Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bı ara onu izliyordu sonra horozumu kaçırdılari açtırıp ailece oynatiyordu bizi onu da bıraktı şimdilik 😂 3 yaş beni çok sinir hastası etti Allah yardımcınız olsun bizim bide malum kızımın geç yurumesinden dolayı geciken tuvalet eğitimimiz var iki hafta once denedim ağlıyor istemiyor çığlık çığlığa yırtıyor ortalığı bayram sonrası denicem 4 yaş oldu artık huniyle gezerim 3 yasa papatya çayı biraz beni rahatlattı 4 yasa ne işler bilmiyorum :)
Bende yeni baslıcam zorlamak istemedim ama hazır gibi geliyor bana artık
Temmuzda baslıcam alıştırmaya

Selammm
Cumartesi dr randevum vardi donuste teyzeme bıraktı esim kızla beni
Yavru kediler varmis bahcesinde onlari sevicez diye gittik kaldım 1 gece.
Evi giris kat bahceside var cardağı falan nasıl iyi geldi
Hep bahcede oturduk.
Kedi sevgimiz bukadardı bitti😂
Yavru kedinin birini baya aldi kucagina sevdi tirnagı eline geldi elinin üzeri cok az cizildi beni tırmıkladı diye agladı bur daha almadı kediyi eline istemiyorum diyor artık.
En azından bir süre evde anmaz
Teyzemde sen en iyisi kedi alma kuzu alsın baban dedi.
Kuzu kuzu diye geziyor simdi evde 🫣
Gece 3 e kadar oturduk sonrada yerimi yadırgadım uyuyamadim.
Bu gecede 4 den beri uyanığım kız uyandı geri uyutamadım
Kafam kazan..
Okadar is var ki evde
Yığınla camasir, yemek yok, ütü yapılcak
Benim gözüm yatağa bakıyor kız hala uyumadı.
Lcw çıkmam lazim siparisim gelmis magzaya
Domates salatalik patlicam falan alıncak.
1 saat uyusam aksam üzeri çıkıcam

Teyzem en sevdigim tatlıdan yapmış zalımmm.
Valla kac dilim yedim sayamadım dilimlerce
Ekmek vs yemedim ama tatlıya düştüm.
Kilom stabil fakat spor yapmam lazim en acil tarafindan. Az öncede 1 dilim küt böreği yedim ne güzel gidiyordun ben düzen tutturmuştum.
Seyi fark ettim evde yiyebilecegim benlik sağlıklı bisi olmayinca iradem cozutuyor.
Bi üsenmesemde yapsam keşke

Evede artık bi börek bi kurabiye yapıcam bu hafta.
Yufka alim çıkınca
Buzlukda peynirler var degerlensin.
Bende durumlar beeyle

Oturamadım bugun resmen.
2 de zorla uyuttum 3 saat uyudu.
O ara aras a çıktım iademi verdim.
Lcw girdim kargomu aldim.
Bime girdim 301tl tuttu sadece 1 poset sey.
Hic usenmedim tek tek fişi hesapladım orda cidden 301😒
Hemen eve ışınlandım
Tavuk sote pilav yaptım
Bayat ekmekleri kızarttım oglan evdeydi bugün yedi bile çok sever.
Hadi dedim mutfak battı esiminde gönlü olsun karışık kizartma yaptım(o kalorili seviyor🫣)
Elma aldım elmalı kurabiye yapıcam ama akşam yapamam.
3.mak yikanıyor carsaflari degistim, havlular vs hepsi yıkansın paklansın.
Evi süpürdüm.
Mutfak hep yağ oldu malum davlumbaz ocak sil falan derken esim aradı ne ara saat 7 oldu yaw.
Daha toz alacağdımm
Yarına kaldı uykusuzum bir de
Kız uyurken uyuyim dedim kargo geldi, arkadas aradı uyutmadılar.

