• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Evet ayrica niye neye hakim olunamiyorda harcaniyor birikmiyor? Bence sorgulanmali.

Gereksiz seylermi alinanlar
Suan acil ihtiyac mi?
Ya da aman alayimda dursun lazim olur mu?

Mesela evde el kremim varsa ve ben o bitmeden 2.alirsam evdekini kullanmiyorum
Elim ona gitmiyo.

Makyaj malzemelerimden evde varsa henuz bitmemisse sirf indirimde diye 2.almam.

Deterjanda zula yaparim o ayri.
İndirim bulursam affetmem.
Cunku daha cok kullaniyorum.

Yani en cok tukettigimiz seylerde zula yapilmali indirimden yararlanilmali.

Gıda alisverisi yapmadim bu hafta cunku evdekileri bitirmeye calisiyorum.
Evdekileri curutmeden ziyan etmeden tuketmekde tasarrufdur.

Yagimi,peynirimi annemin dondurucusuna koydum.

Etsotem dun bitti bugun sulukofte yapicam.
Pilav var
Birde ayran cirparim.

no_name_ no_name_ canım bı ara bende öyle düşünmüştüm ama sonra Allah bır olay kötü olayla karşılaştırdı bızı ve cebımızde bes kurus yok acıl ameliyat olması lzmdı eşimin bankadan kredi cektım sonra anladım kı kenarda insanın parası olmalı acıl durumlar ıcın ve o kredıyı kapattıktan sonra bırıktırmeye basladık
o yuzden kredıye bulaşmadan doğacak cocugum ıcın dıye dusun at kenara para
giderleri ayır ılk önce
sonra baska bır hesaba atkı görme onu
M maviduvar1 bı sözü vardı paşam ve köşem gecen o cok guzeldı ama bılemedım şimdio_O

ben gectiğimiz bayram eltimlede küstüm
şimdi herkez bu kadın herkezlede küsüyor ne şirret demeyin:KK48:
Allah Askına kim haklı bir dinleyin bunlar neyin kafasını yasıyor bir anlasam
ben memleketimden eşimin işi için onun sehrine antalyaya tasındım
eltim yıllardır 22 yıldır orada yası belki daha fazla
benim tasınmadan önce kolum kırıktı ameliyat oldum hastanede yattım 2 gün
neyse alçım alınınca tasındım antalyaya kolumu tam kullanamıyorum bu arada daha yeni cıkmıs düşünün dönmüyor esirgiyorum tek kolumla ugrasıyorum
2 3 ay geçti eltimin annesi babsı geldi 2 3 günlğüne antalyaya
ben bekledimki geçmiş olsun diye koluma bide yavrum kızımın yakınına tasındın hosgeldin diye eltimle 1 sokak arayla oturuyoruz düşünün
gelmediler bunlar döndü memlekete
tripler sonrasında vs.
neymiş efendim ben onun anne babsına hosgeldiniz diye büyükmüş ugramam lazımmıs ziyaretine
sizce onların gelmesimi hak benim gitmem mi
bide benim ablam eltime giderken ev hediyesi aldı taaa oraya hediye gönderdi
birgün kendisi ablam ev aldı cocugu oldu arayıpta tebrik etmedi
İnsanlık nedir bilmiyorlar afedersinz böyle insanız diye yasıyorlar:kusmuk:
sen benim bildigim saygının sevginin düşüncenin yanından gecemezsin allahın ma...ı:sinirli:

no_name_ no_name_ bence birikim de öğrenilebilir ve zamanla alışkanlık haline gelen bir davranış biçimi. Ben böyle düşünüyorum.
Küçük aılmayan bir kumbaraeya bes ile başlayabilir bunu altın hesabı veya bes ile devam ettirebilirsin.
Ben çalıştığm dönemlerde maaşı alır almaz hem kendi hem eşimden ütçemiz uygun bir miktarı kilitli bir kumbaraya atıyordum.
Eğer çalışmaya devam etseydim döviz ve altın da alarak çeşitlendirecektim. M maviduvar1 bildiğim kadarı ile bu şekilde birikim yapıyor çeşitlendiriyor. Bence sağlıklı bir yatırım ve birikim şekli. Ama bu irade gerektiriyor.
Bu noktada sıkıntı yaşıyorsanız dediğim gibi otomatik talimatlarla altın hesabı veya bes mantıklı.
Krediye hiç bulaşmayın. Ne olacağı belli olmuyor hayatta. Ben işten çıkarıldım ve gelirimiz yarı yarıya düştü tam da bebek beklerken. Hiç sevmediğim krediye bulaşmak zorunda kaldım. Hayat olumlu ve olumsuz sürprizlere gebe.

En güzeli bebeğim için diyerek kendinizi motive edebilir birikim yapabilirsiniz. İlk kıpırtısını hissettiğim andan beri gideceği okullara kadar düşünmeye başladım. :) Ona yönelik yatırım birikim v.s diye düşünmek beni kamçılıyor bu anlamda. Ve şu anki zor şartlarımda bile 1 tl de olsa kenara muhakkak koyuyorum.

Sevgiler.

Hem söylüyorum eyyay eyyay
Ver paşam diyeceğime, ver köşem derim....
no_name_ no_name_ navşzane tavsiyem hayat şeklinizi değiştirmeniz. Bundan rahatsız olduğun için söylüyorum. Lütfen yanlış anlama.
Yaşam şekliniz bu şekilde devam ettiği sürece kredi çeksen de bence faydası olmaz.
Hep merak ederim. Kış gününde insanlar otelde ne yapıyor diye. Benyazın bile sevmiyorum. Gerçekten ne yapıyorsunuz. Merakımı mazur gör lütfen.
Allah korusun bi hasta olsak. Ankara'da İstanbul'da tedavi olmamız geeekse. Tedavisi konaklaması bir sürü para. O acil durumda. İnsan kimden ister.
Dolaptaki kıyafetler para harcadığımız saçmalıklar bizi kurtarır mı?
Ben böylesine değiştiysem herkes değişebilir. Kıyafet almadan geçen bir haftam bile olamazdı. Şimdi uzun zamandadır almıyorum. Mucize gibi geliyor.
Eşimin ve benim tek zaafımız gezmek. O da baharda ve yazın.

işte ben bunlar yüzünden küsüyorum kötü oluyorum simdi bu insana ne dersiniz sen haklısın diyip devam edilirmi
it sürüsü kadar kardesi var kız kardesi hepsi bekar
evlendim birgün evime gelipte hayırlı olsun demediler ne annesi ne bası ne kardesleri düşünün
SEN neyden bahsediyon daha bana adet örf yapıyor
siz busunuz işte böyle insanlar yaaa
simdi bile hatırlayınca tepem attı yaaa:sinirli::63:

The Black The Black yeşekkür ederim. Allah yardımcın olsun inşallah
Evet biz çeşitlendiriyoruz.
Her ay oğlum için 1 gr altın aldık almaya da devam ediyoruz. İleri de düğünü eğitimi ya da başka birşey için Laz'ım olur. Ayda 1 gr altın parası pek fazla gelmiyor bize. Ama Damla'ya Damla'ya göl oldu. 11 yaşında. 130 gr kadar var.
Her ay 100 Euro alıyoruz. Yurtdışında farklı yerler görmeyi seviyoruz. Bu parayı çekip oralarda harçlık yapıyoruz kendimize. Bu yıl 3 farklı ülkeye gideceğiz inşallah. Yıl içinde koyunda çok rahat oluyor. Ama oralarda da çok ekonomik harcıyoruz. Yiyeceğimizi götürüyoruz buradan.
Her ya kenara koyabileceğimiz kadar Türk parası koyuyoruz. O da zor zamanlar için.
Her ailenin şartları farklı. Biz böyle bir yol çizdik. Şimdilik iyi gidiyor.

