günaydın arkadaşlar....
nedir bu gelinlerin kayınvalidelerinden, kayınvalidelerin gelinlerinden çektikleri... :)
bilmiyorum ama ben bu konuda biraz farklı düşünüyorum... yani ne bileyim... tamam, kültür farklıdır, oturmasını, kalkmasını, nerde ne konuşulacağını bilmiyor olabilir, "laf sokma", "huzur bozma" gibi özellikleri de olabilir büyüklerin....
ama insan eşinin hatırına bile olsa, bir çok şeyi telore edebilmeli, sevmeyebilir ama saygı gösterebilmeli.... belki karşındaki gerçekten "kötü" bir insan, evet ama onun gibi davranıp, onun seviyesine inmektense, saygısını ve dik duruşunu kaybetmeden, karşısındakine "iyi" insanı gösterebilmeli... böyle olunca belki çok farklı, olumlu yönde değişir olayların seyri...
Bazı insanlari törpuleyemiyosun.
Senin iyi niyetinin adi da "enayilik oluyo"
Ben kendi adima konusucam diger arkadaslar neler yasadi tam bilmiyorum.
Ara ara k.v ile ayni evde yasadim ben 7sene kadar(evime gelip aylarca kaliyodu).
En bastan kizkardesinin kizini esime istemis esime sormadan
Esim ogrenice olaylar olmus(ben ozaman tanimiyorum bile esimi tanismiyoruz)
Esim kardesim gibi olmaz demis.
K.v ailesiyle kotu olmus bu sebepden.
Vs vs.
Ben hep istenmeyen gelindim
Olaylarin benle hic bir alaksi yok ama nie o olmadi bu oldu oldum.
(Olaylari evlenince ogrendim)
Kadinin azili dusmani oldum resmen herseyden bi haberken.
Acigim diye
Namaz kilmiyorum diye "gevur" oldum
Evimden parami,esyalarimi,ceyizimden caldiklari oldu.
Her ortamda insan icinde surekli yok yere laf sokup beni defalarca aglatti.
Kadin bana oglumu bana birak sen gencsin 10tane koca bulursun dedi
Esim ne dedi peki?
Annem boyle napim patavatsiz ne dedigini bilmiyo duymamazliga gel/ gormemezlige gel/ sen kucuksun/ tamam sevme saygi duy!
Cözumleri buydu.
Evimde paranoya olmustum
Neyimi calar acaba?
Bugun neyden / nerden laf sokacak acaba? / bugun neye aglarim diye basliyordun gune
Yani bazi seyler bazi insanlarin hatrinada olsa tölere edilmiyo.
Özellikle (sizi tenzii ediyorum) k.v ayda yilda bir goren, k.v hic sorun yasamayan sakin sessiz k.vsi olan insanlar bana akil vermeye kalkti.
Cunku tuzlari kuruydu onlar yasamiyodu.
Edepsiz ve cahille bas etmek mutis zor.
Cahil dostum olacagina akilli dusmanim olsun