• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kızlar çevremizden iyi örnekler vererek motivasyonumuzu arttırsak nasıl olur? Bazı yerlerde okuyorum tv ışığıyla oturup lambasını yakmayanlar varmış. Onun gibi değil de daha mantıklı ve sağlıklı fikirler...
İki yıl kadar önce baro seçimleri için meslek büyüğü ablam ve abimle bağlı olduğumuz ile gittik. İkisi de kıdemli ve zamanında küplerini doldurmuşlar. Onları gözlemledim o gün. Yol üstünde bir ihraç fazlası mağazaya girdik ve oradan alışveriş yaptılar. Kesinlikle giymeyeceklerini düşündüğüm şeyleri aldılar. 20 tl lik spor ayakkabı gibi mesela. Çok şaşırmıştım o gün. Ayrıca evindeki eşyaları da en az 20 senelik. Tabi temiz ve şık ama har vurup harman savurmamışlar akıllı yatırımlar yapmışlar.

Yaşlı bir meslektaşımla bir gün Yargıtay duruşması için Ankara'ya gittik. Kendisi torun torba sahibi. Ev, araba , yazlık her şeyi var. Otobüsle gittik işimiz bitince döndük kalmadık. Adam yol boyunca ne kahvaltı yaptı, ne yemek yedi. En son bir mola yerinde simit alıp yedi. Bense sanki gezmekten döner gibi herkese hediyeler, çikolatalar, kestane şekerleri, her molada çay kahve...Eskiler böyle böyle biriktirmiş sanki...

Sevgili The Black, bundan bir sene kadar önce ne kadar da çok bebiş istiyordun...sonra o güzel haberi aldık senden...şimdi baktım da sonlara gelmişsin...Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah...
Senin yazıların foruma katıldığım zamanlardan beri bana ayrı bir huzur veriyor...Şartlar ne olursa olsun her zaman pozitif bakışın, kanaatkar oluşun, azmin, her şeyinle iyi bir örneksin ve çok da iyi bir anne olacağına eminim...Her şey gönlünce olsun...
Aynı zamanda duygusal bir anneyim. :( -ilk kez anneyim dedim-
Bunca kötülüklerin içinde birbirini hiç tanımayan insanların bu denli iyi niyeti hayatı daha da yaşanılabilir kılıyor , şükrümü artırıyor.
Ben ne zaman buruk ve güçsüz hissetsem Rabbim sizler gibi insanlar sayesinde kendini hissettiriyor bana. Bin şükür.

Bugün mutlu olmama sebep oldunuz teşekkür ediyorum.

Konu dışına çıktım kusura bakılmasın lütfen.

Hepinize paradan önce bol sevgi ve huzur diliyorum bugün.

Herkes ne kadar güzel yazmış 2017 hedeflerini. Rabbim gönlünüzdeki herşeyi hakkınızda hayırlı eylesin insallah.

Ben 2017de en cok manevi yönden eksiklerimi tamamlamak istiyorum. Kuran okumayi bilmiyordum. Şimdi ögrenmek icin kursa gidiyorum.

Maddi manevi hedefleeim icin bir liste olusturdum kendimce ve ajandama yazdım
●Her pazartesi ve persembe oruc tutulacak.
●Haftada en az bir kere teheccut namazina kalkilacak
●Namazlar aksatilmayacak
●Her ay en az 1 gr altin alinacak
●Kurban parası icin kumbarada para biriktirilecek
●Bulabilirsem gune girilecek

Ajanda satın almak yerine kendime 2017 icin bir defteri ajanda yaptim. Tek yek yazdim gunleri.
Her ayin sonundada gerceklestirebildigim hedefler icin bir hedef sayfasi yazdim. Insallah hepsini guzel seylerle doldurabilirim

İnşallah herkes hedeflerine ulaşır, istediğiniz her şey gerçek olur inşallah...
Buraya birileri hamileyim yazınca hepimiz mutlu oluyoruz..
Bir şeyler alan herkesle biz de seviniyoruz..
Mutluluk, hayatı paylaşmaksa bizler bunu burada çok güzel yapıyoruz, hayatı paylaşıyoruz...
2017'de güzel şeyler paylaşabilmek ümidiyle...

