• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Gündemde ne var ? haber izlemiyorum ..
Dolar ve euro bozdurmak için bugün iyi bir gün mü sizce ?
Yoksa salı çarşamba perşembe daha mı artar ?
En geç perşembe bozdurmuş olmam gerekiyor ..

Gündemde ne var ? haber izlemiyorum ..
Dolar ve euro bozdurmak için bugün iyi bir gün mü sizce ?
Yoksa salı çarşamba perşembe daha mı artar ?
En geç perşembe bozdurmuş olmam gerekiyor ..
Ben de merak ediyorum altın içn dolar yüzünden bi iniyor bi çıkıyor ama bugün dolar yükselmiş çok fazla değilse bozdur bence zaten oynadığı 2 krş şuanda.

Ben de hiç yapmış değilim ama oğlanların var :)
Alalım biz de birer kumbara kaç paraysa şu açılmayanından, atalım paracıkları azar azar :)

ben sana vereyim canım..... ev kumbara dolu... :)

ya ben harcadığımı harcıyor, geri kalanını bankadaki birikim hesabıma atıyorum... bi de evimizde eşimin getirdiği sadaka kutuları var açılmayan...çocuklara veriyor bozuklukları, onlara attırıyor... kız her akşam ve her sabah mütemadiyen "baba paya aydın mı bugün" deyip ne var ne yok atıyor kumbaraya... :))

eşim arabasına bakım yaptırmış. 300 tl çektirmiş karttan. sonra da bu karta nasıl bu kadar borç geliyor düyoruz...
olsun yine de çok şükür rabbime kazanıyoruz harcıyoruz..

Evet biz de palamutu aldık 7 tlye daha büyükleri 10 tl ydi.hamsi 10 tlydi kilosu..o da kötü insan sürekli balık yemese de olmayınca ya da pahalı olunca canı çekiyor :)) bide geçen gün konuştuk ben atleti 5 tlye alırken tr_lelli 2.5 tlye almış ya insana dokunuyor aynı şeyi bile göre iki katı fiyata almak :KK51:
Benim tutkunun atletini en uygun 12.5 TL'ye bulamama ne demeli :skandal:
Gerçi kızlarben artık bimden alıyorum atlet ve bence tutkudan bile daha kaliteli. ÜStelik 2 li olarak 3.95 falandı sanırım

Bende el yapımı pekmez aldim 25 tl el yapımı biber salcasi aldim 75 tl tuttu kilosu 15 tl uygun mu sizce.zeytin yağı olsa bende alırdım lt sini kadara aliyorsunuz.
pekmez üzüm mü? ben dut veya keçiboynuzu istiyorum bulursam. pekmez biraz pahalı geldi. geçen sene üzümü 15e almıştım galiba. salça normal 15 tl. zeytinyağı geçen sene tam hatırlamıyorum ama 10 liraydı sanırım. siz nerde oturuyorsunuz? ben mersindeyim bunların iyisini ve ucuzunu bulmak kolay oluyor.

pekmez üzüm mü? ben dut veya keçiboynuzu istiyorum bulursam. pekmez biraz pahalı geldi. geçen sene üzümü 15e almıştım galiba. salça normal 15 tl. zeytinyağı geçen sene tam hatırlamıyorum ama 10 liraydı sanırım. siz nerde oturuyorsunuz? ben mersindeyim bunların iyisini ve ucuzunu bulmak kolay oluyor.
Zeytinyağı ni nerden aldnz acaba mersin de ailem var da

günaydın arkadaşlar... yani merhaba arkadaşlar... :)
her ne kadar mesai 6 gibi başlayıp, şu saatler benim için gün ortası olsa da, ilk yazarken bi "günaydın çıkıyor klavyeden :)
yine bol gezmeli ve harcamalı bir hafta sonundan sonra, gün ve hafta hepimiz için güzelliklerle dolu olur inşallah...

yarın aşure günü... son yıllarda aşure günlerinde evimde aşure pişiyor, alış-veriş yapılıyor, sadakalar veriliyor, çocuklara, eşe (yani bana :) ) oyuncaklar, kıyafetler, sürprizler alınıyor, çocuklar aşure günü geçtiği gibi gelecek aşure gününün hesabını yapmaya başlıyor vs. ve bu benim de çok hoşuma gidiyor... :)
Hiç asure yapmadim rica etsem tarif verir misiniz.

