• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Yasamayan bilemez
Herkes kendi hayatindan baz alarak konusur
Ben kv den memnunum(2 yıllık evliyim)
Allah razi olsun
Hep ilgilendi sagolsun
latiyya latiyya gibi bi durumda olsam kabul ederdim
Cunku ben kv den de kp den de iyilikten baska bisey gormedim

Ben bu kv kişilerinin eli ayağı tuttuğu halde ısrarla oğlumun evidir diyerek gidip hayatı geline zindan etmesini anlamıyorum. Yahu oğlun bile evde değil. Ne işin var otursana sen evinde. Elin kızı sana bakmak zorunda mı? Niye huzursuzluga sebep oluyorsun?Ama yok illaki yapacaklar. Belki rahat da edemeyecekler ama rahat da ettirmeyecekler. Kuzum latiyya sen şu an çalışsaydın buna cesaret edemezlerdi. İşine gidip gelirdin. Gir bir işe çalış yoksa işin zor. Bütün erkekler anneci. Esin seni düşünmüyorsa sen kendini düşüneceksin. Tavrını baştan koy ezdirme kendini. Yoksa senden hiç çıkmazlar.
haklısın canım çalışmadığım için oluyor bunlar. bide eşimin imalı lafları. "sen keyfine bak, sanki dışarı çıkıp napacaksın ki.." kpss yi bekliyorum olmazsa iş bulmam şart. tavrımı bence de baştan koymalıyım. eşimi kırıyorum diye çok tereddüt ettim ama buna meydan veren kendisi oldu.

Yasamayan bilemez
Herkes kendi hayatindan baz alarak konusur
Ben kv den memnunum(2 yıllık evliyim)
Allah razi olsun
Hep ilgilendi sagolsun
latiyya latiyya gibi bi durumda olsam kabul ederdim
Cunku ben kv den de kp den de iyilikten baska bisey gormedim
şanslısın o zaman. ne mutlu sana.
yalnız ben "hadi bana destek verin" deyip destek olanlara alkış tutmadım. "durum bundan bundan ibaret, ben mi yanlış yapıyorum" diye girdim konuya. kimse benim kv kötü, seninki de kötü, vur tekmeyi gitsin demedi. objektif herkes. kimse hayatını baz almıyor. Tecrübelerinden yola çıkarak ve en başta yazdıklarımı okuyup durumumu yorumlayarak destek olmaya çalıştılar sağolsunlar.

Bugün biraz spor olsun diye yuruyuse çıktım, hava da güzeldi şansıma...

Faturalar vardı çıkmışken yatırdım..

250 tl site aidatı ve elektrik
30 tl market alış verişi...

Geçen gün elime geçen 1100 tl yı hâlâ saklamayı başarıyorum altın almak istiyorum ama bi turlu gidip alamadım :( para şimdilik tl olarak duruyor...

Kızlar sizden akıl almaya ihtiyacım var..biz kenara para atmakta çok başarısıziz...

Ben diyorum ki 15 bin falan 24 ay vadeli kredi çeksem, çektiğim para ile altın alıp kenara atsam, 15 bini aylık odesem ? böylece mecburi birikim yapmış oluruz..faiz odeyecegimi biliyorum ama hiç para atamamaktan daha iyi degil mi sizce? Bana bi akıl verin lütfen..borç olunca oduyoruz da, birikim yapamıyoruz maalesef :(

şanslısın o zaman. ne mutlu sana.
yalnız ben "hadi bana destek verin" deyip destek olanlara alkış tutmadım. "durum bundan bundan ibaret, ben mi yanlış yapıyorum" diye girdim konuya. kimse benim kv kötü, seninki de kötü, vur tekmeyi gitsin demedi. objektif herkes. kimse hayatını baz almıyor. Tecrübelerinden yola çıkarak ve en başta yazdıklarımı okuyup durumumu yorumlayarak destek olmaya çalıştılar sağolsunlar.
Sanirim yanlis anlasildim
Ben sadece herkes kendi yaşantısını bilir
Baskalari ne dese bos demek istedim
Neticede herkesin yaşanmışlıkları farkli
Kirdiysam özur dilerim

Bugün biraz spor olsun diye yuruyuse çıktım, hava da güzeldi şansıma...

Faturalar vardı çıkmışken yatırdım..

250 tl site aidatı ve elektrik
30 tl market alış verişi...

Geçen gün elime geçen 1100 tl yı hâlâ saklamayı başarıyorum altın almak istiyorum ama bi turlu gidip alamadım :KK43: para şimdilik tl olarak duruyor...

Kızlar sizden akıl almaya ihtiyacım var..biz kenara para atmakta çok başarısıziz...

