Küçük Düşün Büyük Olsun!

yedirenk79 canım güzel günlerde kullan halını.
babyloading87 canım yani senin kayınvaliden olabilir ama bakmak istemeyip sorun çıkardığı da torunu nasıl böyle sitemli olurlar anlamıyorum çocuk küçük de değil yani Allah yardımcın olsun babym.
tr_lelli aldıklarınıda alıcaklarını da güzel günlerde kullan lellim. Yazdıklarına katılıyorum canım eski insanlar hep daha fazlası için uğraşmış benim rahmetli babaannemde her oğlu ev yapınca yanından ayırmış annem-babam da dahil. Bizimkiler göçmen Türkiyeye geldikten sonra asla gitmemişler gezmeye doğdukları toprakları, gezmeyi bir ihtiyaç olarak görmüyorlar tasarruf olarak görüyorlar fazladan masraf gibi geliyor onlara. Birde çocukluğumdan hatırladığım misal bizimkilerin bir kısmı Bursa ya bir kısmı Tekirdağa yerleşmişler orada düğün olucak büyük olan iki oğlunu gönderirdi sadece takı için gelinler gitmezdi ama onlarda bizimkiler düğün yapsın evin iki erkek büyüğünü yollarlardı. Şimdi bakıyorumda tamam çok güzel bütün çocuklarının aile apartmanı var en küçük amcam bekar ona da hepsi hakkından feragat ederek anne baba evini bıraktılar. Allah gecinden versin diyorum babama amcama birşey olduğunda bizi gazeteye basarlar çünkü müteahhitler hep amcama geliyor ama amcam müstakilde oturmayı seviyor. Ama öyle bir mirascı var ki para insanları değiştiriyor malesef. Eşimin annesine miras düştü çok birşey değil ama kadın hemen koltuklarını değiştirmeye kalktı. Kayınvalidemde yemez ama böyle koltuk, masa değişimi gibi eşyaya harcar yalnız yaşıyorum diye kadın peynir almıyor çökelek alıyormuş pes dedim. Tekrarı yok bugünlerin birazda nefes almak için yaşadığımızı hissetmemiz için gezip kendimize ait yaşam alanımızı genişletmemiz lazım. Ama annem babamda aynı onlarda evden çıkmazlar babam düğünlere gitmeyeli belki 10 yıl olmuştur annem düğünden önce gider takısını verir gelir. Ay ne doluymuşum çok oldu hakkınızı helal edin canlar.

Bugünü dünden yaşamaya başladım pazardan alınan ıspanakları akşamdan yıkadım ama öyle çamurlu ki sabah da yıkamaya devam ettim sonra iki süzgüye koydum sonra iki paket yapıp dondurucuya koydum pişmeye hazırlar.. Sonra temizliğe başladım erken kalkınca çok hızlı ilerliyorum ama çabuk da yoruluyorum toz yarına kaldı. Akşama köfte-patates-dondurucudan taze fasulye, çorba, salata ve yoğurt tatlı olarakta sütlaç var yeter çok şükür.Köfteyi yoğurdum buzdolabına koydum, taze fasulye de pişmek üzere çorba ne yaparım bilmiyorum, sütlaçda tamam ama ben pert şimdi oturdum. Dinlenip akşama doğru yemekleri pişiririm.Ama mutfagı toplamak çok yordu dağınık çalışmamak için elimden geleni yapıyorum ama yine de bazen fazla dağılıyor.

