• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

ayakkabı dolabını boşaltırken ayakkabı ihtiyacım yok sanıyordum
Ama bir baktım ki ben hep spor ayakkabı almışım klasik tarz ayakkabım yok
dün alışverişe çıktım iyi markanın geçen sezon ürünü beğendiğim 2 ayakkabıya 280 lira verdim
ben temiz kullanırım en az 2 3 yıl bu tarz ayakkabı almam
bir de mavi kota ihtiyacım vardı 50 tl de onu aldım
dışarıda da yemek 32 tl
artık haftasonu evde oturup para harcamayız:olamaz::olamaz:

@3gunlukdunya ben de aynısını yapıyorum. Kv ile nerdeyse hiç görüşmüyorum desem yeri. Aynı şehirdeyiz. En son Ramazan Bayram'ında gördüm.
Bana pek birşey vermemişti ama yine de ondan gelen tabak çanak nevresim yorgan yastık hepsini doldurdum Bi çuvala. Alt kattaki teyze istedi. Ona verdim.
Oğluma pek birşey almazdı ki oğlum kendisine hiç babaanne. Demiş değil. O kadar sevgisiz Bi kadın. Aldığı bir kaç parça eşyayı da hiç giydirmedim.

Beni negatif etkileyen insanları ve onları hatırlatan her türlü eşyayı da evden ve hayatımdan uzaklaştırmaya çalışıyorum elimden geldiğince
Aaaa ben bu mesajı yanlış Topiğe yazmışım ya...
Hafta sonunun yaklaştığı belli oluyor sanırım. Yorulmuş muyum ne

@3gunlukdunya ben de aynısını yapıyorum. Kv ile nerdeyse hiç görüşmüyorum desem yeri. Aynı şehirdeyiz. En son Ramazan Bayram'ında gördüm.
Bana pek birşey vermemişti ama yine de ondan gelen tabak çanak nevresim yorgan yastık hepsini doldurdum Bi çuvala. Alt kattaki teyze istedi. Ona verdim.
Oğluma pek birşey almazdı ki oğlum kendisine hiç babaanne. Demiş değil. O kadar sevgisiz Bi kadın. Aldığı bir kaç parça eşyayı da hiç giydirmedim.

Beni negatif etkileyen insanları ve onları hatırlatan her türlü eşyayı da evden ve hayatımdan uzaklaştırmaya çalışıyorum elimden geldiğince
yaaa ben yazdım sandım bir an demek ki benimki cins degilmiş ben tektir su dünyada diyordum kv için.bende hiç görüşmem ne bir gr sevgisini gördüm nede bişey kızımada karsı öyle hatta kendi çocuklarınada karsı buz gibidir agzından bir tane güzel bir laf duymadaım yetiştirilme tarzı malesef kültür ve yatişme tarzı ama nedense onunla aynı yasıt olup cok sevecen akrabalarda var torunlarına.yani kısacası çok enterasan kv beni buldu.
çok isterdim söyle sevecen tatlı dilli düşünceli görgülü bir kv olsun.evlendiğimden beri evime 2 kez geldi .bende ona karsı soğugum zaten yasanılan saylerde var.cok tuhaffff velhasılll.aynı sehirdeyim ele aleme karsı küçük düşüyoz millet bir sende bulur bir onda .bilseler ne tuhaf oldugunu.canım evililiğin ilk döneminde sıkılıyordu cok.halada bazen sıkılırım.
çünkü eşimin köyü evleri cok güzel kızım yanıyor köy diye ben sırf o kadın yüzünden köyede gitmiyorm yavrum mahrum oluyor.eşimlede yollamam cünkü bırakır iki genden olanlar yavruyu aksama kadar acmı tokmu gezsin oynasın yaparlar.çocugum perişan üstü ıslak gezer.kız cokkkk düşüncesizler yaaaa siniirrrrrr oldum bak gene hatırladıkca

Ne cektik bu insanlar ben ya.
Bende aynen öyleyim sevmedigim insanin hediyeside kalmasin evimde bardak dahi olsa cikaririm.