Bu gün kiracı evi boşaltmıştı oraya gittik evi biz eşyalı verdiğimiz için elektrik ve suyu kapatmış beyaz eşyalarımızın hiç birini kontrol edemedik, birde depozito ve senet vardı pişkin pişkin onları almaya geldi evi bir görseniz ahırdan hallice koltukların kolçakları kırılmış, sandalyelerin bacakları yamulmuş evde ayakkabı ile gezmişler duvarda ayak izleri hele mutfak ve banyo içler acısı neyse söyledik hasar tespiti yapılacak eve marangoz ve elektrikçi girecek boyada olucak en sonda bir temizlikçi ile isbitiriz dedik ama onlardan aldığımız depozito ve senedi tahsile versek yetmiyor. İnanın kiraya verinceye kadar o kadar saygılı ve efendi olan gençlerin içine ego manyagı hadsiz dangalak girmiş görünüşe aldanmayın biz yanıldık. Neyse oraya kadar gitmişken eşimle dışarıda yemek yedik, biraz patlıcan, biber ve armut aldık sanki burda yok diyoruz ama alıyoruz. Yorucu ve masraflı bir gündü neyse inşallah düğüm çözülür diyorum.

Bu gün kiracı evi boşaltmıştı oraya gittik evi biz eşyalı verdiğimiz için elektrik ve suyu kapatmış beyaz eşyalarımızın hiç birini kontrol edemedik, birde depozito ve senet vardı pişkin pişkin onları almaya geldi evi bir görseniz ahırdan hallice koltukların kolçakları kırılmış, sandalyelerin bacakları yamulmuş evde ayakkabı ile gezmişler duvarda ayak izleri hele mutfak ve banyo içler acısı neyse söyledik hasar tespiti yapılacak eve marangoz ve elektrikçi girecek boyada olucak en sonda bir temizlikçi ile isbitiriz dedik ama onlardan aldığımız depozito ve senedi tahsile versek yetmiyor. İnanın kiraya verinceye kadar o kadar saygılı ve efendi olan gençlerin içine ego manyagı hadsiz dangalak girmiş görünüşe aldanmayın biz yanıldık. Neyse oraya kadar gitmişken eşimle dışarıda yemek yedik, biraz patlıcan, biber ve armut aldık sanki burda yok diyoruz ama alıyoruz. Yorucu ve masraflı bir gündü neyse inşallah düğüm çözülür diyorum.
abla bu devirde kiraciya ev verilmez .valla insanlar cok zor ben ya fon aliyorum ya arsa tarla vb .

Yok yani varsada vicdanlı kendi evi gibi kullanan cok azdır.
Kimin kirada evi varsa aynısını duyuyorum.
Benimki ne alemde hic bilmiyorum
Ben evi satip bankayı paraya atıcam bu gidişle zaten kuş kadar kira alıyorum bu ara canım sıkkın bu ev mevzularından.

Selammm
Kızın sendromu nezaman geçer tahminen ya
Burnu akıyor burnum aktı diye ağlıyor
Su istiyor suuuu diye ağlıyor herseyimi ağlanır be herşeyemi
Tam yarim saat markete gidicem diye ağladı
Götürmedim çünkü her istediğini ağlayarak yaptırıyor ve gidip gelene kadarda memnun değil
Annem dayananadı yine aldı götürdü onada söylendim sende iyi bisi yapıyorum sanıyorsun siz bunu böyle yaptınız dedim.
Gittigim yerdede geriyor artık beni esimsiz gitmek istemiyorum.
Vit ve kabiz icin ictigi suruplar var dün annem ben kardesik 3 kisi iciremedik
Bi aglamaya basliyor bi sıkıyo kendini naparsan yap ikna edemiyorsun.
Aldım geldim eve eşim ikna ederdi normalde o bile ikna edemedi yerlere döküldü şurup iciremedik.
Aşırı bir inadı var napcaz biz bu kızla bilmiyorum.
Okadar gerildim ki aglamalarından uyumak istiyorum sessiz sakin hic bisi yapasım yok.
Böyle olunca ne bisi yapmak istiyorum ne de hevesim var.
Çok cocugu olanlar napsın diyo annem
Cok cocuktur ama usludur bu tek 3 taneye bedel.
Biz sabah kalkar kardesimle usulca cizgifilm acardik izlerdim annem saat 10 30- 11 e kadar uyurdu
Ses etmezdik annemiz uyanmasın kahvaltı bile etmez beklerdik
Annem dominant bi kadın degildi biz usluyduk kıyamazdık anneme.
Bu masallah bizi bırak annemleride gidip kaldiriyor sabah 7.30da

