• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Haklisin bence, ama yinede esinle sakince sebeblerini anlat ki anlasin.
Eminim oda pisman olmustur, zaten birdaha birakmaz.
Kiz ne diyor? Korkmusmu yanliz, yoksa rahatmi gecirmis o bir saati?
Kiz anne korkmadim ki ben kalmak istedim diyor ama onun demesiyle olmaz ki.kizla da konustum soz verdi bir daha evde yalniz kalmayacak. Ya bilmiyorum bir anda kan beynime sicradi, ya su olsa ya bu olsa diye siraladim. Bir daha yapmaya cesaret edemez de pisman oldugudan degil benim tepkimi gordu. Gecen de kardesleriyle konusurken diyor ki cocuklari yazlari tek baslarina Turkiye ye gonderelim, kulturu ogrensinmis. Gidecekleri yer anane babane evi, cok da guzel bakarlar suphem yok ama torun bile olsa emanet, hem nasil ayri kalayim cocuklarimdan bu yasta. Kulturlerini ogrensin cok istiyorsan kalsaydin orda gelmeseydin dedim artik.

Kiz anne korkmadim ki ben kalmak istedim diyor ama onun demesiyle olmaz ki.kizla da konustum soz verdi bir daha evde yalniz kalmayacak. Ya bilmiyorum bir anda kan beynime sicradi, ya su olsa ya bu olsa diye siraladim. Bir daha yapmaya cesaret edemez de pisman oldugudan degil benim tepkimi gordu. Gecen de kardesleriyle konusurken diyor ki cocuklari yazlari tek baslarina Turkiye ye gonderelim, kulturu ogrensinmis. Gidecekleri yer anane babane evi, cok da guzel bakarlar suphem yok ama torun bile olsa emanet, hem nasil ayri kalayim cocuklarimdan bu yasta. Kulturlerini ogrensin cok istiyorsan kalsaydin orda gelmeseydin dedim artik.
Tabiki kizin demesiyle olmaz, ama en azindan korkmamis buda iyi birsey.
Esimde bi ara kizla köyemi gitsem diyordu. Dedim ne ben kizimsiz, nede o bensiz bi geceyi birak 2-3 hafta gecire biliriz.
O cocuklar canimizdan can, daha dogmadiklarindan önce bir bag kuruyoruz onlarla. Bence cogu baba bunu anlamiyor. Elbetde onlarda evlatlarini seviyorlar, ama anneyle bag cok farkli birsey.
Bi arkadasim var erkek. Annesi bu 7 yasindayken vefat etmis. Hep derki: Cocuk babasiz büyürde annesiz büyüyemez. 50 yasindayiz ikimizde halen üstünde annesiz büyümenin travmasi var.

Tabiki kizin demesiyle olmaz, ama en azindan korkmamis buda iyi birsey.
Esimde bi ara kizla köyemi gitsem diyordu. Dedim ne ben kizimsiz, nede o bensiz bi geceyi birak 2-3 hafta gecire biliriz.
O cocuklar canimizdan can, daha dogmadiklarindan önce bir bag kuruyoruz onlarla. Bence cogu baba bunu anlamiyor. Elbetde onlarda evlatlarini seviyorlar, ama anneyle bag cok farkli birsey.
Bi arkadasim var erkek. Annesi bu 7 yasindayken vefat etmis. Hep derki: Cocuk babasiz büyürde annesiz büyüyemez. 50 yasindayiz ikimizde halen üstünde annesiz büyümenin travmasi var.
Aynen, hasta olurum, vefat ederim tabi ki cocuklarim aileme emanet. Daha yaslari kucuk, niye gondereyim haftalarca. Erkekler bizim gibi ince dusunmuyor, ben cocuklar yanimizda yokken arabayla bir yere gitsek tedirgin oluyorum, kaza olsa cocuklar bizsiz napar daha kucukler diye, vasiyetname yazdirmayi dusunuyorum, cocuklarin velayetini amca ya da teyze ye birakmak icin, onlar Ingilizce biliyorlar, bize bir sey olsa cocuklar burda yetimhaneye gidecek, o kadar akrabalari varken. Esime bu konulari acsam dalga geciyor.

