• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

İlk hayatına gelince 15 yıl kadar çalışıp, çocuk için ara verdim uzun zaman. Tek çocuk düşünüyordum, bu Zaman geri gelmez, çocuğumla vakit geçireyim diye düşündüm.
Bir ara diyordum ki çok zengin bir kocam olsa, sigortamı yatırsa, çalışmaya Ne gerek var, otur çocuguna bak. Tabi bunu ilk Doğum yaptıgım zamanlar diyordum.emeklilik için çalışmıyor muyuz, yatırsın eşim primimi evde kalırım diyordum.
Bu hükümetin yaptıgı en iyi icraat ise ücretsiz analık iznini 2 yıla çıkarmak diyordum. Parası olan bebeğinin en güzel zamanlarını birlikte geçirir diyordum

Hata etmişim ne saçma düşünmüşüm
Evde kafayı yedim
Elimde bir bez bir ara, bir o camı sil, bir bu camı
Oturdukça toz görüyorsun
İş hiç bitmiyor
Üstüm başım perişan halde balkon yıka fayans temizle
Asosyal De oluyorsun, biri gelir de işin de alıkoyar diye istemiyorsun
Bir insan görsem saatlerce konuşuyordum, bebekle dışarı da çıkamadığından, susmadan ve karşıdakine fırsat vermeden konuşuyordum

Neyse çalışmak iyi , uzun iş hayatından sonra evde oturulmuyor
Ama evde düEn kurmuş olanlar için diyeceğim Yok

Dediklerine katılmıyorum. Vasıflı meslek sahibi olarak iş hayatına girmediğin için bu şekilde yazdığını düşünüyorum. Evet atama bundan sonra zor ama memur olmam özelde en az asgari ücrete çalışırım demişsin ya
Akrabamız olan ataması yapılmayan bir öğretmen 1500 tl ye özel okulda öğretmenlik yapıyor. Bu para mı ? Adalet mi? Devlette senden daha az çalışan öğretmen ek dersiyle en az 3300-3500 alsın. Sen özel okul diye velilere hoş görünmeye çalış, zengin bebeleri beni şikayet etmesin diye uğraş
Yine gıda mühendisi olan akrabamız 1750 tl ye çalışıyor. Bunlar para mı ya? Sabahtan akşam 7-8 kadar. Üstelik imza atıyor, denetleme yapıyor
Aile başka şehirde okuyor diye milyarlar göndermiş çocuğuna, dersanelere bir sürü para dökmüş
Avukatlar 1000-2000 çalışıyor başkasının yanında, bu yüzden devlet kurumuna geçmek istiyor
Şen'inle aynı işi yapan insanlar senden daha iyi ve tatili daha çok olan bir yerde çlışınca sen de devlet istiyorsun
Özel sektöre başlayınca anandan emdiğin sütü burnundan getiriyorlar
Üstelik aldığın rakama bakıyorsun, hiç okumayıp kasiyerlik yapan bim de senden çok alıyor
Maliye mezunu genç tanıdıklarım cafede kasiyerlik yapıyor dediğin rakamı alıyor
Ama yazık, ben çok üzülüyorum