Zor bela uyudu tabiki ağlayarak🫣
Evi supurmustum hemen bi vileda yaptım
Toz aldım.
Çamaşır astım.
Bi su yapıp kapıları silcem.
Yemek dünden kaldı az az kizartmada var 1 tabak
Salata yaparım tamamdır
Kabin falanda yıkancak ama c suyu doküp bekletiyorum biraz yarın yaparım onuda .
Bugün sabrımda enerjimde yeterince tükendi.

Günes kremim bitmisti onu siparis verdim.
(Daha kıza alicam o da 400tl falan) ayyy 500tl olmuş.
Ben yaz kış kullanmak zorundayım.
Bi serum verdi dr. yine o da 450tl civarı yatıştırıcı nemlendirici verdi.
Kart kesilince alıcam onuda.
Şu keten cantalara heves ettim yazın kullanmalık 379tl de ona baydım.
Bu sene tatile gitmicez tatil parasını yerim ben her türlü.
Köye gidersek bir rota olusturuyorum kafamda 1 gece kalmamiz gerekebilir onada uygun bir pansiyon bakarım.
Hiccc 20binler falan 5gün için verdirmem. Yakiti şusu busu 25bini gecer.
Normalde iş gezme olunca kıyarım ama rakamlar çok uçuk.
Köyde ev var bi mazot masrafimiz olur bir de 1 öğün yemek falan.
Kahvaltiyi yer çıkarız zaten.
Genelde orada da denize, dereye,göle falan gidiyoruz baska extra harcama olmuyor. Ancak yemek, cay , dondurma gibi aksam sahilde takılırken olur.
Havuz icinde otelin havuzunu kullanabiliyoruz ucret ödeyerek 1 gün de oraya gideriz aquası falan var.
Agustosda düşünüyorum.
Bu yaz böyle biter hevesimde yok yolda cok geriliyorum
Hele esimsiz asla gitmem
Oglan kucukken gidiyordum mesela esimsiz köye ama melekmis evladım.
Otobuste uyurudu uyansada cizgifilm falan izlerdi oyun oynardi hic agladigini bilmem öyle yolda falan.
Biz alyayla dur evladim yapma evladim olmaz evladim az kaldı evladim bazen Allah rızasi için dur bi nefes alim diyorum.

Selammm
Kızın sendromu nezaman geçer tahminen ya
Burnu akıyor burnum aktı diye ağlıyor
Su istiyor suuuu diye ağlıyor herseyimi ağlanır be herşeyemi
Tam yarim saat markete gidicem diye ağladı
Götürmedim çünkü her istediğini ağlayarak yaptırıyor ve gidip gelene kadarda memnun değil
Annem dayananadı yine aldı götürdü onada söylendim sende iyi bisi yapıyorum sanıyorsun siz bunu böyle yaptınız dedim.
Gittigim yerdede geriyor artık beni esimsiz gitmek istemiyorum.
Vit ve kabiz icin ictigi suruplar var dün annem ben kardesik 3 kisi iciremedik
Bi aglamaya basliyor bi sıkıyo kendini naparsan yap ikna edemiyorsun.
Aldım geldim eve eşim ikna ederdi normalde o bile ikna edemedi yerlere döküldü şurup iciremedik.
Aşırı bir inadı var napcaz biz bu kızla bilmiyorum.
Okadar gerildim ki aglamalarından uyumak istiyorum sessiz sakin hic bisi yapasım yok.
Böyle olunca ne bisi yapmak istiyorum ne de hevesim var.
Çok cocugu olanlar napsın diyo annem
Cok cocuktur ama usludur bu tek 3 taneye bedel.
Biz sabah kalkar kardesimle usulca cizgifilm acardik izlerdim annem saat 10 30- 11 e kadar uyurdu
Ses etmezdik annemiz uyanmasın kahvaltı bile etmez beklerdik
Annem dominant bi kadın degildi biz usluyduk kıyamazdık anneme.
Bu masallah bizi bırak annemleride gidip kaldiriyor sabah 7.30da
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki aynı benim kızdada aynı inat var bizim de aileler alistiriyor hep şurubu da basıyorum şırıngaya içiyorum artık tehdit şantaj şartla yaşıyoruz evde yoksa inadı bizi bitircek kıza sinirlendiğimde hastalaniyorum çok çocuğu olanlarin çocukları birbirleriyle uğraşıyorlar vakit geçiriyorlar analarının ömrünü yemiyorlar ki

