Küçük Düşün Büyük Olsun!

O zaman altın alıp bundan kar etmeye çalışıcaz :bicak:
Aynen ama altini almak da zor oldu çok pahalı.
bundan nasıl emin oalcağız ?ya tekrar bir düşüş olursa.. tewkrar 150 civar yada daha da altına inerse.. bu kezde zarar etmiş olacağız.. şuan çalkantılı bir dönemdeyiz.. umarım herşey rayına oturur..
Gecen yilların altin yükselme düşme grafigine bakabilirsin cnm fikir olması için aylara göre değişiyor genelde sanmıyorum 150 lere inecegini önümüzdeki kiş inmez ama yaza doğru bilemem. Tabii yine de siz bilirsiniz. Bu benim sahsi görüşüm. :işsiz:

Ben altının düşeceğini düşünmüyorum artık düşse düşse 156 değil 154 filan olur daha başka düşmez. Altın hep böyleydi ki Türkiye’de sürekli çalkantılı o yüzden altın düşmez bence . 2 tl düşse zaten çok zarar edilmez ayrıca bu tarz yatırımlar yapıyorsak bu riski almak gerek galiba :bicak:
Aynen katılıyorum cnm

Kızlar hayırlı cumalar

Dün kredi kartımın son ödeme günüymüş ben bugün sanıyordum.. Biraz geç yatırayım diye sallanıyordum.. Geçirmişim son ödeme gününü faiz işleyecek eminim ki.. :KK43:
Koşa koşa gidip yatırdım 920 lira.. Ordan migrosa girdim.. Sek labne de 1 alana 1 bedava varmış 5,99 iki tanesi.. Anneme kahvaltıda iyi oluyor 2 tane labne 2 tane de sek beyaz aldım.. kızıma muz aldım. Rahmetli babamın mezarı için çiğdem aldım 2 paket.. Bir de tukum peyniri aldım 43 lira ödedim.. Ordan da fırına uğradım ekmek simit börek vs aldım 13 lira da oraya verdim :KK64:Sabah sabah 55 lira gitti..

Eşime de 3,050 lira verdim belediye ödemesi için.. Cumadan sonra öder onu da..
Dün de kışlık üzüm sularını aldı eşim 97,5 onlara ödemiş.. Kızımın ilaçlarıda 63 lira tutmuş..

Bi tek aidat kaldı 100 lira onu da akşam üstü ödeyeceğim borcumuz falan kalmasın :KK12:

Bir arkadaş öyle demiştş benimde içime sinmedi. Burdan biriydi ama kimdi unuttum zaten bitmişti benim berk. Çok da çay içmiyoruz 1000 kilo 8 9 ay gidiyor.
Bende o çaya güvenmiyorum çünkü fiyatı ucuz ya bilmiyorum . Bazı şeylerin ucuz olması içime hep şüphe düşürmüştür

Annem msj atmış babamın kuzeni eşiyle beraber bizim yaşadığımız şehre geliyormuş sizede uğrayacak hazırlıklı ol dedi bende tmm dedim. Buzlukta yaprak var mantı var yemeğe gelirlerse bunları pişiririm çorba fırına tavuk patates . Çaya gelirlerse fırına kek atarım hemen . Yaprak pişirim sütlü irmik tatlısı yaparım öyle . Üff böyle belirsiz misafiri sevmiyorum sürekli hazır olda durmak gıcık ediyo beni KızlarEn Büyük KK evim şuan bal dök yala tertemiz halıları bile silmiştim

Annem msj atmış babamın kuzeni eşiyle beraber bizim yaşadığımız şehre geliyormuş sizede uğrayacak hazırlıklı ol dedi bende tmm dedim. Buzlukta yaprak var mantı var yemeğe gelirlerse bunları pişiririm çorba fırına tavuk patates . Çaya gelirlerse fırına kek atarım hemen . Yaprak pişirim sütlü irmik tatlısı yaparım öyle . Üff böyle belirsiz misafiri sevmiyorum sürekli hazır olda durmak gıcık ediyo beni KızlarEn Büyük KK evim şuan bal dök yala tertemiz halıları bile silmiştim
Deme oyle deme, misafir berekettir. Ne guzel yasadiginiz sehre geliyorlar ve sizi sayip ziyaret edecekler. Ben hic ugramadan gitseler uzulurdum. ;)

Deme oyle deme, misafir berekettir. Ne guzel yasadiginiz sehre geliyorlar ve sizi sayip ziyaret edecekler. Ben hic ugramadan gitseler uzulurdum. :KK66:
Öyle tabi misafiri çok severim ben misafir geleceği zaman hazır ol da duruyorum şimdi ne zaman gelecekleri belli olmadığı için hafta sonu hazır olda durucam :dondurma:

Öyle tabi misafiri çok severim ben misafir geleceği zaman hazır ol da duruyorum şimdi ne zaman gelecekleri belli olmadığı için hafta sonu hazır olda durucam :dondurma:

Bence hic sıkıntı yapmaya gerek yok. Sen hazirligini yap, kimin nasibiyse o yer. Gelmezlerse baska birilerini cagirirsin. ;)

Bence hic sıkıntı yapmaya gerek yok. Sen hazirligini yap, kimin nasibiyse o yer. Gelmezlerse baska birilerini cagirirsin. :KK66:
Arasalar yemeğe buyurun demek istiyorum işte ama aramaları lazım ne zaman geleceklerini bilmeden hazırlık yapamam ki :dondurma:

Arasalar yemeğe buyurun demek istiyorum işte ama aramaları lazım ne zaman geleceklerini bilmeden hazırlık yapamam ki :dondurma:
Hazirlik derkem yemeklik malzeme. Ya da borek, kek. Sar at buzluga. Kek de atiyorum buzluga, kurabiye de. En azindan caya gelirlerse elinin altinda olur.

