• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kizlar pekmez diyince aklima geldi
A101 bogurtlen receli aldim cok begendim.
Boyle kocaman kocaman icinde kivami koyu
Markasi bolmix idi sanirim öyle bisi.
Bugun yine alicam

Ben recel yapmiyorum cunki esimde oglumda pek recelci degil
Ben seviyorum oda canimin istedigi meyveninkini aliyorum o an
Hangi birini yapmakla ugrasicam

Evde 6gözlu uzatmali priz vardi.
Ama 1.5mt idi.
Onun 5mt olmasi lazim esime verdim kablo taktirtcak.
Yenisini alana kadar daha ucuza hallettik sayilir onuda.

Peynirimi ve maydanozumu buzluga kaldirdim bozulcak gibilerdi.
Kasarinda yarisini kaldirdim tarihine 2ay var yarisi bitsinde öyle cikaririm

Mercimek corbasi
Guvecde kavurma ve pilav yapicam.

Ay aklimdasin etiketlicektim seni nerelerdesin diye komsum
Kaybolma komsumsun ;)..

Pazar uygunmus ozaman ama cok yoruldun ya.
Sac bas tozlandim.
Dus falan almam lazim daha

Butigine bakmak isterim ig adresini verirsen.

Pekmez hala almadim esim gebzede calisiyo ona soyledim orda köyde bulabilirmisin diye o bakacak.
Ama burdan bi arkadas biminkinin kivaminin koyu oldugunu soylemisti.

Ben koyu kivamli istiyorum en son onu deneyebilirim
Tabi ki beklerim gunesimbutik diye geçiyor örümcek adam li mavi bi takim var resminde

Ben de Evimi supurdum. Utümü yaptım. Sonra girdim mutfağa hafta ici için kuru biber patlican doldurdum. Daha sonra Tr lellinin elmalı Kurabiyesi ile sinirliportakal'ın tarifini verdiği tuzlu kurabiyeyi yaptim. Hatta fırın sıcakken bir de poğaça yaptım. Toplam 3 çeşit oldu. Çay yaptım biraz önce yedik aksama yemek yemeyiz artık. Yarın sabaha da kaldı bir kaç tane de yanıma koyarım. Kokmustur diye ablamlara da sardim gönderdim. Çok bereketli ve cok güzel oldu hepsi. Perşembe gününden beri cantamda olan 20 tl yi bitiremedim. Birkaç gündür sadece ekmek alıyoruz ve evde ne varsa onları değerlendiriyorum. Paranın bereketi bu olsa gerek. Hiçbir şeyi israf etmiyorum çünkü.

70tl markete biraktim geldim.
Siviyag indirim bakamadim artik cunki bitti
5kg biryag aldim 25tl.
Yumurta aldim 1koli
Süt,domates, 2dis macunu, su,mesrubat, suzme peynir, kraker, cin misir aldim

A101 kesinlikle pahali ya 3-5parca bisi dunya tutuyo.
Cagri varken kollarin kopuyodu tasiyamiyordum bazen hatta 2sefer yapiyodum 80-90tl parayla.

Anlamadim ben su isten bisi.

Suan en yakin o ona gittim mecburen.

Deterjan zulamda azalmaya basladi.
Yumusatici,yüzey temizleyici,cif ve c.suyu zulalaman lazim.

Kasım ayina kalsin artik.
Bu ay ogluma ayakkabi,giysi falan karta epey yuklendim.
Bir dahaki ay yine ogluma mont ve bot da kartdan cektircem.

Cok yorgunum.
Ama hala isim bitmedi.

Kızlar selam bırkac kez denk geldı okudum sızlerı
Bır sorum olacaktı evlere zarar bır kadınım lımıtsız harcıyorum ve sonra ne geregı vardı dıyorum.
Sızın topıge denk geldıgımdede gerçekten çok zararlı bır ınsan olduğumu düşünüyorum
Alış verıs huyumdan Nasıl vazgecebılırım sızler neler yaptınız acaba

Kızlar selam bırkac kez denk geldı okudum sızlerı
Bır sorum olacaktı evlere zarar bır kadınım lımıtsız harcıyorum ve sonra ne geregı vardı dıyorum.
Sızın topıge denk geldıgımdede gerçekten çok zararlı bır ınsan olduğumu düşünüyorum
Alış verıs huyumdan Nasıl vazgecebılırım sızler neler yaptınız acaba
Merhaba hosgeldiniz.

