• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Iyi aksamlar hanimlar
Bugun benden yine sifir harcama
Üst üste 3 gün sifir harcama gözlerim doluyor kendimden beklemediğim hareketler bunlar :KK76::KK39:

tr_lelli tr_lelli ya ben de cok muzdaribim bu konudan herseye acayip zam geldi 2 ay önce 20liraya aldigim çaykurun çayi bazi yerlerde 25 bazi yerlerde 27 tl olmuş
Fiyatlar arttikça benim de sinir katsayim artiyor

aslında bı suru kıyafet alabılırım bu 6500 tl ıle eşimde hıc karışmaz
ama onumuzde ınsallah sonucu hayırlı ama zorlu bı surec bızı beklıyor
tüp bebek dedı dr. eşimin sonucları negatıf cıkarsa
nasıl olacak bılmıyorum. Allaha dua etmekten başka caremız yok bıze gül kokulu bır bebek vermesi için işte bu da bır kadar alnına bebiş yazıldıysa oluyor yoksa malesef olmuyor içim acıyor... buraya yazarak sızı de kotu etkıyorsam soyleyın olur mu yazmam bı daha sadece ıçimi dökmek istedım...
Hiç olurmu sen hep yaz içini dökmüşsün, ben eminim yine burdan bize yazacaksın hamileyim diye. Herkesin sınavı farklı senin ki de böyle imiş hep tevekkülde ol Rabbim ol der olur.

Seninki daha küçük bence. Adem Güneş 2 çocuk arasında olması gereken yaş farkının en idealinin minimum 4 yaş olduğunu söylüyor. Öbür türlü hem sana hem de ilk çocuğuna yazık oluyor.

İkinci çocuk kararı öylesine alınabilecek bir karar değil ki. İşi gücü ayarlamak lazım, parayı ayarlamak lazım. Ben mesela aynı anda 2 çocuk bakamam. Kızımın tam gün okula başlamış olması lazım ki her ikisinin de hakkına girmeden birebir ilgilenebileyim.

Kızımın okulunda pedegog var. Onunla görüştüm. Diyor ki, kızınızın yeni gelen bebekten kaynaklı evden uzaklaştırıldığını düşünmemesi için siz de bedesel değişiklikler başlamadan tam güne geçmesi gerekir.

Bi de şimdi mesela arkadaşa gidiyorum onun da çocuğu var. Beraber oynarlarken kzım oyuncağını paylaşmak istemediği zaman "Tek çocuk ya o yüzden, kardeşi olsa paylaşmayı bilirdi" cümlesi mutlaka geliyor. Seri katile bağlayasım var o anlarda.
"Sen herşeyini arkadaşlarınla paylaşıyor musun?" diye soruyorum. "Ne alakası var" diyor. Bayılacağım:KK34:
herkes akıl vermeye bayılıyor değil mi
bende 3,5-4 yaş olsun diye düşünmüştüm ilk çocuğuma korunmayı bıraktıktan yaklaşık bir yıl sonra hamile kaldım
ikincisi de öyle olur dedim korunmayı bıraktığım ay hamile kaldım araları 33 ay şimdi
bu paylaşmama olayı da kreşe başlayınca yavaş yavaş geçiyor

aslında bı suru kıyafet alabılırım bu 6500 tl ıle eşimde hıc karışmaz
ama onumuzde ınsallah sonucu hayırlı ama zorlu bı surec bızı beklıyor
tüp bebek dedı dr. eşimin sonucları negatıf cıkarsa
nasıl olacak bılmıyorum. Allaha dua etmekten başka caremız yok bıze gül kokulu bır bebek vermesi için işte bu da bır kadar alnına bebiş yazıldıysa oluyor yoksa malesef olmuyor içim acıyor... buraya yazarak sızı de kotu etkıyorsam soyleyın olur mu yazmam bı daha sadece ıçimi dökmek istedım...

sen yaz gülüm içini dök
hiçte kötü etkilenmiyoruz v
ben daha öncede söylemiştim yakın zamanda senden bu yönde olumlu haber alacağız içime öyle doğuyor