Yaşlı bir meslektaşımla bir gün Yargıtay duruşması için Ankara'ya gittik. Kendisi torun torba sahibi. Ev, araba , yazlık her şeyi var. Otobüsle gittik işimiz bitince döndük kalmadık. Adam yol boyunca ne kahvaltı yaptı, ne yemek yedi. En son bir mola yerinde simit alıp yedi. Bense sanki gezmekten döner gibi herkese hediyeler, çikolatalar, kestane şekerleri, her molada çay kahve...Eskiler böyle böyle biriktirmiş sanki...
Kimseye hiçbirşey almadı mı arkadaşınız?
Ben bazen kendimden kısabiliyorum ama sevdiklerimden kısamıyorum..
misal; 40 lira bi tshirt için fazla diyip almayıp 1 saat sonra eve 80 liralık tatlı alıp gidiyorum. Bunu da severler bunu da severler derken böyle oluyo zerre kadar da içim acımıyor o paraya..
Yada haftaiçi iş yerinde yemeğe verdiğim paraya içim acıyor. Çünkü hem pahalı hem severek değil de mecburen yediğim bi yemek oluyor zevk almıyorum. Çoğu Zaman evden getiriyorum. Ama haftasonu arkadaslarımı arayıp hadi gelin tatlılar benden şuraya gidelim demek hoşuma gidiyor..
ama herşeyden sürekli kısan insanları sevmiyorum. Kendine almaz, başkasına almaz, sürekli biriktirir.. eee sevdiklerimizle harcamayacaksak ne önemi var?

kızlar doktora gidecem de bebek olmuyor ya, kontrol amaçlı ilk defa. Hormon testi falan yapıyorlarmış. bunun için belli bir gün var mı, adetin bilmem kaçıncı günü gibi? şimdi doktora gidince doktor şimdi git şu gün gel derse boşuna para ödemek istemiyorum.
ikinci günü çağırıyorlar sanırım canım.

Aynen canım irade çok önemli, kilo azaldıkça vermek zor oluyor..Benim oldukça fazla su an.. 84 kg ile hamile kalmıştım başta 4 ayda 4 kg idi ama bir anda artmış son 2 haftada.. 91_92 gibi başlıyorum, neyseki boy 1.70 ama oldukça iriyim...74 kendimi iyi hissettiğim balık etli kilom...Amacım 68 olmak, zaten iri kemikliyim, hiç bir zaman zayıf olmuyorum, ama hafif balık etli de fena durmuyor...
ben de iri kemikliyim ne kadar zayıflasam da iri yapılıyım ama neyseki orantılı bir yapım var benim de boyum 1.73.

Sizin bu yaşadığınız olayları ve gözlemleri bende işe başladıktan sonra farketmiştim
örneğin yaşı ileri memur kadınlar diyeyim market indirimlerini takip ediyorlar yemeklerini evden getiriyorlar aldıkları kıyafet vs de markalı ama uzun yıllar giyiyorlar gibi şeyler farkettim
annem de memurdu ama onda görmediğim duymadığım şeyleri gözlemlemiştim
haliyle ev araba birikimleri iyiydi
Onlardan öğrendiğim benim de yaşama şeklime uyan yönlerini aldığımı düşünüyorum
Bazen de abartıyorlardı dışarıda yemek yememek için bahaneler üretiyor ve insanları da caydırmaya çalışıyorlardı
tabi ki sürekli olmaz ama arada öğle arası farklı yerlere gitmek de insana iyi geliyor
sonuçta o paraları kendileri yemezse eş dost çocuk mutlaka yiyen bulunuyor
bu konu da hem arada kalmıştır beynim
sanırım abartmadıkça sizin yaptığınız ufak hediye alışveriş bile sizi ve sevdiklerinizi mutlu ediyorsa ne mutlu size

