Küçük Düşün Büyük Olsun!

Trlelli durmaman doğru bir kere haberlerde görmüştüm beyoğlunda kadının bacağına şırınga vurmuşlar kadın uyuşmuş çantasını almışlar ve kadının tansitonu fln fırlamış ölebilirmiş.

Faturan çok gelmiş. Bizim dış cephe belli yerlere yapmış müteahhit her yerde yok.olmayan yerlere biz stragor yaptık dekoratif taş görünümlü.çatı katından da soğuk yiyoruz orayıda strafor kapladık kalın. Ama cam yünü istiyor 45 50 de yakıyorum yaktığıöda 3 petek yanar havlupan hariç.bu ay en çok 120 150 arası gelir.
Bizimde öyle hiç ısınmıyordu yak yak petekler kendini zor ısıtırdı. Petek temizliği değil de filtre temizliği yaptırdık 2 yıldır düzenli yaptırdık. Şimdi iyi KIZLARIMCANLARIM KIZLARIMCANLARIM ın dediği gibi öyle bişiy olabilir bir baktır.
İçerden yapabilceğin yalıtım varsa yapmaya çalışın çok fayda ediyor.dış yalıtım şart bende apartmanda her zaman söylüyorum.
Canım içerden cam cepheli duvarların hepsinde yalıtım var.
Yaptırdım.
Üst katım bos ama.
Isınmayız geçtim hadi yelek patik polar vs idare edim ama faturanın bukadar cok gelmesi canimi cok sıkıyor.

Ufak zaten ev cok sıkıldım ya.

Geçen yıl kombiyi temizlettim ama petekleri temizletmedim.

Aslında petekler soğuk falan değil altına kadar sıcaklık yayiliyor.

Ben düşükte yakıyorum faturam cok gelmesin (sözde) diye.

Dün arkadaşlarım ev sıcak dedi hatta bebeğin yeleğini aldılar ustunden.
Ben sıcağı severim.
Ama havalar guzel gidiyor ondan suan sıcak havalar soğuyunca ısınmıyor hic.

Kombi falan değişmek istemiyorum (eca marka)
Temizliğe bir fiyat alım bakım ne dicekler.
Bi de onu yaptırım annemler gecen yil yaptirmislardi.

Ben napcami sasirdim.

Elektrik su faturam normal geliyor okadar harcamaya ragmen.
Ama doğalgaz her kış benim kabusum.
Üzülüyorum ona verdiğim paraya cunku isinamiyoruz. Gereksiz cok geliyor.

Soğuk evi hic sevmezdim benim başına geldi.
Zaten neyi sevmezsem başıma geliyor.

filtre temizliği dediğinizi kombinin filtresimi petek filtreleri falanmı?Gelenler Kombi bakımıda yapacaklar.. birde koruyucu ilaç koyacaklar petek suyunun içine.. öyle dediler..
Canım bende bi fiyat alım bakim.
Hem kombi hem petek temizliyorlar ikisi bir arada
Annemler gecen yil yaptırdılar

Bu evde en sinirimi bozan doğalgaz ve isinma.
Hep bahsediyorum ya dış cephe yapılı degil ve kuzey.
Tamam hepsini geçtim 3 petek yaktım bu ay ve kapamadım ama en düşükde yandı ayarıyla hic oynamadım
213tl fatura gelmis.
Ben anlamıyorum millet bütün petekleri cayir cayir yakiyor 150tl oduyor
Artık bu durumdan cok sıkıldım ben.
Aksam kapatsam evim anında soguyor zor isiniyor.
Oglum üşüyor.
Kapatmıyorum fatura malum
Binada neredeyse en cok bana geliyor.
Üzülüyorum yani bukadar idare edip böyle gelmesine.
150 gelir belki dedim ama 213 ne ya.
Ki oyle ince birşeylere gezemiyoruz zaten kısa kollu falan zaten imkansiz.

Bu evden iyice bana nefret geldi.
Soğudum artik
Isınma problemi gerçekten çok zor Allah yardımcınız olsun daha bu aydan böyle geldiyse ileriki aylarda 400 u falan bulur

Kuzey tarafta zannedersem evini, oda çok etkiliyor ne yazikki

Filtre temizliğini de sor canım. Onla da ilgili olabilir ben hiç petek temizletmedim hep filtre temizlettim.(kombiyi temizleyen usta demişti petek temizliği ile fayda sağlanmaz asıl filtre temizliği önemli demişti süngerle yaptı kombiden.benimde eca. Yakınca güzel ısıtıyorda 40 ta hiç ısıtmıyor ha yanmış ha yanmamış)
Bizimde su çok gelir bu ay düşmüş daimi olur mu bilmiyorum.
Elektrik doğalgaxla 75 i bulur

filtre temizliği dediğinizi kombinin filtresimi petek filtreleri falanmı?Gelenler Kombi bakımıda yapacaklar.. birde koruyucu ilaç koyacaklar petek suyunun içine.. öyle dediler..
Kombiden yapıyor petekleri hiç ellemedi. Bulaşık süngeri ile yaptı. 5 10 dk da bitti. 2 yıldur çok farketti. Peteklerim hiç yanmıyordu 50 60 çıksa bile ısıtmazdı.

