Küçük Düşün Büyük Olsun!

Selamm
Sene bitmiyor cidden ve ben hiç iyi değilim
Kızın öncedende anlatmıştım kabızlık sıkıntısı vardı doktor doktor gezmiştik bir dönem bir sürü tahliller vs çözmüştük bür şekilde
Şimdide gaz problemimiZ var
Koca ay sürekli acillerdeydik hala da devam
Kan, idrar, usg, röntgen defalarca bakılıyor bişi yok gaz çıkıyor
Bişi vermiyorlar soğuk içmesin, paketli şeyler yemesin diyolar geçiyorlar
Sürekli karın ağrısı var
Evet soğuk yemeye içmeye bayılıyor bence sebebide bu ama çok inatlaşıyor😩
Biz bile soğuk su içmedik neredeyse bu yaz o içmesin diye
Eve dondurma almadım
Gizli içiyor su saklıyor dolaba
Suluğuma buz koycam ben diyo buzluklara tırmanıyor
Bayılıyo soğuk olan herşeye ayyy usandımm artık inadından
Sonra ağrı çekiyo

Cuma aradı öğretmen karnı ağrıyor diye
Yine acile gittik bildiğimiz halde yine aynı şeyler tahlilde yapmadan yollamıyorlar asla tüm akşam acildeydik
Yine gaz
Profesör lansor vermişti ona başlıcam galiba yine
Şey diyorum tamam Allah yokluğunu göstermesin ama sürekli problemli bir çocuk olarak ilerliyor kız
Yemesi, kabızlığı, gazı, cabuk hasta olması vs cidden çok zor büyütüyorum bunu ileride yüzüne vurucam epeyce ömrümü yedin diye
Öğretmenimizde nasıl iyi, anlamış hemen gazdan olduğunu bak yapamıyorsan beklerim silmene yardımcı olurum demiş.
Hani temizleyememekden korkupda yapmıyormu acaba wc diye düşündüm diyo
Dedim sağolun malesef böyle bir problemimiz var
Ağrı kesici yolladım bugün en azından 1 ölçek verirler söyledim.
Gaz olayını halledince geçiyor ağrısı çünkü
Büyüsün bir an önce
Not: yorgun bir ana

Kızı babasıyla yolladım
Hemen evi topladım
Dünden suluköfte var
Tavuklu pilav yaptım
Toz aldım
Banyoyu temizledim
3 mak çamaşır yıkandı
Oğlanda 2 hafta sonra gidecek
Tül ve camlara girişicem ozaman
Koltukları yıkıcam

Kız bi de abisini istemiyor sen al beni diyor
Oğlan alıyordu iyi oluyordu mecbur ben alıcam
Araba için biraz açığımız vardı güne girdik
Yani ultra sıkışıcaz 6 ay kadar
Allah yardımcımız olsun
Ayy alayım artık bitsin bu süreç
Yoruldum sürekli yoruldum diyorum ama öyle

Selamm
Kızın öncedende anlatmıştım kabızlık sıkıntısı vardı doktor doktor gezmiştik bir dönem bir sürü tahliller vs çözmüştük bür şekilde
Sürekli karın ağrısı var
Eve dondurma almadım
Sonra ağrı çekiyo

Yine acile gittik bildiğimiz halde yine aynı şeyler tahlilde yapmadan yollamıyorlar asla tüm akşam acildeydik
Yine gaz
Şey diyorum tamam Allah yokluğunu göstermesin ama sürekli problemli bir çocuk olarak ilerliyor kız
Yemesi, kabızlığı, gazı, cabuk hasta olması vs cidden çok zor büyütüyorum bunu ileride yüzüne vurucam epeyce ömrümü yedin diye
Öğretmenimizde nasıl iyi, anlamış hemen gazdan olduğunu bak yapamıyorsan beklerim silmene yardımcı olurum demiş.
Büyüsün bir an önce
Ahh kıyamam ya cok gecmis olsun
Okulda tutuyosa o da gaz yapar🙁
Alya da ilk baslarda tutuyodu gitmiyordu wcye acillik oluyoduk agrıdan bizde,dr tutuyo mu okulda gaz dedi.

