Küçük Düşün Büyük Olsun!

Günaydın güzel bir gün olsun hepimize. Kahvaltıya tost yaptım bayat ekmek kalmadı bitirdik. Sonra mutfak topladım bir makina çamaşır astım rüzgar çok fazla zor astım. Yemek yaptım pırasa, karnıbahar ve havuçu kıymalı pişiriyorum. Arpa şehriye pilavı da yapıcam tamamdır. Salata ve yoğurt ekleyince yetiyor. Toz aldım kapılarımı sildim alınacakların listesini attım eşime çok rüzgar var hava çok pis dışarı çıkmak istemedim.Yorulmuşum bu cümleyi söylemeyi sevmiyorum ama erken kalkıp işlere girişince yorgunluk oluyor. Biraz dinleneyim kalkar bakarım yapabileceğim başka işlere.

Günaydın hayırlı cumalar
Kız erken kalktı
7.30 gıbı çıkarız evden
O arada mutfak halısı batmıştı,onu kaldırdım,yıkamaya gıdecek halılar yıne.
Bu hafta evden götürdüm yemek.
Hamur yıyoruz hep yoksa.
Dün roka götürdüm,kızlarda yedı,mıx salatalardan aldım yaylanın,kıonalı falan güzel oluyor.
Akşama mantar sote yapcam etlı.
Elbıse aldım kınalık kımse begenmedı gızzzzz 🫡

Lcw kuponunu bende aynısını yaptim oglana kot almisimbayram için 279tl netten 100lira indirimle 179a aldım evdekini iade ettim. 🤣🤣
Valla ben çalışmasam dilenecek kısma gelirmisim sanırım o durumda adam
Evi ödedim yıllarca. Düğünden kalan setimle biriktirdiğim altınları satıp ustune kredi çekip araba aldım 1 kurusu yoktur. Sonra evin içini yaptirdim yine kredi cekip eşyalarımı yeniliyorum ara ara. Kadının gözüne batıyor bunlar. Robot aldığımda günlerce kendine aldırmaya çalıştı ama olmadı. Avizeleri değiştirdim simdide evdekiler az yanıyor bizde değiştirelim diyor. Kahve makinem var telve. Bizde her içtiğinde kayinbabama istiyorum almiyorsun diye soylenir.
Anladimki sürekli bisey alip biriktirmedigimi düşünüyormuş. Maasimin yarısını koyuyorum kenara kimsenin haberi yok aman olmasında varsın harciyo desinler. Cocuklarimin geleceği o para. Bi arsa var kayinbbamla amcaları ortak . satılsa ordan gelen parayla apart alip kiraya verecegim. Daha naapsin bu kadın.
Ha şimdi Allah var kıyafet alisverisimi güzel yaparim.🤣 geçenlerde 3-4 binlik alışveriş yaptım ama tüm yaz artık bisey almam. Severim güzel giyinmeyi esarplarla cantalarla kombin yapmayı.
Ohh sefamız olsun.
Allah bereket versin daha napcan.
Kendileri zevksiz, alıp edemeyen beceremeyen insanlar ancak öyle imrenir kiskanır.
Aura meselesi bu sekerim diyorum Hande Yenerden 🫠

Bıde seyı sorcam ,devlette kreşler de değerler dersi var mı?
Kuzu arkadas devletin anaokuluna/kresine yolluyor var ama zorunlu degil.
Tam gün olursa degerler egitimi oluyormus.
O yarım gün verdi degerler egitimi almasın diye istemedi.

Selammmm
Dün kendini disari attim 16.00 gibi. Kız uyuyordu anneme pasladım.
Kargo iadeler vardı ordan arkadasa kahveye gittim sonra arkadasla ciktik cocugu okuldan alacaktı bende yürüyüş olsun banada dedim onunla gittim donuste carsidan lazım olanları aldım.
Kahvaltılık falan esimle girdim eve desem yeri.
Aiy nasıl iyi geldi.
Cocuksuzda iyi oluyor bazen ya kızla gitsem oturtmazdı, gezdirmezdi bukadar.
Yarında çıkarız biraz enerciiii depolayalım.

Bugün yemek, süpür yapcam.
Dün dikey supurgem elimde patladi yani kablosu.
Şartel falan attı
Kablosu degiscek bakim nekadar isticek.
Fiyatları artmış epey onlarında makul bir fiyata yaparlarsa yaptırcam yoksa yenisini alırım
Benim elim kolum o cekimide güzel yerde kaplamıyor seviyorum

Veee tata ta taaammm
20230511_204848.webp
Ne diyorduk küçük düşünüyoruz büyük oluyor.
10bin yükleniyor..

