Küçük Düşün Büyük Olsun!

Vaaay vaay vukuatlı veliler
Bizim öğretmen de temizlik pinpiriği.
Yarın toplantı var. Sınıfın kapısının kolunu peçeteyle tutar. Islak mendil masasından eksik olmaz.
Yani ben de çalışırken masamda kolanya eksik olmazdı.
Kalemime biri dokunsa silerdim kolonya ile
Geçen sene eşim Elayı almaya gittiğinde,öğretmenle tokalaşmış. Sonra biraz ileri gitmiş. Cebinden ıslak mendil çıkarım elini silmiş gizlice
Bir de bizim öğretmen sosyal medya vs etkinlik gösteri fotoğraflar vs sevmiyor.
O zamanı eğitime ayırmayı tercih ediyorum demişti.
Şimdi de sınıfta okuma saati yapmış. Bu çok hoşuma gitti. Her gün bir kitap bitiriyorlar. Kitap okuma alışkanlığı gelişsin istiyorum.

Haline şükret canım
Bak biz senle yaşıtız benim kız da 16 aylık olacak 3 gün sonra

Uyumuyor, yemiyor çok yorgunum
Hani boğa burçları boğazına düşkün olurdu

Daha konuşması, tuvalet eğitimi var
40 yaşında zor geliyor bana keşke daha erken anne olabilseydim

Bugünümüze şükür gene de
Vardır bunda da bir hayır

Benim eşim de aynı herseyi benden bekliyor
Erkeksin erkek isini sen yap yani zaten ben cocukla uğrasiyorum aksama kadar.

Diyafonun zil düğmesi bozulmuş yaklaşık 3 haftadır felan kargo geliyor, sucu geliyor
Zile basıyorlar yukarıdan açamıyoruz
Arıyorlar evde yok musunuz diye bina giris sifresini söylüyoruz da iceri giriyorlar.

2 haftadır da yıllık izinde evde 2 gün
önce bağırdım ya git bir elektrikçi getir yaptir ya da aç şu kutuyu tuş iceri kaçmış yap dedim.
Biraz sonra baktım tornavida ile açtı yapti.
Erkeksin yap iste.

Oturma odasına ve kızın odasının camına üstten açma yapılacak,sineklik takılacak,cocuk kilidi yapılacak (Evi tutarken demişti annem ev sahibine cocuk doğsun da abla hallederiz demişti ev sahibi)
Yaz bitti sıcaklarda camı acamadık, çocuk düşer felan diye de az açıp kapattik hemen
Buralarda bu yaz 2,3 bebek camdan düştü haberlerini duyduk.
Adama diyorum pimapenci getir umrunda degil.
En son babam tanıdığı pimapenciyi yönlendirdi de yaptirdim ev sahibini de aradım kiradan düşeceğiz diye konustum hallettim.

Sinir oluyorum ne kocalığı var ne adamlığı

Slm kızlar
Ben de 6 yaşını doldurmadan okula baslamışım
Birinci sınıfta okuma yazma ögrenememişim
Sınıfta kalacakmisim
Öğretmen dayımın arkadaşı imiş annem rica etmiş hocam ben yaz tatilinde çalıştırırım okuma yazma öğretirim demiş.
Sağolsun geçirmiş beni hoca.
Annem beni tüm yaz çalıştırmış sular seller gibi okuyup yazmaya baslamışım

Okuma yazma öğrenen diğer ögrenciler okuma yazmayı unutmuşlar tatilde.
Öğretmen beni toplantıda örnek öğrenci göstermiş, okuma yazma bilenler unutmuş,sınıfı zor geçen beren okuma yazma öğrenmiş diye beni övmüş

Ondan sonra da okul hayatında hep çalışkan ,başarılı oldum.

Ben de erken okula verilmemesi taraftarıyım
Çocuk eziliyor okulda.
Ögrenmede zorluk yaşıyor

Peki hangi ay doğumlu?
Yani isteğe bağlımıydı yoksa rapor falan mı aldın?
Süreç nasıl oluyor?