Günaydınnn
cumartesi bi deniz yaptık yine
Kapanıs artık
Pazartesi cimnastik vardı
Ordan cıkısta sosyete pazarına gittik arkadasla
Allahım 100 tl ye neler aldım inanamazsınız😀
Kot tulum aldım 100 tl
Cüzdan aldım canta aldım kırmızı 50 ser tl
Bralet aldım kendime 3 tane 50 ser tlden
Kızla anne kız pijaması aldık 200 tl tanesi
Corap kıza ic camasırı flaan aldım
Kız okula baslasın yine gitcem😀

Eklentiler

• 46092145-9943-4dee-96c8-f392a51d4c2a.webp
    46092145-9943-4dee-96c8-f392a51d4c2a.webp
    67,3 KB · Görüntüleme: 115
  • 9a7745cb-b974-4a12-9e28-e5cb6f796e27.webp
    9a7745cb-b974-4a12-9e28-e5cb6f796e27.webp
    87,6 KB · Görüntüleme: 118
  • CBFE6279-6F76-45B8-91FB-84549211FB02.webp
    CBFE6279-6F76-45B8-91FB-84549211FB02.webp
    33,9 KB · Görüntüleme: 116
  • E33896DD-7694-47EC-9FD5-47841A05B7A6.webp
    E33896DD-7694-47EC-9FD5-47841A05B7A6.webp
    19,6 KB · Görüntüleme: 118
Bugun cimnastik son ders
Ordan cıkısta kahve icmeye gitcez arkadasla
Pembe B kafe acılmıs yeni konseptli kızlar merak ediyolar onları götürcez😀
Yemegim de yok ama koci gececi Allahtan
En kötü yeriz birer dürüm
Pazar yapılması lazım bugun bide
Salatalık tursuluk almamız lazım
Biraz da patlıcan kapya alıp közlesem iyi olacak🤦🏻‍♀️

Ahh kıyamam ya cok gecmis olsun
Okulda tutuyosa o da gaz yapar🙁
Alya da ilk baslarda tutuyodu gitmiyordu wcye acillik oluyoduk agrıdan bizde,dr tutuyo mu okulda gaz dedi.
Bilmiyorum beybi zaten bizim bi kabızlık geçmişimiz var.
Ondan beri gaz sıkıntısı yaşıyoruz.
Hergün 1 defa karnım ağrıyor diyor mutlaka
Şimdi okulda olunca çok sıkıntılı durum
Geçse bile yine oluşuyor bir süre sonra yine başlıyor
Üşütmesin aman laktozsuz süt içsin aman soğuk yemesin içmesin sakıncaz diye tüm yaz biz sıcakdan helak olduk

Günaydınnn
cumartesi bi deniz yaptık yine
Kapanıs artık
Pazartesi cimnastik vardı
Ordan cıkısta sosyete pazarına gittik arkadasla
Allahım 100 tl ye neler aldım inanamazsınız😀
Kot tulum aldım 100 tl
Cüzdan aldım canta aldım kırmızı 50 ser tl
Bralet aldım kendime 3 tane 50 ser tlden
Kızla anne kız pijaması aldık 200 tl tanesi
Corap kıza ic camasırı flaan aldım
Kız okula baslasın yine gitcem😀
Güle güle kullan beybi pazar candır
Kız alışsında tam olarak okula bende gidicem sosyete pazarına pijama takımı çoraplar alıcam
Yıllarca kullan asla bozulmuyor
Onlinede 600-700tl pijama takımları 200tl alıyosun pazardan

