- 27 Şubat 2013
- 14.947
- 42.682
- 798
Haline şükret canımYağmurlu bir gün şükürler olsun
Yağmur sesine uyandım dua ettim.
Dün daha sıkıntısız geçti kafadan bi girmicem sınıfa falan dedi sonra kendi girmek istedi yine bekledim koridorda ama hiç yanıma gelmedi
Sonra avm geçtik
Oyun alanında arkadaş buldu 2 tane oynadılar yemek falan derken akşam ancak geldik eve arkadaşıda pazartesi alıcam
Bu ara bilmiyorum kimseyi göresim yok kimseyi ağırlayasım yok kimseyle sohbet edesim yok.
İçimden gelmiyo hem yorgunum hemde yalnız kalmak istiyorum biraz.
Kızın eksikler bitmiyorduğğ
Tmm bitti diyorum başka bişi çıkıyor
Beslenme listesi atıldı beslenme kapları aldık beslenme çantası ve panduf kaldı
Bugün onları halledicez
Bitsin artık yeto ya
Sıkıldım ben artık daral geldi bana
Onlinedende kalıplar, süslü plastik kürdanlar aldım
Bizim ki malum yemiyo belki süslersem yer diye düşündüm heves eder.
Bütün arkadaşlarımın cocuklarının kücükleri lisede halime bi üzülüyorum
Allah sağlık versin tabide mental sağlığım hiç iyi değil
Olmakdan korktuğum yerlerdeyim yani hiç özlememişim ama hiç
Bugün etkinlik kitaplarımız gelir
Bolca etkinlik yapıp kitap okuyoruz
O dinliyo sonra bana okuyo aklında kalanları ben dinliyorum falan
Okula giderkende hergün 1 hikaye anlatıyo
İyi bir dinleyici o belli algısı acık
Umarım okuldada böyle olur
Hergün 1 kısa hikayede eklicez artık belli oldu
Yolun birde dönüşü var :) onada hikaye lazım
Benim eşim de aynı herseyi benden bekliyorGünooolar
Tüm camlar bitti tüller sıraya girdi
Bugünde onları halledicem
Dün yine 2.5 saatde baya bişi yaptım
Bugün 5 saat benim diye düşünüyorum beklemicem gibi görünüyo
Görevli olan ablada kızı çok seviyor
Kızının kücüklüğüne benzetiyor arada gel bi sarılim sana diyormuş kıza
Abla bana sarıldı diyo kız
kızına göstermiş benim kızı senin kücüklüğün bak diye
Extra ilgileniyor sağolsun
Dün çıkıştada baktım bnm kız en önde herkes beni arıyo X in velisi diye tüm sınıf seferber kız alışsın diye
Hoca bile okadar temkinliki hani alışmazsa diye endişeli bir ara ayakkabısını almak için dolaba yöneldim öğretmen beni göremedi o an hemen yanımdan ayrılma dur anneni bulcam diyo kıza duyuyorum dedim hocam burdayım :)
Dün eğlenmiş olumsuz bişey anlatmadı
Ama çıkışlarda başıma bi park furryası çıkardı eve gelemiyoruz
Daha okuldan çıkar çıkmaz ama parrkkk?
6dan önce asla giremiyoruz eve
Hele markete falan uğrarsak babayla gireriz eve artık
Bugün hemen tülleri halleder yemek yaparım
Eşime söylendim akşam duş’un hortumu su akıtıyo patlamış ee bu bozulmuş diyo
Hayır bozulmuş dicene all tak
Sipariş verdim geldi taktım akşam al olmuş mu dedim
Şunu bile bekliyorsun ben alayım takayım
Buna al dicen tak dicen ya da alıcam başında durcan takana kadar
Herşeyede ben yetişemem yani
Çocuğa söyler gibi bunada emir veriyorum tembihliyorum herşeyi
Dicem ki gel alalım götürcem peşimde ya da
Ee sen beğenmiyosun ben alınca diyo
Valla bu hafta kız bir yandan ev bir yandan bana geldiler gerginim adama patlıyorum yine
Peki hangi ay doğumlu?Ben yaptım 2017 li ama 2018 lilerle devam ediyor. İlkokula başladığından iki ay sonra 7 yaşına girdi.
Bana sorduğumda fikir veren nir arkadaşımın eşi sınıf öğretmeniydi.bir de kardeşim söyledi. İlla farklar oluyor dediler.kardeşim de yeğenimi bir yıl sonra başlattı.
Şimdi iyiki de öyle yapmışım diyorum.
Oyun çocuğu bunlar aceleye gerek yok bence.öyle şansın varsa yap.