Benim anneannem öyleydi işte
Bankaya atardı hemen parayı eve et almazdi, bisi almazdı. Dedecigimin yedigi hep makarna, pilav, menemen, yumurta. Evlerinde meyve bile görmedim ben.
Bir de sorsan hep yok derdi.
Ama biliyorduk olduğunu
Yani ne gereği vardı? Dimi
Etinide yeseydin, guzel güzel giyinseydin, gezseydin, esyanida degisseydin kenarada birazini koysaydın. Ozaman paranın degeri vardı.
Divanda yatardi baza bile aldirmazdi hepsini attılar o ölünce.
Yirtık yamalı yelekler, kırık dolap kullanıyordu kapilari asla kapanmıyordu hepsini attılar.
Yani olmaz anlarım derim ki yok evet idare etmek zorunda ya da biz alalım ama var bilerek almıyordu.
Koltugu icine cokuyordu mesela alttan tahta falan koyardi.
Hani gören acıyacak haldeydi ne gereği var böyle acitasyonlara.
Varsa vardır yoksa yok.
Öldüğü an hemen pay ettiler parasini.
Daha ölmeden hatta parasinin birazini kuzenime verdirttiler araba aldi kuzenim para gitti öyle
Yemeyenin malıni gayetde guzel yiyorlar.

Hiç öyle çok seyler istemiyorum, gözumde yok çoklarını almaya imkanımda yok.
Ha varsa cocuguna bi ev bırakirsın aman başını sokacak bir ev olsun diye, meslegini eline aldirirsin okutup gerisini kendi cabalasın yapsın.

canim kizlar kartin gunu gecince yuklendim yine karta .trendyoldan esime iki pijama takimi,airfry icin aparat,mutfak havlusu firin eldiveni,yaz icin su korse kulotlardan ve tisort aldim . market alisverisini da baya yaptim tereyag,kasar falan epeyce bitmisti toplamda 3 bini gecti sanirim .fiyatlarda stokluk bir sey goremedim stoklarim cok cok az kaldi ama fiyatlar da stokluk degil bakalim

Hic mi eksik bitmez beğ diye dolasiyorum bende evde

Annem gilde öyle ye ya diyorum bidaha gelemeyeceksin bu dünyaya
Ben harcıyorum ben yemesem kp kaynana yicek ye citl ye al citl al
Benimki diyoki abla sen böyle değildin siz yaptınız valla iyide oldum
Bundan sonra böle diyom

İyi geceler kızlar,
Bugün Elayı ancak uyuttum malesef. Yine erken uyuma hayal oldu. Bugün de sabah karnım ağrıyor dedi. Sonra wc ye gidince ondan sandım. Akşam 5-6 defa tuvalete çıkınca baktım tam ishal değilde olmak üzere gibi. O arada eşim dayanamadı gitti nöbetçi ezcaneden probiyotik aldı. O yokken tableti kapattı kalan sürede oyun oynayalım dedi. az oynadık. Babası geldi hala oyun diyor. Neyse babasıyla oynadı biraz. O arada probiyotik verdim. Muz vermiştim zaten akşam meyvesi. Tekrar verdim muz. İnşallah tam ishal olmaz. Çünkü bugün kaç defa karnım ağrıyor dedi eve gelince.
Ben de onu okula bırakınca arkadaş bana uğra demişti. Kasıklarıma kramp gibi ağrı girdi. Gittim arkadaşa arkadaş ağrı kesici vermişti. Rezene çayı yapacaktı. Dayanamadım eve geçtim. Evde de spazm giderici ilaç içtim. Uzandım sırt üstü. 1 saat yattım öyle. Eve girince de bir midem bulandı.çok şükür tansiyonum düşmedi. Böyle olunca ter atıyorum. Tansiyonum düşüyor. Ama eve kendimi zor attım.
Yediklerim dokundu diye düşündüm.
Şimdi iyiyim şükür. Yarın Elanın da geçer inşsllah. Sabah duruma göre zinko veririm.
Bugün küçük oyun toplarını ayırıp okula götürüp vereyim dedim. Ahh ahh çıkarmaz olsaydım. Şişme havuzum nerde şişme havuzum nerdeeee. Çıkarttım kendi şişireceğim dedi. Hiçbirşeyini de attırmıyor. Habersiz ayırıp veririm okula. Öğretmeni ile konuştum olur,toplarla oyunlarımız oluyor dedi. Biraz oyuncaklarını toparlamak istiyorum. Odası oldukça dağınık oluyor. Ama o ise atacağım kartona yırtık atık ne varsa hepsine el koyuyor. Her defasında etkinlik yaparım diyor.
dysonun kutusunu bir süre saklamıştım. Bugün atacaktım. İçinden bir şeyi aldı bu arabaya benziyor dedi boyadı.okula götüreceğim dedi. Hadi geç kaldık diyorum.illa götüreyim diyor. Olmaz dedim. Sonra öğretmenine sordu getireyimmi diye :)
O da getir ama serbest zamanda yaparsın dedi.
Valla ev çöp konteynerına dönecek yakında
Sanki İyi etmemişim artık materyallerle birşeyler yaptırarak.