Aynen, hasta olurum, vefat ederim tabi ki cocuklarim aileme emanet. Daha yaslari kucuk, niye gondereyim haftalarca. Erkekler bizim gibi ince dusunmuyor, ben cocuklar yanimizda yokken arabayla bir yere gitsek tedirgin oluyorum, kaza olsa cocuklar bizsiz napar daha kucukler diye, vasiyetname yazdirmayi dusunuyorum, cocuklarin velayetini amca ya da teyze ye birakmak icin, onlar Ingilizce biliyorlar, bize bir sey olsa cocuklar burda yetimhaneye gidecek, o kadar akrabalari varken. Esime bu konulari acsam dalga geciyor.
Tamamen ayni düsünüyoruz.
Dedigim gibi bizim bagimiz cok farkli onun icin daha ince düsünüp daha tedirgin oluyoruz bence.
Yinede dedigim gibi, sakince konus esinle bu durumu. Bence gercekten farkinda degildir 1 saatin o yasta cok fazla oldugunu.
Dün bir tanidigimizi kaybetdik malesef.
Hayat bazen cok kisa oldugunu gösterdi yine.
Bazi seyleri uzatmamak gerek bence.
Oda üzgündür eminim.

Tamamen ayni düsünüyoruz.
Dedigim gibi bizim bagimiz cok farkli onun icin daha ince düsünüp daha tedirgin oluyoruz bence.
Yinede dedigim gibi, sakince konus esinle bu durumu. Bence gercekten farkinda degildir 1 saatin o yasta cok fazla oldugunu.
Dün bir tanidigimizi kaybetdik malesef.
Hayat bazen cok kisa oldugunu gösterdi yine.
Bazi seyleri uzatmamak gerek bence.
Oda üzgündür eminim.
Dogru soyluyorsun, aslinda cok iyi bir babadir, kendi babam ve etrafimda gordugum babalara kiyasla hatta harika bir babadir, yarin cozulur aramizdaki buzlar diye dusunuyorum, zaten konusuyoruz da biraz resmi. Tesekkurler destegin icin de, Turkiyedekiler uyurken biz iyi dertlestik.

Dogru soyluyorsun, aslinda cok iyi bir babadir, kendi babam ve etrafimda gordugum babalara kiyasla hatta harika bir babadir, yarin cozulur aramizdaki buzlar diye dusunuyorum, zaten konusuyoruz da biraz resmi. Tesekkurler destegin icin de, Turkiyedekiler uyurken biz iyi dertlestik.
dünden bugüne 11 saat uyumusum onun icin uyku tutmadi 😁 ama su an saat 2:30 burda, kizim 5 saat sonra uyancak 😵‍💫 bana müsade, biraz uyuyayim 😅
Yarin gece beklerim yine 😁😘

Keşke başka şehirede verse
Burda bir abla var
Temizliğe gidiyor
Eşi yok
Kızı bu yıl kazandı
Günlük okulun yemeği 40 TL miş
Çocuk yetsin diye kahvaltıya gitmiyormuş
Çok üzüldüm
Bende eşim vasıtasıyla burs imkanı sağladım
Onun ofisinden
Allah okuyana da okutana da yardım etsin🙏
Amin kuzu zor valla

babyloading87 babyloading87 aa delirmiş millet
Bu millete kuraklık herşey mübah da işte olan bize oluyor
Valla minicik bahçeye meyve fideleri ektim tutarsa tutar dedim tam büyümedide kurumadıda ama ben bile camdan bakıp seviyorum onları suluyorum
Binadakilerede dedim koparıp atmayin diye bazen inip oturuyolar