Aldiklariniz ihtiyacmi yoksa gereksiz seylermi önce buna bakmak lazim

Bir ideailiniz var mı birikim adina(misal ileri donuk birikim,ev,araba,yazlik)
İdealiniz olmali bence.

Yani sunu almaliyim fikrini kafaniza koymaniz gerek.

Gelir durumunuz nedir? Evlimisiniz? Cocugunuz var mi? Bilmiyorum.

Gelir cok olunca insan var nasilsa olsun alayim gitsinde mantigiylada hareket edebiliyo.

Ama belli bir limitle hayatinizi idame ettiriyosaniZ mecbur ona gore harciyosunuz.

Benim suan dikkatli harcama,tasarruf,birikim sebebim yazlik almak istiyorum.

Bir miktar daha nakite ihtiyacim var.
Bu sebepden dikat ediyorum ki gelen limitden arttirabileyim.

Yazligi alirsam bu seferde bir miktar oglumun egitim ihtiyaci icin biriktirecegim.

Kumbara yontemi yapiyoruz buradaki bir cok arkadasimla.
Bir kumbara edinip alisveriden geri kalani kumbaraya atacagim mantigiyla hareket edebilirsiniz.

Mutlaka her gun icine para atmayalim diyip kendinizi sartlandirabilirsiniz.

Ben ihtiyacimdan fazlasini aldigimda hep ziyan oldu.
Kozmetikde olsun,gidada olsun yada giyecek.
Sirf almak icin almayi birakali cok oldu.

Hic giymeden baskasina verdigim kiyafetler,
Yada tarihi gecip attigim gidalar
Yine tarihini gecirip kullanmadigim kozmetik,el kremi vs gibi seyler.

Benim artik buna ihtiyacim gercekden var mi? Yoksa benimde budan olsun diyemi aliyorum gibi dusuncelere itti beni.

Ve baktim ki bazi seyleri gercekden bundan benimde olsun, alayim belki lazim olur, belki kullanirim diye alipda kullanmadigim ivir zivirlari elden cikardikca pisman oldum.

Artik reyonlarda dusunuyorum
Hatta elime aliyorum geri birakiyorum.

Merhaba hosgeldiniz.

Aldiklariniz ihtiyacmi yoksa gereksiz seylermi önce buna bakmak lazim

Bir ideailiniz var mı birikim adina(misal ileri donuk birikim,ev,araba,yazlik)
İdealiniz olmali bence.

Yani sunu almaliyim fikrini kafaniza koymaniz gerek.

Gelir durumunuz nedir? Evlimisiniz? Cocugunuz var mi? Bilmiyorum.

Gelir cok olunca insan var nasilsa olsun alayim gitsinde mantigiylada hareket edebiliyo.

Ama belli bir limitle hayatinizi idame ettiriyosaniZ mecbur ona gore harciyosunuz.

Benim suan dikkatli harcama,tasarruf,birikim sebebim yazlik almak istiyorum.

Bir miktar daha nakite ihtiyacim var.
Bu sebepden dikat ediyorum ki gelen limitden arttirabileyim.

Yazligi alirsam bu seferde bir miktar oglumun egitim ihtiyaci icin biriktirecegim.

Kumbara yontemi yapiyoruz buradaki bir cok
Bir kumbara edinip alisveriden geri kalani kumbaraya atacagim mantigiyla hareket edebilirsiniz.

Mutlaka her gun icine para atmayalim diyip kendinizi sartlandirabilirsiniz.

Ben ihtiyacimdan fazlasini aldigimda hep ziyan oldu.
Kozmetikde olsun,gidada olsun yada giyecek.
Sirf almak icin almayi birakali cok oldu.

Hic giymeden baskasina verdigim kiyafetler,
Yada tarihi gecip attigim gidalar
Yine tarihini gecirip kullanmadigim kozmetik,el kremi vs gibi seyler.

Benim artik buna ihtiyacim gercekden var mi? Yoksa benimde budan olsun diyemi aliyorum gibi dusuncelere itti beni.

Ve baktim ki bazi seyleri gercekden bundan benimde olsun, alayim belki lazim olur, belki kullanirim diye alipda kullanmadigim ivir zivirlari elden cikardikca pisman oldum.