Zor bela uyudu tabiki ağlayarak🫣
Evi supurmustum hemen bi vileda yaptım
Toz aldım.
Çamaşır astım.
Bi su yapıp kapıları silcem.
Yemek dünden kaldı az az kizartmada var 1 tabak
Salata yaparım tamamdır
Kabin falanda yıkancak ama c suyu doküp bekletiyorum biraz yarın yaparım onuda .
Bugün sabrımda enerjimde yeterince tükendi.

Günes kremim bitmisti onu siparis verdim.
(Daha kıza alicam o da 400tl falan) ayyy 500tl olmuş.
Ben yaz kış kullanmak zorundayım.
Bi serum verdi dr. yine o da 450tl civarı yatıştırıcı nemlendirici verdi.
Kart kesilince alıcam onuda.
Şu keten cantalara heves ettim yazın kullanmalık 379tl de ona baydım.
Bu sene tatile gitmicez tatil parasını yerim ben her türlü.
Köye gidersek bir rota olusturuyorum kafamda 1 gece kalmamiz gerekebilir onada uygun bir pansiyon bakarım.
Hiccc 20binler falan 5gün için verdirmem. Yakiti şusu busu 25bini gecer.
Normalde iş gezme olunca kıyarım ama rakamlar çok uçuk.
Köyde ev var bi mazot masrafimiz olur bir de 1 öğün yemek falan.
Kahvaltiyi yer çıkarız zaten.
Genelde orada da denize, dereye,göle falan gidiyoruz baska extra harcama olmuyor. Ancak yemek, cay , dondurma gibi aksam sahilde takılırken olur.
Havuz icinde otelin havuzunu kullanabiliyoruz ucret ödeyerek 1 gün de oraya gideriz aquası falan var.
Agustosda düşünüyorum.
Bu yaz böyle biter hevesimde yok yolda cok geriliyorum
Hele esimsiz asla gitmem
Oglan kucukken gidiyordum mesela esimsiz köye ama melekmis evladım.
Otobuste uyurudu uyansada cizgifilm falan izlerdi oyun oynardi hic agladigini bilmem öyle yolda falan.
Biz alyayla dur evladim yapma evladim olmaz evladim az kaldı evladim bazen Allah rızasi için dur bi nefes alim diyorum.
Ben kusadasinda bir otel beğendim fiyat öğreneyim dedim normalde 50000 indirimli 35 bin filan dedi sağolun dedim kapattım :) yeme içme bizden apart otele gidicez 3 gün bizde günü birlik havuza gittik geçen sene birkaç kez eve yakın havuzu da öyle hallederiz dedim anca o paklar gidilcek gibi değil tam teşekküllü

Yine masraflı bir güne uyandık, eşimle bana gratisten cildimiz için 50 faktörlü krem ve şampuan aldım kredi kartı geçtim. Migrostan granit tava ve soğan aldım yine kredi kartı geçtim. Pazardan 1.5 kilo peynir, yarım kilo lor, çilek, taze fasulye, bezelye,salatalık aldım evde de var meyve ve sebze bezelyeleri direk dondurucuya koymak için aldım peynir ve lor hariç diğerleri az tuttu ama pazar çok pahalıydı. Eve geldim aldıklarımı yerleştirdim, kendime bir nescafe yaptım. Az önce de kahvaltıya lorlu biber yaptım tavada, küçük kızım kendime köfte yapıcam dedi ona kıyma çıkardım. Diyet yaptığı için beslenmesini kendi belirliyor. Bize de az az yemek ve yayla çorbası var yeter. Hava çok sıcak soğuk karpuz yemek iyi geliyor.

