Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bızım lıse grubunda 5 kısıyız.Ortaokuldan berı hıc ayrılmadık.1 ark.vrdı lıseden sonra bızle kopan.Onla 4 kısı gorusmuyorz aramızdan bırı devam edıyor.Gorusebılır bence.Ben boyle konularda rahatım,o arkadas erken evlendı,sonra duyduk bosanmıs.Allah yardımcısı olsun dedık gectık.
1 tane tanıdıgım var arkadasım kus oldugu ıcın ılıskımı kestıgım kız.Eskı ısyerınden .Arkadasımın kocasına msjlar attıgını ogrendıgım an engelledım.Kendı de evlı.Oyle bırını tutmam cevremde ahlakı acıdan.Onun dısında dumduz bı hayatım var en fazla ne tasıyabılr derrim.Babynın kocası da pintiymıs der en fazla:)Onu da ben bı bılbordlara bastırmadım zaten gfkfgklfg
Siz kopmuşsunuz ama hani aranızda bisi olmamış kötü bir anı yok.
Birinin bisi konuşması diilde insanın hic haberdar olmaması güzel seyleride bilememesi baabında aslında benim demek istediğim.
Yani biseyimi bilmesin istediğin insanla ortak arkadaşın olunca diyorum.

Ben görüşmediğim biri(tabi sevmediğim)iyi veya kötü hiç bisimi bilsin istemem.
Ama ortak arkadaş olunca illa haberdar olunur.

yedirenk79 yedirenk79 Allah bir yastıkta kocatsın evinizin tekne kazıntısını sana iyi haberler diliyorum yedirenkim.
Kızlar okumaya çalışıyorum ama bu ara sıcaklar fena bastı eşimde yıllık izinde gelen giden, düğünler fena para harcıyoruz ama hepsi olması gereken yerler bu beni bir parça da olsa rahatlatıyor. Birde arada zeytinliğe gidiyoruz eşimle ikimiz oranın da derdi bitmiyor yok ilacı, tarlanın sürülmesi, sulanması akşam eşime diyorum bezli bebek gibi hep para istiyor, yapacak bir şey yok şimdi biz ona harcıyoruz ilerde o bize bakar diyor eşim inşallah öyle olur. Kızlara söylemedik onlara sürpriz yatarlı salıncak aldık bu gün yarın gelir istiyorlardı. Bir arada hamak istemişlerdi aldık kurduk birkaç gün başında kavga bile ettiler ben binecem sen binmeceksin diyerek bu sene kurmadık bile istemiyorlar ama bu salıncaga binmeseler bile ben biner hatta uyurum bile diyorum. Kızlar İzmirde su o kadar pahalı ki 10 ton su harcamışız gelen fatura 200 tl şikayetim vara yazdım bir şey çıkmaz ama olsun ben yazayım dedim. Maaşlara zam gelse ne olur faturalar iki katına çıktılar bu ara da buna takığım. Allah yardımcımız olsun.

Lellim benim can dostum dediğim bir mesai arkadaşım vardı ama öyle böyle değil sırlarımızı paylaştığımız, hafta sonu geldiğinde ayrı kalacagımız o iki güne üzüldüğümüz ama sonra ne oldu biliyormusun, apartmanda ki komşusu bizim iş yerine tayin oldu ve beni bir kalemde ikinci plana attı çok üzüldüm. İhanete uğradım dedim kimselere söylemedim ve artık seninle görüşemem dedim o da bana ne dedi biliyormusun beni suçlu olarak ilan etti sana değmezmiş dedi ben yıkıldım depresyona girdim ama o komşusu ve yeni mesai arkadaşı ile çok mutlu Allah var benimle yapamayan dostum dediğim insanın yeni arkadaşı benimle nerde olursa olsun hep konuştu selam verdi, bana çok yaklaşmaya çalıştı çay alıp masama geldi günlük sohbetlerden ettik ama bir zamanlar dostum dediğim kişiden hiç bahsetmedi ben de hiç sözü ona getirmedim ama asla sosyal medyamda ikisi de yoktur. Ben insanlarla saatlerce konuşabilen biri değilim onun içindir benimde dostum da arkadaşım da iki elimin parmakları kadardır. Bence görüşebilirsin tabi ki her insanın sınırları farklıdır, yine de sen bilirsin lellim.
Evet insanın sınırları olmayınca sinirleri oluyor
Aslında şöyle demek istediğim seninle ilgili güzel şeylerde bilmesin (çünkü nerden öğrenebilir ortak arkadaştan ancak) istediğiniz insanlardan bahsediyorum
Sizin kavganın olmamız aslında kötü bir durum olmamış o bencillik etmiş sanırım ya da arkadaşlık ilişkisini tam kuramamış değer kavramını falan malesef kötü olmuş.