Hepinize iyi günler benimde elektrik faturası ile başım dertte az önce kızı okula almaya giderken baktım faturalar gelmiş 177tl çok dikkat ediyorum esim buzdolabının çok yaktığını söylüyor çünkü izne gittimizde bile sadece buzdolabı takılı kalıyor yine 100-150 arası geliyor normalde fişleri çekiyorum evde termosifon var daha 3 yıllık cok yakmiyordur diye dusunuyorum mecbur banyoda sıcak su, tüp olduğu için mutfakta ketel kullaniyorum ama kullanmadığım zaman fişini çekiyorum, çamaşır makinam banyoda olduğu için yıkadıktan sonra fişini cekiyorum evde çekmediğim termosifon,bulaşık makinası ve buzdolabı evi süpürmeden de olmuyor supurmesem heryer saç oluyor bu sefer supurmem daha uzun sürüyor neler yapabirim fikirlerinize ihtiyacım var

Bu evde en sinirimi bozan doğalgaz ve isinma.
Hep bahsediyorum ya dış cephe yapılı degil ve kuzey.
Tamam hepsini geçtim 3 petek yaktım bu ay ve kapamadım ama en düşükde yandı ayarıyla hic oynamadım
213tl fatura gelmis.
Ben anlamıyorum millet bütün petekleri cayir cayir yakiyor 150tl oduyor
Artık bu durumdan cok sıkıldım ben.
Aksam kapatsam evim anında soguyor zor isiniyor.
Oglum üşüyor.
Kapatmıyorum fatura malum
Binada neredeyse en cok bana geliyor.
Üzülüyorum yani bukadar idare edip böyle gelmesine.
150 gelir belki dedim ama 213 ne ya.
Ki oyle ince birşeylere gezemiyoruz zaten kısa kollu falan zaten imkansiz.

Bu evden iyice bana nefret geldi.
Soğudum artik

Bizede 197 tl geldi.
bugün banyo peteğini ve girişteki peteği kısıcam.
bizde hiç kapatmadık 37 derecede duruyor hep. 6 petek yanıyor.
Önümüzdeki yaz ısı yalıtım yaptırıcaz inş.

Hepinize iyi günler benimde elektrik faturası ile başım dertte az önce kızı okula almaya giderken baktım faturalar gelmiş 177tl çok dikkat ediyorum esim buzdolabının çok yaktığını söylüyor çünkü izne gittimizde bile sadece buzdolabı takılı kalıyor yine 100-150 arası geliyor normalde fişleri çekiyorum evde termosifon var daha 3 yıllık cok yakmiyordur diye dusunuyorum mecbur banyoda sıcak su, tüp olduğu için mutfakta ketel kullaniyorum ama kullanmadığım zaman fişini çekiyorum, çamaşır makinam banyoda olduğu için yıkadıktan sonra fişini cekiyorum evde çekmediğim termosifon,bulaşık makinası ve buzdolabı evi süpürmeden de olmuyor supurmesem heryer saç oluyor bu sefer supurmem daha uzun sürüyor neler yapabirim fikirlerinize ihtiyacım var
cok gelmiş gercekten. anlattıgınıza göre bu kadar gelmemesi lazımdı.
biz bi aralar lojmanda kalıyoruk bizede150den asagi gelmiyordu. eşim bi arastırdı kı lojmanlara sanayi elektrıgı verılıyormus yani çok pahalı

cok gelmiş gercekten. anlattıgınıza göre bu kadar gelmemesi lazımdı.
biz bi aralar lojmanda kalıyoruk bizede150den asagi gelmiyordu. eşim bi arastırdı kı lojmanlara sanayi elektrıgı verılıyormus yani çok pahalı[/QUOTE Lojamanda değiliz sivildeyiz ama bu buzdolabı aklımı çok karistiriyor 13 yıllık var ne yapsam fatura ödeyen kadar değiştirsem mi yoksa son doğuyu da bitirene kadar idare mi etsem

Bizede 197 tl geldi.
bugün banyo peteğini ve girişteki peteği kısıcam.
bizde hiç kapatmadık 37 derecede duruyor hep. 6 petek yanıyor.
Önümüzdeki yaz ısı yalıtım yaptırıcaz inş.
Canım bizde 3 petek yandı 40°sanirim (dijital degil) ama bencr cok geldi gecen ay 2 petek yakmıştım 81 gelmisti

E Esmaelif39
Bencede cok gelmis.
Bizde elektrik cok gider.
Yani tv açık hep sabah aksam.
Pc gündüz hep acik.
Oyun konsolu var
Arada ufo yakıyorum bu ara (sabah ve oglum banyo yapınca falan)
Mikrodalga, Ütü, kattel hergün mutlaka acilir.
Buzdolabı c.mak bulasik mak. Zaten hep fiste.
Çamaşır mak. haftada 3 kesim calisir.
Ayrıca kahve mak genelde gun de 2 defa kullanilir.
Fırın Allah vere zaten kullanmadığım hafta yok.
Bazen haftada 4 defa calisir.

80i geçmiyor.
Çok nadir 85 geldi kisin bi ara.

Su 40ın üzerinde gelmez.
Ama bizde sıkintı kombi.
İsinma.

Lojmanda değil sivildeyiz ama bu buzdolabı aklımı çok karistiriyor 13 yıllık var ne yapsam fatura ödeyene kadar değiştirsem mi yoksa son doğuyu da bitirene kadar idare mi etsem

tr_lelli mecburen kullanıyoruz firin ütü makinalar falan derken ama yinede çok tabi beni ikileme düşüren izinlerde de faturanın düşmemesi sadece buzdolabı kalıyor takılı yine aynı bu arada tasarrufla burayı takip ederek şu faturasını düşürdüm

Back
X