Küçük Düşün Büyük Olsun!

tr_lelli mecburen kullanıyoruz firin ütü makinalar falan derken ama yinede çok tabi beni ikileme düşüren izinlerde de faturanın düşmemesi sadece buzdolabı kalıyor takılı yine aynı bu arada tasarrufla burayı takip ederek şu faturasını düşürdüm
O zaman dolapta sıkınti vat

Kızlar bu ay çok gelmiş sizin faturalar.benim bi su geldi o da 25 tl.geçen ay 22 idi. Dogalgaz im geçen ay 16 tl idi.bakalım bu ay kaç gelecek.elektirik de 36 tl her şeyin fişini cektiginize emin misiniz ben buzdolabı hariç hepsini çekiyorum.

Tabiki geçen yıl 450 ödedik
Uzuluyorum
Uzulmekte haklısınız tabi koca ay çalış çalış paran bı faturaya gitsin kim olsa üzülür ki elinizden geleni de yapmışsınız sanırım tek çare taşımanız dilerim bı an evvel geri dönüşüm gelirde sizde bu sıkıntıdan kurtulursunuz,

Çok şükür fatura yönünden sıkıntı yaşamadım doğalgazı bı tek ocakta 50 derecede yakiyorum oda en fazla 186 TL gelmiş hadi bu senede 200 TL falan ancak gelir

Şu faturası kışın bizde 50 yi buluyor ya,in genelde 30 TL gelir elektrikte kışın 100 lirayı buluyor yazında 55 TL falan geliyor genlde

Bizimde su genelde 30-35 arası geliyor..
elektrik yazın 40-45 arası.. ama kışın kombiden dolayı 60-70 arasını buluyor..
Biz daha kombiyi açmadık desem yeridir.. bir akşam açtık.. ama ısınamadık.. dediğim gibi petekler tıkalı galiba..Zaten ondan sonra bu bakımı yaptırmaya karar verdik..Doğalgazda daha 25 arası geliyor.. sadece ocak ve sıcak su kullanımı oda..
Tabi bizde gündüz hafta içi kimse olmuyor..
Hafta sonları evdeyiz genelde..Ama yakmaya başalyınca bizimde doğlazgaz 150-200 arası gelir artık.
elektrik benim çamaşır makinemi aldıktan sonra fark etti baya..
Ben kettle kullanmıyorum..Bir ara alıp heveslenmiştim.. faturamda 10-15 arası fark etti..Hemen kaldırdım..
fırın ayda 2-3 kez açarım..Misafirim gelirse biraz daha fazlalaşır..
Bulaşık makineside çok kullanmıyorum desem yeri..Sanki iyi durulamıyormuş gibi geliyor bana..Nette de onunla ilgili çok şey duydum.. Biten bulaşığı deterjansız tekrar yıkamışlar köpürmüş..
Onu duyunca hepten rahatsız oldum.. zaten onu yerleştirmekden sıkıldığım için sık kullanmıyordum..
elde yıkayıp kaldırıyorum hemen .. Elde yıkamak daha da kolayıma geliyor benim..
ütü sık kullanıyorum.. çalıştığımız için haftada en az 3 makine çamaşır çıkıyor..Ama çamaşır makinemi A+++ aldıktan sonra çok yakmadığını gördüm..akvaryumumuz var..Onun motoru ısıtıcıs ıda çalışıyor..
Saç kurutma makinesi falan kullanıyoruz tabi..Bize iyi geldiğini düşünüyorum.. yaızn gelen faturalarım en fazla elektirkde 45 oldu..Bakalım kombi yanınca kaç oalcak tabi:)

Uzulmekte haklısınız tabi koca ay çalış çalış paran bı faturaya gitsin kim olsa üzülür ki elinizden geleni de yapmışsınız sanırım tek çare taşımanız dilerim bı an evvel geri dönüşüm gelirde sizde bu sıkıntıdan kurtulursunuz,

Çok şükür fatura yönünden sıkıntı yaşamadım doğalgazı bı tek ocakta 50 derecede yakiyorum oda en fazla 186 TL gelmiş hadi bu senede 200 TL falan ancak gelir

Şu faturası kışın bizde 50 yi buluyor ya,in genelde 30 TL gelir elektrikte kışın 100 lirayı buluyor yazında 55 TL falan geliyor genlde
Amin insAllah.