Bende böyle sebeplerle çok samimiyet sevmiyorum.
Hani sürekli bir arada olmak senden bana benden sana vs
(Vardi Bi belam kurtuldum malum)
Ben aslında hep dozundayim sadece iyi niyetimizi kullaniyorlar.

Evet insanın sınırları olmayınca sinirleri oluyor
Aslında şöyle demek istediğim seninle ilgili güzel şeylerde bilmesin (çünkü nerden öğrenebilir ortak arkadaştan ancak) istediğiniz insanlardan bahsediyorum
Sizin kavganın olmamız aslında kötü bir durum olmamış o bencillik etmiş sanırım ya da arkadaşlık ilişkisini tam kuramamış değer kavramını falan malesef kötü olmuş.

Bende böyle sebeplerle çok samimiyet sevmiyorum.
Hani sürekli bir arada olmak senden bana benden sana vs
(Vardi Bi belam kurtuldum malum)
Ben aslında hep dozundayim sadece iyi niyetimizi kullaniyorlar.
Lellim nasıl duyuyorlar bilmiyorum ama bence senin hakkında soruyordur seni tanıyanlara benim aklıma o geliyor tabi bizim kafamız da onlar gibi çalışmadığı için fesatlık, çekememezlik gibi onlar bir şekilde öğrenebiliyorlar aklıma bunlar geliyor.

Oğlan geldi doyurdum
Kızı uyuttum
Yemekler okey
Evi süpürdüm
2 cam sildim aynaları sildim.
Klozet lavabo derken uzandım valla.
Daha da bisi yapamicam.
Sıcak dönuyor şimdi eve doğru ben serin taraflara kaçarım.

Biraz tesbih cekicem
Bugün kitap okumadım sabah okuyordum genelde
Kafamı veremiyorum ya çok da bana bireyler katacak bir kitap o sebeple harcamak istemiyorum kitabı.
Sakin anlarda okumam lazım.

Lellim nasıl duyuyorlar bilmiyorum ama bence senin hakkında soruyordur seni tanıyanlara benim aklıma o geliyor tabi bizim kafamız da onlar gibi çalışmadığı için fesatlık, çekememezlik gibi onlar bir şekilde öğrenebiliyorlar aklıma bunlar geliyor.
Ortak tanidiklar burda önemli işte.

Bızım lıse grubunda 5 kısıyız.Ortaokuldan berı hıc ayrılmadık.1 ark.vrdı lıseden sonra bızle kopan.Onla 4 kısı gorusmuyorz aramızdan bırı devam edıyor.Gorusebılır bence.Ben boyle konularda rahatım,o arkadas erken evlendı,sonra duyduk bosanmıs.Allah yardımcısı olsun dedık gectık.
1 tane tanıdıgım var arkadasım kus oldugu ıcın ılıskımı kestıgım kız.Eskı ısyerınden .Arkadasımın kocasına msjlar attıgını ogrendıgım an engelledım.Kendı de evlı.Oyle bırını tutmam cevremde ahlakı acıdan.Onun dısında dumduz bı hayatım var en fazla ne tasıyabılr derrim.Babynın kocası da pintiymıs der en fazla:)Onu da ben bı bılbordlara bastırmadım zaten gfkfgklfg
Öyle birini bende aynısını yapardım ne malum sonra bize yapmayacgı demi

Bende bugün baya yoğun gectiya
Mantı yaptık annemle 8 beze 6 poşet oldu
Arabada pişirmeue
İşten geldiğimde hazır olsun
2 kilo daha fasulye aldım toplam 6 kilo oldı bu iki kiloyu arada gelen giden olursa hazır yemek bi canım istemediğinden onun için yaptım
Karnıyarık patlıcan yerli çıksın alıcam sonra ver elini melemen yaparım

İyi geceler,
Hiç okuyamadım. Gündüz kardeşimle takıldık biraz da uyudum.
Yarın sabah tatile gidecekler.,
Sonra da teyzeler kuzenler diğer kardeşimde toplanacakmış. Israrla çağırdı siz de gelin diye. Gidesimiz yoktu kalabalıkta. Dinlenelim demişti annem.
Netse ısrar üzerine gittik. Fırsat bulamadum topiği okumaya.
Uykusu geldi Elanın bayıldı.
Geldik anneme. Küçük kardeşimin odadayız. Babam geldi bir baktım hıçkıra hıçkıra ağlıyor. Kızım kızım diye.
Çok koydu babama belli. Son çocuğu tabi.başbaşa kaldılar annemle. İyiki biz burdayız. İlaç gibi geliriz inşallah.
Allah kararlamış belki de. Kimbilir şuan bu hastalık olmasa burada olmazdım. Bu yıl gerçekten kalmayı düşünmüyordum.
Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler.
Kısaca paylaşmak istedim.
Çok uykum var

