• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bu aralar karttan dolandırıcılık olayını çok duyuyorum. Kartımı yıllardır kullanıyorum ve netten alışveriş de yaptım. Aradım bankayı. Limiti de yüksekti. 28000 TL.
İptal ettirdim kartı. Bir daha sanal kart kullanacağım alışverişlerimde.

Canım bu bidonu yaparken 1 yıl diye düşünmüştüm. Çünkü topige ilk girdiğim zaman trlelli nin böyle yaptığını okumuştum. o yüzden kismetse açılış 1 ekimde olacak. Tabi o zamana kadar Allah muhtaç etmesin inşallah.
Bende cok sevindim öncu olduguma
Esim suan yanasmiyo ama ben kendi cabamla tekrar yapicam birikenlede altin alicam
Esim gordukce atar ne de olsa ;)
Amin inşallah canım. Bu bidonu senin sayende yapmaya başladım. İyi ki kendi birikiminin fotoğrafını paylasmissin burda. Onu görünce yapmaya karar verdim. Çünkü bi fikri duymak başka bu fikrin sonucunu görmek başka. Bu yüzden Bende fotoğraf paylaşıyorum. Ben nasıl senden gaza gelip bi yerden basladiysam bi başkası da benden gaza gelsin , faydam dokunsun istiyorum.Allah bereket versin birikimlerimize..
Cok iyi oldu sizin paylasmanizda
Bir cok okuyanimiz var üye olmadanda okuyanlar var hepsine öncu oluyoruz.
Bendemi yapsam acaba
eşim pek atmaz o yatırım yapıyo al sat işleri falan
ben ayda en az 200 atsam 1 yılda bişeyler olur sanırım
Yapalim kanka birlikdr baslayalim.
Maşallah ne güzel birikmiş
Darısı başıma ocaktan sonra herşey yolunda giderse bende başlayacağım
Baslayalim bizde.
Öğlen arasında lise 2'ye giden oğlum aradı. Çıkan bir iki tüyü dert etmiş kendine sakal traşı olacakmış :) İlk kez olacak bu arada :) ne alınır ne gerekir hiç de bilmem :) traş olacağım derken yüzünü de kesmese bari...sakal traşı olmuyorum ben nerden bileyim dedim :) gördüğümüz bildiğimiz kadar yapacağız mecbur...Bir de deodorantı bitmiş beyefendinin...gelirken al diyor :)
Yaaa benimde oglum varya ergenligi falan nasil olcak acaba asilescekmi boyle hallerde nasil yaklasmali yasicaz gorucez.

3sayfa brikimis ben bakamadim bugun kuran vardi sora bi ablamizim dogumgunu munasebetiyle pasta kestik sonra sohbet muhabbet.
Okuya okuya sayfanin sonuna geldim.

Bugun hic para harcamadim.
Sabahdan gelin bohcasi tatlimi yapip goturdum hepsi yendi bitti.

Oglum manti istedi hemen ona manti haşladim gelince
C.mak calistirdim.
Esim gelene kadar azicik buraya bakim dedim.

Zaman cok cabuk geciyo.
Simdi esime yemek,cerez,meyve faslimiz baslar.

Hala markete ugrayamadim bi yonden para harcanmiyo iyi oluyo bir yöndende eksikler birikiyo tasimasi zor oluyo

Bu aksam eksik listesi yapimde disina cikmim cok açılmim.

Hafta sonu disarida yemek yicez oglum istiyo mecbur cikicaZ artiik.
Disarda pide yiyelimmi kursdan sonra dedi kiyamam cani cekti demek.
Tamam dedim.

Gecen pazar BUrsaya gittik diye pazarada cikamadim bu pazar cikip bisiler alirim.
Pazardaki bir yerin mandalinasi cok guzel oluyo ordan alirim meyvemi en azindan

Benden böyle kizlar.

Bu aralar karttan dolandırıcılık olayını çok duyuyorum. Kartımı yıllardır kullanıyorum ve netten alışveriş de yaptım. Aradım bankayı. Limiti de yüksekti. 28000 TL.
İptal ettirdim kartı. Bir daha sanal kart kullanacağım alışverişlerimde.
İptal etmekle çok iyi yapmışsın canım. Benim kredi kartımın da limiti 32000 TL. Bu karta bağlı bir sanal kart açtırdım internet bankacılığından. 500 TL olarak limit koydum. İnternet Alışverişlerinde sadece sanal kart kullanıyorum.