Aiiyy ne ne demek ya
Çekil surdan deseydin geçsin öğretmen masasına
Sırf rahatlığı(tatili çalışma saatleri) için bu mesleği yapanlar var sevmeyerek ya da tükenmişlik sendromumu yaşıyolar nedir psikolojik testler önce öğretmenlere gelmeli bence
Canım yanğ gözünğ korkutmim ama çok zor geliyor bana
Kendime üzülüyorum benim ne işim var burda bu insanların içinde diye
Bnm kızda boğ güya iştah malesef

Selamm
Dün akşam kızı almaya gittim ben hep son gidiyorum ve herkesten uzakta bekliyorum (iç kapıdan sonra her akşam öğretmen sırası değişiyor çocukları verirken bugün ilk bizim öğretmen veriyorsa cocukları yarın diğeri gibi bir sıralama yapmışlar) içerde o ara 2-3dk bekliyorum işte
O herkesle lak lak eden kadına slm flnda vermedim ztn uzak duruyorum ama kadın bakıyo sanki bana extra bir ilgisi var kadının uzaktanda olsa beni bi süzüyor:)
İçeri girdim bizim sınıf çağrıldı kız durmuyo malum ben öndeydim lak önüme geçti slk
Hayır önüme geçipte ilk çocuğunu sen alınca ne oldu yani başın göğemi erdi
Kadının şapşalak bişi olduğunu anladım ztn dengesiz bi tip
Uzak durmaya devam bende diğer yönden aldım çıktım kızı.
Öğretmen velileri gördükçe yolluyor çocukları öne geç he koş ilk senin cocugun çıksın en mükemmel sensin senin çocuğun evet velisi bu nerde görsem tanırım
Aiiyy evlerden ırak
Neyseki çocuğu erkek, hani kız arkadaşımda arkadaşım diye tutturmaz muhattap olmam
Ama arkadaş edinmeye başladı şükür birilerine el sallıyo çıkarken

Öğretmen diyo dün çıkarken aman nazarım değmesinde bugün çok iyiydik diyo
Staj abla diyo kıza :) stajyer kızlar beni bir dertden kurtardı valla Allah razı olsun
Dünde deniz kabuğu toplamışlar kumlarsan bi de pet şişeye suya koymuşlar ayyy bizim kız alem

Dün işlerimi bitirmiştim ama ev işinin bittiği nerede görülmüş avuntuu benim ki
Kahvaltıdan sonra mutfağı topladım
Yemek yaptım
Etsote
Salçalı makarna
Kıza hafta içi beslenme için pişi hamuru yapıp buzluğa koydum
Oğlan çok geç uyanıyor gecede oturuyor geç yiyor aranıyo yemek
Yoğurtlu makarna yaptım
Amerikan salatası yaptım
Maydanoz almıştım ayıkladım yıkadım buzluğa koydum
Evi süpürdüm
Toz aldım(şu da takıntı oldu yine bana her gün almasam rahat edemiyorum geçicidir umarım)
Yani dolap kapaklar, ünite, zigon, masa, dış kapı bir kat geçiyorum deterjanlı suyla
Buraları geçmezsem rahat edemiyorum nur topu gibi yeni takıntım oldu
Ç.suyu döktüm klozete, lavaboya
Kabini silicem sırada o var
Çamaşır sepetim boş gibi çok şükür bi dün çıkanlar var o da yarına biriksin

Bugün daha bişi yapmam ama sırada mikrodalga, davlumbaz falan temizlenecek
Bunları genelde 10günde bir temizliyorum mikrodalgada ben kapak kullanıyorum içi pek kirlenmiyor.
Davlumbazıda silip geçiyorum filtresi kirlenene kadar çıkarmıyorum
Haftaiçide çamasır, bulaşık mak ve buzdolabı arkalarını silerim bi gün onlarıda yazın silmiştim en son 1.5ay olmuştur
Bakim nekadar kirlenmiş o sürede
Arkasını altını silemediğim şeylerde sadece 1 gömme dolap bir de kızın odaya aldığım dolap var
Gerisi herşeyi çekip siliyorum ya da ayaklılar altına mop giriyor

Peki hangi ay doğumlu?
Yani isteğe bağlımıydı yoksa rapor falan mı aldın?
Süreç nasıl oluyor?
Eylül ve öncesi doğumluysa yani eylül ayında 72 aylık ve büyük oluyorsa okula gitmek zorunda. Göndermemenin 2 yolu var .
Birincisi özel anaokuluna gönderip, devamsızlıktan sınıfta bırakmak. Devlet anaokuluna gidemiyor sistem 1.sınıf gösterdiği için, evde de oturabilir tabi de ,okuldan önceki sene anaokuluna gitmesi iyi olur.
İkisini RAM dan rapor almak,orda da ya gerçekten zihinsel olarak hazır olmaması gerekiyor ya da tanıdık olması veya anlatıp ikna etmeniz gerekiyor onlar rapor veriyor. Ertesi yıl yine Ram a gidip o raporu kaldırmanız lazım ki özel eğitim öğrencisi görülmesin. Raporlu olcak diye de endişe etme,raporu kaldırınca bir sıkıntı olmuyor. Benim arkadaşım kızı için Ram dan rapor alıp göndermemişti.
Ben süreci böyle biliyorum, tabi sınıf öğretmeni ya da özel eğitim öğretmeni arkadaşlar daha iyi bilir.

