kutu anneme kardesime kvdme
Ablalarina alamadim valla alsaymus kendi
Merkeze cok uzakti otel o yuzden cikamadik 96 km merkez git gel bi dunya benzin.
Bi dahakine gezeriz dedik
Seneye Kibris istiyor bizimki hedef buyuk yol uzun
Sen al biletleri biz geliriz dedm
Babam d.gunum icin 200 tl verdi saolsn
Kardeslmde hediye almus birakmayi unuttm abla dedi
35 yasinda koca kadina ne hediyesi kizim dedim
Kocaman bi arajmn yolalmisti zaten gecen hafta.
Saolsn
Kocide telefonu aldu ona ayri saskinim fhhdhdd

Doğum günün kutlu olsun baby.
İyi akşamlar kızlar, cuma günü yazlığa bir gittik bütün kayısılar yerde komşum söyledi aşırı rüzgar olmuş. İçeri girdim hemen annemi aradım yarın bize geliyorsunuz annem dedim annemin canına minnette babam biraz nazlıdır telefonu babama verdi annem bende söyledim bütün kayısılar yerde babacım gelin alın bozulmadan reçelinizi yapın dedim. Eşimle ikimiz bir koli ve hamur yogurduğum kaplara koyduk kalanlarıda eşim topladı komşulara dagıttım. Az da eve getirdim az önce de reçel kaynattım. Bugün eşimin bir arkadaşı var oğlunu nişanlıyormuş cuma akşamı söylemiş kız evi Balıkesirde oturuyor oraya gittik. Bana iyi geldi çoktandır böyle bir organizasyona gitmemiştim. Tam pasta merasiminde eltim arıyor ben masadan ayrılıncaya kadar telefonu kapattı ben de ona mesaj yazdım şehir dışında nişandayız dedim. Dün bize gelmişler bizi evde bulamamışlar haberiniz olsun diyor. Bende yazdım hafta sonu yazlıktayız hafta içi evdeyiz dedim müsait olduğunuzda yine beklerim dedim. Canımı öyle sıkıyor ki anlatamam saat öğleden sonra 4 gibi gelmişler gelmeden önce aramak yok, sizde evde yoktunuz diyor biz evdeydik dedik eşimde telefonla aradı baktı adam mesajla bir yere varamıyoruz. Bilerek öyle geç geliyorlar akşam yemeğini bizde yiyoruz ben genelde kalın birlikte yiyelim diyorum sonra da onun çocuklarından biri arıyor bu saatte motorla eve dönmeyin gece motor tehlikeli diyorlar tabi bizde kalın diyoruz bizde kalıyorlar tabiki yılda birkez gelince agırlamak güzel ama böyle ayda bir yapınca canım sıkılıyor. Eşimde diyor oraya kadar gelip neden telefon etmezsiniz diyor onlarda naza çekerek kapılar kilitliydi onun için dış kapıları kilitliyoruz çünkü bahçede oluyoruz evin içinde takılıyoruz yan komşumuz bazen seslenmeden evin içine kadar gelebiliyor. Kusura bakmayın kızlar ama canım nasıl sıkıldı anlatamam eltim iyidir hoştur ama hiç evine davet etmez hep onlar gelmek isterler ve gelirler. Kaynım niye geliyor biliyorum alkol almak için bizde varya bir de bedava olunca böyle ziyaretleri de kaçınılmaz oluyor. Eşim telefonla konuşuyor nerdeyse özür dileyecek, o gün annemle-babamı ağırladık dedim anlasınlar diye ama nerde onlarda o anlayış. Eşim telefonu kapattıktan sonra isabet olmuş dedim zaten yorgundum beyimizden tık çıkmıyor çünkü evin hizmetini gören benim ona da keyif kalıyor. İyi davranmak hep tekrarını getirtiyor bana.

İyi geceeleeeer,
Bugün evde takılmacaydı. Öğleden sonra gittim, kağıt ip almaya. Elaya kardeşim hızlıca bir çanta yapmıştı. Ela teyze ben de istiyorum dedi bir koşu akşam otururken yapmıştı
Ben de evde düğme boncuk süslüyordum. Ben şapka da istiyorum dedi. Eee iş başa düştü tabi. Elime yıllardır da tığ ip almamışım :) gittim ip aldım. Çok renk yoktu.istediğim renkleri bulamadım. Buz yeşili gibi bir renk aldım. 30 tl bir fe tığ 10 tl. Dönüşte markete uğradım. Salatalık domates kırmızı biber aldım.
Pizza yapacaktım. Bimden kaşar peyniri hellim peyniri ( kendi markası zamlanmış, ekicinin zammı da yakındır dedim aldım Ela kızarmış seviyor) patates aldım. 115 tl ödedim.
Geldim eve. PizZa hamuru yoğurdum. Başladım şapkaya. Hadi anne bitmedimi
Sabırla yapıyorum.ha gayret. İnşallah güzel olur.
Bugün de güzel sözlerini söyleyip saat 22:00. Uyudu. Anne iyiki sen varsın sen olmasaydın ne yapardım ben. İyiki varsın dedi. İnşallah hep der, insan bazen keşke büyümeseler diyor.