Kimseye hiçbirşey almadı mı arkadaşınız?
Ben bazen kendimden kısabiliyorum ama sevdiklerimden kısamıyorum..
misal; 40 lira bi tshirt için fazla diyip almayıp 1 saat sonra eve 80 liralık tatlı alıp gidiyorum. Bunu da severler bunu da severler derken böyle oluyo zerre kadar da içim acımıyor o paraya..
Yada haftaiçi iş yerinde yemeğe verdiğim paraya içim acıyor. Çünkü hem pahalı hem severek değil de mecburen yediğim bi yemek oluyor zevk almıyorum. Çoğu Zaman evden getiriyorum. Ama haftasonu arkadaslarımı arayıp hadi gelin tatlılar benden şuraya gidelim demek hoşuma gidiyor..
ama herşeyden sürekli kısan insanları sevmiyorum. Kendine almaz, başkasına almaz, sürekli biriktirir.. eee sevdiklerimizle harcamayacaksak ne önemi var?
Vallahi almadı. Artık yaşlı olmasından mi erkek olmasından mi bilmiyorum. İş harici muhatapligim da olmadı. En son bir simit gördüm elinde o kadar. Bu arada azmi ve caliskanligi takdire şayan. Onu söylemeden geçemem. Bana bile çalışmak bazen zor gelirken o 65 yaşından fazla ve çalışıyor.

Kızlar çevremizden iyi örnekler vererek motivasyonumuzu arttırsak nasıl olur? Bazı yerlerde okuyorum tv ışığıyla oturup lambasını yakmayanlar varmış. Onun gibi değil de daha mantıklı ve sağlıklı fikirler...
İki yıl kadar önce baro seçimleri için meslek büyüğü ablam ve abimle bağlı olduğumuz ile gittik. İkisi de kıdemli ve zamanında küplerini doldurmuşlar. Onları gözlemledim o gün. Yol üstünde bir ihraç fazlası mağazaya girdik ve oradan alışveriş yaptılar. Kesinlikle giymeyeceklerini düşündüğüm şeyleri aldılar. 20 tl lik spor ayakkabı gibi mesela. Çok şaşırmıştım o gün. Ayrıca evindeki eşyaları da en az 20 senelik. Tabi temiz ve şık ama har vurup harman savurmamışlar akıllı yatırımlar yapmışlar.
merhaba hafta sonu bir akrabaya giderken tatlı götürmeyim dedim, her seferinde kolayca tatlı ya da börek alıyordum, onlarda yiyemiyorlardı. bu sefer 40 tl ye tek kişilik boyner home pamuklu saten nevresim takımı götürdüm. çok da hoşuna gitti teyzenin. tatlı yenmiyor almayım dedim, iyi yapmışsın hep kalıyor dedi. o da bana evden çıkarken getirdiğim fazlasını verdi diyebilirim. hatay domates ve biber salçaları, antepten gelen fıstık, giresundan gelen fındık, mersinden gelen biraz portakal, greyfurt, limon, yemekten kalan çorbada çok dedi koydu. anne evinden çıkmışım gibi oldu

20 TL lik ayakkabıya maddi durumları da çok iyi insanlar giymemeleri, mal mülk edinmişler, çoluk çocuk büyümüş, artık insanın kendisine harcama zamanı ama bu alışkanlık haline gelmiş sanırım, değişmez.

boynerden nevresim almak aslında bana fazlaya mal oldu. şöyleki eşim hemen beni avm ye sokmayacaktın, bunun bedelini ödeyeceksin dedi. hemen bir tane ceket kaptı, 350 tl, 30 tl de atkı aldı. ben daha dikkatli oldukça bu adam bana inat yapıyor sanırım. 2 tane kazağa yapıştı çocuk gibi, zorla ayırdım. geçen hafta da bir kazak, kemal tancadan ayakkabı ve deri ceket aldı ve bunları alırken de bu yıl başka ihtiyacım kalmadı demişti. adam da ihtiyaç ve istek kavramı karışmış durumda, her şey ihtiyaç gibi geliyor. hiç atkı takmadığı halde evde 2 tane atkı var, biri vermek için ayırdım, geçen hafta kazak alınca, birini verme şartıyla alabilirsin dedim.