babyloading87 kuzu bende oğlandan deneyim olduğu için yazıyorum öğretmenlerinde sıkıntılısı ciddi sıkıntı velininde.
Bende bi öğretmeni cimer e şikayet etmiştim
Anladı biliyomusun yaptığı saçmasalaklıkdan kimlerin sikayet ettiğini bu seferde ya çocuğa takıyorlar ya da extra iyi davranmaya çalışıyorlar.
Gerekirse öğretmeni değiştir nasıl başlarsa öyle gidiyor
Zaten bnm en korktuğum akran zorbalığı ama böyle kendi narsistliğini tatmin etmek isteyen mesleğinin yüzkaralarıda var

Bende aynı böyle duydum
Devamsızlıkdan bıraktırsam devlet anaokulları almayacak muhtemel
Özele vermem lazım evde tutmam zaten tutamam istemem
Ya ben mi acele ediyorum bilmiyorumda hem öğretmenine hem bi çocuk doktoruna yazın bunu soracağım
Hatta aklıma geldi belediyelerin sağladıkları ücretsiz psikolog pedegoglar var onlardanda danışmanlık alabilirim
Yani belki 1-2 seans gözlem yapıp yardımcı olurlar bize
Çünkü muhtemel kendinden 8-9 ay büyük çocuklarlar bir arada olacak niye yani?
Gerek yok bence

Haziranı bekle,hiç düşünme şimdide, o zaman belli olur hazır olup olmadığı. Çocuklara göre çok değişiyor çünkü. Haziranda şu anki anaokulu öğretmeninden görüş alır, psikoloğa sorar ona göre karar verirsin.

Çocuklarımızın yeni eğitim öğretim yılı hayırlı uğurlu olsun. Yazamadım yaz bitti ben dişçi ile bitiremedim ekimim sonuna doğru gideceğiz vidalama yapıcakmış sonra ölçüye sıra geliyormuş neyse borcunu bitirdik. Yazlıktayız eşim emekli olunca gitmemiz için bir sebep yok çok şükür. Salçalar, tarhana tamam reçeller de okey kaynatmalık domates ve közlemeleri de yaptık mı tamam. Bu gün eşim tarlaya gitti bende evi toparladım nevresim değiştirdim yeni aldığım yatak alezlerini serdim. Çamaşırları ayırdım bu akşam iki makine yıkarım yarında bir makine çıkarırıım aradan akşama doğru yıkıyorum balkon nasıl güneş alıyor inanın seremiyorum biraz güneş geçince yıkar asarım. Evi süpürdüm toz aldım bahçeli olunca hergün bayram temizliği istiyor ama ben yapabildiğim kadarı ile yetiniyorum çünkü tüm kapı ve pencerleer açık hiç kapatamıyoruz gece yatarken hala balkon kapısı açık yatıyoruz sıcaklıklar hala çok yüksek. Dün market alışverişi yapmıştık bir paket yufka aldım onun hepsini siğara böreği sardım kıymalı taze fasulye yaptım zeytinyağlı daha çok seviyorum ama doktorum biraz kuvvetli yemekler ye dedi protein ağırlıklı çok iyi beslenemedim implantlar yapılırken şimdi yaptığım yemeklere kıyma ilave ediyorum. Ev yoğurdu ve kefir de önerdi neyse az kaldı diyorum kasımın ortasını bulur diye bakıyorum. Dün annemi ve babamı ağırladım onlar da mutlu oldular yaşlanınca çok zor diyorlar gelip gitmek istemiyorlar sıcakta zor oluyor dediler neyse ben yine davet ettim. Altın yaptım tabiki gram 3 tane ve 50 euro aldım az az yine birikterebildikçe alıcam ama çok yükseldi artık daha az alım yapabilirim neyse Allah sağlık sıhhat versin herşey oluyor çok şükür bin şükür dişlerimin parası bile bana göre birikim kaç bilezik parası verdik diyorum eşime sen iyi ol yeter bize diyor sağolsun.Kızlarım bana iki adet elbise almış keselerine bereket bende kendime bir takım aldım almıcam dedikçe alıyorum bir de iç çamaşırları aldım. Sadece beğeniyorum çok hoşuma gidiyor almıcam almıcam derken sepete atıyorum sonra da kendimi dürtüyorum ve alıyorum. Kendimize bir hedef koymamız lazım ama eşim hiç oralı değil gelen gidiyor ağzımı açamıyorum ne istiyorsan alalım diyor ama bana birikim deme diyor neyse bulucaz bir yolunu böyle ben kendimi alış verişe veriyorum.