Selammm
Kızın bu okulda da kendi grubunda o okulun bi öğrtm. Kızı var şımarıkda bişi bacaksız çocuklara rahat vermiyor.
Asla tahammülüm yok artık
Muhtemel 2-3yıldır orada anası orada öğretmen diye şımartılmış
Direkt yazdım öğretmene çocuk belliki şımarık lütfen ortamda düzen sağlanması için destek bekliyorum sizden diye
Sürekli bozuyormuş oyunlarını resim yaparken vs kâğıtlarını cekip yaptırmalarına izin vermiyormuş.
En son bnm kıza oyuncak atmış baktım kızın bacagı az morarmış
Benim artık kimsenin şımarık çocuğuna falan tahammülüm yok
Eyvallahımda yok
Şımarık çocuk diye yazdım direkt adını bilmiyorum şımarık olan diye yazdım
Kimseye töleransım yok artık herkes doğurduğuna sahip çıkacak.
Hergün şikayet edicem gerekirse ben bu sene zorbalık yaşamasın 1 yaş daha alır seneye daha rahat eder diye neler yapıyorum elalemin çocuğuna bak
Canavar yetiştiriyorlar resmen

Ayy benim artık hiç kimseye tahammülüm yok
Parasına marasına bakmam çeker alırım parasıyla değil mi veririm başka yere
en sevmediğim tiplerin çocukları şımarık çocuklar

Selamlar herkese, bayadir ben de gelememistim, biz Turkiye`ye gittik geldik, duzenimize geri donduk, cocuklar okula biz ise. Tatilimiz cok guzel gecti, bana zaten cok iyi geliyor gitmek, esime olsa da olur olmasa da, bu erkekler niye boyle. Istanbulda sadece 2-3 gun kaldik, kizkardesimle Sapanca`da bir yer kiralamistik, 5 gun ordaydik, cocuklar bolca yuzdu, memnun kaldik. Sonra onlar Istanbul`a dondu biz direk Anakara`ya esimin ailesine gectik. Akraba ziyareti, giden gelen orasi da guzel gecti. Sagolsun severim esimin ailesini, zaten uzak olunca tatli oluyor, anca hasret gideriyorsun gorusunce. Haci Bayram Veliye gittik, ilk defa gittim, Cuma namazina denk gelince cok kalabalikti, sonra Ankara kalesine ciktik, oradan Anitkabir. Hemen hemen her gittigimizde cocuklari Anitkabire goturmeye calisiyorum, sag olsun esimin kucuk kardesi de alma dememize ragmen isten izin almis bizi tek tek gezdirdi. Eskisehire gitmek istiyordum ama vaktimiz az diye gidemedik, esime ufak bir sitem ettim bunun icin, insallah birdahakine diyelim.
En son iki sene once gitmistik ve o zaman THY kisi basi 2 bavul hakki veriyordu, ama simdi 1 e dusurdu, o yuzden cok alisveris yapmadim, zaten annem ve kayinvalidem baya bir sey hazirlamislardi, manti, eriste, baharat, salca, pestil, kurutulmus sebze falan getirdim. Fiyatlar yine arsa cikmis, kiyafet alisverisi falan hic mantikli degil, ben burada daha uyguna benzer kalitede aliyorum, sadece bir iki bir sey aldik. Esim baklavayi sevdigi icin, birkac kilo getiririz her zaman ama o bile artik burada daha uygun neredeyse, tasimaya degmez ama biraz aldik iste.
Disarida toplasan 4 kere falan yedik, bir kere benim ailemi bir kere de esimin ailesini yemege cikarttik. Mangal falan yakildi, bolca hamur isleri yapildi, zaten disarida verdigin paraya degmiyor, hele o doner ne ya altina kocaman kalin bir pide ustte 100 gram et, iki catalda bitiyor.
Neyse aileleri gormek cok guzeldi, kuzenler de cok iyi anlastilar yine, ayrilirken huzunlendik. Annemler buyuk Camlica camisine yurume mesafesinde oturuyorlar, son gece oraya caya gititk, butun Istanbul ayaklarinin altinda gibi, gunduzu ayri gecesi ayri guzel ama yasamasi zor sehir.