Ben diyorum ki 15 bin falan 24 ay vadeli kredi çeksem, çektiğim para ile altın alıp kenara atsam, 15 bini aylık odesem ? böylece mecburi birikim yapmış oluruz..faiz odeyecegimi biliyorum ama hiç para atamamaktan daha iyi degil mi sizce? Bana bi akıl verin lütfen..borç olunca oduyoruz da, birikim yapamıyoruz maalesef :KK43:
böyle bir şeye kalkışmazdım. bir miktar parayı yok sayarak, her ay birikime atıyorum. sanki birine borcum varmış gibi. alıştım sanırım, kenardaki para bana hiç batmıyor. bu ay eşime sürpriz yaptığım için, sadece gram altın alabildim. kıyafetler de ciddi ihtiyaçlardı.

böyle bir şeye kalkışmazdım. bir miktar parayı yok sayarak, her ay birikime atıyorum. sanki birine borcum varmış gibi. alıştım sanırım, kenardaki para bana hiç batmıyor. bu ay eşime sürpriz yaptığım için, sadece gram altın alabildim. kıyafetler de ciddi ihtiyaçlardı.
İşte o parayı atamiyoruz bi turlu...harcanıp gidiyor :(((( 3 bin TL falan faiz oluyor 24 ayda, zaten altın çıkarır o aradaki farkı...bizim için en mantıklısi bu gibi..3-4 yılda 100 bine yakın borç odedik de, sonrasında 10 kuruş atamadik kenara ...

İşte o parayı atamiyoruz bi turlu...harcanıp gidiyor :KK43:((( 3 bin TL falan faiz oluyor 24 ayda, zaten altın çıkarır o aradaki farkı...bizim için en mantıklısi bu gibi..3-4 yılda 100 bine yakın borç odedik de, sonrasında 10 kuruş atamadik kenara ...
benim kenarda param dursun ve faizi böyle azsa hiç durmam ceker alırım
dediğiniz gibide ödenir biter
eger koyamıyorsanız kenara bu en mantıklısı
ben bir kruruşum elime geçse koyarım ellemem ama elime cok exra bir para geçmiyor
her seyin yeri belli:kahve:
:KK53:

İşte o parayı atamiyoruz bi turlu...harcanıp gidiyor :KK43:((( 3 bin TL falan faiz oluyor 24 ayda, zaten altın çıkarır o aradaki farkı...bizim için en mantıklısi bu gibi..3-4 yılda 100 bine yakın borç odedik de, sonrasında 10 kuruş atamadik kenara ...
neden atmadığınız üzerine düşündünüz mü? bir kaç ay ciddi gelir-gider tablosu oluşturup, nerelere gereksiz harcamalar yaptığınızı gördünüz mü?

bence kredi işine hiç bulaşmayın
Hamilesiniz de ekstra masraf çıkar falan
bi hesap atıp parayı oraya atmaya çalışın ve o parayı unutun

sen de sağ ol canım.... :) ben, konu ne olursa olsun, farklı açılardan bakmamı sağlayan, bana yeni ufuklar açan insanlara, her zaman sevgi ve saygı duymuşumdur... senin olayında yapmaya çalıştığım da bu... :)

benim kayınvalidemler de (farklı şehirlerdeyiz) gelir, bazen haftalarca, bazen aylarca kalırlar... geçen sene eşimle birlikte on günlük seyahate çıkacaktık, son anda kızım küçük diye vazgeçtim ben... eşim gidecek, bir gün kaldı, kayınvalidemler geldi, aynı şehirde kaynım var ama eşi istemez kayınvalidemleri evine... kaynım kaplıca vs ayarlamaya kalktı.... eşime, yaşlı insanlar, perişan olacaklar kaplıca vs. de, gelsinler bana, ben bakarım dedim ki, benim üç çocuğum var, evde yardımcım var ve ben çalışıyorum...yani bin tane sebebim vardı kabul etmemek için...ha ne oldu, geçti gitti... ki ben onlar için ya da eşim için vs de yapmadım... yaptığım her şeyin karşılığını Allah tan beklerim ben... çünkü insandan karşılık beklersen,sonu çoğu zaman hüsran... :)

benim hayat felsefem, iyi düşün, iyi ol ki, iyiliklerle ve iyilerle imtihan ol.... ha buna rağmen imtihanın kötülerleyse de yapacak bir şey yok... :)
Ah @meyraa sen hep yaz.
Hani insanın bildiği şeyler vardır yine de başkasından duymak daha bir tesir eder ya ben seni okudukça bunu hissediyorum.
Hep bir tebessüm oluşuyor.
Ne güzelsin.

no_name_ no_name_ canım bende diger arkadaslar gibi dusunuyorum.
Faize bulasmazdim.
Bes hic dusundun mu?
Yada bankada hesap acmak.