Öyle cnm her dönemin ayrı zorluğu var
Allah sağlık sıhhat versin de bize ve çocuklarımıza bakarız artık

Kızlar iyi geceler.
Bugün veli toplantısı vardı.
Ela ile kankası sözleşmiş. Yarın okula annelerimizle biz de geleceğiz diye.
İyi gel dedim.
Arabayla gittim. Hem arada pratik olur. Unutmayayım araba kullanmayı dedim
Tabi ara verdim ya az gerginlik vardı ama pratik kullandım.
Öğretmenle özel konuştum. Çok sosyal bir çocuk Ela katılsın çoğu şeyi yapar dedi. Bakacağız kurslar konusunda karar vereceğim.
Tam çıktık veli toplantısından. Ela yok illa arkadaşımla parkta oynayalım diye tutturdu.
Veli arkadaşlar gelin oturalım bir yerde dediler. Daha kahvaltı bile yapmadık dedim. Takıldımı peşlerine arkadaşıyla oynayacak diye.Terlemişti rüzgar vardı. İnşallah hasta olmaz.
Neyse o ara koci mesaj yazmış. Patronun oğlu bizim tarafa gelecekmiş. Kahveye uğramak istemişler.
Dedim evde değiliz kahvaltı bile yapmadık
O evde olmadığımızı söyleyince dönüşte uğrarız o zaman müsaitseniz demiş. O da olmaz diyememiş. Ayıp olur tabi.iyi de oldu uğradıkları.uykum vardı ama güzel geçti.
Eve geldik. Kahvaltı hazırlamıştı kahvaltı yaptık. Toparladık. Onlar geldi.
Çocuklar oynadı. Biz kahve sohbet.
Onların üçüz kızları var.Ela ile yaşıt.Birisi serebral palsi ( beyin felci) hastası. Doğduğundan bu yana destek alıyorlar. Elini tuttum öptüm güldü mutlu oldu.sen mısır seviyornusun dedim. Evet dedi.mısır patlattım. Kendisi yiyebildi. Nasıl mutlu oldum. Eskiden elini ayağını hiç kullanamıyordu.
Akşam yemeğine koci kanat söyleyivermiş.Birlikte akşam yemeği yedik. Çay içtik saat 11 de gittiler.
Ela sordu neden öyle o diye.Ben de söyledim hani bir kitabın vardı ya dostluk engel tanımaz diye o kitaptaki kız gibi düşün. Bu da ellerini ayaklarını çok pratik kullanamıyor. Mesela yürüyemiyor dedim.
Çok şükür yürüyebiliyorum ellerimi kullanabiliyorum dedi. İşte bunlar ve sağlıklı bedenimiz en büyük servetimiz dedim. Servet ne demek dedi Aç sözlüğünü bak dedim :) Bu yıl okul için sözlük aldık ya ne kelime duysa bakıyor sözlüğe ne demek diye.

.

Ben evde kefir yapıyordum. Mayasını arkadaş vermişti.Elaya da içine bal ya da pekmez kattım verdim hep. Ama yaz günü evde olmayınca anneme götürdüm mayayı. Kardeşim alacaktı. Unutmuş.gitti maya. O kadar da arttırmıştım mayayı.
Buzluğa koysam iyiymiş.
Arkadaşa sordum. Online almış ilk mayayı.
Ben de alıp yine yapmayı düşünüyorum.
Yapmak istiyorsan bilgin olsun.
Yoğurt zaten hep yapıyorum. Ela market yoğurdu asla yemiyor. Ev yoğurdunu seviyor.

Kızlar aklıma geldi. Kolojen için doğalını yapsam nasıl yapabilirim.
İlikli kemiği kaynatsam, hergün bir bardak içsem faydası olurmu acaba :)

38 yaşında anne oldum. O zaman bile enerjim azdı. Şimdi o zamanki enerjimden de eser yok :)
Kimse bana ikinci çocuk demesin

Kızlar aklıma geldi. Kolojen için doğalını yapsam nasıl yapabilirim.
İlikli kemiği kaynatsam, hergün bir bardak içsem faydası olurmu acaba :)
Yapılabilir ama hergün içince bıkmazmısın?
Ya da sık sık yapmaya üşenmezmisin?
Ben kiper in aldım 2kutu kullanıp ara vericem
Bir de tip 2 yani sığır kolojeni dize ağrılara fln iyi geliyo
Tip 1ve3 balık olan cilt tırnak saça iyi geliyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…