Doğalgazı sadece bir akşam açtım. 1 aralıktan sonra full yakarım ben de sanırım.
Eşim bu aralar geç geliyor ve sıcağı pek sevmiyor, ben de üstüme hırka ayağıma çorap idare ediyorum.
oturma odam küçük çok üşürsem ufoyu açıyorum ısınıyor hemen
Yaktığımda da ısı çok fark etmiyor zaten, evin 2 cephesi açık yalıtım yok, altta ve üstte yakan yok.
Biz kışları soğuğu kırsın diye kombiyi açıyoruz ama yatak odası ve bazen çok soğuksa oturma odasında da ufo açmak zorunda kalıyoruz. yatağa elektrikli battaniye koyuyorum. Umarım bu kış çok soğuk olmaz

geçen kış 240 TL ödemiştim en fazla ama hiç ısınamamıştık. bu yıl sadece akşam eve gidince açıp gündüz kapatmayı ve yatak odası ile oturma odası banyo dışındaki tüm petekleri kapatmayı düşünüyorum
Su faturam 30 TL civarı geliyor son aylarda, dikkat ediyorum artık.
Elektrik genelde 80 civarı geliyordu, ilk kez bu ay çaycıyı hayatımızdan çıkarınca 60’li rakamları gördüm.
bulaşık haftada 2-3 sefer, çamaşır 2-3 sefer açıyorum. ütü yapmayı sevmediğim için 15-20 günde, bazen ayda 1 eşimin tüm gömlekleri bitince yapıyorum. fırın tesisattan dolayı pek çalıştırmam misafirden misafire. süpürge,dikey süpürge haftada 1 açıyorum. küçük şeyler için şarjlı olanı kullanıyorum. haftada 2 sefer saçlarımı düzleştiririm ya da maşa yaparım. gün aşırı saç kurutma kullanırım. derin dondurucu ve buzdolabı hariç herşeyi fişten çekmeye dikkat ediyorum. ama kettıl gerçek bir elektrik canavarı, günde 2-3 sefer çay için kullanıyorduk bu kadar elektrik çektiğini hiç tahmin etmezdim. mutfakta elim ayağım gibi ama artık daha az kullanmaya çalışıyorum.