Küçük Düşün Büyük Olsun!

oğlum martta 4 yasina girecek inşallah . dogumdan itibaren gelen altin tek kurusu bile ayirdik ilk öyle niyet ettik muhasebesi ayrıdır . hesabini ben tutarim herşeyi yazarim . 45 gun kuvezde kaldı ameliyat vs derken 30 bine yakin harcadık eksiye düştük . ya allah dedik kendimizi toplardık biraz tabi hala borcumuz var ama olsun şükür . bakıcı parasi . aylik masrafi tedavi masrafı biz karşılıyoruz . konrol zamani geldi en az 4 bin gider . kredi ev kredisi kartlar derken yine de iyi donuyoruz.
iki yildir kurbana oğlum ortak oluyor .
doğum gununde yada ziyarete gidince halasi amcasi ya çeyrek verirler ya parasını . bayramlarda harçlığı cok olur . bende agileri primlerin yarisini eklerim babasi ekler . esimin amcası her girdimizde harçlık verirdi simdi her ay 250 tl gönderiyor . sünneti olduğu zamn masrafı o karsiladi mesela . düğün falanda yapmadik yine 6 çeyreği iki yarimi 500 tlsi oldu . yoksa bu kadar biriktiremezdik . inşallah oğlum icin hayırlı durumlarda kullanmak nasip olur .
yazında iki gram bir yarim uc çeyrek aldik borçlandık beyfendiye .dugunler ustste gelince .
Çok geçmiş olsun
Herşeyin başı sağlık ama böyle durumlarda da para cok buyuk ihtiyaç oluyor.
Kenarda para her daim güven demek.

Günaydın
Eşimle bu ara hep birikim konusuyoruz.
Daha doğrusu kalan kredi borcumuzu bitince nekadar kenara atabilirizi falan.
Yeni bir iş bağlamışlar.
Ama yazında eski yerle sözleşmeleri var.
Bakalım bizi neler bekliyor.

Kasalım kendimizi ofisin oralarda yatırımlık daire alalim diyor.
Ben pek yanasmiyorum.
Aslında iki dairenin kirası öder krediyi.

Ama ne bilim ya her 3 senede bir sözleşme yenileniyor firmalarla bi olmazsa kaliriz ortada tek maaşla pirim falan olmazsa zorlaniriz..

Eskisi gibi maddi sıkıntı cekmekden korkuyorum sanirim.
Maas+kira bize yetiyor simdilik.

Bir yöndende hak veriyorum.
Şimdi alamazsak ilerde hic alinmaz.
Böyle böyle akşamları muhabbet dönüyor evde.

Esim önceden bukadar düşünceli değildi
Sigortasını dahi ödemedi yillarca.
Dinlemedi beni.
Kenarda 1 kurusu yoktu.

Benim altın biriktirmemle heveslendi o da.
Biriktirip arabaya ekledi.
Şimdi hep bisiler yapalim istiyor.

Hosumada gidiyor düşünmesi.
Kredi bitsin 2 yıl arabayı değişmem onun parasını atarız yine kenara diyor.
Surekli bir sunumu yapsak bunumu yapsak kafasinda.

Günaydın
Yeni bir iş bağlamışlar.

Ben pek yanasmiyorum.

Ama ne bilim ya her 3 senede bir sözleşme yenileniyor firmalarla bi olmazsa kaliriz ortada tek maaşla pirim falan olmazsa zorlaniriz..

Dinlemedi beni.
Kenarda 1 kurusu yoktu.

canım benım 2 eviniz varsa eğer yetmez mi ki size. bir 3. ye gerek var mı acaba. ay benım 2 evim olsa yan gel yat osman modunda olurdum galiba ohhh :) inşallah rabbim bizlere de nasip eder.1 sene sonra bende yazacam evi teslim aldık diye inşallah :)

Günaydın
Yeni bir iş bağlamışlar.

Ben pek yanasmiyorum.

Dinlemedi beni.
Kenarda 1 kurusu yoktu.

Canım birikim yapmak çok güzel.. Ama bencede çok kasmya gerek yok canım..
Tabiki birikim yapın..Ama bencede 2 eviniz var..Bir hayalinde yazlıktı senin..Alabilrseniz onu alın içinde kalmasın canım..
Zaten annenlerin binasıda kentsele giricek..illa oradanda gene size kalır bişeyler..
kredi borcuna girmeye değermi sence?Hayat elimizden akıp geçiyor..Gençlik bir daha geri gelmiyor..Her geçen gün ömrümüzden gidiyor..
Kenarımızda paramız olsun..Çocuklarımız içinde biriktirelim gelecekleri için..Ama mal mül için o kadar da kasmaya bence gerek yok diye düşünüyorum.Senin en büyük hayalin olan memleketten yazlık alabilirsiniz bence..O senin içinde ukte çünki..:)Hakkınızda hayırlısı olsun canım...

canım benım 2 eviniz varsa eğer yetmez mi ki size. bir 3. ye gerek var mı acaba. ay benım 2 evim olsa yan gel yat osman modunda olurdum galiba ohhh :) inşallah rabbim bizlere de nasip eder.1 sene sonra bende yazacam evi teslim aldık diye inşallah :)
Yan gel yat olmaz da canım..Çocuklarımız var onların eğitimleri var gelecekleri var..İlla biriktirelim.. bugün bulduğumuzu bugün yiyip içip gezip tüketmeyelim..Ama hayatıda kaçırmayalım buları yaparken.. Ömüğr geçiyor geçengün bir daha geri gelmiyor..

