• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kızlar neye cok kiziyorum biliyomusunuz baska insanlarin gözunun kalmasina.
Herkesin geliri gideri farkli.
Herkesin malı,mülkü farkli.
Hep baskalarinin gelirini gozetenleri, aldiklarini gozetenleri sevmiyorum.

Baskasinda gözun kaldikca gelmez.
Gözun hep baskasinin malinda oldukca olmaz bu isler.

Evime aldigim erzaga,posetlere bile bakip,soranlar var.
Ayiptir.
Ne aldin? hepde tasiyosun! Diyenler.
Hep geziyosunuz diyenler.
Kimene yahu!
Kimseden borcmu istiyorum, baskasinin parasinimi yiyorum kimene?.

Gerek cevre gerek akrabamda bile var.
Esime maasini bile sormaya cesaret ettiler.

Ben lux icide yasamiyorum sadece idare edip kaliteli yasiyorum.

Yani tatilimede gidiyorum, ne istersek kararinda alabiliyoruzda.

Kimseyide umursamadigimdan olabilir bu tavirlar.

Kimseye muhtac olmamakdan da olabilir.

Aldigim 3kurus kirayi bile sen kirada aliyosun diye sakayla karisik ima edenler oldu etrafimda.

Sanki dersin borc oderken benle ödemis!
O cekmis sikintisini!
O sabretmis bunca sene!

Ne cürret.

Böyle insanlarlada ugrasiyorum ben.
Ki normalin uzeri bi yasantimiz yok.
Goruyosunuz anlatiyorum yaziyorum.

Misal bugun sali pazarina gidicem bisi almicam.
Bu benim gezmeme engel diil ki
Gider gezer gelirim almam sart degil.

Bu cok geziyo= cok para var algilaniyo.
allah uzak etsin böyle insanları! benim çevremde de var aldığım poşete öküz gibi bakan.. benim oturduğum müstakil ev bide ne yapsan ne alsan herkesin gözü önünde oluyor dedikodunun bini bin para! inanır mısınız sırf insanların nazarından korktuğum için bu evdeyken araba almak istemiyorum. hatta ve hatta bu evdeyken hamile kalıp doğurmak istemiyorum.. inşallah en kısa zamanda taşınırız hayırlı bi eve ferah içinde.

ah yokmu o luzumsuz insanlar benim cevremdede cok vilhassa kayinim bile soruyor kirada oturmuyorsun parayi ne yapiyorsun pintisin sen gibi zannedersin karimiz isimiz ortak ayni evde yasiyiruz biz onun parasini yiyormusuz gibi davraniyorla esim isten gelmeden arar mesela ne lazim diye bende ne lazimsa soylerim siz iki kisi ne yiyorsunyzda cekip cekip geliyor kocan gibi bu konuda bende cok dertliyim inanki bunaldim artik ben kimsenin etlisine sutlusune karismiyorsam kimsede benimkine. karissin istemem yani herkes kazandigini istedigi gibi yesin ister gezsin tozsun ister biriktirsin ustume ne vazifeki ama iste bunu idrak edemeyenler cok sirf hasetliklerinden yapiyirlar insan kiskansa bile bu kadar belli etmez diye dusunuyirum allah herkese cok versin oyle deil mi
ağzının payını verin böyle insanlara. ne hadlerine yahu?!

Belki anlatmışımdır önceden. Evimizi alıp yeni geçmiştik ki iki hafta içinde eşim vefat etti benim. Komşular güya baş sağlığına geldiler. Ben yanlarında biraz durup odama geçiyordum ki içeriden anneme sorduklarını duyuyordum. Ben eşimi kaybetmişim, dünyam başıma yıkılmış, onlar evi kaça aldı, perdeyi nerden yaptırdı, koltukları nerden aldı diye soruyorlar. Yani insanın acısına da saygı yok. Senin için yanmış kimin umurunda bilemezsin belki de bu duruma sevinen bile olmuştur, bilemezsin...