Zeynep Gulru Zeynep Gulru aa nasıl bırakmış
Korkmamasına sevindim ama çocuk adı üzerinde
Bu erkeklerdeki rahatlık beni öldürecek

Selammm
Dün nasıl daraldım eşime carladım
Ya kızdan sonra bi turlandım ama takılmadım fazla, Yağmur atıyordu eve geldim çorba pilav yaptım
Ortalığı toparladım
Kıyma bitmişti ne yemek yapsam bi kaldım o ara duş aldım ana baktım saat 16.30 hemen giyinip kıza koştum
Öğretmende hayvan haftası diye mama dağıtmış yağmurda kedi arandık eşimde gardan oğlanı aldı dedim köfte mi alsak napsak
Alsam mı almasam mı ne alim nerden alimmm Bir yandan kedi arıyorum kız çekiştiriyor bir yandan bana soruyor telefon kulağımda aaa ne yiyosunuz yiyin dedim kapattım telf.
Bu ara hep koşturuyorum bi arkadaşlarımlayken dinlendim cidden
Market koştur eksik al
Eve gel topla yıka
Koştur okula
Kadınlarda gruba yazıp duruyorlar ikide bir ayrı sinirim zaten
Yok 200tl toplancak yok şukadar kişi vermedi

Kadın daha sabah duyuru yaptı 200tl toplanacak diye yani öğretmen
Hemen öğlen derdine düştüler yazmışlar 7 kişi verdi kalanlar versin bir an önce tövbe estağfurullah.
Biride yazmış iban atın herkes kapıda sizi takip edemez yani diye (kapıda vermek ne ya)
Attım o iban a

Perş. Etkinlik anasıyım ahşap stantlı çicek siparişi verdim 20tane
Parmak boyası alıcam bi de onu boyatcam
Uğraşamıcam daha yani bu okul işi beni iyice germeye başladı
Veliler ayrı bi tip , kalabalık zaten hiç sevmiyorum olmaktan korktuğum yerlerdeyim yani

Yarın kızla tiyatroya gidicez
Bugünden yemeği yapmam lazım
Çıkıştada hamburger yaparız akşama geliriz eve
Pazartesi sabah oğlan gider

Bu kış doğuexpres çok istiyorum 1 gecelikde olsa bana yeter
Aşırı abartıp pahalı yapıyorlar sinirlerim bozuluyo
Turlar bütün yataklı vagonları kapatmışlar
Aralık giriyorum kasım gidiyorum yok
Ankara-kars kendimiz gitsek dedik en kötü ihtimal ama yok yataklı vagonları toplu alıyorlarmış herkes simsar olmuş ülkede

Selammm
Dün nasıl daraldım eşime carladım
Ya kızdan sonra bi turlandım ama takılmadım fazla, Yağmur atıyordu eve geldim çorba pilav yaptım
Ortalığı toparladım
Kıyma bitmişti ne yemek yapsam bi kaldım o ara duş aldım ana baktım saat 16.30 hemen giyinip kıza koştum
Öğretmende hayvan haftası diye mama dağıtmış yağmurda kedi arandık eşimde gardan oğlanı aldı dedim köfte mi alsak napsak
Alsam mı almasam mı ne alim nerden alimmm Bir yandan kedi arıyorum kız çekiştiriyor bir yandan bana soruyor telefon kulağımda aaa ne yiyosunuz yiyin dedim kapattım telf.
Bu ara hep koşturuyorum bi arkadaşlarımlayken dinlendim cidden
Market koştur eksik al
Eve gel topla yıka
Koştur okula
Kadınlarda gruba yazıp duruyorlar ikide bir ayrı sinirim zaten
Yok 200tl toplancak yok şukadar kişi vermedi

Kadın daha sabah duyuru yaptı 200tl toplanacak diye yani öğretmen
Hemen öğlen derdine düştüler yazmışlar 7 kişi verdi kalanlar versin bir an önce tövbe estağfurullah.
Biride yazmış iban atın herkes kapıda sizi takip edemez yani diye (kapıda vermek ne ya)
Attım o iban a