Selamlar herkese, bayadir ben de gelememistim, biz Turkiye`ye gittik geldik, duzenimize geri donduk, cocuklar okula biz ise. Tatilimiz cok guzel gecti, bana zaten cok iyi geliyor gitmek, esime olsa da olur olmasa da, bu erkekler niye boyle. Istanbulda sadece 2-3 gun kaldik, kizkardesimle Sapanca`da bir yer kiralamistik, 5 gun ordaydik, cocuklar bolca yuzdu, memnun kaldik. Sonra onlar Istanbul`a dondu biz direk Anakara`ya esimin ailesine gectik. Akraba ziyareti, giden gelen orasi da guzel gecti. Sagolsun severim esimin ailesini, zaten uzak olunca tatli oluyor, anca hasret gideriyorsun gorusunce. Haci Bayram Veliye gittik, ilk defa gittim, Cuma namazina denk gelince cok kalabalikti, sonra Ankara kalesine ciktik, oradan Anitkabir. Hemen hemen her gittigimizde cocuklari Anitkabire goturmeye calisiyorum, sag olsun esimin kucuk kardesi de alma dememize ragmen isten izin almis bizi tek tek gezdirdi. Eskisehire gitmek istiyordum ama vaktimiz az diye gidemedik, esime ufak bir sitem ettim bunun icin, insallah birdahakine diyelim.
En son iki sene once gitmistik ve o zaman THY kisi basi 2 bavul hakki veriyordu, ama simdi 1 e dusurdu, o yuzden cok alisveris yapmadim, zaten annem ve kayinvalidem baya bir sey hazirlamislardi, manti, eriste, baharat, salca, pestil, kurutulmus sebze falan getirdim. Fiyatlar yine arsa cikmis, kiyafet alisverisi falan hic mantikli degil, ben burada daha uyguna benzer kalitede aliyorum, sadece bir iki bir sey aldik. Esim baklavayi sevdigi icin, birkac kilo getiririz her zaman ama o bile artik burada daha uygun neredeyse, tasimaya degmez ama biraz aldik iste.
Disarida toplasan 4 kere falan yedik, bir kere benim ailemi bir kere de esimin ailesini yemege cikarttik. Mangal falan yakildi, bolca hamur isleri yapildi, zaten disarida verdigin paraya degmiyor, hele o doner ne ya altina kocaman kalin bir pide ustte 100 gram et, iki catalda bitiyor.
Neyse aileleri gormek cok guzeldi, kuzenler de cok iyi anlastilar yine, ayrilirken huzunlendik. Annemler buyuk Camlica camisine yurume mesafesinde oturuyorlar, son gece oraya caya gititk, butun Istanbul ayaklarinin altinda gibi, gunduzu ayri gecesi ayri guzel ama yasamasi zor sehir.
Yaaa gurbetçi olunca dimi
Allah tekrar kavuşmayı nasip etsin 🙏🏻

Kızlar arada gelin malum para yok birikim yok (yani bende yok) ama 2 lafın belini kıralım
Topiği içeriği dışında kullanıcam bir kaç ay birikim için okuyalar es geçebilir
Sıkıntılar üstüste geliyor malesef
Hallolcak bir şekil

Selamm
Sürekli karın ağrısı var
Eve dondurma almadım
Sonra ağrı çekiyo

Yine gaz
Büyüsün bir an önce
Yanlis anlamazsaniz hiç alerji baktirdiniz mi benim oğlumun alerjisi var ciddi karın ağrısı kabızlık ishal yapabiliyor gluten süt ürünleri yumurta ya da başka bir şey kaynaklı olabilir bu konuda çok çekmiş birisiyim. Olduğu günler ne yiyor ne içiyor neden sonra oluyor takip etmenizi öneririm ve bı gıda alerjisi var mı diye baktırın bence şuan dogan üç çocuktan birinde var alerji çağın belası diyebiliriz çoğu aile farketmiyor. Ben bu konuda çok çektim ona dokunan gıdaları bulunca oh ne dünya varmış dedim. Bı baktırın derim.