Kizlarrr çok haklisinizzz,

M maviduvar1 cım kışın otel gibisi var mı, saunası, hamamı, masajı var, herşey dahil yiyip içmesi var, oyunları, eğlencesi havuzu var ;)

Evde ne yapacaz, git bi otele, misssss....

Böyle olunca tabi fuzuli 400-500 gidiyor en az :(

The Black The Black bebisini sağlıkla kucağına alırsın inşallah canim, önerilerini dinleyeceğim...

eyyay eyyay ah bi atabilsem kenara canim, deneyecegim ama...

Ah @meyraa sen hep yaz.
Hani insanın bildiği şeyler vardır yine de başkasından duymak daha bir tesir eder ya ben seni okudukça bunu hissediyorum.
Hep bir tebessüm oluşuyor.
Ne güzelsin.

............................................................:oops:

birikim topiği ama, zaman zaman farklı konulara atlıyoruz, netice de her birimiz kendi şartlarında hayatını idame ettirmeye çalışan bireyleriz ve birikim dışı konular da, hayatımızın gerçekleri..

evet arkadaşlar birikim şart... bunu bu gün, bir kez daha anladım...

az önce bi tanıdık geldi ofise, benim elemanımın bi akrabası.... sohbet ilerledi ve , ne güzel sizler çalışıyorsunuz, eşinize muhtaç değilsinize getirdi lafı... tanıdık, bir evladı olan, 4-5 yıllık yeni evli sayılan, eşi de bir fabrikada orta düzey eleman olarak çalışan biri... geçen eşimle bir tartışmamız oldu, ben horozlandım ( kendi tabiriyle) işte, yok seni boşarım, yok çocuğunun yüzünü bir daha göstermem vs. dedim, sonra da, kendi kendime, sen ne yapıyorsun, bu yaşa kadar bir gün çalışmadın, işin yok, mesleğin yok, tahsilin yok, paran yok, evin yok, arkanda ailen var/yok, neyine güveniyorsun da horozlanıyorsun diye kendi kendime gülüp, eşime şakalar yapmaya başladım, dedi... :)

evet her birimizin şartları farklı, kimimiz üç kazanıyor, kimimiz beş, kimimizin bütün birikimi, kimimizin bir seyahat parası.... ama, az çok ne kadar olursa, imkanlara göre birikim yapalım ve ister eşimiz, ister anne babamız kimseye muhtaç olmayacak şekilde, kenarda, köşede iyi gün paramız olsun...

Rabbim kendinden başka kimseye muhtaç etmesin....

Janita Janita eşim çok fevri davrandı, çok emirvaki konuştu ve benimle empati yapmadı. onun hatrına çiğ tavuk yerim ama bana bu şekilde gelmesi olmadı. annesini de almak istemiyorum yazdığım nedenlerden dolayı. velhasıl gelmiyor kv. tedavisi de yarın bitiyormuş. şu 3 günlük tedavi için eşimin yaptığı tantanaya bak. kaynanam aradı bu arada, güya halimi hatrımı soruyor, gribim dedim yatıyorum. ondan önce de kızı arayıp ağzımı arıyor. eşime msj yazdım beni rezil ettin diye. bindik bir alamete... hayırlısı.

M maviduvar1 cım kışın otel gibisi var mı, saunası, hamamı, masajı var, herşey dahil yiyip içmesi var, oyunları, eğlencesi havuzu var :KK66:

Böyle olunca tabi fuzuli 400-500 gidiyor en az :KK43:

The Black The Black bebisini sağlıkla kucağına alırsın inşallah canim, önerilerini dinleyeceğim...