Esime sabah dedim ki benim ek karti 5bine dusurelimm.
Ama bu benim sahsi harcamalarım icin olacak sekilde 1 iğne bile almıcam eve
Ben çıkıp hic bisi almicam ev ya da sizler icin hepsini sen alacaksın (yoruldum artık herseylerini ben düşünüyorum) misal kıza elbise lazim, bez lazim, oglana uç, kalem en ufak seye kadar sen alacaksın dedim
Dinlemedi bile😂
Geçende ee cay pirinc lazim dedim o en pahalı yerel marketden alıyor malum market gezmez sen hallet netten orda pahalı dedi.

Gıda, hepimizin kiyafet harcamaları, evin ufak tefek eşya ıvır zıvır(bardak, tabak, kitaplar disaridan yemek, ev aletleri) hepsi benim kartda genelde.
Ben yinede iyi döndürdugumu dusunuyorum sahsen.
7 bin tl harcamışım bu ay kartdan.
Tabak, bardak, caydanlık, kiyafet, oglanin ayakkabi taksidi, kitapları(kitaplara sadece bu ay 600-700tl baydım) falan taksitli alisverislerimde var icinde.
Eşim gelirken ekmek meyve kiza abur cubur almistir bir de faturaları ödüyor işte.
Bizi tek yoran şuan arabanın kredisi.
Yoksa çok iyi birikimler yaparım ben her ay 1 bilezik alabilirim mesela.
Ya sabır Rabbim ödemeye kolaylığı versin napalim

Cumamız mübarek olsun kızlar. Bu gün mutfağı bile halletmeden, doğru balkona çıktım. Balkonda duruyor zeytimiz, salçam önce zeytinleri yazlık içinde başka bir bidona koydum, salçalarıda başka güne bıraktım orda salçam var ama kavanozlar yarıya indiği için onları da bir ara küçük kavanozlara koymam gerek. Sonra akşamdan dondurucudan hazır köftelerimi çıkardım iki patates, birkaç biber ve domatesle İzmir köfte yaptım kızartma olunca ocak batıyor mutfak topladım bulaşıkları yıkadım ocağı temizle birde yerlere paspas attım evdeki cevizleri aldım kırdım yazlığa ve buraya ayırdım şimdi duşa giricem kızartma kokmayı hiç sevmiyorum bu gün böyle iş olarak görünmeyen işlerle uğraştım. Daha bitiremedim yine bir ara yaparım artık kilerde düzen istiyor turşu bidonları, yağ bidonları, konserve kavanozları artı tuvalet kağıtlari havluları vallahi bir gün yetmez kilere. En sevdiğim birikimimde tl kalmadı hepsini dövize yatırdım bakalım seçimden sonra ne olucak en çok merak ettiğimde birikim yapabilecek miyim.

Selammmm
Dün kendini disari attim 16.00 gibi. Kız uyuyordu anneme pasladım.
Kargo iadeler vardı ordan arkadasa kahveye gittim sonra arkadasla ciktik cocugu okuldan alacaktı bende yürüyüş olsun banada dedim onunla gittim donuste carsidan lazım olanları aldım.
Kahvaltılık falan esimle girdim eve desem yeri.
Aiy nasıl iyi geldi.
Cocuksuzda iyi oluyor bazen ya kızla gitsem oturtmazdı, gezdirmezdi bukadar.
Yarında çıkarız biraz enerciiii depolayalım.

Bugün yemek, süpür yapcam.
Dün dikey supurgem elimde patladi yani kablosu.
Şartel falan attı
Kablosu degiscek bakim nekadar isticek.
Fiyatları artmış epey onlarında makul bir fiyata yaparlarsa yaptırcam yoksa yenisini alırım
Benim elim kolum o cekimide güzel yerde kaplamıyor seviyo
Lelli abla epeydir konunuzu takipteyim senin tecrübelerine de çok güveniyorum. dikey süpürge ben de almayı düşünüyorum, aslında robot da aklımda ama memnun olmayan da çok işte. çalışıyorum küçük çocuğum var ne alsam bilemedim

Lelli abla epeydir konunuzu takipteyim senin tecrübelerine de çok güveniyorum. dikey süpürge ben de almayı düşünüyorum, aslında robot da aklımda ama memnun olmayan da çok işte. çalışıyorum küçük çocuğum var ne alsam bilemedim
Hosgeldin ❤️
Dyson tabiki hayallerimizin supurgesi 🫠 ama bende fantom dikey var.
Gunlük kullanmaya memnunum malum bebeli ev gunde 3 defa supurge açtığım oluyor
Cekim gücünü ben seviyorum yıllardır kullanıyorum zaten
Hafifliği, yer kaplamaması falan artıları.