Bütün sayfaları okudum sizleri az çok tanımaya çalışıyorum adana da yaşıyorum çalışıyorum 9 yıllık evliyim çocuğum yok kendimce birikim adına bişeyler yapmaya çalışıyorum
Bizim adanada yasayan arkadaslarimizda var
Daim olsun birikimleriniz.
Tekrar hosgeldiniz ;)

İptal etmekle çok iyi yapmışsın canım. Benim kredi kartımın da limiti 32000 TL. Bu karta bağlı bir sanal kart açtırdım internet bankacılığından. 500 TL olarak limit koydum. İnternet Alışverişlerinde sadece sanal kart kullanıyorum.
Cok mantikli kesinlikle

Ben sanal kartı pek kullanmazdım. O anda limit açmak filan. Şimdi düşündükçe buluyorum. İptal ettirdiğim kartı yurtdışından alışverişle bile kullandım. Herşey de. Sanal karta taksit yapılıyor mu peki
@durkan hoşgeldin

M maviduvar1 bence en iyisini yapmışsın.
Benim kartım garantiden ve bonusflashtan kapatıyorum be harcamalara. Alışveriş yapacağım zaten telefondan 2 dkda açıyorum.
Aslında bende bu tarz bir şey yapsam benim için çok iyi olur. Çünkü ben bütün alışverişlerimi internetten yapıyorum. Yurtdışı alışverişleride yapıyorum.
Gerçi limitim sizinkiler kadar yüksek değil 5250 TL. Ama ögrenci halimle bu bile benim için çok yüksek. Allah esirgesin bir şey olsa. ödemem çok zor, neredeyse imkansız.

Annelik çok zor. Hele ki çalışan bir aevlatlarinizaunda iseniz. Allah yardımcınız olsun. Oğullarım anasınıfına giderken babamızı kaybetmiştik biz. Bir tarafta isler bir tarafta cocuklar perisan oldum.Onların çıkış sırası ben adliyede oluyordum bazen. Kahroluyordum. Kimse de çocuklar okuldan alınacak biz alalım demedi. İlkokula giderlerken tam öğlen yemegi icin cikis sırasında yağmur yagdiginda ben adliyede ya da şehir dışında isem onların yanında olamadığım her dakika ömrümden ömür gidiyordu. İfade ya da durusma uzun sürüp akşam olup da evde beni beklerken aç aç uyuyup kaldiklarini asla unutamiyorum. Geçiyor ama delip de geçiyor.
Bugün o kadar zor geçti ki.. Basım inanın hala agriyor.
Eşiniz için Allah rahmet eylesin. Sizlere evlatlariniza sağlıklı huzurlu ömürler nasip etsin. Tek başınıza zor yükler kaldirmissiniz.
Gözlerim doldu okurken.
Kadın olmak zor.. Anne olmak zor.. Çalışan anne olmak çok daha zor.... Bugün istifa etmeyi bile dusundum.. Sonra kimin için ise gidiyorsun dedm kendime yavruma daha iyi yarınlar sunabilmek için gidiyorum.
Ayaklarimin üzerine daha sağlam basabilmek için gidiyorum.
İnşallah bu kararimdan vazgeçmem. Rabbim herkesle beraber benimde har ve yardımcım olur. Eve geldiğimden beri ayrılmadı hiç oglumla;) cok özlemişim bugün onu.. Kokusunu..
Ne yazıkki bizim odedigimiz bedeller ağır oluyor. Kolay kolay bir şeylere sahip olamıyoruz.
Ama en azından annelere daha iyi imkanlar verilse .. Kısmı zamanlı çalışma için idareye gittim.. Bana cevapları ne oldu biliyor musunuz e her anne böyle çalışmak isterse kimi tam gün calistiricaz biz oldu :(
Ama peşine dusucem bizlere verilen bu hakkın.. Devlet hast. Taşeron işçi olarak çalışıyorum. Sınıf ayrımı cok yapılıyor.
Bakalım.. Sabredicem.. Sabredicem.. Sabredicem