Ben bankada hesap acmayi bile dusunuyorum.
Biraz birikim var esimde biriktirmeye calisiyo ama ben oglumun egitimi icin misal her ay 200tl ayrica bir mebla atalim diyorum esime.

Hani ceyrek almakdansa bankada saklamak hani elimin altinda olmamasi.

Biz 350tl bes öduyoruz mesela.
Sende cocugun icin o niyetle baslayabilirsin.
100tl olarak.
Güne girebilirsin varsa etrafinda birileri.

Simdi misal sen 15.000tl cektin altin aldin hepsiyle
Ve ödemeye basladin
O altinlardan bozdurmak zorunsa kalirsan hala parasini ödemeye devam edeceksin.

latiyya latiyya anladığım kadarıyla eşin evde yokken, hasta olan annesini evinizde kalması için davet etmiş. k.valideyle aran da pek iyi değil galiba? ama eşinle mutlusun? biraz empati yaptım da, eşim bana böyle bir teklifle gelseydi, k.valideyle aram da pek iyi olmasaydı, eşime; seni anlıyorum, senin de beni anlamanı bekliyorum. keşke bu konuda benim de fikrimi alsaydın. alman gerektiğini sanırım düşünemedin, ailene karşı mahcup olmaman için bu defalık kabul ederim. ama benim de dahil olacağım bir konuda lütfen tekrarı olmasın, kabul etmem. gerekçemi de açık açık ailenle paylaşırım derdim sanırım. :KK64:ikinci bir konuda dediğimi de yapardım. arar k.validemi oğlunuz size bu konuda benim adıma söz vermiş ama, müsait değilim. lütfen başka bir alternatif düşünün derdim.
madem baştan kabul etmedin, küsüyor diye artık geri adım atma. nasrettin hoca misali, yol olur sonra.

neden atmadığınız üzerine düşündünüz mü? bir kaç ay ciddi gelir-gider tablosu oluşturup, nerelere gereksiz harcamalar yaptığınızı gördünüz mü?
Elimiz savruk gezip tozmayi seviyoruz para varsa da hiç duramiyoruz..eşimin zaten birikim yapmak gibi bi niyeti yok, ben en azından kredi çekersek biraz zorunlu kalırız gibi geliyor..

no_name_ no_name_ bence hiç mantıklı değil. Faiz ödeyeceksin. Ne gerek var.
Oğlum doğduğu aydan beri her ay 1 gr altın aldım. Bazen zor durumda kaldığımızda içinden bozdurmak zorunda kaldık. Şu anda 10 gr borcumuz var. Her 2 gr alarak borcu kapatmaya çalışıyoruz.
Benim bir defterin var. Her ay geleni gideni yazarım.
Şu şekilde
Araba kredisi
Kredi kartı
Yardımcının maaşı
Elektrik
Doğalgaz
Aidat şeklinde uzar bu liste
Listede her ay
2 gr altın
100 Euro
300 TL kalemlerimiz de var. Sanki mecburi ödeme gibiymiş gibi bunlar her ay alınır. Kenara koyulur. Kapan paradan haftalık 400 TL harçlık ayrılır. Kalan olursa ki pek olmaz o da kenara koyulur.
Ay sonu gelsin de kalırsa birimin yaparım gibi bi mantık bize uymuyor

no_name_ no_name_ canım bende diger arkadaslar gibi dusunuyorum.
Faize bulasmazdim.
Bes hic dusundun mu?
Yada bankada hesap acmak.

Ben bankada hesap acmayi bile dusunuyorum.
Biraz birikim var esimde biriktirmeye calisiyo ama ben oglumun egitimi icin misal her ay 200tl ayrica bir mebla atalim diyorum esime.

Hani ceyrek almakdansa bankada saklamak hani elimin altinda olmamasi.

Biz 350tl bes öduyoruz mesela.
Sende cocugun icin o niyetle baslayabilirsin.
100tl olarak.
Güne girebilirsin varsa etrafinda birileri.

Simdi misal sen 15.000tl cektin altin aldin hepsiyle
Ve ödemeye basladin
O altinlardan bozdurmak zorunsa kalirsan hala parasini ödemeye devam edeceksin.
Evet canım haklisin, mantıklı bi yaklaşım..lakin biz yapamıyoruz esimi biliyorsun, anlatmistim daha önce...yenilsin, icilsin, gezilsin, biz sırf kahvaltı yapmak için 2 saatlik sehirlerarasi yol giden tipleriz..ve bunu her hafta yapıyoruz hemen hemen..bi pazarımız var gezelim diyoruz ama, çok para gidiyor...biraz para kalsa elimize hemen haftasonu otel ayarlar esim..benim birikim yapmam çok zor bu adamla..borca sokmam lazım :( ne yapayım taksitli araba mı aldırayim..bir borca girmeli ama ev gibi de yüklü olmamalı, bunalmamali..

Back
X