- 31 Ağustos 2017
- 2.458
- 11.194
- 208
- 35
Benim anneannem öyleydi işteyedirenk79 canım güzel günlerde kullan halını.
babyloading87 canım yani senin kayınvaliden olabilir ama bakmak istemeyip sorun çıkardığı da torunu nasıl böyle sitemli olurlar anlamıyorum çocuk küçük de değil yani Allah yardımcın olsun babym.
tr_lelli aldıklarınıda alıcaklarını da güzel günlerde kullan lellim. Yazdıklarına katılıyorum canım eski insanlar hep daha fazlası için uğraşmış benim rahmetli babaannemde her oğlu ev yapınca yanından ayırmış annem-babam da dahil. Bizimkiler göçmen Türkiyeye geldikten sonra asla gitmemişler gezmeye doğdukları toprakları, gezmeyi bir ihtiyaç olarak görmüyorlar tasarruf olarak görüyorlar fazladan masraf gibi geliyor onlara. Birde çocukluğumdan hatırladığım misal bizimkilerin bir kısmı Bursa ya bir kısmı Tekirdağa yerleşmişler orada düğün olucak büyük olan iki oğlunu gönderirdi sadece takı için gelinler gitmezdi ama onlarda bizimkiler düğün yapsın evin iki erkek büyüğünü yollarlardı. Şimdi bakıyorumda tamam çok güzel bütün çocuklarının aile apartmanı var en küçük amcam bekar ona da hepsi hakkından feragat ederek anne baba evini bıraktılar. Allah gecinden versin diyorum babama amcama birşey olduğunda bizi gazeteye basarlar çünkü müteahhitler hep amcama geliyor ama amcam müstakilde oturmayı seviyor. Ama öyle bir mirascı var ki para insanları değiştiriyor malesef. Eşimin annesine miras düştü çok birşey değil ama kadın hemen koltuklarını değiştirmeye kalktı. Kayınvalidemde yemez ama böyle koltuk, masa değişimi gibi eşyaya harcar yalnız yaşıyorum diye kadın peynir almıyor çökelek alıyormuş pes dedim. Tekrarı yok bugünlerin birazda nefes almak için yaşadığımızı hissetmemiz için gezip kendimize ait yaşam alanımızı genişletmemiz lazım. Ama annem babamda aynı onlarda evden çıkmazlar babam düğünlere gitmeyeli belki 10 yıl olmuştur annem düğünden önce gider takısını verir gelir. Ay ne doluymuşum çok oldu hakkınızı helal edin canlar.
Hic mi eksik bitmez beğ diye dolasiyorum bende evdecanim kizlar kartin gunu gecince yuklendim yine karta .trendyoldan esime iki pijama takimi,airfry icin aparat,mutfak havlusu firin eldiveni,yaz icin su korse kulotlardan ve tisort aldim . market alisverisini da baya yaptim tereyag,kasar falan epeyce bitmisti toplamda 3 bini gecti sanirim .fiyatlarda stokluk bir sey goremedim stoklarim cok cok az kaldi ama fiyatlar da stokluk degil bakalim
Annem gilde öyle ye ya diyorum bidaha gelemeyeceksin bu dünyayayedirenk79 canım güzel günlerde kullan halını.
babyloading87 canım yani senin kayınvaliden olabilir ama bakmak istemeyip sorun çıkardığı da torunu nasıl böyle sitemli olurlar anlamıyorum çocuk küçük de değil yani Allah yardımcın olsun babym.