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki aynı benim kızdada aynı inat var bizim de aileler alistiriyor hep şurubu da basıyorum şırıngaya içiyorum artık tehdit şantaj şartla yaşıyoruz evde yoksa inadı bizi bitircek kıza sinirlendiğimde hastalaniyorum çok çocuğu olanlarin çocukları birbirleriyle uğraşıyorlar vakit geçiriyorlar analarının ömrünü yemiyorlar ki
Inan aynı hic sevmem bende biseyle tehdit ama insan mecbur kalınca yapıyor.
Ona kizmamak için dislerimi sikmakdan yanak iclerimi isirmakdan çenem ağrıyor bir süre sonra.

Kaynanam 6 tane dogurmus fakat köy yeri esim diyor 1 top aliyoduk elimize acikinca elma agacina cikiyorduk elma yiyorduk aksam zorla eve girerdik diye anlatıyor.
Ekmek arasi verirlermis ellerine sokakta yerlermiş. Öyle bende doğururum yani. Kızlar zaten 16-17sine gelince evlenmis. Okumamislarda evde iste yapmislardir. Simdi buyuklere bile sunu suraya koy diyorsun offf puffff.

Zaten sabırsız bir tipimdir olanda kalmadı.
Hergün enerjim düşük başlıyorum gune.
Allah canını sag etsin suraya dertleniyorum biliyorum büyüdüğünde hatirlamicam bile ama mental olarak cok yorgunum.
Şu son 2 haftadır tek istedigim uyku ilacı alıp bolca uyumak.
Annemde baş edemiyor bakmak istemiyor.
Oraya gitse yolluyor 10dk sonra geri.
Tek sabredebilen eşim o da aksam 7 de geliyor isten.
Herseyemi aĝlarsın ya herseye mi?
Simdi tabaklarıda firlatmaya basladi bu da yeni moda.
Hic böyle seyler yapmazdı.
Tabaga bisi koyuyoruz yesin diye misal kuru üzüm, meyve, misir (istahsizda bir cocuk yesin diye iste) salonda veriyoruz tutup fırlatiyor aglayarak yerlere döküyor.
Ufacık seylere saatlerce ağlıyor
Gerçekten sabrı olan cocuk yapsın bana göre cok cok cok zor annelik.

Ben kusadasinda bir otel beğendim fiyat öğreneyim dedim normalde 50000 indirimli 35 bin filan dedi sağolun dedim kapattım :) yeme içme bizden apart otele gidicez 3 gün bizde günü birlik havuza gittik geçen sene birkaç kez eve yakın havuzu da öyle hallederiz dedim anca o paklar gidilcek gibi değil tam teşekküllü
Bizde kusadasinda gitmistik herseydahil ama nekadar suan hic bakmadim fiyatlarina korkayrumm ondan😂
Aslinda cocukla herseydahiller daha konforlu.
Acikinca hersey elinin altında bir havuza bi denize kosturur darlamaz insanı
Ama iste fazla uçuk.
Inan o köye bile gitmek gozumde buyuyor benim.
Cunku aksam sahil eser hep karadeniz, kızı kollucam surekli aman ruzgar aman terledi aman üşüdü
Gunduz yiyeceklerini hep yanimda tasicam arabada dur yapma etme dicem milyonlarca defa.
Öne gitmek istiyor zorluyosun tutuyosun o aradaki yerden hooop kendini balıklama atiyor öne asla dinlemiyor seni.
Oto koltuguda almadım çünkü arkada otururken bile kucağımda gidiyor hep kocaman yer bombos kucak kucaga gidiyoruz sürekli
Yerinde duramıyor sabit asla
Kuzenim koyuyor uzun yola gidiyor cocuk yerinden kipirdamiyormus benim kızla yasıt ben böyle saskin saskin yaa yaaa diyorum dinlerken.
Benim ki cocuk arabasinda bile sabit kalamiyor
Iniyor kendim surcem diye tutturuyor suruyor sonra bincem diye agliyor sonra tekrar incem diye agliyor
Bir sure sonra binmicemde inmicemde kucagina al diye agliyor.
Arabayi bos suruyoruz alya kucagimizda.