Annem kahvaltıya gelmişti gel çıkalım dedi oğluma pijama aldı sağolsun. Çorap aldı bende takıcıya girdim 5 tl harcadım 101 den de 4 tl ye bıçak aldım.

Altın alsam mı beklesem mi bende bilmiyorum.çeyrek alacaktım gün paramla
Kalabalık olmadığımıza fazla toplanmıyor.
Heves ettim alamıcam bu gidişle.

altın konusunda ben de kararsızım, benim maaş önümüzdeki haftasonu yatar o zamana kadar hesap kitap yapıp bir düşüneyim. altın bir anda yükseldi dalgalı bir dönem ama geçen yıl da bu zamanlar yine yükselişe geçti ve sonra düşüşü fark edilir seviyede olmadı. uzun vadede altının her zaman kazandırdığını düşünüyorum
ama ben Allah nasip ederse yaza girmeden ev alma niyetinde olduğum için uzun süre elimde kalmayacak altınlar ve yazın genelde fiyatlar daha düşük oluyor.
ama ben TL olarak kalırsa harcarım diye de korkuyorum onun için çelişkideyim bilemiyorum

Hazirlik derkem yemeklik malzeme. Ya da borek, kek. Sar at buzluga. Kek de atiyorum buzluga, kurabiye de. En azindan caya gelirlerse elinin altinda olur.
Olabilir ya annemde kek atıyo ben börek kurabiye filan atıyorum kek atmadım hiç.

Tadı değişmiyormu kek kurabiyenin.
Kurabiye hamurunu mu koyuyorsunuz kendini mi.
Ben daha neler öğrenicem sizden

Amanın ne olmuş bu dövizin altının hali. Giderek daha da artıyor. Euro bundan sonra 3 lü rakamlara inmez artık. Hiç sanmıyorum.

Ülkenin durumu giderek kötüleşiyor. Maaşlarımız resmen eriyor.

Markete gittim. Sucuk yumurta yoğurt Yeşilçay patlıcan ve ananas aldım. 68 tl ödedim.
Akşama balık salata olacak yemeğimizde. Artık nerdeyse hiç dışarıda yemiyoruz.

Olabilir ya annemde kek atıyo ben börek kurabiye filan atıyorum kek atmadım hiç.

Ben kek atıyorum. Yani aslında aklınıza ne gelirse koyuyorum buzluğa. Bugüne dek sadece bulgur pilavından memnun kalmadım.

M maviduvar1 aynen canım.. Sorma tl miz pula döndü..Artık birşeyler almak bile içimden nedense gelmiyor:KK43:
elime 10 tl geçiyorsa 7 sini kenara koymak istiyorum..
ama ihtiyaçlar da isteklerde maalesef bitmiyor..
Birde bu ara sürekli eşimin elektronik eşyaları bozulmaya başladı..
önce laptop şimdide telefon:KK43:
Bir yandan çocukların okul masrafları kışlık ihtiyaçları..
oufff içim sıkılıyor artık.. maaşlarımız eridi gitit bu ara:(
ne kadar böyle gidecek yada tekrar düşüşe geçermi bilmiyorum bu altın döviz.. bu ara içimi karamsarlıklar kapladı...Hiç yaşama hevesim kalmadı..
almak istediklerim yapmak istediklerim var ..
Ama parada harcamak istemiyorum..
nolcak bilmiyorum..
kek buzluğa bende koyarım börek de poğaca da .. hiç kötü olmuyor.. çıkarınca aynı taptaze kalıyor.. tavsiye ederim..

Hayir canim degismiyor. Ben dilimliyorum ve tupper dondurucu kaplarina siraliyorum. Misafir geldiginde cikarip, m.dalgada cozdurerek ikram ediyorum. Kurabiyeleri de pismis koyuyorum. Mayali veya mayasiz pogacalar da koyuyorum.Ne zaman misafirim gelse, elimin altinda en az 3 cesit hazir ikramliklarim oluyor. En fazla bir cesit salata yapiveriyorum. Boylece hic gerilmiyorum, fazladan yorulmuyorum. Misafirin keyfini cikariyorum. ;)

KIZLARIMCANLARIM KIZLARIMCANLARIM ben de aynı durumdayım. Harcamak istemiyorum. Almak istemiyorum. Gelecek nasıl olacak bilemiyorum. İçşmde ne heves kaldı ne de başka birşey. Asgari ücret alan insanlar nasıl yaşayacak bu ülkede bilmiyorum.
Zamanında Lüzumsuz yaptığım her harcama için de kendime ayrıca kızıyorum.

Back
X