@BEYZABET saol kuzu iyi oldu boyle zevkime gore alirim
mornergis mornergis gule gule kullan canim.

yaaa ben yazdım sandım bir an demek ki benimki cins degilmiş ben tektir su dünyada diyordum kv için.bende hiç görüşmem ne bir gr sevgisini gördüm nede bişey kızımada karsı öyle hatta kendi çocuklarınada karsı buz gibidir agzından bir tane güzel bir laf duymadaım yetiştirilme tarzı malesef kültür ve yatişme tarzı ama nedense onunla aynı yasıt olup cok sevecen akrabalarda var torunlarına.yani kısacası çok enterasan kv beni buldu.
çok isterdim söyle sevecen tatlı dilli düşünceli görgülü bir kv olsun.evlendiğimden beri evime 2 kez geldi .bende ona karsı soğugum zaten yasanılan saylerde var.cok tuhaffff velhasılll.aynı sehirdeyim ele aleme karsı küçük düşüyoz millet bir sende bulur bir onda .bilseler ne tuhaf oldugunu.canım evililiğin ilk döneminde sıkılıyordu cok.halada bazen sıkılırım.
çünkü eşimin köyü evleri cok güzel kızım yanıyor köy diye ben sırf o kadın yüzünden köyede gitmiyorm yavrum mahrum oluyor.eşimlede yollamam cünkü bırakır iki genden olanlar yavruyu aksama kadar acmı tokmu gezsin oynasın yaparlar.çocugum perişan üstü ıslak gezer.kız cokkkk düşüncesizler yaaaa siniirrrrrr oldum bak gene hatırladıkca
Benzer seyleri yasiyoruz bizlerde yalniz degilsin
Ben 6 sene olacak esimin ailesiyle gorusmuyorum.
Hele k.v aman aman evimden barkimdan uzak dursun.
Allah iki cihanda karsima cikarmasin.
Kinciyim ben bu konuda ve netim.
Aramakla bulunmayacak bir ailesi var esimin yani arasam özellikle bulamazdim :)

Takdir ilahi nasip.
Yasicakmisiz ,gorcekmisiz.

Benim oglum babasinin sulalesinden kimseyi tanimiyo
Akrabalik vasfini,sifatini alabilcek insanlarda degiller zaten.

İnsani insanla siniyo Rabbim.

ay kusura bakmayın slm sız girdim.
herkese günaydın kızlar
tr lelli 'degajame doğru' çok güldüm ALLAH iyiliğini versin:KK70::rapci:
Ayy valla yakama takti resmen:)

Sen aldigimi begenmiyosun ya bot istiyomussun diye gonderme yapti(benin sıpa is birlikcisi organize calisiyolar)

Günaydınlar
Bol bereketli günler dilerim
tr_lelli tr_lelli doğum günün kutlu olsun canım, @BEYZABET kızınında doğum günü kutlu olsun canım. Nice sağlıklı mutlu yıllar dilerim.Dün yazacaktım işlerim yoğundu sadece bazılarını okuyabildim.
Allah razi olsun.
Dusunmen yeter canım

Günaydın kızlar. Çok şükür hafta sonuna geldik. Çok yorucu geçti bu hafta. Büyük oğlumun diş randevuları ve ödevleri, bebeğin gaz sancıları... Ama en önemlisi uykusuzluk.. Enerjim kalmadı. Haftasonunda biraz olsun dinlenirim umarım. Kayın valide konusuna gelince.. Ben kayınvalidemi sekiz ay tanıyabildim.. Evlendiğimizde meme kanseriydi. Biz Evlendikten 5 ay sonra 41 yaşında vefat etti. Nurlar içinde yatsın.. Hep kızı olsun istermiş ama iki oğlu vardı. Saçlarımı taramak isterdi hep. Giyim kuşam alırdı sürekli bana. Kendi giydirmek isterdi ama. Sanki ben kız çocuğuymuşum gibi bakardı bana. Bende hasta olduğu için ne istese kabul ederdim ama. Allah rahmet eylesin çok iyi bir kadındı.. Yazdıklarınızı okuyunca ne kadar şanslı olduğumu anladım. Ama kısa sürdü maalesef..

Benzer seyleri yasiyoruz bizlerde yalniz degilsin
Ben 6 sene olacak esimin ailesiyle gorusmuyorum.
Hele k.v aman aman evimden barkimdan uzak dursun.
Allah iki cihanda karsima cikarmasin.
Kinciyim ben bu konuda ve netim.
Aramakla bulunmayacak bir ailesi var esimin yani arasam özellikle bulamazdim :)

Takdir ilahi nasip.
Yasicakmisiz ,gorcekmisiz.

Benim oglum babasinin sulalesinden kimseyi tanimiyo
Akrabalik vasfini,sifatini alabilcek insanlarda degiller zaten.

