Küçük Düşün Büyük Olsun!

Selam kizlar. Bnde koy tavugu haslama bulgur pilavi salata ayran corba yaptim. cok guzel ve sade bir menu oldu.
Kizima tavuk suyundan corba yapiyorum
Tavuk ve et sularini nasil kullaniyorsunuz.buzluga az az koysam kizimin corbalarina katsam olur mu
Yoksa surekli taze mi yapmak gerek.daha 9 aylik gunde bir ogun yogurt bir ogun meyve puresi arada da corba yapiyordum ama artik her gun corba yapmaya baslayacagim.sizinde fikirlerinzi merak ediyorum
Kağıt bardakta saklıyordum canım. Çözdürüp kullanıyordum. Şimdi taxe yapıyorum daha küçükken fazla yapıyordum. Birde buz poşetleri oluyor onlara koyabilirsin.

Selam kizlar. Bnde koy tavugu haslama bulgur pilavi salata ayran corba yaptim. cok guzel ve sade bir menu oldu.
Kizima tavuk suyundan corba yapiyorum
Tavuk ve et sularini nasil kullaniyorsunuz.buzluga az az koysam kizimin corbalarina katsam olur mu
Yoksa surekli taze mi yapmak gerek.daha 9 aylik gunde bir ogun yogurt bir ogun meyve puresi arada da corba yapiyordum ama artik her gun corba yapmaya baslayacagim.sizinde fikirlerinzi merak ediyorum
Kapakli buz kaliplarina koyuyorum ve dondurucuda saklayarak, bulyon gibi kullaniyorum.

Kağıt bardakta saklıyordum canım. Çözdürüp kullanıyordum. Şimdi taxe yapıyorum daha küçükken fazla yapıyordum. Birde buz poşetleri oluyor onlara koyabilirsin.
Simdi kagit bardaklara koyup strecledim
Artik her corba yapista cikarip kullanirim

Canım D&R ve hepsiburada gibi sitelerde gordum araştırınca ama boyutu sanki kucuk.
Birde okullardaki gibi kalın yırtılmaz bisi olsun istiyorum.
Boyamalı fikri güzelmiş
Bi arastirim.
Sagol canim.
Öylesi biraz zor ancak şöyle halledebilirsin
Benim olduğum şehirde genelde adları copy center diye geçiyor hani şu moda yok kına pankartı doğumgünü afişi falan yaptırıyorlarya öyle yerler istediğin boyutta hazırlıyor

KIzlar merhaba, hiç yazmasamda sizi hep takipteyim. Biley sormak istiyorum. Bi miktar tl birikimim var aylık aylıkta atmaya devam edicem ama tk de kalsın istemiyorum. Altın düşünüyorum. Ata, çeyrek, gram hangisi daha karlı olur? Farkeder mi ya da?

KIzlar merhaba, hiç yazmasamda sizi hep takipteyim. Biley sormak istiyorum. Bi miktar tl birikimim var aylık aylıkta atmaya devam edicem ama tk de kalsın istemiyorum. Altın düşünüyorum. Ata, çeyrek, gram hangisi daha karlı olur? Farkeder mi ya da?
Bozdururken illa hepsinde kayıp oluyor.
Meblaya göre alabilirsin.
Azsa gr.
Fazlaysa ata.
kayıplarını sorabilirsin kuyumcular guzel yönlendiriyorlar.
Benim param genelde ata ediyordu okadar biriktiriyordum ata aldım direk.

Son düzenleme:
Yeni kitaba basladim.
30. Sayfaya geldim bile.
Bi avm sinema açıldı yeni açılışa özel biletler 10tl.
8 aralıkta ezgi molanın komedi sanirim filmi vizyona girecek kardeşim gidelim diyor esim oglum falan.
Bayadirda gitmedim sinemaya.
Yine o hafta bi arkadasimin bebek kuranı var hediye almam lazim.
Aralıkta başka bi arkadaşım dogum yapacak ona hediye almam gerek.

Bu ara böyle bende durumlar.
Bebislerle seneyi bitiricimm.

Evde çalinma riski var ise bankadan gram altin hesabi acip biriktirmek daha mantikli olur. Bankalarda çeyrek altin filan biriktiremiyiruz diye biliyorum

Evde çalinma riski var ise bankadan gram altin hesabi acip biriktirmek daha mantikli olur. Bankalarda çeyrek altin filan biriktiremiyiruz diye biliyorum
Evet aslında daha once hep hesaptan gram ilerliyordum. Fakat internet bankacılığı kullanıyorum. 10 saniyede altını bozup harcamak cok kolay oluyor. Oyüzden bu sefer fiziki altına yöneldim.

Hırsız konusunu düşündüm banka kasalarına da baktm yıllık 250/300 arası. Kasa kiralamaya karar verdim bende. Kasa dan altını al kuyumcuya git bozdur uzun iş, harcama ihtimalimi sıfıra indirmehe calısıyorum :)

Ben risk alıp evde saklıyorum hala.
Yani gece giren olmazsa eve gunduz girme ihtimali yok.
3.kat.
Kapının mandalinida kapatıyorum camlardan giremezler.

Bina bizim ufacık ses olsa annemler falan çıkar bakar illa.
Babam cam kusu zaten kim binaya geldi kim gitti kime geldi balkon teyze.
Ondan aliyorum dedikodulari.
Genelde de evdeyim zaten.
Çok şükür hic oyle hırsızlık falan yasamadik.