Çok geçmiş olsun
Herşeyin başı sağlık ama böyle durumlarda da para cok buyuk ihtiyaç oluyor.
Kenarda para her daim güven demek.
aynen oyle biz cocuktan önce dağınıktik biraz .. ama hastane masrafı çıkınca o kadar paramiz olduğunu bilmiyorduk . yine de altindan iyi kalktik 5 bine yakin dışardan geldi geriisini bize ait oldu . ne olursa olsun geride belli bir miktar gerekli

dün eve gittim, zaten yemeğim yoktu ve yapacak enerjim de yoktu.. eşimi aradım her zamanki fırından lahmacun getir diye, ben salata ve ayran yaptım uzandım.. eşimde lahmacun ve tatlı almış 25 tl harcamış.. bugün akşama doğru eşimin maaşı yatar.. bakalım beklediğimizden fazla yatarsa çok iyi olacak.. onun maaşından yapılacak ödemeleri yazdık bize 300-400 tl gibi birşey kalıyor..

Yan gel yat olmaz da canım..Çocuklarımız var onların eğitimleri var gelecekleri var..İlla biriktirelim.. bugün bulduğumuzu bugün yiyip içip gezip tüketmeyelim..Ama hayatıda kaçırmayalım buları yaparken.. Ömüğr geçiyor geçengün bir daha geri gelmiyor..
canım bak şimdi ilk evimizi alınca diyoruz ki hemen 2. yi de alalım ee 2 olunca diyeceğiz ki ee 3. de yapalım ya bu böyle sürüp gidiyor da ee yaşım olmuş 30 50 den sonra ben 3-4 evi napim ki az da gezip tozmadıktan hayatı yaşamadıktan sonra belki çocuğum yok ondan böyle diyorum ama ne bilim. her şeyin bi kararı var sanki.1 tamam 2 tamam ama 3 sanki gerek yok gibi :)

günaydın hanımlar
elektrik faturası gelmiş 47 lira
bu ay pek dikkat edemedim sanki bakalım diğer faturalar ne gelecek
akşama sebzeli hindi sote, erişte var
akşam sebze alışverişi için markete uğrayacağım yine bakalım halk günü varsa alırım yoksa pazara giderim

canım bak şimdi ilk evimizi alınca diyoruz ki hemen 2. yi de alalım ee 2 olunca diyeceğiz ki ee 3. de yapalım ya bu böyle sürüp gidiyor da ee yaşım olmuş 30 50 den sonra ben 3-4 evi napim ki az da gezip tozmadıktan hayatı yaşamadıktan sonra belki çocuğum yok ondan böyle diyorum ama ne bilim. her şeyin bi kararı var sanki.1 tamam 2 tamam ama 3 sanki gerek yok gibi :)
Valla canım insanoğluyuz.. Ben çok zengin olayım aman çok param olsun demedim hiçbir zaman .. Rahat yaşayayım .. Hiç kimseye muhtaç olmayalım benim derdim..Çocuklarımı okutayım..Onlara güzel bir gelecek sağalayayım..Benim en büyük zenginliğim olur bunlar.. Başarabilir isek..Oturduğum ev babamdan kaldı..İkinci bir ev daha aldık..Yatırım amaçlı..İlerde emekliliğimize ek bir kazanç olsun kimseye muhtaç olamaylım diye..Derdimiz o..Malum ülkemizde emekli maaşlarıyla geçinmek çok zor..Bir ek gelir olsun dedik..Fazlasında gözümüz yok..şimdide çcuklarımızın eğitimi için bişeyler kenara atmak isitoyruz kısmetse.Eşimin emekliliğine 4 yıl falan kaldı kısmet olursa..Emekli olana kadar ne birikirse kar ..
Zaten o günlere erersek şayet, emekli olunca istanbul'dan gitmek istiyoruz..Büyük kızımın okulu bitmiş olacak..Belki evlenir evlenmesse bile kendi ayakları üzerinde duracak konuma gelir inş..
Küçük de biz nereye o oraya.Okuyan çocuk heryerde de okur mantığındayız..Hayat bakalım ne gösterecek bizlere..