tr_lelli aldıklarınıda alıcaklarını da güzel günlerde kullan lellim. Yazdıklarına katılıyorum canım eski insanlar hep daha fazlası için uğraşmış benim rahmetli babaannemde her oğlu ev yapınca yanından ayırmış annem-babam da dahil. Bizimkiler göçmen Türkiyeye geldikten sonra asla gitmemişler gezmeye doğdukları toprakları, gezmeyi bir ihtiyaç olarak görmüyorlar tasarruf olarak görüyorlar fazladan masraf gibi geliyor onlara. Birde çocukluğumdan hatırladığım misal bizimkilerin bir kısmı Bursa ya bir kısmı Tekirdağa yerleşmişler orada düğün olucak büyük olan iki oğlunu gönderirdi sadece takı için gelinler gitmezdi ama onlarda bizimkiler düğün yapsın evin iki erkek büyüğünü yollarlardı. Şimdi bakıyorumda tamam çok güzel bütün çocuklarının aile apartmanı var en küçük amcam bekar ona da hepsi hakkından feragat ederek anne baba evini bıraktılar. Allah gecinden versin diyorum babama amcama birşey olduğunda bizi gazeteye basarlar çünkü müteahhitler hep amcama geliyor ama amcam müstakilde oturmayı seviyor. Ama öyle bir mirascı var ki para insanları değiştiriyor malesef. Eşimin annesine miras düştü çok birşey değil ama kadın hemen koltuklarını değiştirmeye kalktı. Kayınvalidemde yemez ama böyle koltuk, masa değişimi gibi eşyaya harcar yalnız yaşıyorum diye kadın peynir almıyor çökelek alıyormuş pes dedim. Tekrarı yok bugünlerin birazda nefes almak için yaşadığımızı hissetmemiz için gezip kendimize ait yaşam alanımızı genişletmemiz lazım. Ama annem babamda aynı onlarda evden çıkmazlar babam düğünlere gitmeyeli belki 10 yıl olmuştur annem düğünden önce gider takısını verir gelir. Ay ne doluymuşum çok oldu hakkınızı helal edin canlar.
Citl sen de çok fedakarlık yapmışsın. Evim olsun diye uğraşmış gün gelmiş tek odada yatmışsınız. Eşinin işine yardımcı oluyorsun sürekli. Bundan sonra harca gitsin. Valla ben eşime sormuyorum. Para veriyor Allah bereket versin deyip kullanıyorum. Kredi kartı da bende. Eskiden strese girerdim. Ohh be ne rahatmış.Annem gilde öyle ye ya diyorum bidaha gelemeyeceksin bu dünyaya
Ben harcıyorum ben yemesem kp kaynana yicek ye citl ye al citl al
Benimki diyoki abla sen böyle değildin siz yaptınız valla iyide oldum
Bundan sonra böle diyom
Dünyaya bir kere geliyoruz. Elbet çarçur sevmem. Mesela eşimle evlendiğimizde bir yaz giydiği kıyafeti seneye yaza giymez at çöpe derdi. Çok kızardım. Ailecek öyle yaşamışlar ve yemek olayları da oldukça fazla masraf bence. Ailede birinin bir malı parası yok kenarda.Benim anneannem öyleydi işte
Bankaya atardı hemen parayı eve et almazdi, bisi almazdı. Dedecigimin yedigi hep makarna, pilav, menemen, yumurta. Evlerinde meyve bile görmedim ben.
Bir de sorsan hep yok derdi.
Ama biliyorduk olduğunu
Yani ne gereği vardı? Dimi
Etinide yeseydin, guzel güzel giyinseydin, gezseydin, esyanida degisseydin kenarada birazini koysaydın. Ozaman paranın degeri vardı.
Divanda yatardi baza bile aldirmazdi hepsini attılar o ölünce.
Yirtık yamalı yelekler, kırık dolap kullanıyordu kapilari asla kapanmıyordu hepsini attılar.
Yani olmaz anlarım derim ki yok evet idare etmek zorunda ya da biz alalım ama var bilerek almıyordu.
Koltugu icine cokuyordu mesela alttan tahta falan koyardi.
Hani gören acıyacak haldeydi ne gereği var böyle acitasyonlara.
Varsa vardır yoksa yok.
Öldüğü an hemen pay ettiler parasini.
Daha ölmeden hatta parasinin birazini kuzenime verdirttiler araba aldi kuzenim para gitti öyle
Yemeyenin malıni gayetde guzel yiyorlar.
