Küçük Düşün Büyük Olsun!

Dün nasıl bir sıcak vardı öyle bir işin ucundan tutamadım hafta sonu eşim pazardan bezelye aldı 3 kilo onları bile temizleyemedim. Neyse bu gün kahvaltı sonrası bezelye yapıcaktım tesadüf bu ya dondurucudakileri çıkardım onlardan kıymalı patatesli pişiridim, daha önce sardığım sarmalarımı da pişirdim, sabahları çok sevdiğimiz lorlu biberi de pişirdim. Sonra mutfak topladım yerleştirdim bir makina çamaşır yıkandı asıldı. Sıra nihayet bezelyelere geldi onları aldım tv nin önüne getirdim ayıkla ayıkla bitmedi neyse suya bastım şimdi sonra süzer poşetlerim. Eşimin maaşı yattı ödemeleri yaptı, kirada yatmış bir ara döviz alır. Dün marketten bir kilo tuzsuz dakota çekirdek, 1 kilo leblebi ve bir büyük paket armut aldık 3 parça dersin fiyat okkalı tabi ama nakit ödedik.Kızların kargolarını bekliyorum canım dışarıda çıkmak istemiyor sıcakta yürüyemiyorum da.

Ya bu da yer etti galiba sizin kumrular gibi
Gecen bahardada böyle yavrular çıktı sonra gittiler.
Catıya atiyoruz bazen, bazende camın önüne
Bisi istiyor bazen anlamiyorum su ekmek veriyoruz yemiyor bagiriyor yinede ne derdi var bilmiyorum ki
Cam acikda olsa korkmuyor alisti
Alya izliyor camdan onu kaçmıyor.
Allahın dilsiz kulları

Bereketli olsun canım
Calışan gelemiyor beybide yoğun
Ancak yetisiyorsunuzdur Allah kolaylık versin zor ya

Köydeki gorumcem gelmiş
Onunlada pek gorusmem yok yani samimiyetimde yok küsde değilim.
Ama telf. Vs gorusmuyoruz nötr.
Esime gelmek istedigini söylemiş.
Aiy hic biri gelemezse birini yolluyorlar illa meraktan ölecekler.
Esime dedim baştan ufacık bir ima, laf sokması duyarsam 2 katını yaparım dedim.
Biri hakkinda da mevzu açarsa (laf seviyolar malum) bilmek, duymak istemiyorum dicem kapıcam.
Olabildigincede konuşmicam bisi sorarsa cvp veririm okadar.
Bu tam şey herkesle aram olsun, herkesden haber alim goruşmeyenede haber goturim görümcesi.
Tam maşa.
Nekadar az şey bilirse okadar iyi yani.

Bizim evde yüksek kat camlarına da çok gelir martı. Arada koyduğum oldu ekmek simit ve pirinç pilavı :) karşı blokta 20. Kattta birisi tabakla birşeyler koyuyor. Orayı öğrenmişler artık sürekli geliyorlar. Benim eve o kadar gelmediler. Alışınca gelirler.

Bence o martı alışmış size. Biz Elayla koyduk perdenin arkasından uzaktan izlemeye çalıştık. Geldi tam yiyordu. Bizi görünce uçtu gitti. Sürekli koymuyorum. Çünkü bizim bloğun önünde çimlerde çocuklar oynuyor. Çocukların kafasına dökülmesin diye çok koymak istemedim. Karşı bloğun önünde sıkıntı yok.

İyi geceler kızlar,
Yine geceye kaldım.
Bu ara uykuya zor dalıyor. Bugün uykum geldi dedi hadi anne dedi. Hazırlandık odaya geçtik. Kitap okurken etkinlik kitabı var onu yapıyordu. Sonra biraz daha yapmak istedi. Hevesi varken engel olmayayım dedim.
Yatağa yattı. Artık bana sen alttaki yatağa yat diyor. Yakında odadan da kovar büyüyorlar ya. Çok özleyeceğiz yanına yatıp sarıldığımız geceleri aa dostlarr :)
Bu ara gece lambası takmayalım, odanın kapısını kapatalım diyor. Karanlıkta uyuyacakmış. Hiç tamamenn karanlığa alışsın istemiyorum. Sonra başka yerde başkq evde uyuyamayacak.
Bir tane başımda var ışık ve tık sesten uyanan adam bir tane daha istemiyorum.
Neyse bugün eşim geç geldi. Ela da okulda yemek yemiş. Köftw çıkartmıştım buzluktan istemedi. Sadece çorba yerim dedi. Yeşil mercimek çorbası yapmıştım onunla yoğırt yedi. Ben de turşu kavurdum kendime. Makarna vardı.
Airfryerde pırasalı kıymalı krep bohçayı deneyecektim. Önceden fırında yapıyordum.
İçini yaptım. Dışını yarın sabah krep yaparım kahvaltıda. Akşama da kalan krepleri yemeğe çeviririm. Yanına da evdekiler yeter. Okula bırakınca arkadaşa uğrayacağım.
Bugün Elanın olmayan kıyafetlerini toparladım. İki kuzenime ayrı ayrı, bir iki parçada arkadaşın kızına veririm.
Dolap doldu yığınla.
Kendime uzun tişört baktım. Yeğenime tayt. Arkadaşın kızının doğum gününe de yazlık pijama takımı. Perşembe avm ye gideceğim ona göre karar veririm.

