• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Arkadaşım senin durumunu dün okumuştum. Yaşım 34. Ben bu durumu çok şükür yaşamadım ama etrafımda yaşayanları gördüm. Emir altında çalışamam diyemez bir baba. Asker komutanından emir alır,polis amirinden,öğretmen müdürden. Yani iş hayatı böyledir. Çocuğu ailene emanet edip bikaç gün eşinle kavga dövüş te olsa konuş. Niyetini anla. Lafa değil icraata bak mutlaka. Zaman geçtikçe eşinin bu hallerini çekmek sana çok daha zor gelcek çünkü. Etrafındakilerin hayatına baktıkça üzülürsün yaşadığın duruma. Aklını başına toplamaya çalış. Çocuğunu düşün. Onun geleceğini düşün. Doğurmak doğurtmak kolay canım. Önemli olan onun geleceğini yaratmak. Ve bu yükü eşinle paylaşmanız gerekli. Ama sen hem çocuğunu hem eşini taşıyacaksın gibi. Sonradan pişman olmamak için mutlaka eşinle konuşup bi adım atmalısın. Kararlılığını görürse belki toplar kendini.. Allah yardımcın olsun.
çok sağol canım benim de yaşım 28 ve bu yaşımda belimde ve sırtımda fıtığım var 2 tane ağrılardan gece uyuyamaz oluyoruö bazen.hipotroidi hastasıyım doğumdan 1 yıl sonra çıktı bu da.ben kafaya taktıkça hastalıklar çıkıyor.enerjim kalmadı hiç işten eve evden işe yemek yap çocukla ilgilen gerçekten bazen bunalıyorum birde borçlarla uğraş.birde kv ve eltiyle aynı binadayız birde onları takıyorum kafaya ki sorma.başımda bir sürü dert yani

günaydınn:)
bugün teyzem bizi (yani annem babam ben) bide diğer teyzemle kocasını yemeğe çağırmış. annem diyor ki acele et erken gidip yardım edelim. yahu bi misafirliğe gittiğimde de direk yemeğe oturayım bulaşığı ellemeyim çay pasta servisi yapılsın bana. yokk.. girdiğim ortamlarda yaşı en küçük ben olunca oturup hizmet de beklemek ayıp oluyor. öyle de yetiştirilmedik zaten ama bu durumdan çok sıkıldım. bari yemek hazırlığına el atmayim bu nedir yaa. sırf bunun için gitmeyebilirim. ne zaman misafir gibi misafir olacam merak ediyorum. :KK34:

Ay hep gelin hep anlatin
Hepimiz inanin benzer seyler yasadik.
Sınav diyip geciyoruz artik.
Olanla,ölene çare yok.
Kesinlikle herkes dedikodu pesinde.
Benim kendi akrabalarim bile yapiyolar.
O durumumuzun en kotu oldugu zamanlar ben hep yanindayim ben varim diyenler sirt dondu.
Durumum duzelincede gelirimin hesabini yapmaya basladilar utanmadan

Yazlik baktigimi duymuslar
Bir de ben belli etmem kolay kolay.
Suan yazlik bakiyorum, begenmiyorum falan diyorum
Baktigim gercek yalan degil ama almam güc suan
Ama onlar oyle bilsin.
Simdi arabayi degisicez o bile dedikodu olcak.

Bu millet dedikoduyla besleniyo elin mali onlarin cenesini yoruyo.
aynen öyle canım ben işe girdim kendi teyzem aradı beni hemen maaşın ne kadar diye bu ne dedim ya.eşimin tarafı da öyle dışardan baksan bunlar birbirine çok kenetli sanırsın ama iç öyle değil hemen laf dedikodu seni görünce yüzüne bakmadan önce ne giymiş diye üstüne bakarlar burası gerçekten iyi geldi bana

bugün teyzem bizi (yani annem babam ben) bide diğer teyzemle kocasını yemeğe çağırmış. annem diyor ki acele et erken gidip yardım edelim. yahu bi misafirliğe gittiğimde de direk yemeğe oturayım bulaşığı ellemeyim çay pasta servisi yapılsın bana. yokk.. girdiğim ortamlarda yaşı en küçük ben olunca oturup hizmet de beklemek ayıp oluyor. öyle de yetiştirilmedik zaten ama bu durumdan çok sıkıldım. bari yemek hazırlığına el atmayim bu nedir yaa. sırf bunun için gitmeyebilirim. ne zaman misafir gibi misafir olacam merak ediyorum. :KK34:
annen abartmış. yemeğe neden yardım edeceksiniz ki? hazırlayamayan zaten çağırmaz. ama yemek sonrası toparlama, çay-meyve servisinde gençlerin sorumluluk alması gerektiğini düşünüyorum. diğer türlü ev sahibine çok fazla yük olur. hem de hiç şık durmuyor. k.valideme ve anneme gittiğimizde özel bir durum yoksa, yemekler ve masa hazır olur. hadi erken gittiysem salatayı yaparım, masanın hazırlanmasına yardım ederim. yemek sonrası toparlarım, bulaşıkları makineye yerleştiririm. ama tencere vs boşaltmam, sonuçta herkesin kendine göre düzeni var. çay servisine de yardım ederim. bu kadar yani.