İnsani insanla siniyo Rabbim.
YAA VALLA cok sevindim bende bir benimi buldu diyordum cinsler.:110:neyse allah onlara muhtac etmesi kimseye muhtac etmesin yüce rabbim biz yerimizde rahat saglıklı mutlu huzurlu yaşayalım.hep ilerlemek istiyorum hep iyi olmak istiyorum sırf onun catlaması için.ve onun yüzünü görmekte istemiyorum:ruh:

YAA VALLA cok sevindim bende bir benimi buldu diyordum cinsler.:110:neyse allah onlara muhtac etmesi kimseye muhtac etmesin yüce rabbim biz yerimizde rahat saglıklı mutlu huzurlu yaşayalım.hep ilerlemek istiyorum hep iyi olmak istiyorum sırf onun catlaması için.ve onun yüzünü görmekte istemiyorum:ruh:
Kötülük eden kendine eder.
Ben bunlar gibi bi cok insanida temizledim hayatimdan pakladim.
Kimseyi memnun etmek icin yasamiyorum artik.
Bende bi anne evladi anne kuzusuyum.
Bende anneyim.
Surekli birileriyle zoraki iyi gecinme cabasindan yorulmustum
En iyisi oldu.

Benim esimin ailesi olma vasfi benim evimi huzursuz etme, bana laf sokma, benim evime karisma hakkini vermiyo hicbirine.

Oglum acisindanda uzulmuyorum varliklari zaten bi halta yaramayan insanlar yokluklariyla bari kafamiz rahat ediyo.

Oglumu annemin memleketine goturuyorum ben
Biz cok seviyoruz orayi.
Evimiz yok ama ev alma fikrimiz var.
Dayimin evi var gittigimizde orda kaliyoruz,otelde kaliyoruz bazen.
1hafta 15gun kalip geziyoruz.

Köy,dag,bayir,deniz,orman.
Huzur nerdeyse ben ordayim :KK66:

Günaydın kızlar. Çok şükür hafta sonuna geldik. Çok yorucu geçti bu hafta. Büyük oğlumun diş randevuları ve ödevleri, bebeğin gaz sancıları... Ama en önemlisi uykusuzluk.. Enerjim kalmadı. Haftasonunda biraz olsun dinlenirim umarım. Kayın valide konusuna gelince.. Ben kayınvalidemi sekiz ay tanıyabildim.. Evlendiğimizde meme kanseriydi. Biz Evlendikten 5 ay sonra 41 yaşında vefat etti. Nurlar içinde yatsın.. Hep kızı olsun istermiş ama iki oğlu vardı. Saçlarımı taramak isterdi hep. Giyim kuşam alırdı sürekli bana. Kendi giydirmek isterdi ama. Sanki ben kız çocuğuymuşum gibi bakardı bana. Bende hasta olduğu için ne istese kabul ederdim ama. Allah rahmet eylesin çok iyi bir kadındı.. Yazdıklarınızı okuyunca ne kadar şanslı olduğumu anladım. Ama kısa sürdü maalesef..
Sansliymissiniz iyi insanmis Allah rahmet eylesin.
İyi insan arkasindan iyi söz ettirir böyle.

Günaydın kızlar!
Benim kayınvalidem iyidir sağolsun :) 2 oğlu 2 gelini var birini ayırmazlar..herşeyi bana sorar nasıl yapalım diye evimde de evinde de benden iş beklemez daha ne olsun :))
Bu arada tasarruf adına dışardan yemek söyleme işini oldukça azalttık ayda bir kere söylemiş olduk o da canmz çekti ve evde yapamayacaktık :) açlıktan birşey söylemiyoruz yumurta kırıp kahvaltılık birşeyler yeriz daha uygun ve sağlıklı :)
Ay bide ben evden bişey atamıyorum onu farkettim :olamaz: siz nasıl atıyorsunuz?

Günaydın kızlar
Ay kv mi uzak olsun
2 yıllık evliyim 1 yıldır görüşmüyorum
Yüzsüzlüğü vurup evime geliyo bu kıs gelirler yıne
Onlar gelince ben depresyona girerim ve 3-4 kılo veririm yıne
Ya Bi uzak durun ya Bi gelmeyın ya ben gelıyo muyum size bı huzur verın ya
Of sabah sabah dertlendim

Günaydın kızlar
Ay kv mi uzak olsun
2 yıllık evliyim 1 yıldır görüşmüyorum
Yüzsüzlüğü vurup evime geliyo bu kıs gelirler yıne
Onlar gelince ben depresyona girerim ve 3-4 kılo veririm yıne
Ya Bi uzak durun ya Bi gelmeyın ya ben gelıyo muyum size bı huzur verın ya
Of sabah sabah dertlendim
K.v magdurlari olarak bir topik acip sarilip aglasalim kanka.