Aynen monte gecen gittik otele havuz keyfi dısarda hava buzz gibi sıcaklık ayarlanmıs
kızım ben eşim gün boyu yüzdük
sauna hamam harikaydı
ve acık büfe kahvaltı yemek 2 gün kaldık
degmez mi yaaa çok iyi geliyor yazı hatırladım mayoylo falan
kızımda eglendi
ben seviyorum oteli
tatile gidip karadenize vsss dag bayır gezenleri anlamıyorum bende yahu adı üstünde tatil dinlenmek eglenmek lazım
gez gez nereye kadar.
bize o anki mutluluk ambiyans yetiyor mutlu ediyor eglendiriyor yeter

no_name_ no_name_ canım eşin savurgansa iş sende bitiyor. gerekirse ondan habersiz at kenara. takside girdim falan de. varken biriktirin lütfen

M maviduvar1 cım kışın otel gibisi var mı, saunası, hamamı, masajı var, herşey dahil yiyip içmesi var, oyunları, eğlencesi havuzu var :KK66:

Böyle olunca tabi fuzuli 400-500 gidiyor en az :KK43:

Ben yaz mevsiminde de sevmiyorum oteli. Belki de ondan kışın ötele gitmek aklımıza bğle gelmiyor.
Nerede yaşıyorsun. Tabi özel değilse. Tahminim turistik bir yer olsa gerek. Otelin çok olduğu

............................................................:oops:

birikim topiği ama, zaman zaman farklı konulara atlıyoruz, netice de her birimiz kendi şartlarında hayatını idame ettirmeye çalışan bireyleriz ve birikim dışı konular da, hayatımızın gerçekleri..

evet arkadaşlar birikim şart... bunu bu gün, bir kez daha anladım...

az önce bi tanıdık geldi ofise, benim elemanımın bi akrabası.... sohbet ilerledi ve , ne güzel sizler çalışıyorsunuz, eşinize muhtaç değilsinize getirdi lafı... tanıdık, bir evladı olan, 4-5 yıllık yeni evli sayılan, eşi de bir fabrikada orta düzey eleman olarak çalışan biri... geçen eşimle bir tartışmamız oldu, ben horozlandım ( kendi tabiriyle) işte, yok seni boşarım, yok çocuğunun yüzünü bir daha göstermem vs. dedim, sonra da, kendi kendime, sen ne yapıyorsun, bu yaşa kadar bir gün çalışmadın, işin yok, mesleğin yok, tahsilin yok, paran yok, evin yok, arkanda ailen var/yok, neyine güveniyorsun da horozlanıyorsun diye kendi kendime gülüp, eşime şakalar yapmaya başladım, dedi... :)

evet her birimizin şartları farklı, kimimiz üç kazanıyor, kimimiz beş, kimimizin bütün birikimi, kimimizin bir seyahat parası.... ama, az çok ne kadar olursa, imkanlara göre birikim yapalım ve ister eşimiz, ister anne babamız kimseye muhtaç olmayacak şekilde, kenarda, köşede iyi gün paramız olsun...

Rabbim kendinden başka kimseye muhtaç etmesin....
amin yüce rabbim kimseye el actırmasın

no_name_ no_name_ canım bende diger arkadaslar gibi dusunuyorum.
Faize bulasmazdim.
Bes hic dusundun mu?
Yada bankada hesap acmak.

Ben bankada hesap acmayi bile dusunuyorum.
Biraz birikim var esimde biriktirmeye calisiyo ama ben oglumun egitimi icin misal her ay 200tl ayrica bir mebla atalim diyorum esime.

Hani ceyrek almakdansa bankada saklamak hani elimin altinda olmamasi.

Biz 350tl bes öduyoruz mesela.
Sende cocugun icin o niyetle baslayabilirsin.
100tl olarak.
Güne girebilirsin varsa etrafinda birileri.