bir yudum mutluluk, velayet sahibi baba cezaevine girince, velayet ortada olup, annenin velayeti alması gerekir değil mi ? velayet davası sonuçlanıncaya kadar geriye dönük para da tahsil edilebilir değil mi? (bundan emin de teyit edeyim istedim )

annen abartmış. yemeğe neden yardım edeceksiniz ki? hazırlayamayan zaten çağırmaz. ama yemek sonrası toparlama, çay-meyve servisinde gençlerin sorumluluk alması gerektiğini düşünüyorum. diğer türlü ev sahibine çok fazla yük olur. hem de hiç şık durmuyor. k.valideme ve anneme gittiğimizde özel bir durum yoksa, yemekler ve masa hazır olur. hadi erken gittiysem salatayı yaparım, masanın hazırlanmasına yardım ederim. yemek sonrası toparlarım, bulaşıkları makineye yerleştiririm. ama tencere vs boşaltmam, sonuçta herkesin kendine göre düzeni var. çay servisine de yardım ederim. bu kadar yani.
ben de öyleyim yani otur elleme deseler bile yardım ederim utanırım hizmet beklemeye. ama abartılıyor artık sıkıldım. mesela dayımlar yine yemeğe çağırdı. dayımın gelini de orda yardımcı oluyor yani. eşimle gitmişiz düşün. çay doldurulacak dayım kalk yardımcı ol mutfağa dedi. :KK57: gel de çıldırma.

kızlar ben hep derdim evlenince ne kendi anneme eşimşn annesine yakın olmak isterim diye. şu anda aile apartmanında oturuyoruz eltilerim ve görümcemle, kv de 1 apartman ötede :KK70:yani demem o ki ne kadar uzak o kadar iyi. biz de ilk fırsat da kaçacaz burdan. imkanı olana tavsiye olunur.

Ben bütun alışverişlerimi internetten yapıyorum. Beyaz eşya bile almışlığımız var :) fiyatlar cok daha uygun. LCWnin online siteside cok ilgili gönül rahatligiyla alisveris yapabilirsin cnm. Hatta ben magazada deniyorum. Cok kalabaliksa almadan cikiyorum. Ki genelde sirada önümde 15 kisi falan oluyor eve gelip internetten aliyorum kapima kadar getiriyorlar. Bedeni olmazsada magazada degisim yapabilirsin zaten

canım ben başka sitelerden baktım ama bu değişim olayı iyiymiş

Lcw net adresinden alirsan gidip magzada degisim yapabiliyosun.
Ama ben hic netten giysi almadim.
Kaliplar falan farkli olabiliyo o sebepden risk almadim.

canım bende öyleyim yıllar önce bir defa aldım ondada kartımdan başka şeeyler çekmişler 500 tl fazladan para ödemiştim sonra bir daha bir şey almadım

Biz lcw nin internet sitesinden alıyoruz genelde. Muazzam indirimli oluyo outlet bölümü. Ama takip etmen lazım sık sık. Hemen bitiyo çünkü ürünler.Genelde ertesi gün kargoya veriyolar. Aras kargoyla geliyo. Kargo ücretsiz oluyo. Şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadık biz.
ben aslında başka bir siteye baktım güzel bir kaç takım var
alayım dedim
ama önceden acı bir tecrübem olduğu için kararsız kalıyorum
bide bizim oturduğumuz yer biraz uzak arabaya bin git 30-40 dk yol oda gözümde büyüyor

günaydın kızlar
lc yi netten hiç almadım ben.
sanıyorum 2 bin liralık bir masrafımız çıkacak. zaruri bir durum. birikimden vereceğiz.
dün eşim diyor ki nasıl halledeceğiz. sen bana bırak dedim.
eşim hep ne gerek var birikime der. bak dedim. zamanı geldi işte. ver paşam diyeceğimize ver köşem diyelim.
paramız var. kimseye minnet etmeden halledelim değil mi?