Bereketli olsun canım
Calışan gelemiyor beybide yoğun
Ancak yetisiyorsunuzdur Allah kolaylık versin zor ya
Dun çok yoğundum çok da yoruldum. Aksama da yemekli misafirim vardı. Vallahi bünyem hafta ici misafiri kaldirmiyor ama kocasi vardiyalı çalışıyor hafta sonu da denk getiremedik bir turlu. Çağırmasam buyukbas beynimi yedi ne zaman çağırcan diye. Onlar Ramazanda çağırmışlardı. Sonra yine denk getiremedik adam Hatay'a göreve falan gitti kaldı.

Hava güzel sabah sabah işlendim yine duramadım. Balkondaki zeytinleri topladım baktım tadları acı onları attım. Salçalarım az az kaldı onlar için kavanoz ayarladım yıkadım kurusunlar onlarıda bir ara doldururum. Çiğ süt aldım yogurt mayaladım bu gün yemek işim yok dünden hepsini yapmıştım. Hem biraz yürüyüş olsun hemde markete uğradım carrefourda patates 11.90 tl 2 kilo kadar aldım 30 m boy yumurta 61 tl aldım tavuklarda da yüzde 25 indirim vardı ama almadım elimdekilerle sıcakta zor oluyor. Eşimde a 101 den yarın için bahçede kullanmak için el arabası bakmış yarın erken gel abi demişler her magazaya gelmiyormuş bakalım alabilecek mi piyasa fiyatına göre oldukça uygun dedi eşim. Akşam trendyoldan iki tane rahat efil efil pantolon aldım bakalım göründükleri kadar güzel mi yaz için aldım. Şimdi biraz dinleniyorum gece de uyuyamadım çok istiyorum akşam başımı yastığa koydugum gibi uyumayı ama olmuyor sabaha kadar deliksiz bir uyku istiyorum inşallah uyurum. Eşimi bu konuda çok kıskanıyorum başını yastığa koydugu gibi uyuyor.

Çocuklar çok seviyor kursları pisletmeseler iyi olcak
Kız kimdi biri daha kocasına büyükbaş diyodu
Bende pertim hafta içi kimse gelmesin
Haftasonu da iş yapıp topluyorum ev düzeliyor dağılmasına kimse gelmesin
En iyisi hiç kimse gelmesin
Ben zati gitmiyorum

Sadece Ben derim bu topikte buyukbas diye
Kurban da geliyor bakalim napcaz
Şeye benzedi seninki
Bu havada gidilmez güneşli günde gidilmez aslında hiç gidilmez

Büyükbaş eheheheee iyiymiş ya

Aktüel ürünler adetli geliyor. Bazen orada çalışanlar alıyor geleni de :) Erken gitmesinde fayda var. Açılmadan kapıda beklemek lazım :)

İyi geceler,
Bu saatte kk yı ziyaret etmesem olmazdı :)
Bugün babası gel kızım birlikte uyuyalım dedi.
Odasında İki tane kitap okudum. Onlar yatak odada yatarken beni de çağırdı babanla uyuyun namaz kılacağım dedim. Onlar uyudu. Namaz bitince ben de gittim yatak odaya yattım. 2 saat sonra uyandı çişim var susadım diye. Eşim de olmazsa yatağında yatsın tekmeledi uyuyamadım dedi
Hiç farketmedim bile :)
Geçtik Elanın odaya. Ee tabi uykum da kaçtı. Güya bugün erken uyudum.
Eskisi gibi uyanınca da hemen dalamıyorum. İlla telefonu alıcam da zaman geçecek uykum gelecek. Yatakta telefon elimde olmasından galiba, göğsümün yan tarafı bu arada sırtıma vurdu dönem dönem ağrı oluyor. Kas ağrısı diye düşünüyorum. Nefes alırken ve yatıp kalktığım an ağrı oluşuyor. Belki astımdan da kaynaklıdır. Uzun zamandır ilaç kullanmıyorum bu günlerde öksürük arttı. Yarın göğüs hastalıkları doktoruna ilaç yazdırmaya gideceğim. İlacı kullanınca anlaşılır. Şimdi oturdum yatarken telefona uzun bir süre bakmayacağım.
Bugün ütüye başladım Ela uyandı. 4-5 parça birşey ütüledim. Yarım kaldı. Elayı okula bırakınca arkadaşa geçtim. Okuldan alınca Elanın odasına giriştim. O da yarım kaldı. Yemekten sonra devam ettim.
Oldukça çok kitabı var. Kitaplık yetmiyor.
Küçük yaş olan kitapları ayırdım.
Bir de kıymetli eşyası. Kutu yaptım kuzenime göndereceğim. Gitmiş kutudaki olmayan ayakkabıya oldu ayağıma diyor
Ev ardiyeye dönecek.