Hepinize iyi günler benimde elektrik faturası ile başım dertte az önce kızı okula almaya giderken baktım faturalar gelmiş 177tl çok dikkat ediyorum esim buzdolabının çok yaktığını söylüyor çünkü izne gittimizde bile sadece buzdolabı takılı kalıyor yine 100-150 arası geliyor normalde fişleri çekiyorum evde termosifon var daha 3 yıllık cok yakmiyordur diye dusunuyorum mecbur banyoda sıcak su, tüp olduğu için mutfakta ketel kullaniyorum ama kullanmadığım zaman fişini çekiyorum, çamaşır makinam banyoda olduğu için yıkadıktan sonra fişini cekiyorum evde çekmediğim termosifon,bulaşık makinası ve buzdolabı evi süpürmeden de olmuyor supurmesem heryer saç oluyor bu sefer supurmem daha uzun sürüyor neler yapabirim fikirlerinize ihtiyacım var
Su ısıtıcısını hayatınızdan çıkarın. Çok fatura yakıyor ben 3 yıldır kullanmıyorum 20 30 tl fazla geliyordu kullandığımda.
Süpürmeden önce gırgır yapın. Öyle daha az zaman açmış olursunuz.
Buzdolabının ayarını 1 e düşürün şu an kış zaten kolay kolay bozulmaz yiyecekler yazın 2 kışın 1 ayarında tutuyorum.
Bende çamaşır makinası ve buzdolabı hariç diğer fişleri hep çekerim.
Şimdi bulaşık makinasına kurutmada yaptırmıyorum faydası olur mu bilmem.
Çamaşırıda haftada 7 8 kere yıkardım 3 e düşürdüm. Makina tam dolmadan çalıştırmıyorum.

Çamaşır mak ve bulaşık mak. Fişi arkasında çekişte mak. Çekemem ki.
Sök tak bazen yoruyor beni diğer ev aletleride.
Unutuyorum zaten.
Bulaşık benimde arkada çamaşırı da unutuyorum sürekli su ısıtıcı da çoğu zaman takılı yani sürekli uyrasilmiyor bide evdeyiz sürekli lazim oluyor calissak sabah giderken çek akşam gelince tak öyle olurda öbür türlü uyrasilmiyor

Doğalgaz 70
Su faturası 42
Elektrik 70 geldi çok şükür öbür ay ne olacak bilmem hayirlisi

Doğalgazı sadece bir akşam açtım. 1 aralıktan sonra full yakarım ben de sanırım.
Eşim bu aralar geç geliyor ve sıcağı pek sevmiyor, ben de üstüme hırka ayağıma çorap idare ediyorum.
oturma odam küçük çok üşürsem ufoyu açıyorum ısınıyor hemen
Yaktığımda da ısı çok fark etmiyor zaten, evin 2 cephesi açık yalıtım yok, altta ve üstte yakan yok.
Biz kışları soğuğu kırsın diye kombiyi açıyoruz ama yatak odası ve bazen çok soğuksa oturma odasında da ufo açmak zorunda kalıyoruz. yatağa elektrikli battaniye koyuyorum. Umarım bu kış çok soğuk olmaz:(
geçen kış 240 TL ödemiştim en fazla ama hiç ısınamamıştık. bu yıl sadece akşam eve gidince açıp gündüz kapatmayı ve yatak odası ile oturma odası banyo dışındaki tüm petekleri kapatmayı düşünüyorum
Su faturam 30 TL civarı geliyor son aylarda, dikkat ediyorum artık.
Elektrik genelde 80 civarı geliyordu, ilk kez bu ay çaycıyı hayatımızdan çıkarınca 60’li rakamları gördüm.
bulaşık haftada 2-3 sefer, çamaşır 2-3 sefer açıyorum. ütü yapmayı sevmediğim için 15-20 günde, bazen ayda 1 eşimin tüm gömlekleri bitince yapıyorum. fırın tesisattan dolayı pek çalıştırmam misafirden misafire. süpürge,dikey süpürge haftada 1 açıyorum. küçük şeyler için şarjlı olanı kullanıyorum. haftada 2 sefer saçlarımı düzleştiririm ya da maşa yaparım. gün aşırı saç kurutma kullanırım. derin dondurucu ve buzdolabı hariç herşeyi fişten çekmeye dikkat ediyorum. ama kettıl gerçek bir elektrik canavarı, günde 2-3 sefer çay için kullanıyorduk bu kadar elektrik çektiğini hiç tahmin etmezdim. mutfakta elim ayağım gibi ama artık daha az kullanmaya çalışıyorum.

Bizim apartmanda taşınan cok az olduğu için yakıt olayi olmadi. Seneye de buraya dogalgaz yeniyeni olacak. Yani doğalgaz ilimize yeni geldi, bu yildan kullanan apartmanlar var ama bizim apartmanin seneye kaldi. Bakalım seneye doğalgazda yeni olacagimiz için nasil kullanilacak hiç fikrim yok.. bu ay elekrik masrafı da yok, önümüzdeki aya abonelik adimiza gelir, bu ay muteahhitten :)

Kızlar bana güzel bi mop tavsiyesi verin lutfen. Şu dönerli olanlardan kullaniyordum ama bu evin fayanslarıni silince bakiyorum da düzgün temizlemiyor. Zaten hiç içime sinmiyordu bu eve tasininca iyice gözden çıkardım. Şöyle başındaki bezi değişen temiz temiz kullanacağım bi mop tavsiyeniz var mi..