Sonraki yazdıklarımı da okumuş olsaydınız bana böyle tepki vermezdiniz diye düşünüyorum. Ben orada bir eleştiri yaptım. Mülakatlardan önce bile bu ülkede yeterli atama yoktu zaten. Tarih bölümü okuyan birisi olarak yılda toplasanız bu bölümden 600-800 arası bir atama yapıldığı göz önüne alındığı zaman neyin ne olduğunu vurgulamak istemiştim sadece
Herkes ister ortalama 3 bin tl gibi bir para kazanmayı. Hele de yeni mezun olanlar, yapmak istedikleri , hayalleri olan insanlar. Ama adaletin hiçbir şekilde olmadığı bir ülkede iş bulamıyorum, 4 yıl okudum ama devlet atamıyor vb. sebeplerden dolayı mızmızlanmak yerine asgari ücret ile bile olsa çalışırım en azından istediğim mevkiye gelene kadar dedim. Ben akademisyen olmak istiyorum. Bu yönde ilerlemek için gerekli çalışmaları yapmaya çalışıyorum. Hem kendimi geliştiriyorum hem de sınavlara çalışıyorum. Kpss de var bu sınavların içinde. Şu an çalışıyorum ama 90 bile alsam bu saatten sonra bir anlamı yok. Neden ? Çünkü zaten kadrolar kaldırıldı öğretmenlikler de herkes eninde sonunda ücretli öğretmenlik ile atanacak. O da mülakata giriyor. Mülakatta tamamen torpil üzerine dönüyor.
Torpili olmayan ya da benim gibi torpil gibi unsurlarla atanmak istemeyenler ne olacak ? Atanamıyorum diye oturup ağlayayım mı? Depresyona mı gireyim ? Sürekli şikayet mi edeyim.
Siz doğru bulmuyor olabilirsiniz bunu anlayabilirim. Ama kimse kusura bakmasın ben de sızlanacak birisi değilim. En azından yüksek lisansımı bitirene kadar atanamasam bile gider çalışırım. İster asgari ücret olsun ister daha fazlası. Özel sektörde çalışan da benim. Günde 13 saat ayakta kalarak çalıştığım da oldu benim daha önceki işlerim de. Karşılığını tamamen aldım mı ? Hayır almadım. Ama bunlar için yapabilecek şeyler yok şu anda.

Kısacası ülke olarak zaten halimiz pek parlak değil. Ben şikayet etmek yerine ilerlemek gerektiğini düşünüyorum. Yanlış anlaşılmasın boyun eğmiyorum sadece daha iyi olmaya çalışıyorum. Bunun için de gerekli şartları sağlamak gerek. Yine çalışmak ve çabalamak gerek yani.

İki gece önce eşimi gördüm rüyamda. Nasıl sevinmisim ama. Gelmis guya.Aptal nihal. Gelir mi giden? Nasıl özlemişim nasıl sarıldık anlatamam. Eskiye döndüm sandım. Evliliğim kaldığı yerden devam edecek gibi mutlu oldum. Kalktım ki rüyaymiş hepsi. Yüzümdeki mutlu ifadeyle kalakaldim...
ah be güzelim ne desek boş, ne güzel rüyanda sarılmış kavuşmuşsun bunu görmek hissetmek de güzel en azından. inşallah gittiği yerde mutludur.

Bir ara diyordum ki çok zengin bir kocam olsa, sigortamı yatırsa, çalışmaya Ne gerek var, otur çocuguna bak. Tabi bunu ilk Doğum yaptıgım zamanlar diyordum.emeklilik için çalışmıyor muyuz, yatırsın eşim primimi evde kalırım diyordum.
Bu hükümetin yaptıgı en iyi icraat ise ücretsiz analık iznini 2 yıla çıkarmak diyordum. Parası olan bebeğinin en güzel zamanlarını birlikte geçirir diyordum

Hata etmişim ne saçma düşünmüşüm
Evde kafayı yedim
Elimde bir bez bir ara, bir o camı sil, bir bu camı
Oturdukça toz görüyorsun
İş hiç bitmiyor
Üstüm başım perişan halde balkon yıka fayans temizle
Asosyal De oluyorsun, biri gelir de işin de alıkoyar diye istemiyorsun
Bir insan görsem saatlerce konuşuyordum, bebekle dışarı da çıkamadığından, susmadan ve karşıdakine fırsat vermeden konuşuyordum

Neyse çalışmak iyi , uzun iş hayatından sonra evde oturulmuyor
Ama evde düEn kurmuş olanlar için diyeceğim Yok
Ay bu kısım tamamamen benim şuanki halim :)) kafayı yiyip geçmiş zaman eki kullanarak yazdım sandım bi an :KK53: geçen gün bir bez aldım elime mutfak dolaplarını sildim sonraki gün camları..
zaten eşofmanlarımın dizleri çıkmış saç zaten hep topuz:süslü: ben de işe dönünce sağlığıma kavuşacağım sanırım ama bebeğime aşığım hiç ayrılasım yok :KK61:

Tercih meselesi tabiki ama bence evde oturmak asosyallik yada vahim bir durum degil.

Herkesin kendi tercihi.

