Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ilk evlendiğinde bütün camlar yine tül ve guneslikdi.
Sonra karşı daireme bi kadın taşındı.
2.evliligini yapmis ozamanlar diyelim ben 24 yaşındayım o 40li yaslarda onunda oglumla yaşıt kizi vardi (1. Evliliğinden çocuğu yokmus eşinin ilk evliliğinden 3 tane varmis)
Kadın benim evi görünce nekadar sade dedi.
Kadının salonu eskiden vardi (simdi var mi bilmem) katlanan perde arasına demir bisiler söylüyosun takiyosun falan.

Yeni gelin evi gibiydi.

Senede 1 defa yıkıyordu cok zor çubukları sök tak utule diye dert yanmaya baslamisti zamanla

Hatta mutfağındaki storu soktu tül takti.

Yani hani benim etrafimdaki herkes sikayetci ben direk takinti durumumdan eledim zaten.
Heveslenmedim.

Bana stor perden vs yok die sade diyen kadın dert yaniyodu yani.

Zevk meselesi ben herkese saygı duyuyorum hic de ayyy nekadar sade basit vs gibi seyler demem.

Herkes nasil rahat ediyorsa.

Ilk yeni hali tüy döker hem.
Ya stor zebra perde silmek nasil olur bilmemde yikarken gordum balkona bi yere atip fircaliyorlar sonra suzduruyorlar asıyorlar kışın falan zor dedim hic yanasmadim.

Gunesle kendini temizleyenleri varmis bak onlar dogruysa olabilir :KK70:
Taçın o güneşle kendini temizleyenler ben bakmıştım da valla bayağı pahalıya geliyordu 70 cnm eni 120 tl falndı bizim ev cam fanus gibi boydan boya cam:(

Ilk evlendiğinde bütün camlar yine tül ve guneslikdi.
Sonra karşı daireme bi kadın taşındı.
2.evliligini yapmis ozamanlar diyelim ben 24 yaşındayım o 40li yaslarda onunda oglumla yaşıt kizi vardi (1. Evliliğinden çocuğu yokmus eşinin ilk evliliğinden 3 tane varmis)
Kadın benim evi görünce nekadar sade dedi.
Kadının salonu eskiden vardi (simdi var mi bilmem) katlanan perde arasına demir bisiler söylüyosun takiyosun falan.

Yeni gelin evi gibiydi.

Senede 1 defa yıkıyordu cok zor çubukları sök tak utule diye dert yanmaya baslamisti zamanla

Hatta mutfağındaki storu soktu tül takti.

Yani hani benim etrafimdaki herkes sikayetci ben direk takinti durumumdan eledim zaten.
Heveslenmedim.

Bana stor perden vs yok die sade diyen kadın dert yaniyodu yani.

Zevk meselesi ben herkese saygı duyuyorum hic de ayyy nekadar sade basit vs gibi seyler demem.

Herkes nasil rahat ediyorsa.
Bence asıl stor sade:DYani tül ne olursa olsun sıkır sıkır duruyo:=)Bizim ki tamamen yetişemem ben diye alınms bir karardı:KK49:

benim de yeğenimin ve kızımın var işbankası kumbarası Z zynpzeynep istediğin vakit götürüyorsun, ekstra hiç bir ücret yok, asla evde açamıyorsun (bu süper bir özellik bence :emir_bebek:), hesaptan da şimdiye kadar bir şey kesmediler bizim. Yengem yeğenim için vadeli hesaba çevirdi, ben altın hesabı yapacağım ama bir türlü vakit olmadı gidemedim. Biz kızıma nakit gelen hediyeleri ve 1 lira üstü bozuklukları (1,5,10,25 kuruşları bağış kumbarası yaptık oraya atıyoruz) bir de bayram harçlıklarını hep bu kumbara yoluyla biriktirdik ve bankaya yatırdık en azından dokunulmamış oluyor. Bence güzel bir uygulama bir de nostaljik :)

tr_lelli tr_lelli teşekkür ederiz tatlım, güle güle kullan :)
Haftaya gidip alıcam canım
Oğlum adına altın hesabı açtırıcam. Aslında orda altın hesabımız var ama karışmasın. İleride okul için ihtiyacı olursa kullanırız. Xaten çok uzun vadede olacak daha 3 yaşında dolar alıyordum ara ara alırım yine. Sağol canım

Haftaya gidip alıcam canım
Oğlum adına altın hesabı açtırıcam. Aslında orda altın hesabımız var ama karışmasın. İleride okul için ihtiyacı olursa kullanırız. Xaten çok uzun vadede olacak daha 3 yaşında dolar alıyordum ara ara alırım yine. Sağol canım

bereketli olsun miniklerin birikimleri de :)

Yerde toz saç kırıntı görmeye tahammül edemiyorum.
Koltuklar düzgün olacak.
Yataklar kapalı duracak.
Perdeler 2 ayda 1 yıkanacak
Dolap içleri silinecek
Her bulaşık akittigimda peşinden bulaşık mak. Buzdolabı fırın bi bez dolandiririm hemen uzerinden.