Artik reyonlarda dusunuyorum
Hatta elime aliyorum geri birakiyorum.
Uzun uzun yazdığınız ıcın teşekkür ederım
Evlıyım, emeklıyım
4 çocuğum var ıkısı ünıde
Gelırımız şükür iyi
Bısey gördüğümde begenmıs olmam yetıyor alıyorum almayıp çıkarsam evde nıye almadım deyıp ertesı gunu zor edıyorum tıpik bır hastayım sankı
Bır ıdealım yok benım yasımda ve konumumuzda şükür herseyımız var
Aynen defıgınız gıbı aldığımı unuttuğum o kadar sey varkı gördüğümde kendıme kızıyorum
Sanırım ıhtıyactan almıyorum bır çocuğun kaç montu olurkı 1-2-3 benım kızımın 8 tane montu var hrpsınıde gıyorum hayır tabıkı
Ben ısraf boyutunda rahatsızım özellıke mutfakta
Alıp yapamadıgım curuttugum onca sey çöpe gıderken içim gıdıyor
Dısıplınım yok sanırım
Keşke mutfakta barı makul olup çöpe atmasam
Ha bırde kafam atar evde ne varsa ıhtıyacı olanlar ıcın konteyner lar var onlara atarım sonra yıne bastan alırım
Gerçekten çok rahatsızım

bebişin mi var ücretsiz izine ayrıldın canım? bir de devlette mi çalışıyorsun neden böyle toplu sonradan ödeme yapıyorlar?
Evet 2.5 aylık bi oğlum var şükür
Devlette çalışıyorum
Ve işçi gibi geçtiği için statüm. Sonradan alıyorum
İstersen bi seferliğine maaş yatırıyorlar ama ben istemedim

iyi akşamlar hanımlar. perşembe günü babam beyin kanaması geçirdi, halen yoğun bakımda. lütfen ona ve bütün hastalara dualarınızı esirgemeyin. işe gitmeden ve çıkışta hastanede oluyoruz. gün içinde kulağım hep telefonda. uzaktan gösteriyorlar, yanına almıyorlar. akşamları da anneme ve kardeşime destek olmak için baba evinde kalıyoruz. kardeşim çok etkilendi, onun da hasta olmasından çok korkuyorum. hiç uyumuyor ve sürekli ağlıyor. güçlü olmamız lazım, özellikle de annemin ve benim. :KK43:(((( bir yandan babannemi teskin etmek, bir evladımı kaybetmeye dayanamam diyor hep. allahım canım babama ve bütün hastalara şifa versin. :KK43:((((

iyi akşamlar hanımlar. perşembe günü babam beyin kanaması geçirdi, halen yoğun bakımda. lütfen ona ve bütün hastalara dualarınızı esirgemeyin. işe gitmeden ve çıkışta hastanede oluyoruz. gün içinde kulağım hep telefonda. uzaktan gösteriyorlar, yanına almıyorlar. akşamları da anneme ve kardeşime destek olmak için baba evinde kalıyoruz. kardeşim çok etkilendi, onun da hasta olmasından çok korkuyorum. hiç uyumuyor ve sürekli ağlıyor. güçlü olmamız lazım, özellikle de annemin ve benim. :KK43:(((( bir yandan babannemi teskin etmek, bir evladımı kaybetmeye dayanamam diyor hep. allahım canım babama ve bütün hastalara şifa versin. :KK43:((((
Çok geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin inşallah...

Canım cok geçmiş olsun
Rabbim Şâfi adıyla şifa versin.
İnsAllah atlatır.
İyi olur
Babannene size bol sabir cnm.

Cok gecmis olsun.rabbim sifa versin:(
Guclu olmalisiniz.inssallah bir an once ayaga kalkar

Evet çok haklısın. Ben de bazen kendimi 5-6 ay frenliyorum ama sonra kıtlıktan çıkmış gibi oluyorum.
Ben genelde çok sık kullanacağım siyah kahve gibi renktekileri Kemal tancadan alıyorum. Çok yüksek de olsa rahat ediyorum. Diğer renkteki çizmelerimi arow, flo dan alıyorum. Ya da netten.
Çok teşekkür ederim. Benim alt bacak biraz kalın her çizme olmuyo bana
Umarım kendime uygun bişiler bulabilirim

Back
X