benim saçlarım da kısaydı, hafta sonu da kısacık kestirdim. evde boyatıyordum normalde, bir arkadaş geldiğinde, akşam boya diyordum, kuaförde saç boyatmak için 2 saat bekleme zamanım olmuyor. çocukları bırakacak yer buldum, saçlar erkek gibi olunca kızıla boyattım. kesim ve boya (dip boya gibi kısacık) 50 tl verdim. bir daha kendim boyarım.

araba bakıma girdi 850 tl. 4 lastik alındı 16 lık. 1450 tl tutmuş o da. cumartesi bir akrabaya gittik onlara da 50 TL ye aksu çift kişilik battaniye aldım.

hafta sonu neyseki çocuklara ve kendime bir şey almadım diye seviniyorum. kıza kıyafet hediye verildi hafta sonu

ben tutumlu insanlara özeniyorum @bir yudum mutluluk , bu hayatta beleşçilere kızarım. cimriye bile çok kızmam, cimri kendine eder. ben alış veriş yapmasını sevmem, evde fazla bir şey olmasın diye ancak aldığım ürünü de bir tane markalı, kaliteli ve pahalı bir şey alırım. çok çok pahalı da dememeyim ancak ayakkabıyı deri mod, desa, hotiç, greyder alırım, çantayı aynı şekilde. ucuz alıp, bir sezon kullanıp atmayı sevmem, parası olan kişi de biraz almalı, bazı şeyler ucuz duruyor gerçekten. yazlık ayakkabı da çeşit renk fazla olması gerekir, çok pahalıya gerek yok ancak çok eşyayı da sevmem.

bu gün düğün çorbası, bamya, pirinç pilavı, vişne kompostosu var. ekmek de var. sadece 4 tl yol param olacak masraf olarak inşaallah yazarken halı yıkamacıya vereceğim para bu akşam. 50 tl ye yakın tutar sanırım. yılbaşında kumbaramı açacağım. hediyelik çeyrek altın alacağım. nisan ayında bir çeyrek, bir yarım altın gidecek yerler var. inşallah yarım parası çıkar diyeceğim ama maalesef çıkmaz o kadar, düzenli atmıyorum

Vallahi almadı. Artık yaşlı olmasından mi erkek olmasından mi bilmiyorum. İş harici muhatapligim da olmadı. En son bir simit gördüm elinde o kadar. Bu arada azmi ve caliskanligi takdire şayan. Onu söylemeden geçemem. Bana bile çalışmak bazen zor gelirken o 65 yaşından fazla ve çalışıyor.
bilmediğimden soruyorum, siz de yaş haddi vs yok o halde meslekte

İs cikisi markete girdim. Kiymada indirim varmış. 1 kg 28.90 tl. 1 kg aldım köfte yapıp buzluga atıcam. 10 lu nescafeler de 3 tl ye düşmüş 30 tl lik alışverişe. Bir paket de ondan aldım. Ayrıca yılsonu ya ne olur ne olmaz biriken bonusları da kullandim. Tasarruflu bir alışveriş oldu.

Benim esimde kendine biseyler aldi onu hic hesaba katmadim ben

Gerci bu sefer iyi almis.
2takim elbiseyi 800tl almis 5tanede corap hediye etmisler
2tane ayakkabi almis 1cifti 185tl.
Onlari taksit yaptiriyo gencallardan aliyo yillardir elden öduyo.
Her taksit ödemeye gittiginde de bir parca bisi aliyo o ayri ya gömlek ya kravat ya camasir.

Bugun happy cantere girdim 51tl tuttu aldiklarim.
Sonra hakmara girdim kasaya geldim 80tl tuttu.
Karti verdim int. Sorun var dedi cekemediler kartdan.
3 defa denedik yok.
Nakitde yoktu uzerimde biraktim hepsini ciktim
Posetlemistim bir de.
Ya hayir ozaman bana kafadan soyleyin uyarin
Sorun dimi kartla mi alisveris yapacaksiniz int. Sorun var diyin ona gore bende tekrar gecirmem birakirim.
Sinirledim.