Hiç öyle çok seyler istemiyorum, gözumde yok çoklarını almaya imkanımda yok.
Ha varsa cocuguna bi ev bırakirsın aman başını sokacak bir ev olsun diye, meslegini eline aldirirsin okutup gerisini kendi cabalasın yapsın.
Benim annem de dikkatlidir. Babam savruk.yedirenk79 canım güzel günlerde kullan halını.
Yesin çatır çatırGunaydınn
Esim aksam yok arkadaslariyla yiyecek her sene ramazanda giderler aynı grup.
Ben zaten bisi yemiyorum pek kendime icli kofte yapcam yine (bıkana kadar yerim artik), trilicede yapıcam.
Oglanada anneme cökücem.
Ondan yemek isterim bugunde yemek yapmim
Dolap iclerine girdim çıkamıyorum
Corap eledim 12 tane normal 22 tanede kısa erkek corabı siparis verdim. İndirimde vardı iyi oldu.
Erbaslara bölüşturcem. Ayaklar aynı nasil olsa.
Renklerinden, desenlerinden ayirip o onun bu bunun anlıyorum.
Ic camasirlarida yenilemistim hepsi cok pahali ya
Tutkunun atletler 50-60tl asagi yok.
Birazda tshrt alirsam onların ihtiyaçları halletmis oluyorum.
Sırayla gidiyorum.
Listem var
Kızın bir kac tshrt, corap, sort ve tayt eksigi var sıra onda.
Cantada istiyor hanımm alicaz mecbur.
Dün oje surdurttu baban izin vermez diyorum bisey olmaz diyo.
Aksamda babasina gosteriyor güzel olmamış dedi babası güzel olmuş olmuş diyo.
Senin iş imamın işe döndü artık hayatım dedim.
Benim kızıma yakışıyor dicen gecicen
Her istediğini yaptiriyor valla.
Siparis veriyor aninda geliyor aksam.
2 tane köpek aldirdi bu hafta ikisi 500tl.
Hemde hic gidip secmedi, siparis verdi oturdugu yerden.
Alya senden cok umutluyum evladım diyorum Oglan malum bisi istemez ama esimin paralarını kimin yiyecegi belli oldu.
Okadar iş var ki avizeleri silicem, banyoyu temizlicem.
Banyoya paspas bakıyorum gözüm sıkıldı olanlardan ufak degisiklikler iyidir.
Salonada halı baktım 600tl bir çılgınlık yapıp halıda alabilirim.
Ben böyle arada halı, tül, avize vs degismem lazım.
Mutfaga yedekte kilimim vardı onu serdim mesela bana nasıl iyi geldi.
Şunlar beni mutlu ediyor iste.
Bir süre daha sabredin. Küçülür zamanla borçlar. Siz de rahat edersiniz.Kizin 7 mayıs d.gunu cok heves ediyor
Süslerini hala almadim 300tl falan tutuyor kart kesilince onuda halletmem lazım.
Pastasini kardesim ben alırım dedi.
Hediye bekliyo ama.
Cantayı hediye paketi yapıcam.
Babasida oyuncak alir.
Oglan icinde hediye bakmam lazım herkesi haraca bagladı evde
Cok sevincek oleyy oleeeyy diye gezer durur evde..
Hep masraf yahuu
Benden birikim çıkmıyor arkadaşlar siz bensiz devam edin bir süre daha.
Şu kredi bizi sarstı baya
Bir Adanalı olarak içli köfteyi beceremedigim içinGunaydınn
Esim aksam yok arkadaslariyla yiyecek her sene ramazanda giderler aynı grup.
Ben zaten bisi yemiyorum pek kendime icli kofte yapcam yine (bıkana kadar yerim artik), trilicede yapıcam.
Oglanada anneme cökücem.
Ondan yemek isterim bugunde yemek yapmim
Dolap iclerine girdim çıkamıyorum
Corap eledim 12 tane normal 22 tanede kısa erkek corabı siparis verdim. İndirimde vardı iyi oldu.