Perş. Etkinlik anasıyım ahşap stantlı çicek siparişi verdim 20tane
Parmak boyası alıcam bi de onu boyatcam
Uğraşamıcam daha yani bu okul işi beni iyice germeye başladı
Veliler ayrı bi tip , kalabalık zaten hiç sevmiyorum olmaktan korktuğum yerlerdeyim yani

Yarın kızla tiyatroya gidicez
Bugünden yemeği yapmam lazım
Çıkıştada hamburger yaparız akşama geliriz eve
Pazartesi sabah oğlan gider

Bu kış doğuexpres çok istiyorum 1 gecelikde olsa bana yeter
Aşırı abartıp pahalı yapıyorlar sinirlerim bozuluyo
Turlar bütün yataklı vagonları kapatmışlar
Aralık giriyorum kasım gidiyorum yok
Ankara-kars kendimiz gitsek dedik en kötü ihtimal ama yok yataklı vagonları toplu alıyorlarmış herkes simsar olmuş ülkede
Bacı doğu ekspresi çok güzel ama gerçekten pahalı
Kışında nasıl güzel olur
Ağustos gittiğimde eşime kışın gelmek istiyorum demiştim😊

Selam kızlar
Dün yoğundum
Arkadaşlar buluştuk güzel geçti
Elim geldi aldı ana evde yemek olmadığı için dışarda köfte yedik
Dönüşte görümce gittik
Çay meyve sohbet eve geldik 00:00

Sabah kahvaltı yaptık
Eşime dedim hadi alışverişe gidelim
stoğa temizlik malzemesi aldık
Kışın toplu alışveriş yorucu oluyor
Aldıklarım beni bayağ götürür

Akşama taze fasülye pilav salata kavun planladım
Mercimek çorbası da var
Günü kurtardık

Yarın üşenmezsem pazara gideceğim
Sebze, meyve ve yeşillik almam lazım
Birazdan kasaba gitmeyi düşünüyorum
Bu ara aşırı üşengecim
Neyse halledeceğiz bir şekilde
Kayınpeder yazlıkta gelse alışverişe pazara destek atıyor sağ olsun

Tek zor oluyor poşet taşı gel yerleştir
Eşimde araba var ne var ki diyor ama araba da olsa poşet taşıması tek zor oluyor

Cumartesi gunu tembellik yaptim, sadece cocuklari ogleden sonra lego oyun parkina goturdum. Otobus ve metro kullanarak gittik, benimkiler boyle arada metro otobus bayiliyor. Bugun camasir yikiyorum, hava yaz gibi, balkonu sildim disarda kuruturum, havalar soguyunca kurutma makinesine gecerim. Koltuklarin yastiklari kirlenmisti, cocuklar boya falan yapiyor, onlari yikayacagim, biz musluk suyu iciyoruz ama yine de filtreli surahi kullaniyoruz, onlari temizlerim bugun.
Esimle iyiyiz simdi, geldi sarildi hallettik, evde birakacak misin kizi dedim, manyak miyim bir daha yapmam dedi, pisman mi oldun dedim, pisman ettin diyor.

Selammm
Kız akşam uyumak bilmedi ben mafoldum kızın pili bitmedi gitti🤷🏻‍♀️

Dün 12de çıktık evden kızla tiyatro, sonra hamburgere, sonra pazara sonra arkadaşın bahcesine uğradık orada oturduk
Arkadaşım annesiyle pazara gidecekti dedim kız gelsin benle oynarlar
Onlar oynarken balık ayıkladım buğladım
Oğlana hamburger yaptım
Amerikan salatası yaptım
Su yoktu ben çıkarken teee 16.30gibi geldi hemen bulaşıkları doldurdum mak.
Ortalığı toparladım öğlen öyle bırakıp çıkmıştık herşeyi su falanda olmayınca
1 saat sonra falan kız gitti aldı babası
Eşim geldi ona yemek
Mısır patlattım, bulaşık mak boşalttım
Kızı yıkadım ben duş aldım
Dedim bana daha dokanman
Kızı asla uyutamadım
En son babası hikaye kitabı okuyordu daha bişi hatırlamıyorum uyutmuş eşim