Aslinda hayati dolu dolu yasayinca yani yapmak istediklerimi gerceklestirince geriye pek bise kalmadi
İstedigim bölümde okudum
Istedigim kisiyle guzel bir düğunle evlendim
Yurt ici yurt disi istedigim yerleri gezdim
Biraz maddi kayiplarimiz oldu ama doyuma ulastigimi düşünüyorum
Şuan icin yatirim yapmak emeklilik hastaliklar ve cocuklar icin mantikli geliyor bana
Yazlari 1 ay otelde tatil
Kisın da 1 hafta otelde kayak tatili yetiyor bana
Şuan istedigim bahçeli havuzlu villa tarzi bir ev. Bahcede kücuk bi kümes ve ekebilecegim kücuk bir alan

selam kızlar , bu ay ekmek su hariç bişey almadık desem yeridir , ay içerisnde dedemiz ve babannemiz geldi iki hafta kaldılar oğlumun herşeyini özenle alıp getirdiler, kışlık erzağım diffriz için hazırlananlar , çerez , ekmek , zeytinyağım salçam turşularım allah ne verdiyse artık :) dörder bağ ıspanak ve pırasa da getirmiş kayınvalidem yıkadı kuruttu doğradı torunum yesin diye poşetleyip koydu buzluğa :) görümcemde yağ mantısı içli köfte yapmış ... zaten geldiklerinde elimizi cebimize sokamıyoruz , kayınpederim biz isteyken herşeyi alıyor bişey dediğimiz zamanda kızıyor , sağolsun gitmeden de kahvaltılık almış , zaten sebzeyi meyveyi patetes soğanı yumurta stok yapıp öyle gidiyorlar , hala alınanları yiyoruz :) eşimin amcasının bahçesine gittik ordandan hurma ayva armut doğal yumurta biber ayırmışlar , şükür fazla masrafımız yok bu aralar , deterjanlarımızda idare eder , kışlık alışverişe de çok gerek yok eşimle bana , oğlumun alışverişini geçen ay yaptık , halası da 3 yelek ördü , 3 takım da pijama takımı aldılar dedesi babannesi

gün paramı aldım 1100 tl
alacağım vardı o geldi 750 tl .
geçen ayda maaştan 800 tl attım kenara ...
prim aldım 350 tl ay bu ay güzel oldu , ama tl olarak bekiyorum , altındı niyetim ama yüksek .

ve eşimin amcası oğlumu maasa bağladı , 3 aydır heray 250 tl geliyor , zam ne zaman gelir bilmiyorum :)):) onuda oğlumun parasına ekliyorum ...
maşallah canım...bu arada seni tekrar görmek mutlu etti...senin ne kadar tutumlu olduğunu biliyorum :) ailenin desteğini de alıyorsunuz...süper...

Gunaydin hanimlar.
tr_lelli tr_lelli daha bir kac gun once k.validemin hayatla ilgili pismanliklarini konustuk. O kadar samimiydi ki, icindekini oldugu gibi esim ve benimle paylasti.
K.validem ve rahmetli k.pederim yillarca calismislar. Birikimlerini de hep emlaga yapmislar. Sebep de 4 evlatlari var, hepsine birer daire olsun, genclikleri borc harcla gecmesin, vs. Hedeflerine ulasmislar. Bir ara yazlık dusunmusler, olu yatirim diye vaz gecmisler. K.validem diyor ki, evet hepinize ev verdik, su an iki emekli maasim ve bankada param da var. Nerde istersem tatil yapabilecek maddi imkana sahibim, ama baban yok artik ve benim de genclikteki heveslerim babanla birlikte öldü.

Babani hep ben yonlendirdim. Evlatlarimizi dusunelim, bizim gibi kira odemesinler vs. Omur gecmis farkina bile varmamisim. Aksamlari yalniz kaldikca bunlari dusunuyorum dedi.

Simdiki aklim olsaydi, bir tane oturacak ev, bir tane kira getirecek bir ev veya dukkan, bankada kimseye muhtac olmayacak kadar para ile yetinirdim. Zamani geldiginde daire veya dukkani satar, cocuklarima verirdim onlara da ev icin destek olurdu. Biz de babanla dolu dolu yasardik, hayatin keyfini de surerdik dedi. Hayali egede bir sahil koyunden ev almakmis mesela. Olu yatirim diye vazgecmisler.

Biz de dusunduk kaldik, anne biz aliriz insallah sen de keyfini surersin dedik. Allah razi olsun, dusunmeniz yeter de, o hayalimde baban da vardi, genctik, baliga cikacaktik, bahce yapacaktik. Artik ne genclik kaldi, ne de baban dedi.

Esim de ben de cok huzunlendik kizlar.

Zaman geri alinabilse ve bu dediklerini yapmis olsa, acaba bu defa da cocuklarimiza ev alsaydik pismanligini mi yasardi? Bilemiyorum.