canım ihtiyaçlar çok ve üst üste geliyor bazen. Hayat şartları ağır ve çocuklar büyüdükçe masraflar artıyor olacak bunlar...Tabi elimizden geldiği kadar namazımızı kılalım, şükredelim...ben her sabah namazında dua eder, kapıdan dua ile çıkarım..onun verdiği huzur bambaşka...
Aynen canım haklısın..Zaten en büyük yatırımlardan biride çocuk okutabilmek..Haliyle buda masraflı oluyor..Eylül ayı zaten masrafların en çok olduğu ay bizim için..Rabbim sağlık versinde..
Bu arada kem göz açgöz insanlar bizimde çevremizde oldukça var..Ama çalışınca kimseyle muhattap olmuyorsun..Olacak zamanda yok neyse ki..O yüzden bende takmıyorum..Çok da komşuluk falan yapmıyorum çalıştığım için açıkcası..Belki de en güzeli..

Günaydın kızlar. Bugün aşure günü. Evinize mutlaka taneli bir şeyler alın bakliyat gibi nar gibi. Ben de iş çıkışı markete uğrayayım alayım diyorum. Bu aralar giden paranın yine haddi hesabı yok. Dikkat ettiğim halde böyle ya etmesem ne olacak bilmiyorum. Çıkacağı varsa da çıkıyor zaten. Yazıcı yine sorun çıkardı. Çıkarmam gereken evraklar vardı bilgisayarcı çağırdım yine bir 50 tl verdim sabah sabah. Küçük oğlanın yemek parası vardı 120 tl onu verdik. Bugün gelecek son kitabı kaldı onu da alınca bitecek inşallah kitaplar. Kuaföre de gitmem lazım para dayanmıyor vallahi.
okuyorum da çocuklarınıza sürekli harici kitaplar alıyorsunuz. devletin verdiği kitaplar dışında sürekli aldırıyorlar mı böyle? bazen yayınevleriyle anlaştıklarını düşünüyorum

Vakit buldukça gelmeye çalışırım kabul ederseniz paylaşım da yapmak isterim.
Hani bazen insan kendi birikim yapabilse bile bu duygularını paylaşmak istiyor, fikir alışverişinde bulunmak istiyor daha şevkli olunur diye düşünüyorum
Ne demek her zaman.
ah yokmu o luzumsuz insanlar benim cevremdede cok vilhassa kayinim bile soruyor kirada oturmuyorsun parayi ne yapiyorsun pintisin sen gibi zannedersin karimiz isimiz ortak ayni evde yasiyiruz biz onun parasini yiyormusuz gibi davraniyorla esim isten gelmeden arar mesela ne lazim diye bende ne lazimsa soylerim siz iki kisi ne yiyorsunyzda cekip cekip geliyor kocan gibi bu konuda bende cok dertliyim inanki bunaldim artik ben kimsenin etlisine sutlusune karismiyorsam kimsede benimkine. karissin istemem yani herkes kazandigini istedigi gibi yesin ister gezsin tozsun ister biriktirsin ustume ne vazifeki ama iste bunu idrak edemeyenler cok sirf hasetliklerinden yapiyirlar insan kiskansa bile bu kadar belli etmez diye dusunuyirum allah herkese cok versin oyle deil mi
Canim bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk dedigi gibi sirf enerji dusurim diye ugrasiyolar.
İnsanlari mutsuz edip mutlu olabilen insanlar bunlar.
Bildigin görmemezlige geliyorum artik.
Adam seciyo diyolar
Havalanmis diyolar
Desinler artik napim.
Dedikodu edecek zamanim yok.
Kafaya taka taka hastalik sahibi oldum ben.
BANA bu yazdıkların nasıl moral oldu bir bilsen beni ne kadar gaza getirdi.senin adınada sevindim allah herkese ferahlık versin ödeme kolaylıgı versin altından kalkamayacağı yük vermesin.bizimde az kaldı bizde rahatlayacaagz bakalım biraz daha insallh. benimde eşim yanlıs yatırım yaptı gereksiz kredi borcları faızi oldu vs vs..cok sükür sona geliyoruz.
Canim ah anlatsam ne borclar odedik ve borclarin toplasan ceyregi bizim borcumuzdur.
Kaynimin evinintaksitlerinimi odemedi esim.
Köydeki ortak evin masraflarini tadilatinimi ustlenmedi.
Batan giden ortak dukkanin borclarinimi odemedi(faiziyle bide borcu bize yikanlar dukkani devredip parasini yediler esimin oz abisi ve kardesi bunlar)
Anlatsam neler neler
Allah sınadi diyorum.
Sukurler olsun atlattik
İcini ferah tut.
Hersey duzelir.
Aynen ya bizde öyleyiz bu aralar..Eşime diyorum bir bereketsizlik midir nedir?birşey var diyorum..Habire para gidiyor:KK43:Rabbim sağlık iş güç versin de napalım..Bolbol istiğfar edip kuran okumalı diyorum..Sanki evin bereketi kaçtı. Çok da dikkat ettiğim halde..Yada dediğin gibi çıkacağı varsa çıkıyor birşekilde:KK43:
Canım öyle dusunme inan hayat pahali
Hersey ucmus.
Fiyatlara baksana