Anladığım kadarıyla kayınvalidenin varlığı da dert yokluğu da.. Allah herkese evinde can sağlığı versin.. Şu an eşimin görevi nedeniyle konyadayız. Burdaki arkadaşlarımı dinliyorum. Tamamı kvalidesinden şikayetçi. Değişik bi kayınvalide sistemi var burda. Bazen arkadaşlarım anlatıyo ağzım açık kalıyo.

günaydın arkadaşlar....
nedir bu gelinlerin kayınvalidelerinden, kayınvalidelerin gelinlerinden çektikleri... :)

bilmiyorum ama ben bu konuda biraz farklı düşünüyorum... yani ne bileyim... tamam, kültür farklıdır, oturmasını, kalkmasını, nerde ne konuşulacağını bilmiyor olabilir, "laf sokma", "huzur bozma" gibi özellikleri de olabilir büyüklerin....
ama insan eşinin hatırına bile olsa, bir çok şeyi telore edebilmeli, sevmeyebilir ama saygı gösterebilmeli.... belki karşındaki gerçekten "kötü" bir insan, evet ama onun gibi davranıp, onun seviyesine inmektense, saygısını ve dik duruşunu kaybetmeden, karşısındakine "iyi" insanı gösterebilmeli... böyle olunca belki çok farklı, olumlu yönde değişir olayların seyri...

günaydın arkadaşlar....
nedir bu gelinlerin kayınvalidelerinden, kayınvalidelerin gelinlerinden çektikleri... :)

bilmiyorum ama ben bu konuda biraz farklı düşünüyorum... yani ne bileyim... tamam, kültür farklıdır, oturmasını, kalkmasını, nerde ne konuşulacağını bilmiyor olabilir, "laf sokma", "huzur bozma" gibi özellikleri de olabilir büyüklerin....
ama insan eşinin hatırına bile olsa, bir çok şeyi telore edebilmeli, sevmeyebilir ama saygı gösterebilmeli.... belki karşındaki gerçekten "kötü" bir insan, evet ama onun gibi davranıp, onun seviyesine inmektense, saygısını ve dik duruşunu kaybetmeden, karşısındakine "iyi" insanı gösterebilmeli... böyle olunca belki çok farklı, olumlu yönde değişir olayların seyri...
Bazı insanlari törpuleyemiyosun.
Senin iyi niyetinin adi da "enayilik oluyo"
Ben kendi adima konusucam diger arkadaslar neler yasadi tam bilmiyorum.
Ara ara k.v ile ayni evde yasadim ben 7sene kadar(evime gelip aylarca kaliyodu).
En bastan kizkardesinin kizini esime istemis esime sormadan
Esim ogrenice olaylar olmus(ben ozaman tanimiyorum bile esimi tanismiyoruz)
Esim kardesim gibi olmaz demis.
K.v ailesiyle kotu olmus bu sebepden.
Vs vs.
Ben hep istenmeyen gelindim

Olaylarin benle hic bir alaksi yok ama nie o olmadi bu oldu oldum.
(Olaylari evlenince ogrendim)

Kadinin azili dusmani oldum resmen herseyden bi haberken.

Acigim diye
Namaz kilmiyorum diye "gevur" oldum

Evimden parami,esyalarimi,ceyizimden caldiklari oldu.

Her ortamda insan icinde surekli yok yere laf sokup beni defalarca aglatti.

Kadin bana oglumu bana birak sen gencsin 10tane koca bulursun dedi

Esim ne dedi peki?
Annem boyle napim patavatsiz ne dedigini bilmiyo duymamazliga gel/ gormemezlige gel/ sen kucuksun/ tamam sevme saygi duy!
Cözumleri buydu.

Evimde paranoya olmustum
Neyimi calar acaba?
Bugun neyden / nerden laf sokacak acaba? / bugun neye aglarim diye basliyordun gune

Yani bazi seyler bazi insanlarin hatrinada olsa tölere edilmiyo.

Özellikle (sizi tenzii ediyorum) k.v ayda yilda bir goren, k.v hic sorun yasamayan sakin sessiz k.vsi olan insanlar bana akil vermeye kalkti.

Cunku tuzlari kuruydu onlar yasamiyodu.

Edepsiz ve cahille bas etmek mutis zor.

Cahil dostum olacagina akilli dusmanim olsun

Back
X