Kabızlık ve gaz daha çok süt ürünleri alerjisinde olur ya da laktoz intolorensı olabilir eğer karında şişme vs de oluyorsa ve aşırı zayıflık gluten kaynaklı olabiliyor ben yıllarca uğraştım o gıdaları kesince sabaha kadar ağlayan çocuğum mışıl mışıl uyudu tum problemleri bitti gördüğüm tüm annelere de söylüyorum ben yıllarca uğraştım bulana kadar inşallah değildir ama bir baktırın

Kabızlık ve gaz daha çok süt ürünleri alerjisinde olur ya da laktoz intolorensı olabilir eğer karında şişme vs de oluyorsa ve aşırı zayıflık gluten kaynaklı olabiliyor ben yıllarca uğraştım o gıdaları kesince sabaha kadar ağlayan çocuğum mışıl mışıl uyudu tum problemleri bitti gördüğüm tüm annelere de söylüyorum ben yıllarca uğraştım bulana kadar inşallah değildir ama bir baktırın

Selamm
Sürekli karın ağrısı var
Eve dondurma almadım
Sonra ağrı çekiyo

Yine gaz
Büyüsün bir an önce
Göbeği düşmüş olmasın. Arkadaşımın kızı böyleydi hastane hastane gezdi. Meğersem göbeği düşmüş. Yerine getirdiler sonra düzeldi

Göbeği düşmüş olmasın. Arkadaşımın kızı böyleydi hastane hastane gezdi. Meğersem göbeği düşmüş. Yerine getirdiler sonra düzeldi
Bunu sizle beraber 2 kişi daha söyledi
Nasıl nerede baktırabilirim? Bilginiz var mı?

Ben çölyak testi yaptırdım kızıma
Alerji testide yapıldı net olarak gluten hassasiyeti var denilmedi
Karnı şişmiyor yani takip ediyorum
Süt laktozsuz kuşlanıyorum
Gluten mutlaka oluyor tüketiyor
Paketli ürün ister ama yemez
İştahı aslında bu okulla beraber biraz açıldı(orada kahvaltı öğlen yiyorlar)
Ama ağrımız asla geçmiyor yarın sabah tekrar randevu aldım bu galiba acilleride sayarsak 7.doktorumuz falan olacak
İnanın hiç biri bişey vermiyor çünkü belirgin bir sebep yok
Gaz diyolar ama gazınıda çıkarıyor son zamanlarda
Masaj yapıyoruz artık eczane tanıdığım önerisiyle gaz surubu aldık
Yinede günde mutlaka 1 defa karnım ağrıyor diyor
Gecen cuma yine okuldan aldım aradı öğretmen ağlıyor diye
Okadar yıprandım ki bu süreçte bu sen 1.sınıfa başlamış olsa biz nasıl verim alacaktık böyle sürekli okuldan alacaktım
İşin ilginç yanı agrıyor diyor azıcık gaz çıkarsa wc gitse hemende geçiyor gayet oynuyo
Bende artık göbeğimi düştü diye düşünmeye başladım

Yanlis anlamazsaniz hiç alerji baktirdiniz mi benim oğlumun alerjisi var ciddi karın ağrısı kabızlık ishal yapabiliyor gluten süt ürünleri yumurta ya da başka bir şey kaynaklı olabilir bu konuda çok çekmiş birisiyim. Olduğu günler ne yiyor ne içiyor neden sonra oluyor takip etmenizi öneririm ve bı gıda alerjisi var mı diye baktırın bence şuan dogan üç çocuktan birinde var alerji çağın belası diyebiliriz çoğu aile farketmiyor. Ben bu konuda çok çektim ona dokunan gıdaları bulunca oh ne dünya varmış dedim. Bı baktırın derim.
Baktırdım belirgin bir alerjisi yok
Gluten ve süt alerji çizelgesinde ( her kurumda böylemi bilmiyorum özel bir labaratuarda bakıldı) kırmızı, sarı, yeşil gibiydi sıralama
Sarıydı
Yani var diyemeyiz ama etkende olabilir demişti doktor
Laktozsuz süt kullanıyorum genelde
Glutende tamamen kesemedim
Kabızlığı yok ishal yok sadece gaz ağrısı