Ben risk alıp evde saklıyorum hala.
Yani gece giren olmazsa eve gunduz girme ihtimali yok.
3.kat.
Kapının mandalinida kapatıyorum camlardan giremezler.

Bina bizim ufacık ses olsa annemler falan çıkar bakar illa.
Babam cam kusu zaten kim binaya geldi kim gitti kime geldi balkon teyze.
Ondan aliyorum dedikodulari.
Genelde de evdeyim zaten.
Çok şükür hic oyle hırsızlık falan yasamadik.
Allah yaşatmasın inşallah.

Fakat bizim bölge merkezi olmasına ve 24 saat işlemesine rağmen hırsızımız eksik değil maalesef.

Ben dışarı çıkarkn çok korkuyorum Rabbim yaşatmasında bir kredi kartıyla açıyorlar.
Benim evdeyken başıma geldi.
Oğlumu sallıyordum ayağımda kapı tıkladı nasılsa komşumdur defim açmadım.
O bazen tıklar gider oğlan uyanınca çalarım kapısını.neyse aradan 3- 5 dk geçti kapı tırak etti açıldı tabi oğlanı ayağımdan bırakıp kim o diye bağırdım kapıyı çektiler tam o sura elim kapıya gitti. Açacaktım Dedim kendine gel kapıyı açsam belkide gitmediler hemen.( ki öyle oldu sesleri iki üç basamak indiler gibi geldi )attım üst kilidi arafım komşumu. O sırada asansör çağıdılar binaya giren oldu ses duyuluyor kapınım ordan. Balkona çıktım hiç saçı başı görünmüyordu saçı yüzü heryeri bağlı 3 kadın çıktı.Aynı olay ben yokken komşumada olmuş aynı hafta içinde 2. Şanslarını bizim kattan denediler. O zamanda onun kv si evdeymiş oğlu geldi sanmış seslenmiş. Seni korkutmak istemedik söylemedik dediler.şimdi tık olsa kapı açıp bakıyoruz.
Evde üst kilidi atıyorum da kapım bozuk dışardan atılmıyor alt kilitleniyor nerelere koycağımı şaşırıyorum bazen alıp anneme gidiyorum. Avm ye gitceksen ya da ist. A falan onda duruyor. O da evde yoksa yanımda sırt çantamda taşıyorum 3 poşet içinde. Yaşadığım yerde çok oluyor bu tarz olaylar ne yazık ki. Bekarken de 3 komşumuza girmişti. Oturduğum apartmanda da ayakkabı bebek arabası çalınma olayları çok oldu.

Ben dışarı çıkarkn çok korkuyorum Rabbim yaşatmasında bir kredi kartıyla açıyorlar.
Benim evdeyken başıma geldi.
Oğlumu sallıyordum ayağımda kapı tıkladı nasılsa komşumdur defim açmadım.
O bazen tıklar gider oğlan uyanınca çalarım kapısını.neyse aradan 3- 5 dk geçti kapı tırak etti açıldı tabi oğlanı ayağımdan bırakıp kim o diye bağırdım kapıyı çektiler tam o sura elim kapıya gitti. Açacaktım Dedim kendine gel kapıyı açsam belkide gitmediler hemen.( ki öyle oldu sesleri iki üç basamak indiler gibi geldi )attım üst kilidi arafım komşumu. O sırada asansör çağıdılar binaya giren oldu ses duyuluyor kapınım ordan. Balkona çıktım hiç saçı başı görünmüyordu saçı yüzü heryeri bağlı 3 kadın çıktı.Aynı olay ben yokken komşumada olmuş aynı hafta içinde 2. Şanslarını bizim kattan denediler. O zamanda onun kv si evdeymiş oğlu geldi sanmış seslenmiş. Seni korkutmak istemedik söylemedik dediler.şimdi tık olsa kapı açıp bakıyoruz.
Evde üst kilidi atıyorum da kapım bozuk dışardan atılmıyor alt kilitleniyor nerelere koycağımı şaşırıyorum bazen alıp anneme gidiyorum. Avm ye gitceksen ya da ist. A falan onda duruyor. O da evde yoksa yanımda sırt çantamda taşıyorum 3 poşet içinde. Yaşadığım yerde çok oluyor bu tarz olaylar ne yazık ki. Bekarken de 3 komşumuza girmişti. Oturduğum apartmanda da ayakkabı bebek arabası çalınma olayları çok oldu.
Ayy cok kotu bisi ya.
Allah korusun.
Var tabi buralarda da oluyor.
Ev araba soyuyorlar.
Ben takmıyorum bilende yok burda altınım oldugunu.
Ben borç oduyoruz falan derim etrafa ki yalan değil araba kredisi oduyoruz..

Diğer evimde üst 2 daire gündüz soyulmustu.
Ki bende evdeydim oglum küçüktü aynı senin gibi oğlumu salliyordum.
Sonra kapım çaldı
Karşılıklı 2 komşu avm gitmişler 2 saatliğine o ara soyulmuş bilen biri yapmıştır yani ikisinin çıktığını görmüş demek.
Bana sordular diğer komşulara sordular
Ben ses falan duymadim.
Ama senin gibi benim kapımıda zorlayabilirlerdi.

Allah korusun

Back
X