- 27 Şubat 2008
- 9.941
- 12.715
- 823
Hayırlı olsun canım.. Çok güzel düşünmüş.kızlar bugün ne öğrendim biliyor musunuz.. bizim maaşların yattığı bankadan geldi arkadaş gerçi 3 ay önce gelip bütün çalışanların telefon numaralarını ve yanlış hatırlamıyorsam tc numaralarını almışlardı benden. ben de sormadım sebebini, sıkıntı vardı bi ara onun içindir diye.. neyse bugün tekrar geli beni bilgilendirdiler bütün çalışanlara bizim patron tarafından otomatik emeklilik sistemi açılmış.. ve bunlar bizim patron tarafından karşılanıyormuş ve de 3 ay önceden başlamış hatta. 75 tl gibi birşey sanırım, gerçi bana bilgilendirme için yazı gönderecekler bunları öyle sözlü söyledi bankadan gelen arkadaş.. bizim şirket sahibi çalışanlarıma bu da benden olsun diyip maaşlarından kesinti olmamasını iletmiş..
Benm eşimde banka sektöründe..Bizim de BES imiz var..
Eşiminkine bankada yatırdığının%40 ı kadar yatırıyor.
Atıyorum eşim 100 yatırıyorsa , bankada 40 ekliyor..Birde devlet katkısı var..25 de ordan geliyor.. ediyor 175 misal..Bizde şimdi meblağı artıracağız.. Kumbara gibi oluyor..
Biz çocuklar için yatırıyoruz zaten.. onlara çeyiz yada okul parası olsun diye..