Annem gilde öyle ye ya diyorum bidaha gelemeyeceksin bu dünyaya
Ben harcıyorum ben yemesem kp kaynana yicek ye citl ye al citl al
Benimki diyoki abla sen böyle değildin siz yaptınız valla iyide oldum
Bundan sonra böle diyom
Citl sen de çok fedakarlık yapmışsın. Evim olsun diye uğraşmış gün gelmiş tek odada yatmışsınız. Eşinin işine yardımcı oluyorsun sürekli. Bundan sonra harca gitsin. Valla ben eşime sormuyorum. Para veriyor Allah bereket versin deyip kullanıyorum. Kredi kartı da bende. Eskiden strese girerdim. Ohh be ne rahatmış.
Yine de tabi hesaplı harcamaya çalışıyorum.
Devir o devir malesef.
Ama eskiden fedakar olmasak eminim ev falan alamazdı.

Dünyaya bir kere geliyoruz. Elbet çarçur sevmem. Mesela eşimle evlendiğimizde bir yaz giydiği kıyafeti seneye yaza giymez at çöpe derdi. Çok kızardım. Ailecek öyle yaşamışlar ve yemek olayları da oldukça fazla masraf bence. Ailede birinin bir malı parası yok kenarda.
Gerekli şeylere sahip olmak için fedakarlık yaparım ama öyle varken de yok şundan kısayım yapmayayım falan olayına hiç giremem. O zaman da tatilime gittim aldım yaptım şimdi de yapmaya çalışıyoruz. O kadar savurmasam da idareli devam..
Kızımıza kalacak bir evimiz var. Keşke imkanımız olsa alsak bir tane daha ama zor. Şimdilik emeklilikte yer değiştirmek için para biriktirmeye çalışıyoruz.

Benim annem de dikkatlidir. Babam savruk.
İki emekli maaşı ile geçiniyorlar ve hala da kenara fırsat oldukça altın atıyor.
Sanırım annemden öğrendim zulo işini
Gezerler ama öyle lüks olsun demezler.
İkinci ve üçüncü katı birlikte yaptılar.
Birinci kocasına fedakar olup, sonra iki tabağı varsa birini kıracaksın deyip.ikinci kocasında da oldukça fedakar ve hesaplı olan annem.

Yesin çatır çatır
Zaten babalarına aldırırlar. Ela da ayna istiyor. Öyle açılıp kapamalı aynalar varya ufak. Bugün gördüm.flamingo favorisi. Flamingo resmi vardı bir de hareket eden simler. Eminim bayılır. Simli ışıltılı şeylerin hastası. Ayna en sevdiği şey. Anası kılıklı kardeşlerim diyor aynı senin küçüklüğün takıp takıştırıyır diye. Tabi şimdi kalmadı o
Ben halı bakarken çift taraflı halılar gördüm. Çevir çevir kullan. Farklı renk desen. İçini açar senin. Ben de yıllarca aynı desen kullanayım :)

Bir süre daha sabredin. Küçülür zamanla borçlar. Siz de rahat edersiniz.

