• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kaynak kitaplar çok pahalı tr lelli. Ben bu sene ne çektim...Lisede daha da fazla fiyatı, hatta fen lisesinde daha da fazla. Bir dersten üç çeşit aldık. Her dersten alındı ayrı ayrı. Çocuk okutmak çok zor artık çok zor. Almasan olmaz. Allah yardımcımız olsun canım.

benim oğlumda fen lisesinde okusun da, ben de her gün üç kitap parası vereyim. :)
5 yaşında yok henüz, bir sürü kırtasiye malzemesi aldık okul başında, baktı ve dedi ki: boşuna masraf ediyorsunuz, paranız boşuna gitmiş, ben okula gitmeyeceğim. :)

Borç konusu konuşulmuş. Açık ve net eşinize karşınıza alıp konuşmanız lazım. O istemediği sürece siz istediğiniz kadar dil dökün. Çalışmadan emek vermeden yemek Olmaz.
Bakın benim sadece babam çalışıyor annem ev hanımı. Özlem sektörde çalışıyor. Aylık gelirim iz 7 bin tl civarı. 2 evimiz var. Birisinde oturuyoruz öbürü kira. 3 kardeşiz.İnanın çok masrafimiz da yok buna rağmen babam haricinde ben de çalışıyorum. Hiç eksi olamadığı halde. Neden ?? Çünkü ise calismaya ekonomik olarak bağımsız olmaya ihtiyacım var.
Eşiniz muhtemelen gururu yüzünde bunları yapıyor ama yarın öbür gün allah korusun evinize icra gelirse evde ki eşyalara el konulur ise asıl utancı o zaman Yaşamaz mi ? Allah kimsenin başına vermesin. Ama her gün böyle şeyleri okuyoruz.
Eğer yapabiliyorsaniz 1-2 günlüğüne çocuğunuzu ailenize bırakın. Eşinizin karşınıza alın. İsterseniz kavga edin ama bu işi çözün.
Şu an AVM de çalışanlar da dahil olmak üzere en kötüsü asgari ücret + yemek parası alacak. 1300 tl gerçekten iyi para. Borçları yapılandırıp ödersiniz. Diğer türlü altından kalkmak çok zor olmaya başlar ileride çünkü.
Kredi kartı faiz ödenmeşe güzeldir. Her ay asgarisi bile yatırılsa üzerine faiz işliyor.
Bu iki yılda belki o faiz paraları ile kendinize iyi kötü bir araba alirdiniz.

Bunları eşinize sakin bir biçimde anlatın. Ben bilmiyorum diyebilir. Biliyorsan emek göster gidişat hiç iyi dEğil 2 yıldır toparlanmani bekliyorum vb tarzda konuşabilirsiniz. Ama kavga ederek değil sakince.
Dedigim gibi o istemeden hicbirsey olmaz. Allah yardımcınız olsun

benim oğlumda fen lisesinde okusun da, ben de her gün üç kitap parası vereyim. :)
5 yaşında yok henüz, bir sürü kırtasiye malzemesi aldık okul başında, baktı ve dedi ki: boşuna masraf ediyorsunuz, paranız boşuna gitmiş, ben okula gitmeyeceğim. :)
5 yaşında okul mu olur ya:/
benim yeğenim de okula başlarken annesine "okuma yazmayı öğreneyim okulu bırakıcam" demiş :KK70:

Merhaba kızlar
İşten gelirken markete uğradım. 22 TL verdim.
Oğluşu derse bırakıp spora gideceğim.
@latiyya Bi daha gitme bir yerlere

twins scorpion twins scorpion allah yardımcınız olsun. Hem kendi annem babam hem de biz devlet memuru olduğumuz için hiç anlamıyorum ben bu işe kurmalardan filan. Rabbim sizinle olsun

Ayyy çok istiyordum fen lisesinde okusun. Çok şükür çok çalıştı azmetti kazandı. Geleceğin doktor annesiyim inşallah. Allahım isteyen herkese gostersin. Bu bile büyük gurur ve mutluluk oldu aileye...

Cumartesi günü en yakın arkadaşımın bebeğinin kırkı çıkıyor.
Pazar günü 40 uçurmaya bana gel. Yeğenim elimi öpsün bende hediyesini vereyim dedim.
40 uçurma ne dedi? Anlattım 7 kapı gezilirmiş vs. diye :KK48:
Batıl inançlarım hiç yoktur. Ama bu tarz örf adetlere bayılırım. Elimden geldiğince hepsinide yaparım
Hoşuma gider böyle eğlenceli şeyler.

Neler yapılır diye araştırdım.
Hem anneye, hem de bebeğe ayrı sepet yapılırmış.
Arkadaşımın sepetinin içeriğini şimdiden oluşturdum.
Bende beğendiği bir kimono vardı. Hatta etiketli durduğu için bunu bat sat diyordu. Satmamıştım ama fırsat bulup götürememiştimde. İyi oldu :-)

Anne sepetinde;
Bir kimono, atlet, alt üst çamaşır, çorap

Bebek sepetinde;
Bir takım kıyafet
Bere

Bu yazdıklarım evde var zaten. Masraf etmemiş olucam.
Üçüncü bir sepet daha oluyor. Onun içinde de şeker, pamuk, yumurta,çörek otu, bozuk para vb. şeyler keselere konulup veriliyormuş.

Ekstra birde altın verilirmiş. Ama onu vermiycem.Onun yerine mavi bir zarfa 50 TL koyucam. Bütçem bu kadarına el veriyor.

15 gün sonra birde sünnet mevlüdü olucak.

her yazıyı okudugumda gozlerım doluyor
sureklı aglayasım gelıyor
babamı cok ozledım kotuymüş hala hastahanede
sanırım dayanamayıp yarın gıdıcem yanlarına
canım allah şifasını versin iyi yolculuklar inşallah iyi haberlerle dönersin

her yazıyı okudugumda gozlerım doluyor
sureklı aglayasım gelıyor
babamı cok ozledım kotuymüş hala hastahanede
sanırım dayanamayıp yarın gıdıcem yanlarına

ben de senin yerinde olsam, bir dakika durmaz giderdim... anne/babanın değerini, onlar hayattayken bilmek çok önemli...
Rabbim hayırlı acil şifalar versin babana canım.. inşallah hayırlısıyla gider, güzel haberlerle dönersin...

Ayyy çok istiyordum fen lisesinde okusun. Çok şükür çok çalıştı azmetti kazandı. Geleceğin doktor annesiyim inşallah. Allahım isteyen herkese gostersin. Bu bile büyük gurur ve mutluluk oldu aileye...

insanların meslekleri, küçüklükten yansırmış simalarına... tuhaf ama, ben buna inanırım ve bu güne kadar nadir yanıldığım olmuştur... :)
evet, bence de canım, sen, geleceğin doktor annesi adayısın şu an... :cool:

Bugün resmen tembellik yaptim
Gitti koca gun.
Yemeğim vardi dünden.
Sadece yataklari kapattim ve camasir astim
Yemegim olunca ben isimi bitti sayiyorum.
Mutfagi seviyorum ama yemek yapmakdan sıkıldım sanki.
Baska is yapimde onu yapmim.
Ocakta beklemek ,surekli kontrol etmek falan bu aralar cok bunlara gelemiyorum.
Ogluma almaya gidicem birazdan.

Back
X