Kızlar vadesiz altın hesabından sadece akşam 5e kadar mı altın alınıyor
yoksa akşam saatlerindede altın alınıyormu
24 saat alım satım yapabilirsin
ama mesai saatleri dışında ve hafta sonralı pahalıya alıp
ucuza satıyorsun canım
o yüzden mesai saatlerinde almak satmak daha mantıklı

Anneler yine kiyamazlar da benim kv direkt vermişti mesajı :KK66:
benim kayınvalided aynı şeyi söyldi falancanın çocuğuna baktım sizlerinkine bakama artık dedi eltimle ben vardı oda döndü dedi benim annem bakar( gerçekten de annesi baktı kadının)
benimkilerde bakıcılarla işte
ama her fırsatta çocuk yapın demeyi de biliyorlar

bekarken evlenmiyor musun derler evlenirsin çocuk yapmıyor musun derler
çocuğun olur ikincisi ne zaman derler
ya da ilki biraz büyür aman geç kalma ikinciyi yap derler
hep derler derler
benimde iki kızım var diyorlar ki bir tane daha doğur erkek olsun
yada bazı dengesizler erkek olana kadar yap diyorlar
sanki bu işler ısmarlama oluyormuş gibi
ağzı olan konuşuyor diyorlar ya bu mevzular tamda öyle

sen yaz gülüm içini dök
hiçte kötü etkilenmiyoruz v
ben daha öncede söylemiştim yakın zamanda senden bu yönde olumlu haber alacağız içime öyle doğuyor
ah canım inşallah ama taşlarla ugrasıyorum su anda onları bı halledeyım de bakıcaz artık ınsallah

yarın haftada bir kurulan bi kıyafet-ev eşyası pazarına gidecektim, görümcem aradı diğer görümcemle anneme kahveye geleceklermiş.pazara gidemicem. çamaşır yıkayacaktım o da kaldı. :işsiz: :sinirli:

Bugun fena yoruldum. Bütün işlere ucu ucuna yetiştim. Akşam 18.30 du eve girdim. Veli toplantısı dönüşü "geç oldu yorgunum da ne söylesem?" diye düşünürken buldum kendimi. Anında vazgeçip mutfağa yöneldim. Her zamanki gibi buzluk yetişti imdadıma. Önceden hasladigim kuru fasulyeyi çıkardım. Soğanı salcasini kavurup 10 dk da yemeğimi yaptım. O pişerken pilav ve ayran da yapiverdim. Dışarıya vereceğim para bana kaldı. Akşam yemek sonrası keyif için çerez ve ekmek aldık sadece bugün.

Günaydın kızlar
Bugün döviz almak istiyorum. En azından Euro 2.65 olsa. Bu rakamdan alabilirdim. Altında düşse pek fena olmaz.

Selam hayirli cumalar.

Bugun disari cikmayi dusunmuyorum parada harcamam böylelikle.
Yemek yapıp ev isleriyle oyalanacagım.

25tl para da cebe kalsın.

Kızlar bugün soyle yapalim ve böyle syler ara ara yapalım hatta..

14482935_657589024406641_787944924778594304_n.webp

Sizin farkında olmadığınız küçük harcamalarınız neler?
Yani aslında ihtiyaçlarımızı mı alıyoruz isteklerimizi.
Haydi yazalım.

Ben baslıyorum
2hafta önce o alisveris cilginligimda o kazagida alim bu kazagida derken 3kazak birden aldim
Ve o an gerek yoktu
Yani daha sonrada digerini alabilirdim.
Bir tanesini degisicem hatta yerine bisey begenemedim.
Cünkü o an gozume albenili geldi sonra gerek yoktu dedim.
Yerine daha gerekli bisey alıcam.

Kucuk görünen sacma bir harcama oldu
-30tl.

ben de aldığım çakma saati iade etmeye çalışacam. almazlarsa yerine doğal taştan tesbih alırım artık. bunu -35 lira sayabiliriz.

Back
X