Ben sanal kartı pek kullanmazdım. O anda limit açmak filan. Şimdi düşündükçe buluyorum. İptal ettirdiğim kartı yurtdışından alışverişle bile kullandım. Herşey de. Sanal karta taksit yapılıyor mu peki
@durkan hoşgeldin

kızımın kursuna 25 tl verdim
2 ekmek
eşim ne harcamış bilmiyorum
yarında pazar var 60-70 tl gider

ben dün öğrencilerim için bir oyun alacaktım
kredi kartıyla alayım almayayım
eşimde dedi sanal kartla al dedi
bu gün alayım dedim indirim bitmiş 70 tl fark ediyor indirimsiz:işsiz:
ya bir daha indirim bekleyeceğim ya da bir takım alacağım artık
üzüldüm ama dün almadığıma :mad:

@durkan hoşgeldin
Valla Allah korumuş seni. Taksit yapılıyor sanırım ama ben hiç yaptırmadım. Ertesi ay tek seferde ödeyemeyeceksem taksit yaptırmak yerine alacağım şeyi erteliyorum.

Selam canlar ,nasilsiniz

Hayat cok yogun geciyor,zaman oldukca arada bakiyorum ama son zamanlarda pek vaktim olmuyor.
Bu ay cok sükür biraz fazla para elimize gecince eksi hesabimiz normale döndü.Birdaha eksiye düsmeleyim diye cok dikkatli harcama yapmaya ve Yeni hedefler koymaya karar verdim.

Eksik listesi yapip alisverise ciktim .böyle yapinca alisverisim ve mutfagim bereketli oluyor gercekten.evdeki malzemelri de hesaba katarak toplamda 100 Lira mutfak harcamasina gitti.önümüzde ki pazara kadar stoklarla beraber götürmeyi düsünüyorum Insallah.
Süt ve yumurtami ciftlikten almaya basladim ve yogurt mayaladim.
Dolapta tek kalmis havuc kereviz ve pirasayi bozulmasin diye corbalik dograyip buzluga Atttim.
Kara eriklerim vardi yenmeyen maalesf bir kac tanesi cürümüstü kalan bir III elma Ilse beraber az sekerli bir recel yaptim.Bi orta Boy kavanoz cikti.
Sampuan deodorant gibi eksiklere 25 lira civari vermisim.
Toplamda ihtiyac ve bir keyfi ihtiyac icin 200 Lira Arti Benzin
Yarin bir ceza ve bir faturami yatirdim mi ha bir de arkadasa davetliyiz ufak birsey cocuga alirim daha da harcamam insallah.
Kenera 500 attim, 400 mutfak masrafi ayirdim bu paradan arttirma cabalarim olacak bakalim basarabilecekmiyim :)
40 lira bana 40 lira esimin cüzdanina bölüstük esit bir sekilde.kart olunca fazla para tasimiyoruz üstümüzde ya da evden alip kullaniyoruz.Bakalim birsürü hedefim var nasil olucak nasil basaricam bilmiyorum.

Seneye insallah bi memleket tatili bir de baska bir Serie gidip tatil yapmak istiyoruz.
Evin Boya badana yapilmasi lazim ve yemek masam gözüme cok batiyor onu degistirmek istiyorum biriktirip borcsuz yapsam ne iyi olur.
Bir de ani ödemeler icin üc bes atmak istiyorum ki zorlamnmayalim bakalim insallah aksatmadan devam edebilirim.

Sunu 2,5 yasindaki kizimi gözlemleyerek söyleyebilirm ki,bir seyi ne kadar cok isterseniz ve ona ulasmak icin bir hedef belirlerseniz oluyor.
Kizim,bisiklet cok istiyor ,bir gün ona dedim ki parani kumbaraya atar biriktirirsen bisiklet icin para biriktirip skabilirsin .o gün bu gündür her gün babasi ve benden para aldi ve babasindan ilk zamanlar hep onluk beslik kopardi sonra bozukluklarla devam etsekte... esime hep derim su cocuk kadar bir hedefimiz olsa ve ona ulasmak icin sabirla birseyler yapsak ulasilamayacak sey yok.

Back
X