• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Merhaba kızlar.
Bugün evde olmamın tadını cikariyorum. Sabah oglanlari okula gönderir göndermez tekrar yattım iki saat kadar uyumuşum. Sonra da kalkıp evimi supurdum duzenledim çamaşır yıkayıp astım. Bulaşık makinesi çalıştırdım. Öğlen oglanlar geldi beraberce yemeğimizi yedik. Şimdi beyefendiler kahve istiyor kahve keyfi yapacağız. Ardından da bir kek cirpar çay demlerim. Oh misss. Hava da bir soğuk ki. Bugün resmen kış geldi. Evde evlatlarimla olup keyif yapmak gibisi yok. Akşama da düğüne gideceğim. Benden böyle. Keyifli bir gün dileğimle...

neli kek yapacaksın canım... :kk77:

kızlar eşimin gelişine hünkar beğendi yapmak istiyorum bide cheesecake. nasıl sizce? aperatif ne olabilir yanında yemeğin? beğendi ile ne gider? süzme yoğurtla meze mi yapsam

Lellim senin Elmalı kurabiye tarifi nasıldı aradım bulamadım Bi yazar mısın
ay inan geçen bende sayfalarca baktım bulamadım bende not edecegim denene seyleri hemen yaparım severim.4 tarifim olsada elmalı. bir yudum mutluluk yapıp agzımda dagıldı resmen dedi yaaa bende bitti olay:))

Hanımlar para harcamadan çocuklarla yazın park, bahçe, su kenarı geziliyor da
Kışın neler yapıyorsunuz, biz hep avm ye gidiyoruz ve bize bir Cumartesi 500 mal oluyor. Yemek yemeğe, oyuncaklara gidiyoruz derken bir ayakkabı bir kazak alsan o para gidiyor. Ertesi gün, ertesi hafta aynı şey
Uzun zaman yazın avm ye gitmedim. Çocukları alıp parka vs açık hava öekanlarına falan götürdüm. Kışın para harcamadan yapılabilecek neler var? Çocuklar küçük bu arada

125 gr margarin, yarım çay bar. sıvı yağ, 1 yumurta, vanilya, kabartma tozu, 1 su bar. pudra şekeri, 1 çay bar. yoğurt, aldığı kadar un. 1 çay bar. nişasta. hamur ele yapışmayacak kadar olsun axar azar koyun unu.
içi için 3 elma rendeleyin, 3 yemek k. şeker ve biraz tarçınla 5 dakika pişirip soğutun. ceviz varsa ekleyin

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    29,9 KB · Görüntüleme: 104
Lellim senin Elmalı kurabiye tarifi nasıldı aradım bulamadım Bi yazar mısın

ay inan geçen bende sayfalarca baktım bulamadım bende not edecegim denene seyleri hemen yaparım severim.4 tarifim olsada elmalı. bir yudum mutluluk yapıp agzımda dagıldı resmen dedi yaaa bende bitti olay:))

O TARİF BURAYA GELECEK ARKADAS:)))
Kizlar yazacaktik tekrar sagolsun M maviduvar1 yukarda paylasmis benim tarifi.
latiyya latiyya tarifide mutlaka guzeldir ama 1cay bardagi yogurt fazla gelebilir (yogurt cabuk yumusatir)
Nişasta da ben kullanmiyorum.
Afiyet olsun simdiden yapip yiyenlere.

Bana da pişi tarifi verir misiniz. Hani böyle piştiğinde kabarınca içi boş gibi olanlardan. Anlatabildim mi acaba :işsiz:

Ne uyumusum be
Oglumda sagolsun uyandirmamis ne guzel uyudum.
Yemekler bu saate kaldi
Neyseki kurufasulyeyi haslayip buzluga koymustum.
20dk piser
O ara pilavda demlenir carcabuk.

En sevdigim böyle bu havalarda batyaniye tv karsisi uyumak.

Bugun bir bölünmeden uykum rahat rahat gerceklesirdim.

Burda zile falan basan cok oluyo pek yapamiyodum bunu.

Ya annem ya kardesim ya babam ya komsu illa biri yoklar.

Bu aralar mutis bi huzurluyum.
Bilmem niye böyle bi ferah hissediyorum kendime
Sanki sukrettikce sukredecek seylerim cogaliyo.

Esmalarimi artik duzenli cekmiyorum uzuluyorum
Son zamanlarda duzenli cekmeye basladim yine.

Allah hepimizin evine bolluk bereket versin.

Bana da pişi tarifi verir misiniz. Hani böyle piştiğinde kabarınca içi boş gibi olanlardan. Anlatabildim mi acaba :işsiz:
Canim benim yaptigim tarif yagda cekmiyo ama mayali degil seversen yapabilirsin.

3corba kasigi yogurt
Tuz
1kabartma tozu
Un
Su veya süt.

(Kabartma tozu yerine karbonatda koyulabilir)

Yumusak bir hamur yapilacak ele yapismicak kivamda.
(Ben yine su ve un ölcusu veremiyorum ölculu yapmadigim icin)
Tezgahda aciyorum
İster kare kare ister sekilli kaliplarla kesiyorum
Kizgin yagda kizartiyorum pofur pofur kabariyo ici bos oluyo.

Ama ben o yaptigimi mesela 2'ye bölüyorum.
Bir topunu buzdolabi posetine koyup buzdolanina kaldiriyorum(3-4gün dayaniyo) baska sabah hemen acip kesip kizartiyorum.

Back
X