Erbaslara bölüşturcem. Ayaklar aynı nasil olsa.
Renklerinden, desenlerinden ayirip o onun bu bunun anlıyorum.
Ic camasirlarida yenilemistim hepsi cok pahali ya
Tutkunun atletler 50-60tl asagi yok.
Birazda tshrt alirsam onların ihtiyaçları halletmis oluyorum.
Sırayla gidiyorum.
Listem var
Kızın bir kac tshrt, corap, sort ve tayt eksigi var sıra onda.
Cantada istiyor hanımm alicaz mecbur.
Dün oje surdurttu baban izin vermez diyorum bisey olmaz diyo.
Aksamda babasina gosteriyor güzel olmamış dedi babası güzel olmuş olmuş diyo.
Senin iş imamın işe döndü artık hayatım dedim.
Benim kızıma yakışıyor dicen gecicen
Her istediğini yaptiriyor valla.
Siparis veriyor aninda geliyor aksam.
2 tane köpek aldirdi bu hafta ikisi 500tl.
Hemde hic gidip secmedi, siparis verdi oturdugu yerden.
Alya senden cok umutluyum evladım diyorum Oglan malum bisi istemez ama esimin paralarını kimin yiyecegi belli oldu.
Okadar iş var ki avizeleri silicem, banyoyu temizlicem.
Banyoya paspas bakıyorum gözüm sıkıldı olanlardan ufak degisiklikler iyidir.
Salonada halı baktım 600tl bir çılgınlık yapıp halıda alabilirim.
Ben böyle arada halı, tül, avize vs degismem lazım.
Mutfaga yedekte kilimim vardı onu serdim mesela bana nasıl iyi geldi.
Şunlar beni mutlu ediyor iste.
Güle güle kullanın :)Günaydın kızlar,
Dün koşturmayla geçti,gece de geç uyudum ama uykum vardı çok yazamadım.
Dün Elayı okula bırakınca halı bakmaya gittim.
Bu defa koştaş ve bauhaus dan baktım. İki yerde de bir tane model beğendim. Kararsız kaldım. Eşime ve kardeşlerime sorup fikir aldım.Eşim ikisini de beğendi.
Koçtaştakini aldım. Koridora iki adet halı aldım. 640 tl tuttu.bir de mutfağa havlu asacağı aldım 30 tl de ona verdim.
Avm ye geçtim.kıza diş fırçası aldım.bir öncekinde başka marka almıştım beğenmedim.yine rocs marka aldım. Kendime el kremi aldım. 100 civarı onlar tuttu.
Caffefoura uğradım çeri domates ve kabak aldım. Okuldan Elayı aldım. Geçtik eve. Yemek hazırlamaya başladım. Sebzeli tavuk sote yaptım. Başka yemekler vardı. Ela okulda döner pilav çıkmış. Yememiş acıkmış tabi. Ona yemeğini verdim. Sonra biraz vakit geçirdik.
Halı için kaymaz dediler Ela hakkından geldiince halı tabi yerinde durmadı.odadan odaya giderken bile koşuyor çocuklardaki bu enerjiye hayranım.
eşim şimdilik halının altına bant koydu. Ela düşer halı kayınca diye. Tedbir almakta bir numarahalı kaydırmaz neyi kullanayım bilemedim.
Uykusunu daha erken saate almaya çalışıyorum. Tam uyku zamanı geldi. Eşimin kahve canı çekti. Normalde kendisi yapar. Ramazanda bir uyuşukluk çöktü. Ela diş fırçalarken kahve yaptım.o ara bana diyor gel gel şu sahneye bak filmdehiç bakamayacağım şu an film derdinde değilim dedim.Daha nerdeee erken uyur bu çocuk dedim. Öyle deyince kapattı tv yi.Bir de Elanın her akşam uyku öncesi bir kaka faslı var
Kitap okudum. Uyku hazırlığı ve dalması 1 saati buldu.