Sadece para kazanmiyorum ve is ortamim yok tek farkim bu bence benim.
Pekala ojemide surup makyajimida yapabiliyorum.
Sinemayada gidiyorum olan 3-5arkadasimla gorusuyorum.
Gezmeyede gidiyorum.
Kitapda okuyorum
Bugun tüm gun disarda olucam mesela
Oturup bir cafede kahvemide icicem,kitapcida gezicem.

Bazı çalisan bayanların evde oturan bayanlara karsi cekilmis kılıclari var.

Bdv konularinda cok rastladim.
Tartismalarina Dahilde oldum.

Bence sahsen ben calisan bayanlara nasil saygi duyuyosam evde oturanlarinda fikrine saygi duyulmali.
Öyle tercih etmis denmeli.

Tercih meselesi tabiki ama bence evde oturmak asosyallik yada vahim bir durum degil.

Herkesin kendi tercihi.

Sadece para kazanmiyorum ve is ortamim yok tek farkim bu bence benim.
Pekala ojemide surup makyajimida yapabiliyorum.
Sinemayada gidiyorum olan 3-5arkadasimla gorusuyorum.
Gezmeyede gidiyorum.
Kitapda okuyorum
Bugun tüm gun disarda olucam mesela
Oturup bir cafede kahvemide icicem,kitapcida gezicem.

Bazı çalisan bayanların evde oturan bayanlara karsi cekilmis kılıclari var.

Bdv konularinda cok rastladim.
Tartismalarina Dahilde oldum.

Bence sahsen ben calisan bayanlara nasil saygi duyuyosam evde oturanlarinda fikrine saygi duyulmali.
Öyle tercih etmis denmeli.
Kesinlikle haklısın..bu hem tercih hem de imkan meselesi ig de ne hanımlar var zengin her birimizden sosyal ev hanımı oluyorlar.aramızda ne hanımlar var haftanın 6 günü çalışıp bir gün temizlik yapan..kısacası mecburiyetler de var imkanlar da tercihler de..
Kendi adıma söyliyim ben eşimi çok seviyorum zaten çok aşık olarak evlendim ve ev hanımı olsam hiçbirşeyimi eksik etmeyeceğini de biliyordum.ama annem önce iş sonra eş dedi beni istemeye geldiklerinde hatta kp 10 yıl bulamazsa beklicez mi diye serzenişte bulundu :KK45: çok şükür 6 aya kalmadı işe başladım ve hala şükrederim annem böyle yaptığı için.çünkü bana göre olan buymuş hakikaten..
ben eskiden beri komşu gezmesini de komşularla samimi olmayı da sevmem evde olsam çok sıkılırdım iş yerine gidip kokteyl partileri vermiyoruz tabiki orda 2-3 insan görüp geliyoruz ama ben zaten diğer insanlarla az görüşeyim genelde ailemle yapayım herşeyi kafasında olduğum için bana göre olan hayatı yaşıyorum şükür..
Sen kız annesi olsan annem gibi olurdun güzel ayakları yere basan kız yetiştirirdin ;)

Bugün ben vergi dairesine gidicem.

Diger evin vergileriyle esim hic ilgilenmedigi icin o islerde bana yikik durumda.

Tabiri caizse basinin etini yiyip vergi affi zamani gidip yapılandirttim
Verdim tapuyu elini sunu halletmeden dönme dedim (ödememisti hic vergisini)
Simdide taksitlendirmeye gidicem.

Son hafta malum.

Ben her sabah 6.30da ayaktayim
Her aksam yatmamda 12 buluyo
Diyorum ya sadece bir isyerim yok calistigim birde para kazanmiyorum.
Tüm isleri tr_lelli halleder nede olsa.

Gidecegim semtte buyuk bir kirtasiye,kitapci var ordan kitap bakicam ogluma kendimede bir roman bakarim.
Epeydir elime almadim kitap havada tam müsait.

Sonrasinda carrefoura ugrucam ogluma mont ve bot bakicam.
Fiyatlar nasil piyasanin bir nabzini yoklim

Banyo lavobosu icin batarya bakicam.
Banyo tavanimda kararma var boyamakdan bıktım artık.
orayada tavan köpügü alip yapmayi planliyorum.