Bir Adanalı olarak içli köfteyi beceremedigim için aparat aldım kendime Trendyoldan ucuzda aparatı bir yapista 4 tane oluyor onunla kolay yapıyorum biraz kalın oluyor ama olsun ya fritozde ya ocakta kizartiyorum annem de gittiğimizde yapıp haşlıyor eğer kızartma yiyorsanız aparat tavsiye ederim eşim kızartma sevdiği için iyi oluyor bizim evde

Güle güle kullanın :)

Dun yaptigim ikinci sefer daha ince oldu
1 cay bardagi bulgurdan deniyorum zaten benden baskasi yemiyor yine ortaboy 7-8 tane falan cikti
3 tane anneme verdim aksam o da daha ince olmus dedi.
Cozucem galiba deneye deneye
Yapıp buzluğa atarım valla
O aparti gördüm de dediginiz gibi kalın oluyo deniyordu

Kızlaaarrrrr bugün full enerciğiimmmmm

Sahur sonrası uyumadım
Salondaki halıyı sildim
Pesine koltuklari sildim
Dünde banyonun duvarlariyla kapıları silmistim.
Kaldı tüller
Attım mak. Yıkanıyor onlarda.
Camlara başlıcam.
Hepsini bugun silemem rutin camlarımi bugün silerim (daha az kirliler)
Arka 2 camı yarın silerim.
Yarında mutfagin dolabına derin bi giricem.
Iclerini bosaltıp, davlumbazin filtresi, mikrodalga, duvarlar falan derken haftasonuna iş kalmasın istiyorum
Bir yandanda battaniyeler yıkanıyor (sunlar yeminle yikanmakdan eskidi)
Napim battaniye kullaniyoruz biz her ay mutlaka yıkıyorum kısın böyle pikeye gecersek rahat eder bi battaniyeler..
Haftayada zebraları silcem youtubede izledim gayetde siliyolar böyle sicak su yaparım prilli parlatıcilı miss.

Aksam yine migrostan siparis girdim.
1.5tl su cok gidiyor bizde oglan odasina aliyor sahura kadar iciyor
12 tane su, suzme peynir, cöp poseti falan bisiler 189tl tuttu.

Deterjan stogumu kontrol edicem aiyy en sevdigim alisveris bu iste
Kiyafet, gıda, mobilya hepsi bir yana deterjan bir yana cok seviyorum.
Özellikle mis kokan yüzey temizleyiciler favorim.
Denemedigim kalmamistir evde de 5 cesit var az az.
Hep aynı kokuyu sevmiyorum değiştiririm sikıldıkca.
Kart kesilince biraz deterjan alıcam.

Kart kesilince hangisini alcaksam baktigim kurutma 8 bine düşmüş
Kesin almam lazim bu sefer.

Ne günler yasadım
Akşam eşim kurstayken mantı yapıo satıyordum
Şimdi kalk kendine yapmaya üşeniyorum cnm
Çok şükür şu iki senedir iyiyiz öncesi metelipe kursun atıyorduk böyle olmamın sebebide yani çalısıyoruz hafta sonu akşam yok genelde napalım buna şükür
Biz en son olayda çok büyük kavga etmiştik
Normalde ailem hiç bilmez en sonunda yeter dedim çağırayım babamı bitsin gitsin
Başkalarının dediği hep haklı ben haksız oluyordum
Babam dedi ki bir kaşığını iki etme
Ondan oluyo şişti dedi
Bende farkındayım bu durumu
Eşimin eli biraz para görünce değişti tavırları filan
Ha öylemi dedim acımıyorum
Hatta gizli biriktiriyorum
Ondan demiycemde çocuklarım okurken çıkarcam gerek yok böyle olmalı
Kendi yokluk çok görmüş eşim
Tanıstıgımızda cebinde para olmazdı ailesinin ev kredisi yol parası ucu ucuna kredi kartından yiyordu
O baya bunalım gecirdi
Ailesi hiçmi demez oğlum seninde biyere gidersin diye yok baba alkolik anne vurdumduymaz bir aile işte
Biz evlendikten sonra bunun düzeni oldu
Yavas yavas herşeyi yoluna koydum
Bazen diyorum sen şişiyosun sana her imkanı her düzeni sağladım bir aile yaptım diyr
Dısardan millet özeniyo
Hatta birileri var siz gibi olsun diyo
Onu bu hale getirene denk neler oldu neler

Bacim bu ne enerci? Ne katdin o icli köftelere
Vallahi ben okurken yoruldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…