Alisti tabi balık veriyorum arada bebekleri var diye sadece ona veriyorum ana yureği

Gule güle kullan
Bende lcw denedik dün etek pantolon tarzi viskon hosuma gitti kuponla dusurmeye calisiyorum orda denedim.

Selammm
Dün aksam geldi gorumcem esimle
Valla Allah biliyo bilerek soğuk davrandım icimden bişi bile yapmak gelmedi.
Kek yaptım yemek yaptım zorla yaptım icimden gelmedi yapmak.

Bunlarda ne görgü var ne adap bilmek var bombos insanlar bak köyden geliyosun dimi insan bisi alir gelirken ne bilim
Hic bisi almadan cocugun eline alirsin yok arkadaş insanlık sıfır. Bu illa büyük bisi diil 1 köy ekmegi getirirsin misal bi kilo bisi yok.
Kendi ablasiyla, abisiyle(kaynımla) olan sorunlarını anlatıyor bana
Siz hep kopuktunuz yeni bisi değil bunlar dedim.
Oturdu 2-3 saat gitti kuru gürültü işte
Boşuna baş ağrısı insanlar.
Dedim açık açık da gitsin söylesin diye ben onlar hakkında bisi duymak bilmek istemiyorum
Abinede söylüyorum dedim bana anlatma bisi olursada bilmek istemiyorum gitmemde diye dedim
Umarım söyler benden umutlarını kessinler
Umarım.

2dir lcw magzaya istiyorum siparislerimi kargo ödemim diye olmus 19.90 kargo.
2 ayri kargom vardi onlari aldim geldim.
Kıza gömlekler, sortlar aldım
Ayakkabida alyoşa tam oldu bi kararsiz kaldim 1 büyüğünümü alsam bi düşüncem
Ocaga bamya attim kizla ben yeriz
Makarna salatasi istedi canim kendime az bisi yapcam haslaniyor.
Erbaslara napcam bilmem düşünüyorum.
Kac gundur supur sil yaptim hergün bugun sadece süpürcem.
Havada benim havalar kahvemi yapar çökerim

İyi geceler,
Herkes uyudu. Toparla namaz kıl. Oturdum şimdi. Az sonra uykuya çekilirim.
Bugün Elayı okula bıraktım. Kahvaltıda simit istemişti. Okulda bugün yemekte simit falan var diye almadım.ama çorba varmış. Akşam babasına söyledim gelirken aldı.
Elayı okula bırakınca hastaneye geçtim. Doktor akciğer filmi istedi. Şipşak çekildim. Astım ilacı ve kas ağrısı için ilaç verdi. İçtim iyi geldi. Göğsümde yanında ve sırtımda ardarda yer değiştiren bir ağrıydı.fibromiyalji dedi.
Hastaneden sonra, nüfus müdürlüğüne geçtim. Randevuya yarım saat kala sıra alıyormuşuz. Hemen avm nin içinde zaten yer. Avm yi gezdim. Kendime iki tişört aldım. Arkadaşın kızına şort. Elaya kısa tayt aldım. Tayt 20 tlydi :)
Çok taytı var ama hoşuma gittiği için aldım.
O avm de fiyatlar bayağı uygun oluyor.
Saat gelincegeçtim sıra aldım. Kimlik kartım için fotoğrafrafı kabul etmediler. Tabi ben şaşkın para da yatırmamıştım. Orada para veririz sanıyorum
Baktım olmadı çıktım. Pazartesiye randevu alır hallederim.
Yolda gereksiz trafik vardı. Arkadaşa söyledim Elayı da okuldan aldı.
Evde Elayla yemek yedik. Eşim geç geldi ona gözleme yapıverdim.
Gelirken sonunda akvaryum almış. Temizlersin uğraşmam diye de belirttim. Baba kız evde her çeşit hayvan istiyorlar ama bakmak zor. Ben kendime zor yetiyorum.
Ela mutluluktan uçuyordu. Aylardır istiyor.
Hayalim gerçek oldu dedi kaç defa. Köpek de istiyor kedimiz vardı gördük.Evde hayvan sevgime noktayı koyduğum zamanlardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…