Zaten gittiğinde sofra hazır olur. Ondan sonraki çay servisi, tatlı servisi, kahve faslı, bulaşıklar ellerinden öper, yaşın küçük olduğu için. Olması gerekende bu ev sahibine çok yüklenmeyince hem o rahat eder. Hemde senin için rahat eder.
Ama yemek hazırlamaya gitmenede gerek yok.

Ben belirli arkadaşlarıma yada aile fertlerine yemeğin yardımınada gidiyorum. Ama sadece bana yardım edenlere gidiyorum.

kızlarr hepınızden Allah razı olsun
bıletımı aldım yarın yola cıkıyorum
artık ben kalacagım babamın yanında inşallah

babamın durumu ıyıleşebılır bır hastalık degıl sadece ılacla dozu azaltılabılır ancak cok fazlalaşmaması ıcın hastahaneye yatırdılar inşallah devam etmez ve bıran once hastahaneden cıkar

kızlar dün sadece ekmek ıcın 1 tl harcadım
bırde bılet paramın yarısını verdım cunku eşimin acık bıletı varmıs yarısını oradan hallettik
geri dönüşü de eşim arabayla gelecek oyle gerı donecegız belkı de ben donmem bılmıyorum annemlerın yanında kalabılırım
ölüm yıkar hastalık şaşırtır derdı annem gercekten de oyle ne yapacagımı sasırdım
bır sey yapsam keyfım yok aklım sureklı babamda bıran once gormek ıstıyorum onu

şifa dıleyen dua eden arkadaşlarıma teker teker Allah razı olsun hepınızı cok cok sevıyorum

Janita Janita senın de gozun aydın baban saglıgına kavusuyor cok şukur
Allah onları başımızdan eksık etmesın ınsallah

Beth18 Beth18 yolun açık olsun yanında olunca içinde ferahlar biraz

hawar hawar ben lcw ve başka sitelerden internet alışverişi yaptım sıkıntı yaşamadım yalnız
ürün detayı kısmında %100 pamuk yazıyor mu diye kontrol ediyorum bazen ucuz ürünlerde el ile dokunamadığım için içerik kısmına özellikle bakıyorum
tabi bir de kalıplarını bildiğiniz ürünlerde alışveriş yapmak daha uygun değişim yapmak bana zor geliyor

latiyya latiyya hoşgeldin tekrar senin eğlenceli yorumlarını özlemişim
biraz geç git teyzene onlar yemeği halleder sen de yardımdan yırtarsın
eee yaştan dolayı toplama servis ellerinden öper

kardeşim benden 5 yaş küçük ama anneme gidince o öyle oturur popişkosunu kaldırmaz ben annem yorulmasın diye her yeri toplar temizlerim
bekarken aynı evdeyken sinir olur kızardım artık umursamıyorum
bu işler yapı meselesi biraz da
ben gittiğim her yerde o anki duruma ve samimiyetime göre elimden geleni yaparım

bir yudum mutluluk, velayet sahibi baba cezaevine girince, velayet ortada olup, annenin velayeti alması gerekir değil mi ? velayet davası sonuçlanıncaya kadar geriye dönük para da tahsil edilebilir değil mi? (bundan emin de teyit edeyim istedim )
Velayet hakkı sahibi baba cezaevinde ise diğer tarafın velayeti alması için aile mahkemesine başvurması gerekir. Velayet otomatik olarak anneye geçmez. Kesinleşme ile birlikte bu karar hüküm ifade eder. Çocuğun velayetini alan anne daha sonra çocuğu için iştirak nafaka isteyebilir. Baba şu an cezaevinde olması dolayısıyla bir nafaka sorumluluğu olmayacaktır. Cezaevinden çıkmasından sonra çalışsa da çalışmasa da nafaka sorumluluğu başlar. Bu durumda velayet sahibi anne, babadan nafaka da talep edebilecektir.
"geriye dönük para tahsil edilebilir" kısmını açarsanız daha iyi yardımcı olabilirim...mevcut nafaka durumunu bilmem gerekir...velayet babada olduğu için anne nafaka mı ödüyor çocuk için?

mornergis mornergis saol hoşbuldum:) biri otuturken kalkıp iş yapamam valla. bana nasıl geliniyorsa ben de öyle giderim. Görümcem annem yaşında. bize geldiğinde saolsun hiç oturmaz tabakları getir götür, bulaşığı yıka falan. demrz brn yaşlıyım ben görümceyim oturayım. şanslıyım o yönden.

Back
X