Sonra film izledik. Gece tost yedi eşim. Ben de o yerken sulu köfte kıymasını hazırlamıştım.onu yuvarladım. Bugün Elaya yaparım. Eşime yemek var. Birşeyler eklerim.
Insallah ara zam falan olursa temmuzda o bile bir nebze rahatlatirdı biziBir süre daha sabredin. Küçülür zamanla borçlar. Siz de rahat edersiniz.
Dun yaptigim ikinci sefer daha ince olduBir Adanalı olarak içli köfteyi beceremedigim içinaparat aldım kendime Trendyoldan ucuzda aparatı bir yapista 4 tane oluyor onunla kolay yapıyorum biraz kalın oluyor ama olsun ya fritozde ya ocakta kizartiyorum annem de gittiğimizde yapıp haşlıyor eğer kızartma yiyorsanız aparat tavsiye ederim eşim kızartma sevdiği için iyi oluyor bizim evde
Ne günler yasadımCitl sen de çok fedakarlık yapmışsın. Evim olsun diye uğraşmış gün gelmiş tek odada yatmışsınız. Eşinin işine yardımcı oluyorsun sürekli. Bundan sonra harca gitsin. Valla ben eşime sormuyorum. Para veriyor Allah bereket versin deyip kullanıyorum. Kredi kartı da bende. Eskiden strese girerdim. Ohh be ne rahatmış.
Yine de tabi hesaplı harcamaya çalışıyorum.
Devir o devir malesef.
Ama eskiden fedakar olmasak eminim ev falan alamazdı.
Biz en son olayda çok büyük kavga etmiştikBenim annem de dikkatlidir. Babam savruk.
İki emekli maaşı ile geçiniyorlar ve hala da kenara fırsat oldukça altın atıyor.
Sanırım annemden öğrendim zulo işini
Gezerler ama öyle lüks olsun demezler.
İkinci ve üçüncü katı birlikte yaptılar.
Birinci kocasına fedakar olup, sonra iki tabağı varsa birini kıracaksın deyip.ikinci kocasında da oldukça fedakar ve hesaplı olan annem.
Bacim bu ne enerci? Ne katdin o icli köftelereKızlaaarrrrr bugün full enerciğiimmmmm
Sahur sonrası uyumadım
Salondaki halıyı sildim
Pesine koltuklari sildim
Dünde banyonun duvarlariyla kapıları silmistim.
Kaldı tüller
Attım mak. Yıkanıyor onlarda.
Camlara başlıcam.
Hepsini bugun silemem rutin camlarımi bugün silerim (daha az kirliler)
Arka 2 camı yarın silerim.
Yarında mutfagin dolabına derin bi giricem.
Iclerini bosaltıp, davlumbazin filtresi, mikrodalga, duvarlar falan derken haftasonuna iş kalmasın istiyorum
Bir yandanda battaniyeler yıkanıyor (sunlar yeminle yikanmakdan eskidi)
Napim battaniye kullaniyoruz biz her ay mutlaka yıkıyorum kısın böyle pikeye gecersek rahat eder bi battaniyeler..
Haftayada zebraları silcem youtubede izledim gayetde siliyolar böyle sicak su yaparım prilli parlatıcilı miss.
Aksam yine migrostan siparis girdim.
1.5tl su cok gidiyor bizde oglan odasina aliyor sahura kadar iciyor
12 tane su, suzme peynir, cöp poseti falan bisiler 189tl tuttu.
Deterjan stogumu kontrol edicem aiyy en sevdigim alisveris bu iste
Kiyafet, gıda, mobilya hepsi bir yana deterjan bir yana cok seviyorum.
Özellikle mis kokan yüzey temizleyiciler favorim.
Denemedigim kalmamistir evde de 5 cesit var az az.
Hep aynı kokuyu sevmiyorum değiştiririm sikıldıkca.
Kart kesilince biraz deterjan alıcam.
Kart kesilince hangisini alcaksam baktigim kurutma 8 bine düşmüş
Kesin almam lazim bu sefer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?