Donuste kaşlarımı aldirıcam.

Bir takım isler pesindeyim yani yine.

Esimin kardesleriyle yaptigi ortak dukkan varken elim hep dükkanin uzerinde degildi malesef
Dükkan baska semtteydi cocugum ufakti is ortakdi.
Hic üzerinde duranadım

Girdinin,ciktinin hesabini yapamadim.
Günlük harciyoduk kenara ozaman hic bisi atamadim.
Ama farkindaydim esim anltmasada gitmiyodu,olmuyodu.
Resmen esim iteliyo zorla tekeri patlayan arabayi itmek gibi birseydi.
Ozaman kaynanamlada ugrasiyorum basimda bana rahat vermiyo.
Oglum ufak.
Ben antidepresan kullaniyorum
Ataklarim geliyo(panikatak var).

Esimin arkadasi olan insan dukkanin muhasebe isine bakan vergi duzenlemesini sözde ödemesini yapan insan bizi dolandirdi.
Vergileri öduyorum hallediyorum diyip cebine atmis olani.
10senelik bir is yeri dukkan bu.
Ve esnafti esim.
Dukkani devrederken cikti ortaya.
Faizleriyle.

Heryerden bolca kazik yedigimizden artik akillandik.

Ben artik kendim gorup elime aliyorum kagitlari
Müdahale ediyorum.

Evin faturalarinda da öyle
Surekli gunlerini geciriyodu otomatik ödeme yapacaksin 1gun gecmeyecek dedim.
Rahatladik.

Bes de kredikartindan cekiliyo
Cunku öderiz öderiz diyip iteliyodu esim.
Suan her ay duzenli cekiliyo.

Ben bugun ugrasicam O vergiyi yapilandiricam gerekiyosada kredi kartina taksit yaptiricam cunku ödicem dicek öderiz dicek o da kalıcak.

Sürekli benim dikkatimle, benim üzerinde durmamla hallediyoruz iste.

ortaklık hiç iyi bişey değil bence kardeşinle bile olsa. esnaflık zor ya. bizim de dükkanımız var eşim eskiden işletiyormuş sonra bırakmış. şu an ne kirada ne satılık gerçi. abisi eşimin dükkanını senelerce işgal etmiş kira bile vermeden. keşke de kıymet bilse. karaktersizin önde gideni. evlendikten sonra eşime baskı yaptım o anahtarı alacaksın çıksın ordan diye. eşim dediğimi yaptı. abisi bu arada eşim sayesinde bi işe girdi hala çalışıyor. işten çıkınca falan dükkanı açıyordu. nankörlük yapıyordu bide üstüne. benim eşim fazla merhametli. birinin yapması gerekiyordu.

Biz hiç emlak vergimizi ödemedik sanırım. Ayyyy çok mu faiz biniyor. Eşim Bi baksın bugün.
Sabah oğluşa 50 TL verdim. Okul aidatı imiş.
Uzun zaman pazara gitmesem evdekilerde idare edebilecek durumdayız. Hem buzluk dolu hem de kurutulmuş sebzelerim var.
Pazardan sadece meyve ve salatalık malzeme alsam yeter bu hafta

Biz hiç emlak vergimizi ödemedik sanırım. Ayyyy çok mu faiz biniyor. Eşim Bi baksın bugün.
Sabah oğluşa 50 TL verdim. Okul aidatı imiş.
Uzun zaman pazara gitmesem evdekilerde idare edebilecek durumdayız. Hem buzluk dolu hem de kurutulmuş sebzelerim var.
Pazardan sadece meyve ve salatalık malzeme alsam yeter bu hafta
Cnm malesef biniyo
Vergi affinda yapilandirttim ben suan 2.500gibi bir rakam borc cikarmislar.
2006dan bu yana yani 10senelik.
Faizlerinin affıyla yani dusun
Senede 80-100tl herneyse ödeseydik(onuda 2ye boluyolar 40-40) ugrasmicaktik.
Ama esimilgilenmedigi icin biriktide bitikti.

2.500tl kadar yil yil toparlayip yapilandirip yollmislar
Bende bugun gidip taksitlendiricem.
Ödicez mecbur.

Back
X