Simdi misal sen 15.000tl cektin altin aldin hepsiyle
Ve ödemeye basladin
O altinlardan bozdurmak zorunsa kalirsan hala parasini ödemeye devam edeceksin.
bence aradaki faiz oranı düşük alınabilir
cünkü bunu harcamayacaki yatırım amaçlı koyacak
ve birikim yapaıyor ödeyerek
olduya eli sıkıstı
kredinin tamamını kapatır
faizi etkilemez çünkü ona ellemiyor
olduya elledi az biraz kullandı o yatırım amaçlı oldugu için bu sekil biriktiriyor ve fazi düşük bana mantıklı geldi

Janita Janita eşim çok fevri davrandı, çok emirvaki konuştu ve benimle empati yapmadı. onun hatrına çiğ tavuk yerim ama bana bu şekilde gelmesi olmadı. annesini de almak istemiyorum yazdığım nedenlerden dolayı. velhasıl gelmiyor kv. tedavisi de yarın bitiyormuş. şu 3 günlük tedavi için eşimin yaptığı tantanaya bak. kaynanam aradı bu arada, güya halimi hatrımı soruyor, gribim dedim yatıyorum. ondan önce de kızı arayıp ağzımı arıyor. eşime msj yazdım beni rezil ettin diye. bindik bir alamete... hayırlısı.
bu gibi konularda tavrın net olmuş olsaydı , eşin yine de böyle bir emri vaki yapabilir miydi? yaptıysa çok çok özel bir sebebi olabilir mi? anneyle anlaşamıyorsun ve eşin yokken gelmesi seni mutsuz edecek. eşinin hatırına rağmen katlanamayacağın kadar mutsuz edecek. eşin bunu bilmiyor mu? annesi de aklı başında bir kadınsa, bu durumda oğlu yokken zaten gelmez. ben olsam eşime mesaj falan atıp, rezil ettin vs demezdim. daha da üzerinde durmazdım. bu tür yazışmalar olayı gereksiz büyütür. mesajla ve hatta telefon görüşmesiyle ciddi konular paylaşılmaz ki, paylaşılsa da anlaşılmaz. neyse dert etme, dert ettiğin kadar büyür derler :KK66:

Bizde kısın hic otelde kalmadik.
Gunu birlik sehir disina gidip gezip geliyoruz.
Ama her haftasonu degil
Ayda 1defa oluyo kısın ama yazin daha sık cikiyoruz.
Kısın gölcuk golunu gormek hic nasip olmadi mesela
Yaz ayinda 2defa gezdim.
Esime kısın kar yagdiginda gidelim diyorum.

Kisin pof pof karda yurumek istiyorun gölü donuyo sanirim göl
Abant golude yakin orayada yazin gittim kısın gormedim.

Boyle yerler ilgilimi cekiyo benim.
Gunu birlik olmazsa uygun pansiyonda kaliriz en fazla

Bugün biraz spor olsun diye yuruyuse çıktım, hava da güzeldi şansıma...

Faturalar vardı çıkmışken yatırdım..

250 tl site aidatı ve elektrik
30 tl market alış verişi...

Geçen gün elime geçen 1100 tl yı hâlâ saklamayı başarıyorum altın almak istiyorum ama bi turlu gidip alamadım :KK43: para şimdilik tl olarak duruyor...

Kızlar sizden akıl almaya ihtiyacım var..biz kenara para atmakta çok başarısıziz...

Ben diyorum ki 15 bin falan 24 ay vadeli kredi çeksem, çektiğim para ile altın alıp kenara atsam, 15 bini aylık odesem ? böylece mecburi birikim yapmış oluruz..faiz odeyecegimi biliyorum ama hiç para atamamaktan daha iyi degil mi sizce? Bana bi akıl verin lütfen..borç olunca oduyoruz da, birikim yapamıyoruz maalesef :KK43:
Bana pek mantıklı gelmiyor bu konu Ama bizim bir tanıdıkta aynısını yapıyor. Borca girmeden para birikmez diyor. Ama o vadeliye atıyor ve bu şekildede biriktiriyor

Back
X