Selamm gunaydınn
Diyorum ya hep Allah bir sıkıntı verdiyse kolaylığını verir yeter ki tefekkurden, duadan ali koymasın bizi.
Aracın tamir ücreti 35bin çıkmış ve eşimin patronu pazartesi öğrendi durumu yurt disindaydı hemen 10bin atmış eşimin hesabına
Sıkıntı yapma demis hallederiz.
Bukadarina şükür kimseye bisi olmamış ya demis.
Rabbım çok büyük 🙏 insirahınıda beraberinde veriyor.
İçimiz rahatladı yeminle.
Bugün arabanın taksidi falanda odencekti
15-20gün falan sonra araba tekrar çalışmaya baslayacak.

Siz kopmuşsunuz ama hani aranızda bisi olmamış kötü bir anı yok.
Birinin bisi konuşması diilde insanın hic haberdar olmaması güzel seyleride bilememesi baabında aslında benim demek istediğim.
Yani biseyimi bilmesin istediğin insanla ortak arkadaşın olunca diyorum.

Ben görüşmediğim biri(tabi sevmediğim)iyi veya kötü hiç bisimi bilsin istemem.
Ama ortak arkadaş olunca illa haberdar olunur.
Benım cenem durmadıgı ıcın Edırne den Karsa herkes bılıyo sanırım herseyımı:)Mesela akrabalar anneme baby kocasına cımrı dıyo ama gezıp duruyolar dıyolarmıs gklfgkgfk Annem dıyo konusup durma mıllet yanlıs anlıyo:D
Insanlar tabı cok değisik,bı akrabamız anneme senın kucuk kız hep etli yemek yapıo yaglı,buyuk hep sebze yapıyo demıs.Attıgımız ufacık stroylerden neler cıkarıyor ınsanlar.Benı huzursuz etmediği surece gorusurum.
Ama huzursuz olacaksan bosver gorusme.

Öyle birini bende aynısını yapardım ne malum sonra bize yapmayacgı demi
Benımkını alan geri getirir glfklgfklkg
Bana da yapar dıye değil de ahlakı acıdan boyle bırının yanında gorunmek ıstemem.
Arkadasın esı bolge mudur yardımcısı.Adam sok olmus .Bı arkadasına soylemıs ya bu kız bana boyle msj attı, ben mı yanlıs anladım vs diye.O demısler mımlı sen bılmıyr musun?Bız tabı bılmıyorz herkese yapıyormus.

Dün akşam üzeri kızı aldım parka çıkardım.
1 saat oynadı
Dönüşte eşim aldi markete girdik
240tl lik olduk yine
Bakınca 1 poşet
Semizotu aldim kendime yogurtlicam

Oglanin gelmeye yemekleri yetiştirmeye çalışıyorum artık sabahtan yapıyorum
Annem kıza şırınga almış bu ara dokturculuga takik akşam su sıkıp durdular babasıyla her yeri su ettiler.
Dün kızdı babasına tabagi tuttu fırlattı biz şok
Bu bildiğin ergen oldu başıma
Abisinden görmedim böyle şeyler.
Laz damarı tutuyor diyorum

İyi geceler,
Hiç okuyamadım. Gündüz kardeşimle takıldık biraz da uyudum.
Yarın sabah tatile gidecekler.,
Sonra da teyzeler kuzenler diğer kardeşimde toplanacakmış. Israrla çağırdı siz de gelin diye. Gidesimiz yoktu kalabalıkta. Dinlenelim demişti annem.
Netse ısrar üzerine gittik. Fırsat bulamadum topiği okumaya.
Uykusu geldi Elanın bayıldı.
Geldik anneme. Küçük kardeşimin odadayız. Babam geldi bir baktım hıçkıra hıçkıra ağlıyor. Kızım kızım diye.
Çok koydu babama belli. Son çocuğu tabi.başbaşa kaldılar annemle. İyiki biz burdayız. İlaç gibi geliriz inşallah.
Allah kararlamış belki de. Kimbilir şuan bu hastalık olmasa burada olmazdım. Bu yıl gerçekten kalmayı düşünmüyordum.
Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler.
Kısaca paylaşmak istedim.
Çok uykum var
Sen gırme kalabalıklara bu ara.Yenı ameliyatlısın,vırus sayılar artıyor Allah korusun.
Bıde onla ugrasma.