İg de pekmez salca yapan hatun lisete olarak fiyat atiyo dm den.
Bi bakin isterseniz ben piyasa fiyatlarini bilmiyorum organik urunlerin.
Ama kadin gosterip yaptigidan ilgimi cekti.
100tl lik bende bisiler alirim belki salca,tahin,pekmez falan.

İg de pekmez salca yapan hatun lisete olarak fiyat atiyo dm den.
Bi bakin isterseniz ben piyasa fiyatlarini bilmiyorum organik urunlerin.
Ama kadin gosterip yaptigidan ilgimi cekti.
100tl lik bende bisiler alirim belki salca,tahin,pekmez falan.
ig nedir instagram mı? herkesin yaptığına güven olmaz ki temizlik ve katkısız olması açısından. ama tabi çevrenizde bunları yapan biri yoksa netten satın alma da bi alternatif olmak durumunda değil mi.

Pekmezi mardinden salcayi da mersinden aldım tsk ederim.

Hiç asure yapmadim rica etsem tarif verir misiniz.

canım ya, ben de hiç yapmadım, yardımcı oldum desem....:KK22:

benim yardımcım çok güzel yapıyor, amaaa malzemelerini ben ayarlıyorum ... şöyle ki ben aşurenin içinde pişmiş çerez sevmem, o nedenle sadece süslemede kullanırım çerezleri... sonraa aşurenin içinde tüm tüm kayısı incir sevmem, küçük küçük doğrarım.... süt, nişasta gibi malzemeleri de kullanmam, zira en doğal hal ve rengini severim aşurenin, çok katı yapmam, biraz durunca tam kıvam alır vs. vs.

tarife gelirsem;
bir kg bugdaya göre tencerem var, akşamdan bir kg buğdayı, göz kararı nohutu, ( ben bol severim) beyaz fasülyeyi suya koyarım..... sabah, incir ve kayısıyı küçük küçük doğrayıp,kuru üzümü de olduğu gibi suya koyarım...
tencerede buğdayı pişirip, pişmiş nohut ve fasülyeyi ekleyip harmanlar, sonra kuru meyveleri ekler harmanlar, en son da şekerini... ve içine çok az küçük küçük doğranmış elma ve portakal kabuğu da eklerim bazen...

çok karışık oldu ama görüldüğü üzre aşureyi en yalın haliyle yaparım.... ben dahil herkes bayılır... :)
bu akşam eve gidince hazırlıkları yapıcam yarın sabah da pişecek inşallah... beklerim tüm topiği...:KK37:

canım ya, ben de hiç yapmadım, yardımcı oldum desem....:KK22:

benim yardımcım çok güzel yapıyor, amaaa malzemelerini ben ayarlıyorum ... şöyle ki ben aşurenin içinde pişmiş çerez sevmem, o nedenle sadece süslemede kullanırım çerezleri... sonraa aşurenin içinde tüm tüm kayısı incir sevmem, küçük küçük doğrarım.... süt, nişasta gibi malzemeleri de kullanmam, zira en doğal hal ve rengini severim aşurenin, çok katı yapmam, biraz durunca tam kıvam alır vs. vs.

tarife gelirsem;
bir kg bugdaya göre tencerem var, akşamdan bir kg buğdayı, göz kararı nohutu, ( ben bol severim) beyaz fasülyeyi suya koyarım..... sabah, incir ve kayısıyı küçük küçük doğrayıp,kuru üzümü de olduğu gibi suya koyarım...
tencerede buğdayı pişirip, pişmiş nohut ve fasülyeyi ekleyip harmanlar, sonra kuru meyveleri ekler harmanlar, en son da şekerini... ve içine çok az küçük küçük doğranmış elma ve portakal kabuğu da eklerim bazen...

çok karışık oldu ama görüldüğü üzre aşureyi en yalın haliyle yaparım.... ben dahil herkes bayılır... :)
bu akşam eve gidince hazırlıkları yapıcam yarın sabah da pişecek inşallah... beklerim tüm topiği...:KK37:
Yarın alışveriş yapmak özellikle taneli şeyler, bakliyat gibi mesela almak lazım...Bereketi arttırır..Aşuremizi de yaparız sonra...önce Meyra'da yiyeceğiz demek ki :)

Back
X