Kızı okula bırakıp eve gelip uzancam tek hayalim o şuan
Robotu salarım ben çıkarken, ortalığı sabah toparladım.
Erbaşları yolladım oğlan trene gidecek eşimde cenaze varmış oraya gidicem ordan ofise geçerim dedi.
Yemek ne uydurcam hiç bilmiyorum
Sadece pilav var
Sote ya da köfte bişi yaparım artık
Ya da kıza hamburger yaparım, pizza var onu ısıtırım.
Kızın yemeği olsunda eşim çok takılmıyo niye yok diye kahvaltılıkda yeriz
Annem köy e gitti kızı paslıyordum yine arada 2 hafta gelmez o
Oğlanda haftasonları gelince bizim ev deli evi oluyo
Teyzemlerde köye gitti dedim dönüşte tımarhaneye beni görmeye gelirsiniz ne getirelim diyo gelirken kolonya bi de pötübör getirin bari çaya banar yerim dedim
Kızın okul olmasa şimdi köydeydim vayy anasını avradını
Ben bu halleremi düşeceğğdimm

Dedi ve duramadı 😂
Kuzum seviyor kremalı makarna yaptım
Sulu köfte yaptım
Pilav da var

Ben belki ay oldu abur cubur yemiyorum
Bugün cips yedim kendime göre aldım yedim bitti
Eve almayınca çocuklarda istemiyor yemiyor
Mısır patlatıyorum, kuruyemiş, meyve falan akşamları boş bırakmıyorum aramıyorlar
Şimdi kestane başlar kestane yaparım
Ceviz alıyorum bimin güzel çıkıyo kabuklu cevizi kız kırcam diye oyalanıyor onunla
Evde bisküvi harici aburcuburda yok
Hatta kahve yanı çikolata bile yok lokum vardı açmamıştım gecen onu açtım kahve yanına
Olunca yeniyor bir de kız açtırıp bırakıyor yemiyor ziyan hep
Oğlan zaten kilo aldı
Baktım form bisk. Granolalara başlamış o da
İyi oldu versin biraz kilo
Ama bugün ben ipin ucunu kaçırdım
Kola, cips, kremalı makarna🥴 akşam sadece kahve içicem bi de yeşilçay kapanış

Nerde herkes yaw
Benim yazasım var bu ara kimsecikler yok🤷🏻‍♀️

Akşam hiç bişi yemeden 1 kahve ve sodayla kapattım günü
Midem kötü olmuştu

Saat 23.00 ı geçiyordu sigara böreği dedi kız
Kızarttım yedi neyse 3 tane
Sık yedirmeye çalışıyorum bu ara
Yemekle ilgili ne isterse az da olsa yapıyorum azıcıkda yese yeter bana
Kendi canım istese üşenirdim ama çocuklar olunca ☺️

Eşimi yolculayınca balkonda 1 kahve içtim yağmurda yağıyordu ağladım birazda
Bazen yetişemiyorum ve yorgunum
Olmak istemediğim yerlerde mecburen olmak, bir yerlere yetişme telaşı, sürekli o onu yer bu bunu yemez vs düşünmek, sürekli planlı ilerlemek yoruyor beni..
Bazen nefes alamıyorum. Sanki kuyudayım ve kimse sesimi duymuyo gibi bir his oluşuyor.
Bazen de otur şükret sağlıklısın herşey istediğin gibi diyorum onun mahcubiyetiyle gergin olduğum zamanlarıma kızıyorum.
Değişik bir ruh hali anlatamıyorum anlayamazlarda.
Sadece bu yaşlarımı daha sakin daha hûşu içinde hayal ederdim.