Yani sanki bunlar görev gibi bende.
Yapılması zorunlu gibi.
Öyle alıştırdım kendimi.

Ama kolay kirlenip tozlanmiyor ev iyi oluyor.
Yemin ederim aynen benim gibisin bu söylediklerini bende yapıyorum

Merhaba kızlar nasilsiniz
Mutfağındaki zebra perdem yirtiliyir benim de yeni almam lazım
Kızımın adına bir hesap actirmistim 2004 yılında, o zaman altın hesabı sormuştum görevli alık alık bakmıştı yok öyle bir şey diye
Fon aldım diye hatırlıyorum 300 bin liraya o zamanın parasıyla
Kızım 18 yaşına gelince üniversite için işine yarar diye
O defteri bulduk geçenlerde
Banka yıllar önce başka bankaya devretti
Sonra o banka başka bankayla birleşti
Kızım bankaya gitti şimdi hesabına bakmaya
Durum ne olabilir acaba meraktayım
Şimdiki aklım olsaydı altın alır saklardım

Merhaba kızlar nasilsiniz
Mutfağındaki zebra perdem yirtiliyir benim de yeni almam lazım
Kızımın adına bir hesap actirmistim 2004 yılında, o zaman altın hesabı sormuştum görevli alık alık bakmıştı yok öyle bir şey diye
Fon aldım diye hatırlıyorum 300 bin liraya o zamanın parasıyla
Kızım 18 yaşına gelince üniversite için işine yarar diye
O defteri bulduk geçenlerde
Banka yıllar önce başka bankaya devretti
Sonra o banka başka bankayla birleşti
Kızım bankaya gitti şimdi hesabına bakmaya
Durum ne olabilir acaba meraktayım
Şimdiki aklım olsaydı altın alır saklardım
Aboww 14 sene olmuş,İns zaman aşımına uğramamıştır cnm ya:(Bi ara cıkmıstı öyle bisey su tarihe kadar gelin hesaplarınızda unutulan paraları iade edlim diye ama süresi vardı galiba..

Ben bu ara maddi anlamda birikim yapamadım, bu ay kk çok az kullandım, 1000 TL altı gelecek, inşallah 850 TL gelecek.
Dizi izlemeye, her gün esma ve tesbih çekmeye, namaz kılmaya daha özen göstermeye başladım
Yeni tarifler denemekte bu yılki hedeflerim arasında.
Kitap okumaya tekrar başladım.

Bende zebra almadım, perde dediğin yıkanır şıkır şıkır asılır :D :D

Olabildiğince sade ve göz yormayan bir evim var.
2 adet avize/ aydınlatma aldım, kiralık evde olduğum sürece başka almayı düşünmüyorum.
Masa saati beğendim, onu alıcam 150 TL
Mutfağıma aynı halısından yolluk alıcam, 100 TL
Yaz gelmeden seneye kışlık bir kaç parça ve güneş gözlüğü, spor ayakkabı da kendime alıcam :)
Eşimede mont ve bot alıp kenara atsak iyi olur.
Birikim aylık 1 - 2 çeyrek / gr ancak olur
Birde hesapta kalanlar ile biraz döviz alıyorum o kadar. Kredi kartımı düşürmem aylardır taksit yapmamam çok büyük başarım ztn

Aboww 14 sene olmuş,İns zaman aşımına uğramamıştır cnm ya:KK43:Bi ara cıkmıstı öyle bisey su tarihe kadar gelin hesaplarınızda unutulan paraları iade edlim diye ama süresi vardı galiba..
Aradı şimdi kızım 498 tl olmuş dedi
Parayı çektim ne yapayım altın hesabı mı acayim
Aç dedim zaten o parayı yatırım düşünmüştüm uzun vadede işine yarasın
Hepsine mi dedi üzgün üzgün
Ne kadarına istersen dedim

Ah bu kafa ahhh

Aradı şimdi kızım 498 tl olmuş dedi
Parayı çektim ne yapayım altın hesabı mı acayim
Aç dedim zaten o parayı yatırım düşünmüştüm uzun vadede işine yarasın
Hepsine mi dedi üzgün üzgün
Ne kadarına istersen dedim

Ah bu kafa ahhh
Ay iyi bari canım arada kaynanamamıs:)Gençlikk annesi:)))))

selam kızlar.. nasılsınız.. benim günler halsizlikle geçiyor.. evde bol bol dinleniyorum.. kv de kaç akşamdır yemek falan yapıyor çağırıyor pek iştahım olmasa da yemek yapma derdim olmadı bi süre..
eşimin iş yerinde denetim var.. akşam saat 10 lara kadar gelmicek ne kadar süre bu süreç bakalım daha net bilgi yok. bakalım hayırlısı mesai olarak maaşına eklenir en azından..

Back
X