Küçük Düşün Büyük Olsun!

Günaydın bu akşam komşumuz davet etmişti akşam waffle yapacaklarmış arkadaşlar toplanıp. Gitmek istiyorduk ama görev çıktı komşuma msj yazdım üzüldüm birazcık neyse. İzne gidemiyoruz bir türlü çok sıkıcı oldu bu durum izin için ayırdığımız 1850 tl hesabımda duruyor . 7 -8 -9 aralık gibi gidicez inşallah ee böyle olunca aralık maaşımızda yatacak böylelikle daha iyi oldu bende bu parayı hemen altın gibi birşeyle değerlendiricem Kızlar.Ben altının asla düşmeyeceğini düşünüyorum

günaydın kızlar
sempatik kız başın sağolsun canım, kendine dikkat et lütfen...

bugünden itibaren alışveriş diyetine giriyorum kızlar...evde her şey var ve ben bu aralar çok açıldım... ülkenin hali de ortada...kemer sıkmaktan başka çare yok...

çeyrek an itibariyle bulunduğum yerde yani egede 275 tl... en son 250 tl den almıştım ondan sonra almadım bıraktım...dün de elime geçen yüklü bir parayı bankadaki hesaba attım ki harcanmasın...altın hesabından almaya devam edeceğim ama azar azar...

günaydın kızlar
sempatik kız başın sağolsun canım, kendine dikkat et lütfen...

bugünden itibaren alışveriş diyetine giriyorum kızlar...evde her şey var ve ben bu aralar çok açıldım... ülkenin hali de ortada...kemer sıkmaktan başka çare yok...

çeyrek an itibariyle bulunduğum yerde yani egede 275 tl... en son 250 tl den almıştım ondan sonra almadım bıraktım...dün de elime geçen yüklü bir parayı bankadaki hesaba attım ki harcanmasın...altın hesabından almaya devam edeceğim ama azar azar...
Sen başarırısın canım.. maşallahın var..
Dediğin gibi ülkemiz üzerine gene pis bir oyun oynanıyor.. sürekli köşe yazarlarını takip ediyorum ben..
bu dövizlerin çıkışı altının çıkışı da manipülasyona canım..
ne zaman kadar sürecek kestiremiyorum.. merkez bankamız bile çaresiz kalıyor bu duruma en çokda ona üzülüyorum..
geçen yıl gene müdahele edebiliyorlardı bir nebz düşüyordu.. bu yıl onlarda bişey yapamıyor sanırsam>(
Allah sonumuzu hayr eylesin.. düşmanlarımıza bizi galip eylesin.. Emellerine ulaşmasınlar inş>(

Herkese günadyın..Hayırlı sabahlar..
Benimde elimde nakitim var kenara koyduğum..Dolar ve euro alacaktım.. ama maalesef yetişemedim(>
düşmesini bekleyeceğim ..Ben düşecepğini düşünüyorum..Hiçbirşey sonsuza kadar çıkmaz..
yazın çok düşmüştü dolar..Şimdi onun çıkışı..
elbette inecek diye kendimi motive etmeye çalışıyorum..:p

Bu süreçte vadeliye yatırın :) 32 günlük vade bile farkediyor dışarıda yemek parası :)

Gunaydinnn
tr_lelli tr_lelli sanırım ben bilezik alamicam altın bu kadar yükselmiş kendi mümkün değil biriktirilen ama en fazla 2000 biriktirebilirim
Şu altının fiyatına bakın yahu 164 TL olmuş 22 ayar 150 TL ceyrek 264 TL olmuş bilmiyorum ne olacak boyle
Bende düşünmüyorum suan bilezik almayi.

Kizlar vadelide parası olan, vadeli düşünen var mi aramızda?
Faiz günah falan diyemi dusunuyorsunuz.
Yoksa neden nakit param dursun değerlensin mi dusunuyorsunuz
Merak ediyorum fikrinizi.

Vadeli hesap insana fayda getirmiyor bence hatta dün arkadaşımızla konuştuk bu konuyu. Eşimin bi arkadaşı 100 bin tl parasını vadeliye yatırmıştı . 1000 tl mi yoksa 1500 tl mi ne faiz alıyormuş. Arabası takla attı o parada arabaya gitti hiç oldu yanı. Ben günah olduğuna inanıyorum. Çünkü çalışmadan edinilmiş bir kazanç . Eğer öyle düşünmesem 40 bin tllik altınım var satar vadeliye koyardım

Faiz ile ilgili ciddi hükümler var dinimizde. Kaçınmak lazım. En mantıklı altın uzun vadede her zaman getirisi var.

Faizden korkan, sevmeyen , kelime olarak duyunca bile irrite olan bir insandım.
Ama şartlar kredi çekmeye zorladı bizi, onun faizini ödemek o kadar can sıkıcı ki anlatamam.
Ben olsam vadeliye kati surette yatırmam. Benim olmayan bir parayı harcamak gibi bir şey. Emek yoksa berekette yok sanki.

Benim düşüncelerim bunlar. Kendi ailemden de yapan var. Saygı duymakla beraber onaylayamiyorum.

Allah bir daha muhtaç etmez umarım bizi de.

Faizde sizin paranızı kullanıyorlar ona istinaden ödeme yapıyorlar kimse durduk yere para vermez hele bankalar hiç
500 yıl önceki şartlarla şimdiki şartlar farklı
Ozan bütün bankalar günahkar bizde günaha ortak oluyoruz

tr_lelli tr_lelli ben günah vs diye düşündüğüm için değil de içime sinmiyor. Bir kere yıl boyu kenara koyduğumuz parayı faize yatırdım. O yaz o para resmen pul oldu. Üstüne ek hesaptan harcadık. Nereye gitti nasıl gitti anlamadık.
O gün bugündür faizden uzak duruyoruz

Faizde sizin paranızı kullanıyorlar ona istinaden ödeme yapıyorlar kimse durduk yere para vermez hele bankalar hiç
500 yıl önceki şartlarla şimdiki şartlar farklı
Ozan bütün bankalar günahkar bizde günaha ortak oluyoruz
Bazen dusununce bana mantikli geliyor.
Ama herkes günah diyor.
Biz bes oduyoruz devlet destegi var onda da bu da haksiz kazanc ozaman diyorum.
Ana parama mebla ekleniyor param isliyor.

Ve araştırdım faiz olarak yazmıyormuş kuranda da riba olarak yazıyormuş yani tefeci demekmis.
Şimdiki anlamda faize yoruluyor.

tr_lelli tr_lelli ben günah vs diye düşündüğüm için değil de içime sinmiyor. Bir kere yıl boyu kenara koyduğumuz parayı faize yatırdım. O yaz o para resmen pul oldu. Üstüne ek hesaptan harcadık. Nereye gitti nasıl gitti anlamadık.
O gün bugündür faizden uzak duruyoruz
Başıma gelmedi hic bilgim yok.
Şuan araştırıyorum sadece günahını yorumları
Deneyenlerin yani senin gibi yorumlarına bakmak istedim.

Back
X