Bu anlattiklarindan biz dersimizi aldik. Kim ne derse desin, esimin ve benim mini bir daire konforunda ve fiyatinda olan karavan hayalimizden vazgecmeyecegiz.

Gelir getirecek fazladan bir evimiz oldu, kirasi da odemeye cok destek, bizi zorlamiyor. Ola ki issiz kaldik, birikimler bizi bir sure idare eder. O birikim insallah artacak da. Daha ne olsun, tasa topraga daha da fazla yatirim yapmayiz.

K.validemim dedigi gibi hayalleri ertelememek lazim, omur gelip geciyor.

Hakkimizda hayirlisi.

Gunaydin hanimlar.
tr_lelli tr_lelli daha bir kac gun once k.validemin hayatla ilgili pismanliklarini konustuk. O kadar samimiydi ki, icindekini oldugu gibi esim ve benimle paylasti.
K.validem ve rahmetli k.pederim yillarca calismislar. Birikimlerini de hep emlaga yapmislar. Sebep de 4 evlatlari var, hepsine birer daire olsun, genclikleri borc harcla gecmesin, vs. Hedeflerine ulasmislar. Bir ara yazlık dusunmusler, olu yatirim diye vaz gecmisler. K.validem diyor ki, evet hepinize ev verdik, su an iki emekli maasim ve bankada param da var. Nerde istersem tatil yapabilecek maddi imkana sahibim, ama baban yok artik ve benim de genclikteki heveslerim babanla birlikte öldü.

Babani hep ben yonlendirdim. Evlatlarimizi dusunelim, bizim gibi kira odemesinler vs. Omur gecmis farkina bile varmamisim. Aksamlari yalniz kaldikca bunlari dusunuyorum dedi.

Simdiki aklim olsaydi, bir tane oturacak ev, bir tane kira getirecek bir ev veya dukkan, bankada kimseye muhtac olmayacak kadar para ile yetinirdim. Zamani geldiginde daire veya dukkani satar, cocuklarima verirdim onlara da ev icin destek olurdu. Biz de babanla dolu dolu yasardik, hayatin keyfini de surerdik dedi. Hayali egede bir sahil koyunden ev almakmis mesela. Olu yatirim diye vazgecmisler.

Biz de dusunduk kaldik, anne biz aliriz insallah sen de keyfini surersin dedik. Allah razi olsun, dusunmeniz yeter de, o hayalimde baban da vardi, genctik, baliga cikacaktik, bahce yapacaktik. Artik ne genclik kaldi, ne de baban dedi.

Esim de ben de cok huzunlendik kizlar.

Zaman geri alinabilse ve bu dediklerini yapmis olsa, acaba bu defa da cocuklarimiza ev alsaydik pismanligini mi yasardi? Bilemiyorum.

Bu anlattiklarindan biz dersimizi aldik. Kim ne derse desin, esimin ve benim mini bir daire konforunda ve fiyatinda olan karavan hayalimizden vazgecmeyecegiz.

Gelir getirecek fazladan bir evimiz oldu, kirasi da odemeye cok destek, bizi zorlamiyor. Ola ki issiz kaldik, birikimler bizi bir sure idare eder. O birikim insallah artacak da. Daha ne olsun, tasa topraga daha da fazla yatirim yapmayiz.

K.validemim dedigi gibi hayalleri ertelememek lazim, omur gelip geciyor.

Hakkimizda hayirlisi.
İşte tamda anlatmak istediğim buydu..
Benim eşim Rabbim nasip ederse erken yaşda emekli olacak inş tabi..Rabbim nasip ederse.Onunda hayali istanbuldan daha küçük bir kente yerleşmek.. bahçeli olacak tabi kısmetse:)
Ekip biçeceğiz kendimizi oyalayacağız...Bolca da kısmetse gezeceğğiz hayallerinde..
O yatırımlık evi de onun için aldık kısmetse..
İnş o günlere erersek emeki ikramiyeside alacak.. Burdaki evi satıp küçük bir şehirden rahatlıkla ev alırız diye de düşünyoruz..
Hatta küçük bahçesi olan bir ev..
Emeki ikramiyesininde bir kısmıyla raba alırız dedik, geri kalan kısmınıda çocuklarımız için harcarız dedik..B

Bakalım hep hayaller öyle..Ama tabi bizim değil RAbbimin istediği dileği olur..
Ama sürekli olarakda onu alalım borç ödeyelim bunu alalım borç ödeyelim isemiyoruz..
Hepi topu iki kızımız var.İki ev var.. Biz ölüncede onları paylşiırlar artık..
Onlara yapacağımız en büyük yatırım onları okutup meslek sahibi yapıp geleceklerini hazrılamak..İnş bunu yaparsak bize yeter zaten..

Back
X