Yemekleri de hallettim.

Patatesli et yemeği
Pilâv
Ayva tatlısı
Piyaz.
Oglum spagetti istemişti birazda spagetti var.

Yarınada yeter yemekler
Çamaşır astım topladim.
Evimi supurdum.
Bulaşık mak. Bosalttim.

Kitap okuyacagim esim gelene kadar.

Kızlar bana güzel bi mop tavsiyesi verin lutfen. Şu dönerli olanlardan kullaniyordum ama bu evin fayanslarıni silince bakiyorum da düzgün temizlemiyor. Zaten hiç içime sinmiyordu bu eve tasininca iyice gözden çıkardım. Şöyle başındaki bezi değişen temiz temiz kullanacağım bi mop tavsiyeniz var mi..
Dönenleri ben sevemedim cabuk bozuluyor zaten.
Normal vileda kullanıyorum canim ben.
Mop kullanıp memnun olan vardır belki.

Doğalgazı sadece bir akşam açtım. 1 aralıktan sonra full yakarım ben de sanırım.
Eşim bu aralar geç geliyor ve sıcağı pek sevmiyor, ben de üstüme hırka ayağıma çorap idare ediyorum.
oturma odam küçük çok üşürsem ufoyu açıyorum ısınıyor hemen
Yaktığımda da ısı çok fark etmiyor zaten, evin 2 cephesi açık yalıtım yok, altta ve üstte yakan yok.
Biz kışları soğuğu kırsın diye kombiyi açıyoruz ama yatak odası ve bazen çok soğuksa oturma odasında da ufo açmak zorunda kalıyoruz. yatağa elektrikli battaniye koyuyorum. Umarım bu kış çok soğuk olmaz:KK43:
geçen kış 240 TL ödemiştim en fazla ama hiç ısınamamıştık. bu yıl sadece akşam eve gidince açıp gündüz kapatmayı ve yatak odası ile oturma odası banyo dışındaki tüm petekleri kapatmayı düşünüyorum
Su faturam 30 TL civarı geliyor son aylarda, dikkat ediyorum artık.
Elektrik genelde 80 civarı geliyordu, ilk kez bu ay çaycıyı hayatımızdan çıkarınca 60’li rakamları gördüm.
bulaşık haftada 2-3 sefer, çamaşır 2-3 sefer açıyorum. ütü yapmayı sevmediğim için 15-20 günde, bazen ayda 1 eşimin tüm gömlekleri bitince yapıyorum. fırın tesisattan dolayı pek çalıştırmam misafirden misafire. süpürge,dikey süpürge haftada 1 açıyorum. küçük şeyler için şarjlı olanı kullanıyorum. haftada 2 sefer saçlarımı düzleştiririm ya da maşa yaparım. gün aşırı saç kurutma kullanırım. derin dondurucu ve buzdolabı hariç herşeyi fişten çekmeye dikkat ediyorum. ama kettıl gerçek bir elektrik canavarı, günde 2-3 sefer çay için kullanıyorduk bu kadar elektrik çektiğini hiç tahmin etmezdim. mutfakta elim ayağım gibi ama artık daha az kullanmaya çalışıyorum.
Cocuk olmasa bende idare ederim aslinda.
Oglum geçe üzerini cok acıyor dağınık uyuyor.
Cabuk hasta oluyor bir de
Sabah akşam yakıyorum mecbur

Uykusuz anne geldi
Bu gidişle rekor kırıcaz kuzumla
Buradan eski kolik annelerine selamlar :)
Bütün gün kuzuyla ilgilenmekten pek iş yapamadım
Kuzunun giysiler yıkandı serildi
Zar zor domates çorbası ve zeytinyağlı karnabahar yapıldı
Salata babadan
Sofra kur topla makinaya yerleştir kısmınıda babaya paslayacağım inşallah:))

Bugün ekmek yoğurt pişik kremi alındı 23 tl
Kuzu kumbarasına 4 tl atıldı

Yemeğimiz aynı trlelli.
Pilava da minik et koydum patatesin içindekini yemez oğlum çorba yaptım birde et suyuna o da kuzuma.

Kızlar banyoda petekleriniz havlupan mı normal petek mi. Havlupanı mı kapatıyorsunuz.

Back
X