Çevrede her daim kıskanç ve çekemeyen insanlar olacaktır. İlgilenmeyin kayla bile almayın ve öyleleriyle muhatap dahi olmayın. Bu gibiler insanı sinir etmeye, yaşam enerjisini düşürmeye varlar. O yüzden onlara kapınızı kapayın. Bazen evden işe, işten eve bir hayatım var diye üzülüyorum ama bari kimseyi görmüyorum, muhatap olmuyorum. İki insan bir araya gelse hemen üçüncüsünü çekiştirmeye ya da nasıl aldılar acaba diye konuşmaya başlıyorlar. Onlarla gıybet edip günaha girmektense evimde işime bakarım, çocuklarıma faydalı olmaya çalışırım. Ve en önemlisi ben kendime bakarım başkasının aldığı beni hiç ilgilendirmez. Çalışan, biriktiren alacak tabi. Allah hepimizi kem gözlerden korusun.
Aminn
+1 nasil guzelanlatmissin yuregine saglik.

Çevrede her daim kıskanç ve çekemeyen insanlar olacaktır. İlgilenmeyin kayla bile almayın ve öyleleriyle muhatap dahi olmayın. Bu gibiler insanı sinir etmeye, yaşam enerjisini düşürmeye varlar. O yüzden onlara kapınızı kapayın. Bazen evden işe, işten eve bir hayatım var diye üzülüyorum ama bari kimseyi görmüyorum, muhatap olmuyorum. İki insan bir araya gelse hemen üçüncüsünü çekiştirmeye ya da nasıl aldılar acaba diye konuşmaya başlıyorlar. Onlarla gıybet edip günaha girmektense evimde işime bakarım, çocuklarıma faydalı olmaya çalışırım. Ve en önemlisi ben kendime bakarım başkasının aldığı beni hiç ilgilendirmez. Çalışan, biriktiren alacak tabi. Allah hepimizi kem gözlerden korusun.
amin canım ne güzel demişsin haklısın. benim eşim der ki, sinirini bozan annem dahi olsa evine almak zorunda değilsin. huzurumuzu bozacak kimseleri uzak tut. insanın çevresi az olsun öz olsun.

okuyorum da çocuklarınıza sürekli harici kitaplar alıyorsunuz. devletin verdiği kitaplar dışında sürekli aldırıyorlar mı böyle? bazen yayınevleriyle anlaştıklarını düşünüyorum
Canım anadolu lisesinde okuyan oğlum için ingilizce seri, metematik, fizik ve biyolojiden aldık sadece. Ama fen lisesinde okuyana her dersten konu anlatımlı ayrı, soru bankası ayrı en az 2-3 kaynak aldırdı hocalar. Her kitapçıda da yok aramaktan ödemekten mahvoldum. Kitapçıların önü kuyruk olmuş vaziyette. Fen lisesi diye mi bu kadar aldık anlamadım. Bir ablam fen lisesinde okumak da okutmak da çok zor demişti. Bir de bu sene kitapların bazısı henüz daha verilmedi. Gerçi verilen kitapların da içinde hiçbir şey yok, içeriği bomboş.