40yaş ve sonrası bnm için sakinlik, dinginlik, sadelik, arınılmışlık demekti.
Arkanda kalanlarla sonsuzda dek veda 👋
Yanında olanlarla sonsuz a kadar yol arkadaşlığı 🫂
Artık telaşe yok, hız yok, koşturmalar yok, içinde uhte olanların olması için çaba, olmayanların eyvallahıydıı 40 yaş ve sonrası..
Ama hayalimdeki gibi olmuyo malesef bazı şeyler bu da beni umutsuzlaştırıyor zaman zaman..
Kul plan yaparken kader gülermiş denmesinin örneği bu işte.
Üzerimde bir 40 yaş yorgunluğu var a dostlar
Ve hayalimdeki 40yaş olmamasının burukluğu.

Nerde herkes yaw
Benim yazasım var bu ara kimsecikler yok🤷🏻‍♀️

Akşam hiç bişi yemeden 1 kahve ve sodayla kapattım günü
Midem kötü olmuştu

Saat 23.00 ı geçiyordu sigara böreği dedi kız
Kızarttım yedi neyse 3 tane
Sık yedirmeye çalışıyorum bu ara
Yemekle ilgili ne isterse az da olsa yapıyorum azıcıkda yese yeter bana
Kendi canım istese üşenirdim ama çocuklar olunca ☺️

Eşimi yolculayınca balkonda 1 kahve içtim yağmurda yağıyordu ağladım birazda
Bazen yetişemiyorum ve yorgunum
Olmak istemediğim yerlerde mecburen olmak, bir yerlere yetişme telaşı, sürekli o onu yer bu bunu yemez vs düşünmek, sürekli planlı ilerlemek yoruyor beni..
Bazen nefes alamıyorum. Sanki kuyudayım ve kimse sesimi duymuyo gibi bir his oluşuyor.
Bazen de otur şükret sağlıklısın herşey istediğin gibi diyorum onun mahcubiyetiyle gergin olduğum zamanlarıma kızıyorum.
Değişik bir ruh hali anlatamıyorum anlayamazlarda.
Sadece bu yaşlarımı daha sakin daha hûşu içinde hayal ederdim.

40yaş ve sonrası bnm için sakinlik, dinginlik, sadelik, arınılmışlık demekti.
Arkanda kalanlarla sonsuzda dek veda 👋
Yanında olanlarla sonsuz a kadar yol arkadaşlığı 🫂
Artık telaşe yok, hız yok, koşturmalar yok, içinde uhte olanların olması için çaba, olmayanların eyvallahıydıı 40 yaş ve sonrası..
Ama hayalimdeki gibi olmuyo malesef bazı şeyler bu da beni umutsuzlaştırıyor zaman zaman..
Kul plan yaparken kader gülermiş denmesinin örneği bu işte.
Üzerimde bir 40 yaş yorgunluğu var a dostlar
Ve hayalimdeki 40yaş olmamasının burukluğu.
Mutlu sağlıklı ve bol gezmeli bir 40 yaş olsun inşallah 🙏
🌺🌺🌺🌺🌺🌺

Selam kızlar
Herkesler iyidir umarım

Sabah bizimkileri uğurlarken aman robotu salıp yatacağım bugün hiç iş güç yapmayacağım dedim…

Sonra ne oldu dersiniz?
Orayı burayı robotu derken tüm evi çek sil , banyoları yıka, aynaları sil, mutfak camınıda al bir baktım ki olay nereye gelmiş

Kahvaltı yaptım, şimdi duş aldım az dileneyim
Akşama görüşmem var
Perşembe bir görüşmem var

Haftaya dört görüşme var sadece bir dosya hazır değil
Bu hafta bir ara onuda halledersem çok iyi olcak
20’si haftasının görüşmeleri hazır değil
Onlara yoğunlaşmam lazım

Back
X