Bugün teyze kahvaltıya gelin dedi. Eşimin kardeşi gitmiş onlara. Eşim yok geç olur gelmeyelim dedi. Kahvaltı hazır sayılırdu zaten. Siz gelin dedi kardeşine o da gelmedi. Klasik zaten. Bir de teyze oradan sesleniyor, yedirenk x komşuyu arayıp geçmiş olsun dedimi. Haay Allahım, zaten eşim söylediğinde ben aradım. Ve tahmin ettim teyze diyor arasın diye. Aradım ve kadın benim numaramı bile kaydetmemiş. Tanımadı :) Daha önce de ona benzer birşey için aramıştım. İstese o zaman kaydederdi.
Komşusu ya sanki aile büyükleri. İlla kendi çevresi el üstünde tutulsun mantığı.,
Kendi sanki benim çevremi arayıp geçmiş olsun diyor. Aman neyse gece gece dedikodu da yaptırdılar bana

Yok sen genelde de diyosn ya kucuk tam gun gitmesin sogumasin simdiden diye ondan dedim.
Bu zamanda barbie bebek yetistirisek cok uzerler
Amazon yetistrcez maalesef.
Survivora katilir gibi
Canım kimileri var aman yeterki çocuk okula gitsin ben evde gün boyu kafa dinleyeyim komşu komşu gezeyim, evde rahatça film izleyeyim modundalar. Hiç öyle olamıyorum. Herkesin yapısı farklı. Erkenden okula göndermeyi düşünseydim, işimi bırakmazdım ya da sonra çalışırdım. Güzel geçiyor günlerimiz, bu günler geri gelmez. Benim fikrim bu.

Son düzenleme:
Var canım. Zaten sordum olumlu yorum yaptılar. Siteden çok kişi gönderiyor memnun. Ondan kafam karıştı zaten.

Yaşına göre kaç jant olduğuna bak canım. Ben elaya 16 jant aldım. Gayet rahat kullanıyor.

Ay sorma tam kaynana başımda eve geldiğimden beri pas vermiyorum bu sefer trip atcam bakalım ne kadar sürcek valla laf anlatmaktan yoruldum sessiz kalcam biraz
Bende de var bir tane biliyorsun, çene olayı bitiriyor sabrı. babyloading87 de çok iyi bilir çeneci kocaya sahip olunca
Allahtan bu hafta sonu bir sıkıntı olmadan atlattık :)

Güle güle kullan canım hediyelerini,
Kıbrısı biz de yıllardır istiyoruz. Planımdaki yerlerden biri. Arkadaşım var orada çok istiyor gitmemizi. Önce bizim mahkeme süreci bitmeden gitme şansımız yoktu, kurumdan izin verilmiyordu. Mahkeme bitişini arkadaşlarla ailece Kıbrıs’ta kutlarız dedik.,sonra virüs çıktı. Ara ara sordum arkadaşa sorduğum dönemlerde pandemiden dolayı alınmadığını söyledi. Şimdi de gidiş falan çok pahalı. Bu gidişle hayal olacak :)

Haber vermeden gelmek olurmu, çok değişikler.
Eşin de ailesine düşkün galiba. Öyle olunca can sıkıcı oluyor tabi. Eşine onlarında olumsuz yanlarını söyle, mesela çağırmadıklarını söyleyebilirsin. Bazen görmeleri için söylemek gerekiyor. Ama yerinde ve zamanında söylemek doğru olur

Saolasin abla
Ay ne kadar ayip cat kapi gelmek ne?
Seni mi beklicm yani evde oturup gelirsin diye?