Gunayss yukarida goruldugu uzeri gergin bir gune daha uyandım.
Babasiyla uyaniyor uykusunu alamiyor tabiki su saatlerde krize giriyor.
Uykusu var anlıyorum ama uyumayada direniyor.
Herkese dua edin bana diyorum teyzeme anneme arkadasima.
Nolur Allah lelliye sabır versin diyin diyorum.
Malum bende olmayan.
Iste böyle olunca sanki biri tüm enerjimi çekip alıyor.
Yemek yok, mutfak göçüyor hic bisi yapasım yok.
Beynime beynime ağladı kız uyusa diye dua ediyorum suan.
O uyuyuncada sakin sakin oturuyorum isler kalıyor.

Yine trendyola 150tl baydım
Ruj , ojeler falan aldım
Ojelerimi kiz mındar etti.
Nasil kırdın yani ben hic oje kirmamisimdir kesin firlatti yine bir yere.
Rimel ve gozaltı kapaticisi eksigim kaldi ama cok pahalilar be gratis indirimi yakalarsam onlarida alicam.
Bnm makyaj anlayisim böyle
Bu ay benim kart limitin dibini görmek uzere ki daha 6 gün var kesilmesine.
Migrostanda eksikleri aldim online.
Dün 1 kilo yufkadan gözleme yaptım birazini pisirdim yediler birazini buzluga attim.
1 tepsi elmalı kurabiye yaptim ondanda 4 tane kalmış
Aksamda yediler sabahta.
Kizda seviyor.
Biraz buzluga stok yapmam lazim oglanin dershane bitiyor artik evde bogazı durmaz daha.
Börekti, nugget, hamburger koftesi falan alip koymam lazim.
Ton baligi alirim birazda bir ögunu bu tarz yer her gun cesit cesit ne yemek yapim ben.
Pizza falan yaparim arada.

Dun esimde seyi konusuyoruz elhamdullillah gelirimiz iyi fakat giderde fazla.
Yani bu gelirle iyi bir birikim yapmamız gerekiyor fakat olmuyor
Nerede yanlış yapiyoruz bilmiyorum.
Arabanin kredisi yüksek okey ama seneye bitecek.
Oglanin dershane taksidi bitti +1.750tl olacak artik.
Arabanin bakimi ötvsi vs fazla tutmus bu aydi sanirim odeme onu taksitlendirecek esim.
Arabayi yikarken bile jeep kategarisinde yikiyorlarmis te allam 200tl.
Bes ödüyoruz.
Faturalar, gıda vs derken elde bisi kalmiyor.
Kalem kalem yazınca en cok arabanin giderleri taksiti suan bizi yoran.
Onlar olmasa her ay 1 bilezik kesin alırım ben.
Bilmiyorum goruyorsunuz tatil planı yapmiyorum, aman aman disarda yemek yeme icmede yok.
Öyle 1 kahve icin cafelere gidelim vs bi tipde degiliz.
Marka takintimızda yok.
Yazın bizim yakıt masrafimiz olur 2 ay haftasonlari gezeriz onuda yemek vs cogunlukla evden ayarlıyorum.
Yani nerden kısalım diyoruz yani esime diyorum bakiyoruz kısilacak bir harcamamız yok.
Bogazdan neyi kıscan?
Faturalar zaten stabil artık aynı oranda geliyor.
Hatta su bize 200falan geliyor teyzeme 300den aşagı gelmiyormus.
Elektrikli esyalarim sabit herkeste olan.
Mesela kettle aylardır kullanmiyorum bozuldu almadim bir daha.
Sac k. Mak falanda kullanilmaz bizde.
Kahve mak falan yok.
Firinda eskisi kadar acmiyorum.
Dogalgaz 2 ay bi cok gelmisti ev sıcak oluyor zaten kışında.
Yani kalem kalem hesaplıyoruz extra olan zevki harcama yok.

Back
X