merhaba arkadaşlar
ev hanımları, ve çalışan arkadaşlar
nasıl yetişiyorsunuz her şeye ben bir türlü yetişemiyorum
evde sürekli temizli modundayım ya temizlik yapıyorum yada yemek
aslında çok titiz biride değilim gerçi bu aralar büyük temizlik yaptım kış geliyor diye
eşya meselesine gelince benim koltuk takımının teklilerini 5 yıl önce verdim oda dar diye
3 lüler de çok kötüler 2 yıl önce kaplatayım dedim adam tanesi 600 olur dedi dedim sana 1200 vereceğime yenisini alırım
tabi alamadım da kaldı öyle ama eskidiler yakında yaylar çıkacak bir taraftan
kızlarım trambolin niyetine kullanıyorlar
artık gittiği yere kadar örtüyle üstünü kapamaya çaılışıyorum :)
kilodan bende muzadaribim benim sorun kiloyu koruyamamak
kendimi şartlandırırsam kilo veriyorum genelde kışın hayatım daha düzenli olduğu için
ama yazın alıyorum son dört yıldır bu böyle kışın diyet spor düşüyorum 60 hatta geçen kış 58 düştüm ama yazın hepsini geri aldım
benimde bir an önce başlamam lazım
2 kırtır kendime kıyafet almıyorum kilo vereyim de alayım diye
ama bu kış versem de vermesem de bir şeyler almam lazım
ama bu ay kızlarıma kıyafet alacağım
artık öbür ayda kendime bakarım bir şeyler
Ev işlerini belli bir düzene oturtunca ve ev sade olunca çok vakit almıyor aslında
Mesela benim haftada bir günüm var temizlik için belirlediğim o gün tüm işleri yapıyorum
Detaylı dip köşe tüm evi süpürüp siliyorum
Banyonun paspaslarını makineye atıp banyoyu silip / yıkayıp kurulayınca hemen yeni paspasları seriyorum , buzdolabının içini tamamen boşaltıp siliyorum , mobilyaların tozunu alıyorum ..
Bazı haftalar ek olarak kapıları , mutfak dolaplarının dışını , petekleri , buzdolabının dışını ve prizleri siliyorum ..
Onun dışında evim saniyesinde acaip dağılır oğlum sağolsun ..
O an oyundan sonra oyuncakları kaldırırız
Evin genel dağınıklığını genelde sabah erken kalktığımda toparlarım , her gün aynısını yapınca o da vakit almıyor
Sofrayı topladığım an bulaşıkları sudan geçip makineye dizerim
Çamaşırları çıktıkça yıkarım ki haftada en az 10 makine çalışıyor , yıkanır yıkanmaz silkeleyip asarım , o zaman ütüye çok gerek kalmıyor , katlayıp yerleştirme işini de genelde sabah erken uyandığımda yaparım ..
Temiz ve titiz biriyim kire pise hiç tahammülüm yok
Hatta bir kaç hafta önceden ayarlayıp gittiğimiz arkadaşların evinde mobilyalardaki pirizlerdeki tozu görünce kendimi kötü hissederim , hadi kendi tozun içinde duruyor , bizi davet ettiğinde niye silmiyor , hiç mi gözüne batmıyor diye ki genelde küçük çocukları oluyor , sonra o çocuklar sürekli hasta , o tozun içinde yaşayıp hastalanmamak mümkün mü !!
Gün içerisinde sürekli o iş senin bu iş benim koşturmam , oğlumla oynarım hep
Ya kitap okurum ya boyama yaparız ya kağıt keseriz ya oyuncaklarla oynarız ya saklambaç , ebelemeç oynarız , koltuklarda zıplarız , ip atlarız , davulu var o çalar birlikte dans ederiz , ya da fülüt ve mızıkasını çalıp benim dans etmemi ister ben dans ederim , oyun hamuruyla oynarız ..
Hamur işlerini birlikte yaparız ..
Dışarıdaysak ya bisikletine biner ya parka gideriz ya market alışverişi yaparız ya da yürüyüş yaparız .. İşten sonra evde olduğum her an Sürekli oğlumlayım yani ..
Biblo aksesuar masa süsleri vs hiçbiri yok masaların sehpaların üstü konsolun komodinin üstü tamamen boş .. Hiç sevmiyorum gereksiz fazla eşyayı , oğlumla güzel vakit geçirmek dururken eşyanın hizmetçisi olamam ..