mutlu hafta sonları hanımlar. internetim çok yavaş, sizde durum nedir?
dün yardımcı ablamız tam gün çalışarak, evi bal dök yala yaptı. ütülerimi de yapmış sağ olsun. ben de iş çıkışı çarşıya gittim, aşurelik malzeme aldım. yarın için yapacağım cemiyete cantık siparişini teyit ettirdim. kıymamı ve biber-domatesimi, cantıkların üzerine sürülecek tereyağımı aldım. muharrem ayı çıktı ama babamın özel durumundan dolayı, düşündüğüm duayı ertelemek zorunda kalmıştık. madem niyetine girdik, babam da şükürler olsun daha iyi, yine yapalım dedik. kelime-i tevhidler çekilecek, yasin-amme-tebareke okunacak.
bizde "çeyiz altı" denen bir misafirlik türü var. ailelelerin ağır topları, yeni evlilerin evine davetsiz pek gelmezler.düğünden 3-5 ay sonra bu şekilde bir cemiyet yapılır ve davet edilir. dualar okunur, yeni evlilere mutluluklar, evlerine bereket dilenir. her gelen hediye getirir. bu hediyeler genelde erzak türü olur, bazıları da zarfa para koyar.
tahminimce 50-60 kişi olacak. 1.5 kg buğdaydan aşure yapacağım, 3 kg kıymadan da cantık yaptıracağım. annem hastanede olacağı için yardıma gelemez, k.validem gelecek. ama aşureyi kendim yapacağım, kafaya koydum. sabah kalkar kalmaz ilk işim buğdayı, kuru fasulye ve nohutu pişirmek olacak. daha sonra cantığın içini hazırlarım. öğle namazından sonra toplanılır, rahat rahat yetişir inşallah.
balkonuma da annemdeki alf dikey sobayı alıp koydum. mutfak, salon, balkon hep dolar herhalde. neyse ki hava soğuk sayılmaz.
smile olmadan yazılar ne kadar ruhsuz görünüyor yahuuuu :))