Ben çölyak testi yaptırdım kızıma
Alerji testide yapıldı net olarak gluten hassasiyeti var denilmedi
Karnı şişmiyor yani takip ediyorum
Süt laktozsuz kuşlanıyorum
Gluten mutlaka oluyor tüketiyor
Paketli ürün ister ama yemez
İştahı aslında bu okulla beraber biraz açıldı(orada kahvaltı öğlen yiyorlar)
Ama ağrımız asla geçmiyor yarın sabah tekrar randevu aldım bu galiba acilleride sayarsak 7.doktorumuz falan olacak
İnanın hiç biri bişey vermiyor çünkü belirgin bir sebep yok
Gaz diyolar ama gazınıda çıkarıyor son zamanlarda
Masaj yapıyoruz artık eczane tanıdığım önerisiyle gaz surubu aldık
Yinede günde mutlaka 1 defa karnım ağrıyor diyor
Gecen cuma yine okuldan aldım aradı öğretmen ağlıyor diye
Okadar yıprandım ki bu süreçte bu sen 1.sınıfa başlamış olsa biz nasıl verim alacaktık böyle sürekli okuldan alacaktım
İşin ilginç yanı agrıyor diyor azıcık gaz çıkarsa wc gitse hemende geçiyor gayet oynuyo
Bende artık göbeğimi düştü diye düşünmeye başladım
Devlette yapılan testler karma oluyor yani aynı ilacın içinde birkaç seye birden bakılıyor ve detaylı çıkmıyor çıkmasa da alerjisi olabiliyor. Çocuk alerji ya da gastroenteroloji bölümünden iyi bir prof.bulup götürün bizim ne olduğunu bulamadıklarinsurecte ben bir prof buldum. Hastaneye yatış yaptı ve yediği şeylerin hepsini kesip sırayla deneyerek verdi kanda çıkmayan seylere bile alerjisi oldugunu öğrendik. Bir de klima aciyorsaniz o karın ağrısı gaz yapıyor ben hiç açamıyorum mesela havalar da serinledi üsutunce de karın ağrısı gaz olur. İnşallah geçer tez vakitte geçmiş olsun

Merhabalar
Yine cuma gaz ağrısı olmuş aradı öğretmen aldım gittim
Cumartesi tüm gün dışarıdaydık öyle canı yanacak kadar bir ağrım var demedi ağrıyo dedi sonra wc çıktı geçti dedi
Akşamda keyfi yerindeydi sabah yine ağrıyor dedi okula gitmeden
Eşim cuma akşamı tanıdık eczacıya danıştı yan etkisi faln olmayan bir surup vermiş
1 ölçek veriyorum gaz çıkarmasına bence yardımcı oluyor
Artık göbek düşmesi ya da kronikleşen bir ağrımı bunları düşünüyorum
Bir de gecen seneyi düşünüyorum okula giderken hiç ağrısı olmuyordu
Ya da ben hiç ağrı sebebiyle onu okuldan almadım
Ne olduysa agustosdan beri çekiyoruz bunu
Tüm ağustos acillerdeydik
Hala da devam

Gerçkden kızımda çok zorluk yaşıyorum
Büyüyor ama gelin bana sorun
Sürekli bir sıkıntı sürekli bişi çıkıyo
Yorgunum
Bakın okula yolladım aklım onda gözüm telefonda öğretmen arıcak diye ağrısı olcak diye
Yarın sabaha tekrar randevu aldım çaresizce gidip duruyoruz
Ama 2 kişi daha göbeği düşmüş olabilir dedi nerede bakılıyo noluyo onu araştırcam
Hatta yarın doktorada sormayı düşünüyorum cevremde böyle diyorlar olabilir mi diye

Back
X