Ciktim.
Evde zuladaki para vardi alabilrdim donup fakat isime gelmedi
Hayir almicam kalsin ozaman dedim.
A101e gittim 62tl harcadim oradada.
Ama hakmarda kupseker,yumurta,suzmepeynir falan daha uygundu 40-50krs fark vardi.
Hala hepsini tamamen alamadim.

Bimede gitmem gerek fakat ters yondeydi gidemedim.

Artik yarin alirim ordanda.
Süt,tost ekmegi,hamburger ekmegi,pirinc,ped gibi alacaklarimida yarin ordan alip halledecegim.

İs cikisi markete girdim. Kiymada indirim varmış. 1 kg 28.90 tl. 1 kg aldım köfte yapıp buzluga atıcam. 10 lu nescafeler de 3 tl ye düşmüş 30 tl lik alışverişe. Bir paket de ondan aldım. Ayrıca yılsonu ya ne olur ne olmaz biriken bonusları da kullandim. Tasarruflu bir alışveriş oldu.
yerel market sanırım. kıyma iyiymiş, ben de alırdım aslında. iş yerinde kasap dükkanı olan güvenlikçi arkadaş var kıymayı 30 tl den getiriyor. çorbalık kemik de getiriyor.
bundan sonra ondan iç yağı da alacağım biraz. denemek amaçlı olarak. kullanan var mı? nelere kullanıyorsunuz

Benim esimde kendine biseyler aldi onu hic hesaba katmadim ben

Gerci bu sefer iyi almis.
2takim elbiseyi 800tl almis 5tanede corap hediye etmisler
2tane ayakkabi almis 1cifti 185tl.
Onlari taksit yaptiriyo gencallardan aliyo yillardir elden öduyo.
Her taksit ödemeye gittiginde de bir parca bisi aliyo o ayri ya gömlek ya kravat ya camasir.

Bugun happy cantere girdim 51tl tuttu aldiklarim.
Sonra hakmara girdim kasaya geldim 80tl tuttu.
Karti verdim int. Sorun var dedi cekemediler kartdan.
3 defa denedik yok.
Nakitde yoktu uzerimde biraktim hepsini ciktim
Posetlemistim bir de.
Ya hayir ozaman bana kafadan soyleyin uyarin
Sorun dimi kartla mi alisveris yapacaksiniz int. Sorun var diyin ona gore bende tekrar gecirmem birakirim.
Sinirledim.

Ciktim.
Evde zuladaki para vardi alabilrdim donup fakat isime gelmedi
Hayir almicam kalsin ozaman dedim.
A101e gittim 62tl harcadim oradada.
Ama hakmarda kupseker,yumurta,suzmepeynir falan daha uygundu 40-50krs fark vardi.
Hala hepsini tamamen alamadim.

Bimede gitmem gerek fakat ters yondeydi gidemedim.

Artik yarin alirim ordanda.
Süt,tost ekmegi,hamburger ekmegi,pirinc,ped gibi alacaklarimida yarin ordan alip halledecegim.
eşin kredi kartıyla giyim eşyası alsa, sen de puanlarını kullanırsın aslında. ben çocuklara lcw den kartta biriken puanlara bir şeyler alıyorum. çok hoşuma gidiyor. o yuzden arabanın yakıtı vs hepsinin karttan aldırmak istiyorum. bazen nakit ödüyor.

Herkese merhabalar
bugun isyerinde hicc yorulmadim hic is yoktu diyebilirim hatta dinlenip geldim
2016 benim ve ailem icin zorlu gecti
hatta her sey ustuste geldi
bugun bir arkadasla konusuyoruz amelia dedi bazen olur ustuste gelir oyle ya sabir diyeceksin dedi ve sonra her seyi unutacaksin dedi bakalim bu skntili gunlerim gececek mi Rabbim... Ya sabir diyorum bende
2017den de beklentilerim var benimde oncelikle saglikli olabilmek ve ulkece huzura kavusabilmek
Babamin sagliinin duzelmesi ve birde saglikli bir bebek...

Back
X