Aiiyy ne ne demek yaGünaydın bacımlar
Hakkı buluttan geliyor sabır ver Allahım sabırrrrr
Aksamdan beri 2 sayfa cizgi calısmasını kan ter gözyası esliginde biitiremedik
1 sayfayı aksm yaptı
1 sayfayı öglen 12.30 a kadar anca yaptkk
Ögretmenle sıkıntımız var a dostlar
Kapıda kapıstık
Orta yaslı bi kadın
Sallapati diye hissediyoruz velilerle biraz
Bikac olay yasanmıs
Üst sınıflar 1 lere geliyomus ,bi cocuga vurmıslar falan
Arkadas dün konustu ,takılmayın yaa bukadar demis kadın
Alya dün geldi ödevini kargacık burgacık yapmıs cizgileri
Ögretmen bunu görmedi mi dedim?
Gördü düzgün yap dedi dedi
Benim tepem bi attı
Düzgğn yap ne?
6 yasında cocuk düzgün ne bilemez sen anlatacaksın dogrusunu
Alyayı verdim okula veliler zaten toplasmıs
Ben cıktım konusmak icin
Dedim hocam alyanın cizgileri gördüm cocuk lafıyla hareket etmeyim diye geldim
Siz düzgün yap dediniz mi?
Gösterdiniz mi dedim?
Bilmiyorm demis olabilirim dedi
Havaya bakıyo kadın benle konusurken
Dedim hocam 6 yasında cocuk düzgünü bilemezki,ona gösterseydiniz keske
Döndü bana;gelin siz ögretmenlik yapın dedi
Allahhh ben sonrSını hatırlamıyom bayılmkskm diyomjsjmfmf mckfkfk
dedim hocam böyle çözemeyiz
Sesler yüjseldi tabi
Arkadan baska veliler dertlerini saydırdı
Müdür yardımcısı geldi
O sakinlestirdi bizi ögretmeni sınıfa yolladı
Cözecekler bakalım
Gerekirse cimere kadar giderim ben.
Canım yanğ gözünğ korkutmim ama çok zor geliyor banaHaline şükret canım
Bak biz senle yaşıtız benim kız da 16 aylık olacak 3 gün sonra
Uyumuyor, yemiyor çok yorgunum
Hani boğa burçları boğazına düşkün olurdu
Daha konuşması, tuvalet eğitimi var
40 yaşında zor geliyor bana keşke daha erken anne olabilseydim
Bugünümüze şükür gene de
Vardır bunda da bir hayır
Eylül ve öncesi doğumluysa yani eylül ayında 72 aylık ve büyük oluyorsa okula gitmek zorunda. Göndermemenin 2 yolu var .Peki hangi ay doğumlu?
Yani isteğe bağlımıydı yoksa rapor falan mı aldın?
Süreç nasıl oluyor?
Bende aynı böyle duydumEylül ve öncesi doğumluysa yani eylül ayında 72 aylık ve büyük oluyorsa okula gitmek zorunda. Göndermemenin 2 yolu var .
Birincisi özel anaokuluna gönderip, devamsızlıktan sınıfta bırakmak. Devlet anaokuluna gidemiyor sistem 1.sınıf gösterdiği için, evde de oturabilir tabi de ,okuldan önceki sene anaokuluna gitmesi iyi olur.
İkisini RAM dan rapor almak,orda da ya gerçekten zihinsel olarak hazır olmaması gerekiyor ya da tanıdık olması veya anlatıp ikna etmeniz gerekiyor onlar rapor veriyor. Ertesi yıl yine Ram a gidip o raporu kaldırmanız lazım ki özel eğitim öğrencisi görülmesin. Raporlu olcak diye de endişe etme,raporu kaldırınca bir sıkıntı olmuyor. Benim arkadaşım kızı için Ram dan rapor alıp göndermemişti.
Ben süreci böyle biliyorum, tabi sınıf öğretmeni ya da özel eğitim öğretmeni arkadaşlar daha iyi bilir.
Haziranı bekle,hiç düşünme şimdide, o zaman belli olur hazır olup olmadığı. Çocuklara göre çok değişiyor çünkü. Haziranda şu anki anaokulu öğretmeninden görüş alır, psikoloğa sorar ona göre karar verirsin.Bende aynı böyle duydum
Devamsızlıkdan bıraktırsam devlet anaokulları almayacak muhtemel
Özele vermem lazım evde tutmam zaten tutamam istemem
Ya ben mi acele ediyorum bilmiyorumda hem öğretmenine hem bi çocuk doktoruna yazın bunu soracağım
Hatta aklıma geldi belediyelerin sağladıkları ücretsiz psikolog pedegoglar var onlardanda danışmanlık alabilirim
Yani belki 1-2 seans gözlem yapıp yardımcı olurlar bize
Çünkü muhtemel kendinden 8-9 ay büyük çocuklarlar bir arada olacak niye yani?