Günaydın kızlar
Sabah kalkamadım yataktan Allah'tan kız da uyanınca ağlamadı oturmuş kendi kendine beşikte
Kızın göz kontrolü vardı oraya geldik zor yetiştik randevuya kahvaltı yapmadan çıktık
Paranın gözünü seveyim veriyorsun 275 TL yi hemen muayene oluyorsun devlet hastanesinden sıra bile alamadık

Günaydın kızlar güzel bir hafta olsun hepimize.@mutlumayis geçmiş olsun kızınıza ve sana. Malesef göz doktoru bizim burada ki devlet hastanesinde tek kalmış sadece randevulu hasta kabul ediyor o da günlük 30 hasta bakıyor ameliyet etmiyor yeterli donanım yok diye ama beyin cerrahı tek doktor ameliyat yapıyor. Bizde özele gidiyoruz ki özel hastane bizim ilçede yok başka ilçeye gidiyoruz. Sizin yine varmış özel bazen insanın gözü parayı görmüyor konu sağlık olunca.

Malum bu gün temizlik günü bir makina çamaşır yıkandı asıldı, banyolar, tuvaletler ovuldu temizlendi. Ev elektrikliye tutuldu, paspas çekildi. toz alındı. Şimdi oturdum biraz dinleneyim, mutfağa doğru ilerlerim.Akşam üzeri eşimle pazara gideriz en çok tüketilen domates, salatalık, meyve alırım sebze alırım kafamda daha ne yaparım diye bir plan yapmadım gitmeden önce ne alıcagıma karar veririm.

Sağolasın canım aynen öyle sağlık olsun da giden para olsun napalım

hanımlar merhaba.

40 bine yakın bir miktar birikmiş var, harcanacak bir yeri yok. TL mevduat hesabına koyalım dedik, araştırdım, 60 gün boyunca hoşgeldin faizi brüt %19 veriyor ve 30 günde 500-600 civarı net faiz getiriyor. 60 günden sonra hoşgeldin dönemi bittiği için vereceği faiz direkt %7.5'lara falan düşüyor. 60 gün sonunda başka bir bankanın başka tl vadeli mevduatına yatıralım diyoruz, onda da genelde %15 falan veriyorlar. yani bu faiz oranları enflasyonu göz önüne alınca aşırı düşük. paranın aylık değer kaybı %60 falan, banka %20 bile vermiyor mevduata.

altın veya dolar alalım desek epey yükseldi, uzun vadeli olarak mantıklı zaten birikimin bir kısmı altında senelerdir ama o da değeri korumuş oluyor aslında. aman aman bişey katmıyor.

borsa, coin gibi şeylere giremeyiz annemin zira bu para, o tarz şeyleri fazla riskli buluyor. anne kafasını bilirsiniz, durduğu yerde biraz değerlensin istiyor.

ülkeye bak para biriktirmek bile ayrı problem, harcamak bile daha mantıklı geliyor ama eldeki toplam para öyle ev araba almaya yetmeyince mecbur başka yatırım araçlarına yöneliyoruz.

tavsiye verin bakalım, siz olsanız ne yapardınız?

Selam kızlar dün oglus rahatsızdı biraz ateş halsizlik vardı bugünde öyle ateş düşürücü verdim gece yatmadan bugünde var duş aldirdim gece yatirmadan halsizligi biraz geçti bugün yollamam okula iyi olsun iyice dün markete gittim A101 bulaşık tablet makarna sucuk iki küçük süt donuk simit yeşilçay türk kahvesi 2 kg patates ekmek 10lu yumurta oglusla bize dış macunu 8 li selpak wc kağıdı indirimliydi ondan 215 fln odedim alincak bir kaç şey daha var

Çok geçmiş olsun canım

Geçmiş olsun yakışıklı oğluna sekreterim, aldıklarında bereketli olsun.

Arkadaşım aradı dışarıda yemek yiyelim diye, hemen kabul ettim pandemiden beri görüşmemiştik. Yemeğimizi yedik başka bir cafe de çayımızı içtik hava sıcak diye diye işlendim ama arkadaş çağırınca sıcak bile dinlemeden gittim çok iyi geldi dışarıda birkaç saat vakit geçirmek. Arkadaşım bekar evlenmedi artık düşünmüyor da ama hayata başka bakıyor annesiyle yaşıyor kazandığının bir kuruşunu bile biriktirmez bundan 10 yıl önce söyledim biraz kenara at arkadaşım diye boşver dedi çocuk yok eş yok bir ben varım dedi ben de bir daha birşey söylemedim. Ama benim kızlarımı sağolsun çok sever yeğenlerine harcıyor parayı yani bir yiyen bulunuyor. Ama evlenmesini çok isterdim çok iyi bir eş ve anne olurdu. Şimdi eşimi bekliyor iş çıkışı pazara gideriz bu gün de böyle geçer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…