Küçük Düşün Büyük Olsun!

AA ben burayı unutmuşum::)Oiy oiyy bu ay ekstra çok şeyler çıktı..Çocuk hasta olunca 2 gün rapor almıştım.. Sağolsun işyerimiz 1 gün bile rapor alınca maaşdan kesiyor:KK43:88 tl kesinti oldu maaştdan:KK43: bunun gibi ekstra ödemeler çıktı..1000 tl zulaya atamaya çalışıyordum.. ama galiba bu ay 800 yda 900 atabileceğim . Neyse sağlık olsun.. Rabbim bugünümüze hamdolsun..En kötü günümüz bu günler olsun.. Rabbim bugünümüzü aratmasın inş..böyle bizde durumlar şimdilik..
Rapor olunca raporu sigortaya götürüp kesilen paraya oradan alabiliyorsun diye hatırlıyorum ben

3gün olduğunda da sadece 1gün parasını alabiliriz,diğer 2gün yine yanıyor
Ben aldım mı 5 Veya üzeri alıyorum
canım ben normalde öyle çok rapor alan biri değilim.. 2 yıldır buradayım.. bir kesre gerçek hastalandığımda aldım.. ilk alışımdı hiç kesilmedi.. Birde geçen gün kızım hastalandı.. Bırakacak kimsem olmadığı için mecburen aldım.. 2 gün zor verdiler.. İşte mecburiyet oldu..Normalde almam zaten..Yıllık iznimide harcamak istemedim..Zaten onunda 2 gününü kullanmıştım..yazın kullanmak istediğim için gerisini raporla halledeyim dedim.. neyse yavrumun sağlığından da önemli değil..

Biriktirmeyi nasıl yapıyorsunuz kızlar? Bana da bir el atsanız.
Slm canım.. ben çalışıyorum.. maaşımı alınca 3/2sini mümkünse aldığım gibi kenara koyuyorum ve unutuyorum.
Faturalarım da tasarruf ediyorum.. Doğalgazı iyi havalarda hiç yakmıyorum..Su vanamı kıstım.. musluğu açınca öyle şaar diye akmıyor..buda saati etkiliyor..elektrkde de mümkün olduğunca bulaşık makinemi açmıyorum.. ütülerimi biriktirip yapıyo.. prizde fiş bırakmıyorum.. fırını çok kullanmıyorum.. çamaşırımıda biriktirip açıyorum.. vs..

Biriktirmeyi nasıl yapıyorsunuz kızlar? Bana da bir el atsanız.
Kumbara yöntemiyle
Kumbarada biriktiriyoruz.

Zaruri ihtiyaclarimizi en aza indiriyoruz.
Herseyin fazlası israf !

Marketler promosyon takip ederek
Cok alısveris yapmayarak
Gereksiz yere para harcamayarak
Kumbaraya düzenli para atarak.

Bende bugün 4 TL harcadım
2 TL ekmek
2 TL otobüs kumbaraya birsey atamadım ama annem maaşı alınca atıcaz birseyler bide 20 mart annemin ve teyzemin doğum günü ne alsam acaba ya :KK22:

Screenshot_2016-03-11-08-47-38~2.webp

Back
X