Hosgeldin ❤️
Dyson tabiki hayallerimizin supurgesi 🫠 ama bende fantom dikey var.
Gunlük kullanmaya memnunum malum bebeli ev gunde 3 defa supurge açtığım oluyor
Cekim gücünü ben seviyorum yıllardır kullanıyorum zaten
Hafifliği, yer kaplamaması falan artıları.
Yaa Fantom candır 🙈 birkac süpürgem var bir tanesi Fantom etmez bu arada kablosu değişir ben yakın zamanda değiştirdim annem halam yakinimdaki herkes Fantom kullanıyor teyzeme almıştım kadın 2 senedir dua edip duruyor bana rahatsız ağır kaldıramıyor hafif diye kullanıyor. Bir de bende xl olanı var ama gövdesi koltuğun altina iyice girmiyor diye speedy pro ayağı 360 derece doneni var tekerlekli onu aldım çok rahat dönüyor halılarda tavsiye ederim almak isterseniz :)

Bem robottan çok çook memnunum. Bence bir robot bir de dikey süpürge olmalı. Ani bir şey döküldüğün de dikey süpürge iyi oluyor. Ben de electrolüx dikey süpürge var

Philipsinkileri öneriyorum hem fiyatları uygun

Cumartesi günü ve ben evdeyim eşim ve kızlarda yok, eşim yazlığa gitti ben biraz bu havalardan nasibini alan biriyim biraz üşütmüşüm eşim yalnız gitti yazlığa bahçeyi o ekecek bu sene hersene ben ekiyordum ama evden çıkmasan iyi olur dedi eşim. Fidanları almasaydık eşimde gitmezdi, neyse eşim sabah çiğ süt aldı onu mayaladım. Pazar listesini de eşime attım dönüşte pazara ugrayıp gelecek. Ben neler yaptım kahvaltı sonrası mutfak topladım, eşime fava, kızlarım için kabak çorbası, akşam yemeği için yeşil mercimek yaptım. Dolapta asma yapraklarım vardı onları sardım buzdolabına koydum hafta içi birgün pişiririm. O kadar çok mutfak topladım ki bu gün yemek yapınca mutfaktan çıkamıyorum.Neyse bitti de oturdum az önce bacaklarım ayakta durmaktan ağrıyor bir makine de çamaşır yıkandı astım. Allahtan ev derli toplu ve temiz aslında biraz iyi hissetsem kendimi toz alırım ama yapmıcam dinlenicem.

Yaa Fantom candır 🙈 birkac süpürgem var bir tanesi Fantom etmez bu arada kablosu değişir ben yakın zamanda değiştirdim annem halam yakinimdaki herkes Fantom kullanıyor teyzeme almıştım kadın 2 senedir dua edip duruyor bana rahatsız ağır kaldıramıyor hafif diye kullanıyor. Bir de bende xl olanı var ama gövdesi koltuğun altina iyice girmiyor diye speedy pro ayağı 360 derece doneni var tekerlekli onu aldım çok rahat dönüyor halılarda tavsiye ederim almak isterseniz :)
Ben hala degistirtemedim daha oncede yine kablosunda sıkıntı çıkmıştı
Kablosu çok dandik sadece ondan memnun değilim
Cok cekistirmeye falan gelmiyor

Resmen bacaklarımı hissetmiyorum esimi bekliyorum uyucam direk.

Öglen kızı aldık göle geçtik ama ev nasıl öylece bıraktım.
Giderken migrosa girdik sogan 9.90dı 3 kilo aldım.
Yarın biraz daha alıcam cok güzelmiş.
Simit, ayran, mesrubat falan adlik orda yeriz diye.
4 saat takıldık ama cok esiyordu.
Ordan geldik esim düğüne gidecekti hemen ütü yaptım. Yemek yediler oglanla.
O gitti bismillah dedim mutfakdan basladim.
Tarhana corbası, spagetti, sulu köfte yaptım.
2 mak camasir astım.
Evi supurdüm, topladım
Duş aldım, kızı doyurdum.
Banyo temizlencek ama zerre halim kalmadı uyucam.
Dışarıdan gelince yemek yoksa cok sıkıntı ya
Yetiştiremiyorum.
Yarında toz al sil falan yaparım gitmicem hic bir yere secim izlicem🫠

Back
X