Benım cenem durmadıgı ıcın Edırne den Karsa herkes bılıyo sanırım herseyımı:)Mesela akrabalar anneme baby kocasına cımrı dıyo ama gezıp duruyolar dıyolarmıs gklfgkgfk Annem dıyo konusup durma mıllet yanlıs anlıyo:KK70:
Insanlar tabı cok değisik,bı akrabamız anneme senın kucuk kız hep etli yemek yapıo yaglı,buyuk hep sebze yapıyo demıs.Attıgımız ufacık stroylerden neler cıkarıyor ınsanlar.Benı huzursuz etmediği surece gorusurum.
Ama huzursuz olacaksan bosver gorusme.
Ben birinden hoşlanmadigimda iyi şeyleride bilsin istemiyorum
Gezdiğimi yaptığımı ettiğimi kötü enerjilerine inandığından.
Esimede diyorum mesela şuna söyleme bisi geziyoruz tatildeyiz vs deme diyorum.
Aldığımızı söyleme ya da bosver fiyatını bilmesin vs gibi.
Aslında kimisi hava olsun aman gösteriş olsun diye bilerek sokar gözüne o tiplerin
Ama ben istemiyorum.

Su borcu yani kazanın şeysini burada yazdım tmm aracı kimse bilmiyo ama bilseler bile kimseye demem.
Bilmesinler benim gelirimi giderimi ne aldım naptim.
Biraz gizem seviyorum ben😋
Burda anlatiyorumda anlatmam etrafıma.

Arabayı değiştiğinizi etrafımdan kimseye söylemedim.
Görünce ancak hayırlı olsun diyorlar
Geçen telefonda borç konuşurken söyledim arkadaşıma (o ev borcu oduyo bizde borca girdik sorma vs derken)kiz hiç de demedin kac defa konuştuk araba bakıyoruz bile demedin diyo.
Dedim mevzusu olmamıştır.
O arkadaşımı severim ama yinede görmeyene kadar pek söylemem bu tarz şeyleride.

Gunaydınn
Dun annemlerle nezamandır goruntulu konusmuyorduk ,aradık aksam ustu.
Teyzesı sordu hemen Alya ne ıstıyosn ?Ben de ıstemıyorz bısey dedım.
Alya basladı aglamaya falan.
Bır koca poset abur cbur yolllamıs hemen.
Hemen yok ettık 2 -3 tane cıkolata dolaba koydm diğerlerini kaldırdık.
Okadar cokkı 10 pakete yakın bıskolata var,aldım yanıma dagıtcm cocuklara.
120 tl cicek yolladık dun ,20 tl bımde makarna ve soda aldım
Cnm evladım sosyetik tagliatelle makarna ıstermıs gflkfgklgfk
Gecen yedık dısarda ,dondurmelı makarna ıstıyorm dedı:)
Boranez sos yaptım ustune onu yeedık aksm
Kıyma sosum kaldı bıraz onla da bugun bezelye yapcm.
Bezelye ıstıyorum dıyor.
Kardesıme hedıye bakmamız lazım ama bakiyeler yatsın g.dolapstan onla alcam.
Hafta sonu anca gorusuruz zaten

Sen gırme kalabalıklara bu ara.Yenı ameliyatlısın,vırus sayılar artıyor Allah korusun.
Bıde onla ugrasma.
Hep annemin evi düğünde kalabalık diye kardeşimde kaldım.
Dikkat etmeye çalıştım.
Ama malum düğün kına hep kalabalıktı.
İlk defa tam olarak dün toplaştık kardeşimin evde. O da çoğunlukla içerde otırdum. Onlar balkonda otırdu. Bir fasıl da uyuyorum genelde odaya çekilip 😅

Gunaydınn
Dun annemlerle nezamandır goruntulu konusmuyorduk ,aradık aksam ustu.
Teyzesı sordu hemen Alya ne ıstıyosn ?Ben de ıstemıyorz bısey dedım.
Alya basladı aglamaya falan.
Bır koca poset abur cbur yolllamıs hemen.
Hemen yok ettık 2 -3 tane cıkolata dolaba koydm diğerlerini kaldırdık.
Okadar cokkı 10 pakete yakın bıskolata var,aldım yanıma dagıtcm cocuklara.
120 tl cicek yolladık dun ,20 tl bımde makarna ve soda aldım
Cnm evladım sosyetik tagliatelle makarna ıstermıs gflkfgklgfk
Gecen yedık dısarda ,dondurmelı makarna ıstıyorm dedı:)
Boranez sos yaptım ustune onu yeedık aksm
Kıyma sosum kaldı bıraz onla da bugun bezelye yapcm.
Bezelye ıstıyorum dıyor.
Kardesıme hedıye bakmamız lazım ama bakiyeler yatsın g.dolapstan onla alcam.
Hafta sonu anca gorusuruz zaten
Kimin nazını çekeceğini çok iyi biliyor çocuklar.
Makarna konusunda babasınamı benzemiş sanki😂

Back
X