Gerek yok bence
Öyle cnm her dönemin ayrı zorluğu varAiiyy ne ne demek ya
Çekil surdan deseydin geçsin öğretmen masasına
Sırf rahatlığı(tatili çalışma saatleri) için bu mesleği yapanlar var sevmeyerek ya da tükenmişlik sendromumu yaşıyolar nedir psikolojik testler önce öğretmenlere gelmeli bence
Canım yanğ gözünğ korkutmim ama çok zor geliyor bana
Kendime üzülüyorum benim ne işim var burda bu insanların içinde diye
Bnm kızda boğ güya iştah malesef
Ben evde kefir yapıyordum. Mayasını arkadaş vermişti.Elaya da içine bal ya da pekmez kattım verdim hep. Ama yaz günü evde olmayınca anneme götürdüm mayayı. Kardeşim alacaktı. Unutmuş.gitti maya. O kadar da arttırmıştım mayayı.Çocuklarımızın yeni eğitim öğretim yılı hayırlı uğurlu olsun. Yazamadım yaz bitti ben dişçi ile bitiremedim ekimim sonuna doğru gideceğiz vidalama yapıcakmış sonra ölçüye sıra geliyormuş neyse borcunu bitirdik. Yazlıktayız eşim emekli olunca gitmemiz için bir sebep yok çok şükür. Salçalar, tarhana tamam reçeller de okey kaynatmalık domates ve közlemeleri de yaptık mı tamam. Bu gün eşim tarlaya gitti bende evi toparladım nevresim değiştirdim yeni aldığım yatak alezlerini serdim. Çamaşırları ayırdım bu akşam iki makine yıkarım yarında bir makine çıkarırıım aradan akşama doğru yıkıyorum balkon nasıl güneş alıyor inanın seremiyorum biraz güneş geçince yıkar asarım. Evi süpürdüm toz aldım bahçeli olunca hergün bayram temizliği istiyor ama ben yapabildiğim kadarı ile yetiniyorum çünkü tüm kapı ve pencerleer açık hiç kapatamıyoruz gece yatarken hala balkon kapısı açık yatıyoruz sıcaklıklar hala çok yüksek. Dün market alışverişi yapmıştık bir paket yufka aldım onun hepsini siğara böreği sardım kıymalı taze fasulye yaptım zeytinyağlı daha çok seviyorum ama doktorum biraz kuvvetli yemekler ye dedi protein ağırlıklı çok iyi beslenemedim implantlar yapılırken şimdi yaptığım yemeklere kıyma ilave ediyorum. Ev yoğurdu ve kefir de önerdi neyse az kaldı diyorum kasımın ortasını bulur diye bakıyorum. Dün annemi ve babamı ağırladım onlar da mutlu oldular yaşlanınca çok zor diyorlar gelip gitmek istemiyorlar sıcakta zor oluyor dediler neyse ben yine davet ettim. Altın yaptım tabiki gram 3 tane ve 50 euro aldım az az yine birikterebildikçe alıcam ama çok yükseldi artık daha az alım yapabilirim neyse Allah sağlık sıhhat versin herşey oluyor çok şükür bin şükür dişlerimin parası bile bana göre birikim kaç bilezik parası verdik diyorum eşime sen iyi ol yeter bize diyor sağolsun.Kızlarım bana iki adet elbise almış keselerine bereket bende kendime bir takım aldım almıcam dedikçe alıyorum bir de iç çamaşırları aldım. Sadece beğeniyorum çok hoşuma gidiyor almıcam almıcam derken sepete atıyorum sonra da kendimi dürtüyorum ve alıyorum. Kendimize bir hedef koymamız lazım ama eşim hiç oralı değil gelen gidiyor ağzımı açamıyorum ne istiyorsan alalım diyor ama bana birikim deme diyor neyse bulucaz bir yolunu böyle ben kendimi alış verişe veriyorum.
38 yaşında anne oldum. O zaman bile enerjim azdı. Şimdi o zamanki enerjimden de eser yok :)Haline şükret canım
Bak biz senle yaşıtız benim kız da 16 aylık olacak 3 gün sonra
Uyumuyor, yemiyor çok yorgunum
Hani boğa burçları boğazına düşkün olurdu
Daha konuşması, tuvalet eğitimi var
40 yaşında zor geliyor bana keşke daha erken anne olabilseydim
Bugünümüze şükür gene de
Vardır bunda da bir hayır
Merhaba benim kızımda bu sene 1 başladı, mevcudunuz kaç acaba?bizde 1-2 ve anasınıfı öglenci
3-4 sabahcu
Ama 2 ler yapıyomus saka gibi
Yapılabilir ama hergün içince bıkmazmısın?Kızlar aklıma geldi. Kolojen için doğalını yapsam nasıl yapabilirim.
İlikli kemiği kaynatsam, hergün bir bardak içsem faydası olurmu acaba :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?