Belki anlatmışımdır önceden. Evimizi alıp yeni geçmiştik ki iki haft
Canım anadolu lisesinde okuyan oğlum için ingilizce seri, metematik, fizik ve biyolojiden aldık sadece. Ama fen lisesinde okuyana her dersten konu anlatımlı ayrı, soru bankası ayrı en az 2-3 kaynak aldırdı hocalar. Her kitapçıda da yok aramaktan ödemekten mahvoldum. Kitapçıların önü kuyruk olmuş vaziyette. Fen lisesi diye mi bu kadar aldık anlamadım. Bir ablam fen lisesinde okumak da okutmak da çok zor demişti. Bir de bu sene kitapların bazısı henüz daha verilmedi. Gerçi verilen kitapların da içinde hiçbir şey yok, içeriği bomboş.
soru bankasını anlarım da konu anlatımlı aldırmaları niye. okulun okuttuğu yetersiz demek öyle mi. herkes çocuğuna alırken senin almaman da olmaz.. allah yardımcınız olsun

Ne demek her zaman.

Canim bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk dedigi gibi sirf enerji dusurim diye ugrasiyolar.
İnsanlari mutsuz edip mutlu olabilen insanlar bunlar.
Bildigin görmemezlige geliyorum artik.
Adam seciyo diyolar
Havalanmis diyolar
Desinler artik napim.
Dedikodu edecek zamanim yok.
Kafaya taka taka hastalik sahibi oldum ben.

Canim ah anlatsam ne borclar odedik ve borclarin toplasan ceyregi bizim borcumuzdur.
Kaynimin evinintaksitlerinimi odemedi esim.
Köydeki ortak evin masraflarini tadilatinimi ustlenmedi.
Batan giden ortak dukkanin borclarinimi odemedi(faiziyle bide borcu bize yikanlar dukkani devredip parasini yediler esimin oz abisi ve kardesi bunlar)
Anlatsam neler neler
Allah sınadi diyorum.
Sukurler olsun atlattik
İcini ferah tut.
Hersey duzelir.

Canım öyle dusunme inan hayat pahali
Hersey ucmus.
Fiyatlara baksana

Aminn
+1 nasil guzelanlatmissin yuregine saglik.
Doğru diyorsu canım..Hayat gerçekten de çok pahalı.. işte bazı yapmak istediklerimiz ve yapmak zorunda kaldıklarımız üst üste gelince baya bir zorluyor. Rabbim sağlık sıhhat versin de herşey hallolur inş..

soru bankasını anlarım da konu anlatımlı aldırmaları niye. okulun okuttuğu yetersiz demek öyle mi. herkes çocuğuna alırken senin almaman da olmaz.. allah yardımcınız olsun
Canım dediğim gibi içerikler çok yetersiz. Ayrıntı yok. Verilen kitapları götürmüyorlar zaten. Hocalar istedikleri kitabı takip ediyor oradan ödev veriyor mecbur aldık almamak olmaz. Burada hocalara da suç bulamam onlar da çocukların başarısı için bunu yapıyorlar. Bütün kaynakları incelemişler en iyi olduğunu düşündüklerini aldırtıyorlar. Ben de inceledim gerçekten çok güzel ve doyurucu kaynaklar. Bir kere alacağız neticede.

Kulplu ziynet canım. Evet ya haklısın zamanında dolar almak varmış.
Bana dedi sevgilim de dinlemedim ki ah ahh
Hayırlı olsun canım altınlarım
Ben de geçen hafta almıştım hatta yükselişte iki gündür almak isteyenler hemen alsın yada kasım aralığı beklesin:))

Back
X